Sms a hovory s inou ženou
je normalne aby koli malým hadkam priatel vyhlada cudziu osobu na riešenie problemov? 1,5 roka si vypisovali s toho 3 mesiace aktívne cele dni a noci? Co by ste si o tom mysleli?
@kliara sme priatelia nie manzelia
@klarisa23 4,5 roka
presne tak, podvadzanie nemusi byt len na baze sexualnej, dusevne podvadzanie je obcas vaznejsie a viac ohrozi vztah, ako to fyzicke.
@kliara ak by som vychadzala z tvojich slov, tak tie, co tu rozoberaju svoje intimne a manzelske problemy tak podvadzaju manzelov a priatelov viacnasobne... fakt neviem, co je v tomto pripade horsie... a ruku na srdce, by ma zaujimalo, ktora z nas nikdy nerozoberala problemy (aj vztahove) s kamoskami... to by sme potom museli tiez brat ako podvod...
@mamulka211 hej pytala sa na nazor, tak som jej ho napisala. ze to riesi v podstate rovnako ako on, len s viacerymi osobami... teda pre mna je to to iste... je mi jasne, ze sanca podviest priatela s jednou mamickou z MK je takmer nulova kym u neho jeväcsia 😉 lenze - ak on ju bude chciet podviest, tak ju podvedie, na to si nemusi vypisovat s nejakou kvazipsychologickou... ale to je uz o inom...
@sednaja comu veris ty alebo ja v podstate jedno, dolezite je, co si mysli zakladatelka. lenze ak jej tu 90% napise, comu ma verit a ona tomu verit naozaj bude, a nebude to pravda, tak to nie je fer ani voci nej ani voci partnerovi. 😉
je tu vela zien, ktore mali zlu skusenost (verim im) a tie, co nemali, tak su bud naivne (ako ja podla niektorych), alebo tomu nerozumeju (co bude zrejme zase ja 😀 )... chapes o co mi ide?
ze sa na zaklade 3 riadkov neda naozaj povedat, o co mlademu muzovi islo, a ze by sa mala ona rozhodnut podla seba, lebo ak sa rozhodne podla dalsich, tak to moze neskor olutovat. lebo moze ist naozaj o nedorozumenie... 😖
@bubelko si naivná, neuveriteľne 😀 ved a ty čítaš čo píšeš?????? ja som sa za 10 rokov na pokeci nestretla s jedným jediným chlapom, ktorý by mi povedal, že sa chce len vykecať. ani jeden jediný! každý mal problém s manželkou, frajerkou, ale ani jeden nepovedal, nechcem nič, len si písať....písaním začína nové posteľné dobrodružstvo a nehovorí zo mna skúsenosť s jedným chlapom, ale skúsenosť s tými iks chlapmi, ktorí ma ako tak dokázali zaujať a s ktorými som bola v kontakte. našťastie iba písomnom, ale všetci ženáči nechceli nič iné, len si užiť tak, aby sa to nedozvedela žena.sú ochotní za diskretnosť platiť neskutočné peniaze a áno, prvotne chcú namotať sliepky na ich "ťažký" život, ale nie mna, mna to nebavilo nikdy ani o tom písať, nieto naživo počúvať ako sa im hnusia ich ženy doma. proste toto mna zaťažuje, mne to je smiešne takéto kktiny s chlapmi riešiť, preto ma nikdy nezaujal ani jeden ženatý.
@laskamoja123
@bubelko ty si fakt podla mna, neuraz sa, neviem ako to mam povedat, ale mam pocit, ze silou mocou sa vsetkych snazis presvedcit (mozno na zaklade vlastnej skusenosti alebo naivity), ze o nic nejde...ze je to uplne koser a ok...tak moj nazor je, ze NIE JE
ziadne priatelstvo medzi muzom a zenou takehoto razu neexistuje..kamaratstvo existuje ale uzke priatelstvo s intenzivnym kontaktom a vesanim sukromnych veci na nos, NEEXISTUJE...vzdy jedna strana sa do tej druhej zamiluje...
nie je to v poriadku...
nedorozumenie by bolo, keby to bolo 5xkra, ale nie 1,5 roka intenzivneho kontaktu
a este dodam, ze psychologicky za pasom v tovarni nepracuju...
skor ci neskor sa mlady bude musiet rozhodnut, pre jednu z nich...
@bubelko Síce to, čo hovoríš Ty môže byť pravda, ale veľmi nepravdepodobná. Ale je pravda - človek nikdy nevie. A to, že si zakladateľka môže vytvoriť na danú vec klamlivý obraz - nuž - hold toť cena za to, že sa s takými vecami zveruje verejne.
