icon

Sme vyčerpaní z deti, nemáme na seba čas a kazí sa nám vzťah

opica34
6. jún 2014

Ahojte. Hladam radu, ako vyklznut z kolotoca, len sa kruti a kruti dokola a neviem vystupit. Mame dve deti, jedno ma 3 roky, velmi zive dieta v obdobi vzdoru. Druhe ma 8 mesiacov a to je tiez zive, narocne a nespave babatko. Najprv malo koliky, ze sme ju uspavali 8 hodin, casto sa podarilo ju ulozit az o druhej v noci, rano o siestej uz bolo treba vstavat k starsiemu dietatu. Potom sice koliky presli, ale spanok sa velmi nezlepsil, cez to boli 30 min. spanky, v noci kazdu chvilu hore, ak nie na kojenie, tak proste len tak zacla plakat, co nevedela spat, teraz stale tak isto, ona sa po ulozeni zobudi o 30 min, zacne plakat, niekedy sa ju podari uspat o chvilu, niekedy o 2 hodiny. Teraz je s nou sice aspon cez den trocha lepsie, no tak do 6 mesiacov preplakala aj cele dni, resp. Bola nespokojna a vydrzala iba na rukach. Manzel je inac dobry muz, stara sa, kolko moze, no ma vela prace, s detmi stihne byt tak 1 hod. denne a este aj casto chodi prec na skuzobne cesty. Vysledkom je, ze sme obaja uz strasne unaveni, nemame si kedy oddychnut, nemame cas na seba, na intimny zivot, na nic. Stale je niekto z nas chory, co tiez nepridana na energii. Ja som vycerpana hlavne psychicky a nemam si ako odpocinut. Deti nemame velmi komu dat, aby sme si oddychli. A ja neviem, co s nasim vztahom, lebo ja vidim, ako to cele chladne, ked nemame cas byt spolu a niekedy ani chut, lebo kazdy chce akurat pokoj alebo odpadne od unavy. Casto sa hadame, on je nervny z toho, ze nema dostatok sexu. Ja neviem, kedy sexovat, ked to nase dieta nam neda vecer, v noci chvilu casu na seba. Ja sa citim, ze mam od muza malo pomoci a pochopenia, on mne vycita, ze sa stale rozculujem a ze sa mu intimne nevenujem. Taka klasika. Potom sa uz pohadame aj o kazdej hovadine, ked sme rozhadani. Co by ste nam poradili? Dakujem.

janickacrazy
6. jún 2014

@amanda0405 Dedko bol v pohode, babka na lieceni, preto sme to vtedy zorganizovali, lebo babka by urcite s tym nesuhlasila, lebo ona je raz taka, co uz s nou.

opica34
autor
6. jún 2014

@090379 s nou bolo tazko, aj ked bola uplne malicka, hrozne kricala pri kojeni, 1000x som si myslela, ze prejdem na UM, no nechcelo sa mi prave kvoli nocnemu kojeniu. Ale mozno to onedlho skusim, ja uz neplanujem dlho kojit, mozno este tak 3 mesiace.

janickacrazy
6. jún 2014

@opica34 Je mozne, ze po ukonceni dojcenia sa ten spanok zlepsi, u mojho starsieho to tiez tak bolo, ked mal 9 mesiacov som skoncila s dojcenim a odvtedy zacal pekne spat celu noc, ked bude najhorsie, vyskusaj. 🙂

opica34
autor
6. jún 2014

@janickacrazy a ako sa to robi? Starsie som odstavovala, ked malo 11 mesiacov, prespalo celu noc, pilo mlieko rano a vecer a bolo to bez problemov. Ked je taketo babatko, co este v noci niekolkokrat pije, tak mu proste dam v noci, ked sa zobudi, to umele mlieko? Ci dali ste na vecer a ono sa potom proste automaticky menej budilo?

janickacrazy
6. jún 2014

@opica34 Mne sa syn odstavil tak nejako postupne sam. Vecer som mu dala umele mlicko do flase, vypil, zaspal a zobudil sa az rano, islo to celkom lahko. No keby sa ti v noci zobudi a moc place tak mu daj flasu s mliekom, to umele je sytejsie ako materske, preto sa kojene deti budia castejsie. Drzim palce.

