Sme vyčerpaní z deti, nemáme na seba čas a kazí sa nám vzťah
Ahojte. Hladam radu, ako vyklznut z kolotoca, len sa kruti a kruti dokola a neviem vystupit. Mame dve deti, jedno ma 3 roky, velmi zive dieta v obdobi vzdoru. Druhe ma 8 mesiacov a to je tiez zive, narocne a nespave babatko. Najprv malo koliky, ze sme ju uspavali 8 hodin, casto sa podarilo ju ulozit az o druhej v noci, rano o siestej uz bolo treba vstavat k starsiemu dietatu. Potom sice koliky presli, ale spanok sa velmi nezlepsil, cez to boli 30 min. spanky, v noci kazdu chvilu hore, ak nie na kojenie, tak proste len tak zacla plakat, co nevedela spat, teraz stale tak isto, ona sa po ulozeni zobudi o 30 min, zacne plakat, niekedy sa ju podari uspat o chvilu, niekedy o 2 hodiny. Teraz je s nou sice aspon cez den trocha lepsie, no tak do 6 mesiacov preplakala aj cele dni, resp. Bola nespokojna a vydrzala iba na rukach. Manzel je inac dobry muz, stara sa, kolko moze, no ma vela prace, s detmi stihne byt tak 1 hod. denne a este aj casto chodi prec na skuzobne cesty. Vysledkom je, ze sme obaja uz strasne unaveni, nemame si kedy oddychnut, nemame cas na seba, na intimny zivot, na nic. Stale je niekto z nas chory, co tiez nepridana na energii. Ja som vycerpana hlavne psychicky a nemam si ako odpocinut. Deti nemame velmi komu dat, aby sme si oddychli. A ja neviem, co s nasim vztahom, lebo ja vidim, ako to cele chladne, ked nemame cas byt spolu a niekedy ani chut, lebo kazdy chce akurat pokoj alebo odpadne od unavy. Casto sa hadame, on je nervny z toho, ze nema dostatok sexu. Ja neviem, kedy sexovat, ked to nase dieta nam neda vecer, v noci chvilu casu na seba. Ja sa citim, ze mam od muza malo pomoci a pochopenia, on mne vycita, ze sa stale rozculujem a ze sa mu intimne nevenujem. Taka klasika. Potom sa uz pohadame aj o kazdej hovadine, ked sme rozhadani. Co by ste nam poradili? Dakujem.
@janickacrazy a nemiluj ho 😀 este ze dcera bola spachtos od narodenia, hotove zlaticko,6 mesiacov som pomaly nevedela ze ju mame, co len spala a jedla 😉
Asi by som to riešila aj nasilu, aby ti neušiel za radovánkami. Neviem. Takto som to cítila z tvojho príspevku. Veď on musí byť hotový za pár minút. Toľko vydržíš., normálne by som sa obetovala. Viem že vo je neosobné a nemám deti takže to vidím triezvo. Muž sex potrebuje. Keď to už dáva najavo tak by som to riešila fakt rýchlovkami
Alebo mu urob fajku veď to stačí na odbúranie napätia. Veď je tvoj muž musíš vedieť ako najrýchlejšie. To máš asi také najjednoduchšie. Dúfam že sa nehneváš.
@opica34
ver tomu, ze nie ste sami, podobne stavy a vycerpanost maju aj ini rodicia, partneri, len vydrzat a trpezlivost!