A veľa záleží aj od osobného pohľadu.......ja aj keby som mala ideálny vzťah, keby som mala muža, čo mi znesie modré z neba,nikdy sa s nim nehádam a môžem mu plne dôverovať, proste ideál z rozprávky.......tak aj tak by pre mňa bolo neprijateľné, aby mal kamošku - nejakú s ktorou sa stretáva bezo mňa, oni dvaja...........nie, dokonca si myslím, že také ani nemôže byť, normálny chlap (ale aj žena) toto nespraví, vždy iba ak niečo nie je úplne v poriadku. Nemusí ju hneď podviesť, ale vedie to k tomu. Priateľstvo medzi mužom a ženou môže byť tak vrámci študentských rokov, ale keď majú obaja rodiny, tak je to neprípustné (aspoň pre mňa) - a osobne ani nepoznám taký prípad, aby sa 2 opačné pohlavia schádzali (ak, tak aj s rodinami)
no, baby a o čom sa tu točí? ... šak úvodný príspevok písala @laskamoja123 a snažíte sa presvedčiť o niečom @bubelko ...... a keď si to tak čítam tie príspevky od zakladateľky, tak mi z toho vychádza, že ten jej priateľ je veľmi mladý (to má koľko 18?), že ona bola jeho prvá žena, že s dotyčnou ženou, ktorá sa zaoberá psychológiou (vo voľnom čase? alebo ju nebodaj študovala?) si píše resp. začal písať pred rokom a pol, nie stále, ale s prestávkami (maximálne 2, alebo 3 mesiace), dokonca on tvrdí, že sa s ňou osobne nestretol a kontakt na ňu mu dala jeho matka ...ešte by ma zaujímalo, akého rázu boli tie "malé problémy", čo s ňou riešil, lebo ona, nazvem ju "psychologička" , mala tiež ťažký život (to mám ako chápať? 😅 ) a dokáže mu preto poradiť ...lebo ...a toto je najzaujímavejšie, si chcel udržať vzťah s @laskamoja123 ? ...pochopila som to všetko správne ?....
no, a väčšina z nás si myslí, že s tou psychologičkou už spal (podvádzal svoju priateľku) alebo sa chystá s ňou spať a vlastne to celé mal riešiť so svojou priateľkou ...
no, ale aby som aj odpovedala na otázku....až tak čierno to nevidím a zdá sa mi to celkom dobré riešenie, ak je to ovšem pravda, ale ešte lepšie by bolo, ak by ste tie "malé problémy" riešili spolu ...a je tu ešte jedna možnosť, začni si s dotyčnou "psychologickou poradkyňou na telefon" písať sms o vašich problémoch aj ty 😉
PS: a vieš, že je celkom možné, že by som ako matka niečo podobné poradila svojmu synovi, ak by sa mi zdôveril a mala by som známu , ktorá by mu vedela poradiť...ale, asi by som si to aj ako matka "skontrolovala" ...či to splnilo resp. plní svoj cieľ a svojej nádejnej budúcej neveste by som určite nevešala na nos😉 (ak by sa o tom dozvedela, tak by som to priznala) ...sorry, ale toto je môj momentálny názor (mám síce syna, ale zatiaľ sa ešte nechystá ani randiť ...) a aj to z pohľadu matky a nie z pohľadu mladej priateľky ...(to bude tým vekom...)
@asocial ... Presne.
Navyše, priam učebnicový príklad toho, ako mamička dohodila synáčikovi ženu, ktorú mu sama vybrala 😝 (ťažko skúšanú osudom - pochopí a neublíži - sama si svoje prežila... ).
"psychologicky za pasom v tovarni nepracuju..." - 100 bodov!
Pozorujem v okolí; zopár žien, ktoré majú nejaký ťaživý problém a je jedno, či z detstva, zo vzťahov v rodine, najčastejšie však z oblasti partnerských vzťahov sa utieka ku "psychológii" čo v praxi znamená, že sú kúpia nejaký ženský bestseller, pár ženských časopisov, vyhlasujú, že by chceli študovať psychológiu (a vlastne ju aj študujú na internete 😀), hmmm.