adeala
6. jún 2014

@opica34 sú opatrovateľky aj k bábänkám normálne 🙂 ja robím opatrovateľku súrodencov dievčatko a chlapca a malá mala 10 mes. keď som tam začala, on necelé 2 roky. Ono stačí nájsť si aspoň pani na výpomoc/opatrovateľku, s ktorou tam budeš na začiatok aj ty, ale ona ti uprace, postará sa aspoň o jedno dieťa a ty to hneď budeš mať o dosť jednoduchšie. A keď si deti zvyknú, tak kľudne aj niekam vypadnúť 🙂 Z praxe viem, že keď z ničoho nič príde cudzia osoba a zostane s deťmi sama, tak to nedopadá dobre, pretože nie sú zvyknuté - samozrejme záleží aj od povahy detí.

adri266
6. jún 2014

@opica34 citujem:
Ulozim ju, o 30 min sa zobudi,

joj, vsak za 30 minut aj dva x sa to stiha 😎 😎 😎

Co Ti budem vraviet, dcerka sa budila kazde dve hodiny na kojenie, a to som ju pol hod krmila, potom 20 min kym odgrgla, vykakala, prebalila, atd.
Takze viem,a ke to je. Mozno by pomohlo, keby ste si dali budicek o 15 min skor a skusili to rano predtym, ako sa deti zobudia, aspon budete mat krajsi den 😀 Alebo sa na 20 min schovat do kupelky, kym su decka pri telke.
Hlavne je chciet, lebo ked sa uz dostanete do toho stavu, ze uz nebudete mat ani snahu, bude zle.

maznacik007
6. jún 2014

@opica34 ja by som to riesila cas sa najde vzdy ked sa chce ... inak mozes riskovat to ze manzel si zacne uspokojovat svoje potreby inde...

kym sa este hneva a chce nieco mat s tebou je este dobre .. ked mu to bude jedno tak to bude horsie ...

motylik21
6. jún 2014

@opica34 ahoj.....skusila by som pridat aj ja niekolko rad.....manzel by nemal mat pocit, ze Ta po narodeni straca, pretoze sa venujes viac detom ako jemu..... mnohe maminy Ti tu uz radili opatrovatelku..... naozaj najdes opatrovatelky, ktore nepytaju vela..... mozes ich najprv zavolat niekolkokrat na skusku - kedy im este nebudes platit - aby prisli na hodinku, na dve za detmi, ked si doma, aby si na seba navzajom zvykli..... a potom si skuste dat s manzelom zavazok - napr. minimalne raz do tyzdna ist niekam sami - prechadza, kino, divadlo, vecera v restauracii, masaz a pod. ...ked je teraz pekne pocasie, opatrovatelka moze zobrat deti von - vtedy ziskas doma na chvilu pokoj a idealny priestor na sexualne aktivity...... a ked skoncis s dojcenim, tak mozete zavolat opatrovatelku na vikend a vyhradit si vikend len pre seba niekde mimo deti (nemusi ist o drahy hotel, su akcie na zlavovych portaloch, alebo mas mozno nejaku znamu, co by Vam pozicala chatu).... nemozes chciet zmenu zo dna na den, ale postupne to urcite pojde.... drzim palce

pe
7. jún 2014

@opica34 ked som citala tvoj problem, pripadala som si akokeby si niekto urobil srandu a napisal za mna moj problem, mam to uplne rovnako, som unavena z deti - su strasne neposlusne, plne energie, mam toho vela, lebo dcerka sice chodi do skolky, ale viac tam nechodi, lebo je furt chora a maly samozrejme od nej to dostane tiez, domacnost, varenie, popri tom pracujem z domu - co sa da, ked maly cez obed spi, ale nie ked mam dceru 3 tyzdne do mesiaca doma a doma uz nespava, plus snazim sa dako o seba starat - cvicit, no strasny kolotoc, tiez som sa najprv snazila, rozpravala som sa s nim, ale teraz je to uz v takom divnom stadiu, ze uz sa mi to ani nechce riesit - si zduty, bud, je mi to jedno, ach jaj, je to na nic, nepomohla som ti, ale aspon som sa ja vypisala z toho 🙂