@opica34 ahoj... tu poradkyňa laktačná a pre život s dieťaťom a tiež som terapeutka Emotional Freedom Techniques, je to druh terapie postavnej na princípoch energetickej psychológie. Myslím, že by som vám vedela pomôcť. Vieš, táto moja kombinácia je nečakane zmysluplná práve pre takéto zamotané a ťažké situácie. Dolu nájdeš kontakt na mojich weboch. Pozdravujem vás všetkých.... Alena
@valy zdravím Vás. Ďakujem za to, že Vám "energetická psychológia" znie zaujímavo. Ona je fakticky veľmi zaujímavá 🙂 🙂 Nuž, život sa za poseldných 20 rokov veľmi, veľmi zmenil. Je to tak, že na to, aby som mohla pôsobiť ako poradkyňa pre dojčenie nemusím byť zdravotná sestra, postačuje mi vzdelanie ukončené certifikátom. Predpokladom získania certifikátu je nielen absolvovanie celého kurzu a úspešné zloženie záverečnej skúšky, no adeptka musí mať aj vlastnú skúsenosť s dojčením. Pôvodným povolaním som grafická redaktorka a tiež jazyková. K tomu som, okrem iných zručností, ktoré tu netreba vymenovávať, aj psychológ "naturaliter", t.j. človek s prirodzeným talentom pre psychológiu. A takisto ako pre pôsobenie ako poradkyňa pre dojčenie, aj tu mi postačuje certifikát. Klasické vzdelanie nemusí nutne byť, a často ani toto nie je meradlom úspešnosti človeka v danej oblasti. Pre mňa okrem silného pocitu príťažlivosti danej sféry, veľmi veľa znamenala podpora a povzbudenie priateľky, vysoko postavenej psychologičky pôsobiacej na akademickej pôde, ktorá sa vyjadrila, že v mojom prípade akademické vzdelanie v tomto odbore vôbec nie je potrebné 🙂 Doslova ma postrčila s dovetkom, že mám neprehliadnuteľný dar a aby som si nemyslela, že každý človek, ktorý vyštudoval psychológiu klasicky, je aj dobrým psychológom. Vďaka za to postrčenie aj za ten dovetok 🙂 Napokon istú skúsenosť s nanič psychológom mám spred 7 rokov aj ja (isteže to negeneralizujem), keď som sa išla radiť ohľadom istého synovho nastavenia, vtedy 16-ročného, s ktorým sa mi akosi nedarilo úspešne narábať. Nepomohol mi, pomohlo mi samoštúdium diela švajčiarskeho psychológa C.G.Junga. Na to som nepotrebovala nič, iba čas. A vnútorný ťah "na bránu" dával jasný impulz, že toto je cesta. A život, moji klienti, to potvrdzujú. Som za to veľmi v'dačná. 😎 Dodávam, že s nastavením syna som sa úspešne vysporiadala. A ako ide čas, vnímam všetky problémy, ktoré zákonite prichádzajú samé od seba (generuje ich život zo svojej podstaty) ako výborne prispievajú k rozšíreniu poznania, ktoré potom človek môže úspešne zhodnotiť či aj aplikovať v prospech iných. 😀 NIe že by som po problémoch túžila 😉 ale životu je jedno, či ich chceme či nie, aj tak ich dodá. Zjednodušene povedané: sú na to, aby sme boli čoraz statočnejší a aj lepší. 🙂 A takisto, aby sme hľadali poznanie a vhľad. Srdečne pozdravujem! Alena BA
Akokeby si o mojej malej pisala. Nespala, plakala, vkuse na rukach, na hubu som od unavy padala, nie to este sex. Manzel uz ani dychat nemohol, lebo sa mala hned prebudila a ja nervy a vkuse kojit. Po roku akokeby utal a spi krasne. No neviem ci chcem do takej idylky este druhe 🙂
@opica34 ahoj...je len k tvojmu prispevku.. moj si urobi veceru len sam pre seba, nikdy nie pre deti nebajboze pre mna... ja zase vecere robim hlavne pre deti..cize ziadne velke vyvaranie, kedze pracujem...a rozhovory? nula bodov....ja uz nemam ani silu komunikovat s nim, aj tak nepocuva..dojdem z prace, cestou vybereim deti zo skolky a jasli, prezlecieme sa a ideme von..prideme tak o pol 7-7... on je doma od 16,30 a neurobi nic..len lezi a kuka tv.... ja uz som tak unavena, rano vstavam o 5tej, o 5:45 budim deti a to este kojim aj v noci 2 krat maleho...asi sa zblaznim
Opatrovatelka by mohla scasti vyriešiť problem, máme podobný problém, dvojičky, cez den spia striedavo takze ma vedia poriadne vyčerpat. A samozrejme aj vztah tým trpí, máme to stastie že svokra chodí kočíkovat a občas si ich berie aj k sebe na den-dva, vtedy mame sancus aspon trochu zregenerovať 🙂
S tým spaním je to problém..my sme skúsali dat si k sebe do postele jednu co sa budi castejsie a pomohlo to 🙂
vydržať, deti začnú chodiť do škôlky a už to bude lepšie, myslím, že z 10 si 9párov tým prešlo, hlavne kde je viac detí ako 1
Nedavaj na miesto muza svoje dieta. Muz a vztah s nim pre zdrave fungovanie rodiny musi mat vzdy prve miesto v zivote zeny, az potom deti. Vela zien si to zameni a prezivaju formalne manzelstvo s tym, ze ked deti vyrastu, rozvedu sa...