@lorela ta zena je rozvedena a ma maleho syna
@laskamoja123 A?
no nic a pisali ste ci je mlada ci stara tak pisem a ma 26 rokov
@nuvaring hej, citam co pisem 😉 a to, ze ty si myslis, ze som naivna - no mysliet si mozes, co chces. moj pohlad na vec to nemeni. jednoducho nevidim v tomto pripade v zjavne mladom muzovi natolko svetom ostrielaneho chlapa, ktory by mal za potreby robit taketo cavyky. mozem sa mylit. nikde som nenapisala, ze vasa verzia nemoze byt spravna.
pisala som len, ze to naozaj moze byt tak, ako zakladatelke tvrdil jej priatel a ze si to maju vydiskutovat oni dvaja. a ze na zaklade 3 riadkoveho prispevku vyniest nad mladym muzom ortiel podvadzaca je trocha silne kafe... that's all...ak je toto dokaz naivity, tak potom som naivna... 🙂
@asocial nie, nesnazim sa vas presvedcit o niecom. snazim sa ukazat zakladatelke, ze o takychto veciach sa nediskutuje na verejnosti. lebo z mojho pohladu robi ona presne to, co jej priatel. miesto toho, aby jemu povedala, ze to podla nej nie je normalne, a ze sa mal rozpravat s nou a ked uz potrebuje na to nestranny nazor, tak nech ide k odobrnikovi (a dopln si co chces), tak ona to vycapi na forum a pyta sa na nazor anonymnych zien, ktore nepozna. fajn hlada nestranny nazor. ale to urobil aj jej priatel a idete ho tu roztrhnut v zuboch.
na zaklade 3 riadkov neviem povedat, ci s dotycnou spal alebo nie. vy zjavne vsetky ano. a ked s nou este nespal, tak to k tomu smeruje. to, ze mu dotycnu kolegynu z prace, ktora mala tazky zivot (asi problemy v partnerstve - tipujem, netusim), dohodila mama ma navadza skor na to, ze ide o osobu zrelsieho veku ako o cerstvu maturantku... (ta by asi za pasom nerobila)...
keby napisala, ze chlap ma 40, a pise si po nociach s nejakou babou - 18tkou, tak by som aj ja mala tendenciu priklonit sa k nazoru, ze potrebuje polutovat a zdvihnut si ego...ale tu sa zjavne jedna o 2 mladych ludi a nie o 10 rocne manzeltsvto v krize...
@petooo tvoj nazor?
@petooo Je to tvoj názor, ale je tu toľko žien, ktoré boli podvádzané, že vedia, o čom píšu, k čomu to postupne smeruje - ak sa to už aj nestalo. Napíšem príklad z mojho okolia: písali si cca 3 mesiace ženatý muž s vydatou ženou.... o hlúpostiach, o starostiach.... nakoniec zistili, že si obaja majú čo povedať, stretli sa.... a sú spolu dodnes, no nie už v iba písomnom styku 😀 Aj keď sa obaja tomu bránili, chceli to nechať iba v rovine písania si, posťažovania..... no chémia zafungovala a osud tiež 😀 Takže si myslím, že nie sú to až také fantázie ako píšeš ty.... všetci vieme, akí chlapi sú.... či majú 18 alebo 50. Proste to sú chlapi...
@lorela no tak sorry, ale ešte som nepočula, aby matka dobrovoľne svojmu synovi vybrala rozvedenú ženu s jedným dieťaťom, či? ... to hádam nemyslíš vážne ?...skôr naopak😀 matky nechcú, aby si synáčikovia zavesili na krk ženu a cudzie dieťa ...veď tu je kopec diskusií na túto tému 😉
@bubelko je rozdiel rozoberat problemy s kamoskami a s kamosmi, keby rozoberal s kamosom pri pive svoje problemy, asi by ju to netrapilo tak, ako ked svoje, teda ich problemy rozobera s inou zenou.