cukricek20
8. jún 2014

poznam to,niesi jedina,cely ten kolkobeh je na mne,muz pride z roboty vecer unaveny,ale vcera sme si urobili rodinny vylet,sli sme do zoo tak sme sa tam odreagovali 🙂

bibika55
9. jún 2014

@opica34 Natočte tej malej pesničky-šmolkovia.Sú tam slová a hudba.Pekne po tichúčky jej to púšťajte.trpezlivo,stále dookola.Ona si určite zvykne.Alebo uspávanky.Dieťa potrebuje pocit bezpečia,t.j.plyšová hračka,plienka alebo otcové tričko.Tieto veci si stískajú a tak sa upokoja.Treba vyskúšať.OSVEDČENÉ!!!!

lenbea
12. jún 2014

@opica34 ked mala zaspi, všetko nechať tak a "venovať sa sebe" 🙂 🙂 je to dôležité a bud rada, že má o teba záujem.i ked verim, že si velmi unavena, ked maš take naročne deti. muž bude možno prekvapeny(milo) a trochu napatia a stresu odpadne a možno to bude vplyvať aj na deti. treba skusiť

lenbea
12. jún 2014

@bibika55 no a možno aj nejaka klasika - mozart by mohla zabrať. hej treba stale skusať

opica34
autor
12. jún 2014

@lenbea skusame, skusame, ale zatial nic nezafungovalo. Naposledy, ked sme si na seba nasli cas, tak sa samozrejme dieta pocas toho zobudilo a rozpakalo. Clovek ma chut sa potom rozplakat tiez.

lenbea
13. jún 2014

@opica34 tak si treba pripraviť dačo, čo mu napochytro strčite do ruky, piškoty, alebo hračky, neviem.

sammy
13. jún 2014

Hmmm, my sice so vztahom nie sme na tom az tak zle, no z deti sme hotovi totalne - mame 3 s rozdielmi 2,5 roka, najhorsia je najmladsia, bude mat rok a pol - cez den cely cas len pri mne a na mne nalepena, vsetko so mnou, minimum spanku, v noci ani nehovorim, padam na hubu od unavy. Vsetky spolu nam ich nema kto postrazit, vyzaduju vsetky pozornost a stari rodicia postrazia nanajvys 2 starsie, mala aj tak s nikym nevydrzi 😒 Takze ja len odratavam mesiace a dufam, ze o taky rok bude lepsie 😝

matysek412
14. jún 2014

mám síce len jedného syna ale prešli sme si doma všeilčím. Malý spal len prvý mesiac po pôrode a potom spal strašne málo. Cez deň aj v noci. Mohli sme si hodiny nastavovať podľa jeho 30minútového spánku. Za 30 minút som nebola schopná si oddýchnuť.....najprv 2xdenne 30 minút, asi od 9 mesiacov len raz denne 30 minút a od necelých dvoch rokov spal len v noci(cez deň už vôbec) -ale chvalabohu vtedy už pekne od siedmej večer do siedmej rána v podstate v kuse. Vtedy sa to začalo aj doma trochu ukľudňovať a už je od vtedy aj atmosféra doma oveľa lepšia..... Predtým manžel nervózny, ja nervózna, už zrelá občas na psychiatriu. DIeťa živé, neposedné, neustále s ním bolo treba niečo robiť, venovať sa mu. Boli sme veľmi unavení. V kočíku nevedel vydržať, čiže len krátke prechádzky....snažila som si s ním rôzne krátiť čas, aby nám to nebolo tak dlho - proste celý deň bez spánku, ale ten malý vzdorovitý krpec prereval celý kurz plávania, žiadne detské ani dospelácke akcie neprichádzali do úvahy lebo reval len čo začul hudbu, bál sa viacej ľudí. Proste najlepšie mu bolo zavesenému na mame a iba s mamou 🙂 🙂
nemala som sa komu posťažovať, muž bol celý nervózny, ostatné mamičky vysmiate s deˇťmi čo si pekne poobede 3 hodinky pospali a nechápali ma ani trochu o čom točím....ale už som sa ukľudnila. malý má 4,5roka, druhý krpec na ceste a len dúfam aby bol zdravý a snáď aspoň o trošku nech lepšie spí ako starší braček 🙂 🙂