Moj syncek je strasne narocny, teraz ma 10 mes.je neskutocne aktivny cely den sa nezastavi ani na minutu, ked nie som pri nom krici place uz som z toho nestastna nemam na sebaj vobec cas uz som vycerpana unevana neviem co mam robit..ale aspon v noci spi..uz rano cakam kedy bude vecer a mozme ist spat😞😞😞 pomoooc
@ivett311 skus ho nosit - v satke ci ergonosici 🙂 a budes mat aj ruky volne 🙂
Baby ,velky omyl, žiadne vydržať NIEJE ! on si povie nedáš ty, dá druhá.. poznám to ,viem o čom hovorím, musíš sa premoct , venovať sa mu , aj keď pads od únavy , zial je to tak..
Nech je chlap akokoľvek ochotný a chápavy , donekonečna to nebude
Chlap hodný toho mena vydrží hodne, za nasledovných predpokladov:
1. Ak sa vyskytne, sex bude, hoci aj na úkor čohokoľvek iného
2. Počítaj s tým že ho to strašne frustruje a reaguje podstatne prudšie ako s prázdnymi vajcami, je časté že z toho má väčšie nervy ako ty z detí a povinností
3. Rozprávaj mu že si strašne unavená, že ho máš rada ale teraz proste nevládzeš a už sa tešíš až deti povyrastú že sa mu budeš vládať viac venovať.
Pokiaľ k tomu zaujmeš postoj toho typu:
Ja som matka a mám sa starať hlavne o deti, čo by si vlastne chcel
Ja som oveľa viac s deťmi preto len ja mám právo byť nevrlá a podráždená
Ja sa ti nemôžem venovať ani chvíľku, všetok čas musím venovať deťom, aj tak to nestíham
tak to je postoj ktorý chlap nikdy nezabudne a vráti hoci aj po desaťročiach.. Vlastne najlepší návod ako sa ho zbaviť skôr-neskôr. Ak nevidí aspoň trochu snahy, veru nezabudne.
A nech mi žiadna nehovorí že sa pri deťoch nedá nájsť 3x10 minút za týždeň.
@ivett311 hlavu hore, vsetko prejde. Mam presne takeho syna ako pises, s rozdielom, ze nespi ani v noci...cez den len v satke alebo v hacke a musim hojdat...a to mam este dve deti, z toho jedno skolopovinne. Urcite mate aj lepsie dni, ale velmi s tebou sucitim, bo ja som mala vcera "vystup", troska som sa odventilovala a je zasa lepsie 😀 Drzkajte sa.
@opica34 viem, že som našla starú konverzáciu (sme vyčerpaní z detí, nemáme na seba čas a kazí sa to), ja len že sme boli v podobnej situácii a zaujímalo ma, či je už všetko v poriadku...🙂

odporúčam dobré knihy od K. Lemana