@laskamoja123 Môj názor .. no v prvom rade priateľstvo medzi mužom a ženou zrejme naozaj neexistuje bez toho aby aspoň jeden z nich nechcel aspoň na chvíľku viac, sú výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo, ale tých je zrejme málo , ale .. nečítal som úplne celú diskusiu, neviem, či si písala, koľko má ta žena a koľko rokov má tvoj partner, lebo myslím, že aj to je dosť podstatné, ale myslím si, že to, že si spolu píšu ešte nemusí znamenať, že ťa podvádza, proste možno si len s ňou rozumie do takej miery, že má fajn názory na život, možno tá žena cíti niečo viac, to môže byť tiež, neviem, všetko je možné, ale mal by sa rozhovoriť .. my chlapi sme proste takí, že veľa vecí tajíme a držíme v sebe, dusíme to, nikomu o tom nehovoríme, lebo sa nám to zdá "trápne" a "slabošské" keďže nám je odmalička podsúvané, že musíme byť tvrdí, silní, nedávať najavo pocity, veď predsa také sú ženy ,my sme chlapi .. a podobné hlúposti, keďže každý sme individualita nezáleží na pohlaví .. najlepšie bude keď ukážeš, že ti to skutočne vadí, že ťa to trápi, ale nie krikom a vyhrážkami ale proste kľudne, ale ukáž, že ťa to trápi, a potom už záleží len na jeho charaktere, neviem aký je, poznáš ho lepšie, či vie byť empatický, alebo je skôr chladný.. či mu veríš, že by ťa nepodviedol, alebo nie si istá ním .. ale musíš to riešiť s ním ! Tu ti väčšina žien napíše, že ťa buď podvádza a hneď vymeniť, hmm , niektoré čakajú len nato aby si mohli kopnúť do muža .. veľa šťastia 😉
Ja proste opakujem stale a dokola, pokial je funkcne a stastne manzelstvo, tak ZIADEN muz nepodvedie svoju zenu a moze to byt aj miss universe. A v konecnom dosledku suhlasim s @bubelko, vkuse sa za vsetkym hlada chlap kurevnik a zena stetka a medzi nimi sedi uboha zena, ktora je ok. Nuz nie je to tak, vzdy ked si chlap najde druhu zenu, tak je problem u obidvoch. Takze ked si mlady vypisuje s inou o problemoch a neriesi ich so svojou polovickou, celkom ok to nie, ale na vine su obaja, ale zase to nemusi hned znamenat, ze s nou nieco ma, len v jedno dufam, ze @laskamoja123 nepatri medzi snazilky....
@bubelko odpovedz mi prisim na otazku, keby toto presne iste robil tvoj manzel, teda, ze by si takto dlhodobo s nejakou cudzou, tebe neznamou zenou, pisal o vasich problemoch, co neverim, ze si pisu rok a pol len o jeho problemoch..., nevadilo by ti to?Ono zakladatelka temy sa vlastne pyta, ci by nam to vadilo, lebo jej to vadi a chce pocut nazor, ci by to vadilo aj inym zenam, tak vadilo, ci nevadilo by ti to?
@maciatkolulu nie nemas pravdu, kolko zien zazije sok, lebo su presvedcene, ze ich manzelstvo je stastne a funkcne, len ich chlap sa nudi, doslova sa nudi v stastnom a funkcnom vztahu, tak za ich chrbtom hlada rozptylenie a ked sa ho spytas, ze preco, co mu chybalo, povie ti, ze nechybalo mu nic, len proste hormony...
@mamulka211 Toto je pravda, takto to všade začína. Potom to chlapom zachutí a nedokážu prestať. Kto raz podviedol, podvedie aj druhýkrát, proste tak to funguje
@mamulka211 hej su aj taki debili, ale vybrali si ich tie zeny a vedeli asi ake maju dotycni priority a ked nevedeli, isli asi do toho vztahu hrrrr a vysledok bol taky. Muz, ktory svoju zenu miluje, sa s nou urcite nenudi ani po 30.rokoch...a nejde hladat rozptylenie inde. Kazda zena si snad vsimne, ze chlap sa asi nezdrziava doma, alebo sa proste nieco deje a ruku na srdce, kolko zien sa po narodeni deti naozaj stavia do pozicie MATKA a uz nie aj MANZELKA....
@maciatkolulu Súhlasím s tebou 🙂 ..
@ivett1 Smrteľne vážne to myslím 🙂, prečo nie?
Hlavne, ak jej "charakterové" či skôr "psychologické" prednosti prevyšujú fakt, že má dieťa.
A jej ťažký život s veľkou pravdepodobnosťou súvisí s bývalým manželom (a ak navyše mamička našla akúsi podobnosť so svojim partnerským životom - tak o to viac mohli narásť jej sympatiu voči nej). Dohady, samozrejme. Tak moje ako aj tvoje a ako všetko čo tu píšeme 😉

@bubelko - a ešte, podvádzanie nie je len o tom, či sa niekto s niekým vyspal alebo nevyspal. A ona s nami, ženami, predsa nemôže svojho manžela podvádzať. Kým jej manžel s inou ženou, s ktorou je neustále telefonicky v kontakte, ju podvádzať môže. Aj keď sa spolu nevyspali. Totiž podvádzanie je už aj to, keď problémy, ktoré by manžel mal rozoberať so svojou manželkou, rozoberá neustále s inou ženou. A je jedno koľko má tá žena rokov a či sa spolu stretli alebo nestretli.