...a veľmi mi pomohlo keď malý nastúpil do škôlky a ja do roboty. Konečne som si po 3 rokoch oddýchla 🙂

opica34
autor
18. jún 2014

Ja uz neviem ako dalej. Ja uz fakt nevladzem. Cele dni su len kolotoc upratovania a riesenia nejakeho vreskotu. Ja som z toho uz hrozne unavena, priam mi z toho sibe. Neviem sa dockat, kedy pride muz z roboty, ze sa aspon s nim porozpravam. Spytam sa, co ma nove, odpoved je nic. Zacnem mu rozpravat ja, ziadne reakcia, zda sa mi, ze ma ani nepocuva a ja to aj zachvilu vzdam, lebo cez ten krik deti ani pol slova nepocujem. Minule to bolo takto isto. Ja som krmila mladsie dieta, on chystal v kuchyni veceru a ked ju priniesol na stol, prestre bolo pre dvoch. Pre starsie dieta a prenho. Na mna proste zabudol... ☹

lubikan
18. jún 2014

no to poznam,nastastie s vecernym spanim nebol problem,a ked chceli buntosit,ja som bola prisna,trvala som na svojom,ze spat....a ked to na nas prislo rano 😅 ..tak detom cerealie s mliekom -vzdy zabrali,rozpravky a zavret dvere,ze mama s tatinom spia...a pomohlo...

a nie je na skodu mat raz za cas aj domacnost hore nohami,nenecham si koli vyblyskanej domacnosti pokazit romantiku 😉

ahojopica
18. jún 2014

@opica34 ahoj, napísala som ti IP

doty1
18. jún 2014

ako by som čítala o sebe 🙂 moja krpaňa sa tiež budila každých 30 minút, v noci som bola hore 12-15 x a rána nám začínali o 4.30h., cez deň len na rukách, keď nie, tak sa jej bolo treba stále venovať. Muž v kuse v práci, taký december prespal celý v robote (máme obchod), takže v kuse sama, sama, sama. Pred narodením malej sme sa presťahovali, takže tá samota bola absolútna. Okolo mám mamičky, ktoré buď prestoja celý čas na ulici, alebo sú s deťmi starké. Ja keď som chcela, aby malá zaspala aspoň na hoďku, tak som 3 hodiny behala s kočiarom ako meluzína. Prvýkrát som bola von na káve po 16-tich mesiacoch. Ak niekto vraví, že sa treba venovať počas tých 30 minút mužovi tak má môj obdiv, ja som bola k.o. Môj muž to všetko vydržal, podľa mňa aj preto, lebo vedel, že doma pomôže minimálne minimum 🙂 nefrflal, zniesol aj moje občasné záchvaty revu, sebaľútosti, zlosti, vyčerpania, minimum sexu.....vždy povedal, že to všetko bude dobré, len momentálne nemáme to najlepšie obdobie 😀.
Spánok malej sa upravil, keď som prestala dojčiť. Do 2 týždňov prespala celú noc ako buk a tak je to dodnes. Čas však aj naďalej trávi najradšej s nami, absolútne sa nechce hrať sama, je však veľmi vnímavá, dá sa s ňou podniknúť množstvo vecí.
Podľa mňa to treba vydržať a hlavne sa s mm rozprávať. My sme toľko chvíľ strávili tým, že sme rozprávali o tom, ako to všetko prežívame, zvládame, nezvládame, čo nás hnevá, trápi,...a hlavne čo bude, keď to všetko prejde 🙂 Držím ti palce

horana
18. jún 2014

ze ake typicke 😉 citam nazov temy tomu mojmu s spolocne sa pochechtavame. a ze pockajte nejakych zo 15 rockov a bude dobre

raa2
18. jún 2014

@opica34 a so starsim dietatom poriadok nevies spravit?? Ved 3 rocne dieta uz ma rozum a da sa s nim urobit poriadok, beriem ze ma amok, ale aby jacalo od rana do vecera tak to teda nie. Ja raz dva doma spravim poriadky, ak nezacnes teraz, tak ti nepomoze potom uz nic, budu sa ti bit, vadit hadat a z teba si nic robit nebudu. Mam to doma, ak by som ich nechala, tak o chvilu by mi pekne cez hlavu prerastli, knizka kazde dietta sa vie naucit spat ti nic nehovori? Mozno by si ju mala na mladsom dietati aplikovat, a budete mat na seba viac casu. Viem o com pises, starsi mi nespaval skoro nic od narodenia,3x20 minut cez den a kym zaspal tak to bola hotova ceremonia, tri mesiace po poroded som bola lahsia o 20 kil a noci hrozne, 7-8 krat za noc som kojila a to neratam vecerne a ranne kojenie. Pomohla knizka co som ti hore napisala.

raa2
18. jún 2014

@opica34 a kojenie v noci tiez zrusit, dieta v 8 mesiacoch uz nepotrebuje v noci jest, zaludok si musi oddychnut .bude to trvat mozno 1-2 tyzdne ale vysledok urcite pomoze 😉

editanr
18. jún 2014

@opica34 vela mamiciek ti radi,ze sa mas s muzom rozpravat.ja si myslim jedno-chlap sa nechce rozpravat,chlap chce sex.az potom sa s nim da rozpravat, 😉oni su proste tak debilne nastaveni,bez sexu nie su schopni normalne fungovat.a co sa tyka spanku deti-moj syn takto spaval takmer do 2 rokov,a to som uz chodila do roboty-zaspavala som tam postojacky od vycerpania. neboj,kazdym tyzdnom to bude lepsie a lepsie,len to treba vydrzat.

kika831
19. jún 2014

Tak u nas je to nieco podobne, s tym rozdielom, ze mame 1 dieta, ktore je na mna neskutocne fixovane a ani neni velmi komu ho dat. Ked mam chvilku volno, som rada, ze si troska pospim, bo v noci to spanie je minimalne. Utesujem sa len tym, ze snad to coskoro prejde a maly z toho vsetkeho vyrastie.

kika831
19. jún 2014

@raa2 ver mi, ze su deti pri ktorych ti ziadna kniha nepomoze. Mam 21 mesacne dieta, rady z knihy som skusala aplikovat niekolkokrat. Maly mi nespava, bo ma nocne mory a v noci mi plakava az vresti,niekedy aj hodinu ho ukludnujem. Jednoducho musi dozriet NS a to uz nema nic spolocne s naucenim sa spat.Tolko moja skusenost, ale na druhej strasne mas pravdu s tym, ze 3 rocne dieta uz musi mat rozum a treba mu dat nejake hranice 😉

raa2
19. jún 2014

@kika831 to robil aj moj syn, v noci pravidelne plakal, myslis ze neplace kvoli tomu ze mu idu zuby?? Moj to mal tak, aj tri hodiny bol hore v noci, ja som bola zufala!! Aj dva tyzdne noc co noc bol hore, potom chvilu ticho a zase za 1-2 tyzdne znova taketo oracie. Ale vzdy ked vysiel zub tak bolo chvilu ticho.a rano bol vyspaty uz 5:30, presla som si aj tym 😒

janickacrazy
19. jún 2014

@raa2 joj ze 5:30 to si mala este v pohode, moj maly od narodenia vstaval o 4:00 hod. rano a spaval tak po 10-15minut 3krat za den a vecer isiel spat o 20:00 hod v noci sa budil kazde 2 hodiny a rano cerstvy o 4:00 hod. ako 6mesacny spaval len raz za den a to presne 20 minut, teraz ma 3 roky v noci spi v pohode konecne a rano vstava az o 6:00 hod 😀 😀 😀