SMS svokre na meniny
Prosim o radu:
Svokra oslavuje tento tyzden meniny a o tyzden sme k nej aj pozvani grutulovat a robi pre nas obed.
Mam 2 dcerky - jednu mam z prveho vztahu a druhu - tu mam s jej synom,cize je pokrvna.
Prvej dcerke svokrovci nikdy nenapisu sms k meninam ani narodeninam, ale gratuluju jej s odstupom aj 1 mesiaca a dostane od nich aj darceky.
Tej pokrvnej dcerke ich syna napisu vzdy v ten den sms a aj gratuluju.
Moja otazka znie: Mam aj ja pisat svokre SMS presne v ten den? Alebo sa na to vykaslat a gratulovat az osobne na spominanej navsteve?
Mam sa na to vykaslat, ked svokrovci nikdy nepisu mne sms na sviatky a ani mojej prvorodenej dcerke, ktoru nemam s ich synom.
Rozhodujem sa, svokra je inak dobra, ale akoby davala nieco najavo. Robi rozdiely.
Rada: zameraj sa na to pekne. Veľa škody dokáže urobiť aj takéto uvažovanie. Vzťahy máte ok- a že nezablahozela v ten deň vo co go?
@bobo2433 aj ja tak. A vzdy sa snazim vymysliet aj nejake kreativne prianie - bud nahram hlasovku, video. Alebo nejaky speci text. A viem, ze toho druheho to potesi, lebo to nikto proste nerobi.
Autorka, aj tvoje baby by ked tak mohli nahrat nejake video a to by si mohla svokre poslat (teda ak jej ho mas kam poslat 😀 ak je starsia).
Stačí osobne, bez ohľadu na to, či mi gratuluje, či nie, či píše sms mne, či len synovi, alebo pokrvnym vnúčatam.
A myslis ze ak jej nezavolate alebo nenapisete sms ze to nejako pomoze v situacii? Nepomoze, moze este poskodit. Ked ti vadi ako sa svokra sprava nespravaj sa rovnako. Prave ukazuj tu lepsi stranku.
Normalne bud zavolajte spolocne alebo napis sms kde podpises menovite ze vsetko najlepsie prajem Ja, Petko(manzel) a Danka a Janka Mena som si vymyslela. 🙂
Pockat ja to nechapem…
Tvoja prva dcera ma babku(tvoju mamu) a expartnerovu mamu,zaroven ma novu babku-takze ma 3 babky …gratuluje aj exsvokra tvojej druhej nepokrvnej dcerke?
Ved jej daju darceky a uprimne nieje ,,jej,,babka takze by som to ani nevyzadovala ved ona svoje babky ma!tak je to len jej slusnost ze jej aj darceky daju ked ma ine babky…
@judit47 Presne. Ja som až zdesená, čo tu baby píšu. Ale to je klasika: je to svokra, čiže mrcha, krava a podobne. Chcela by som vidieť baby, čo sa takto vyjadrujú, keď im o x rokov ich syn, či dcéra privedie partnera, ktorý bude mať už svoje dieťa s bývalým, či ho budú brať úúúplne presne rovnako, ako vlastné vnúča.
Bud rada, ze kej kupi svokra darcek. Mne moja nevlastna babka nikdy negratulovala ani nekupila darcek, ani si ku mne nevybudovala vztah. Mala som babku maminu mamu, a druhu babku otcovu mamu. To boli moje babky, s ktorymi som mala vztah. Mamin druhy manzel (moj nevlastny otec) zil s mamou dlhe roky a jeho mama - moja nevlastna babka sa tvarila ze som cudzia a nikdy sa nepovazovala za moju babku.
Podľa mňa to nerieš a napíš jej keď vies že ju to poteší . Aspoň si povie že ake milé že si na mňa spomenula aj v tento deň aj keď majú prísť neskôr gratulovať . Možno ani nerobí nejaké rozdiely cielene, len ty to tak berieš lebo je to tvoje dieťa aj keď nie jej pokrvne vnúča ...
a preco jej nezagratulujete spolu s muzom v den sviatku?
Kľudne jej napíš, hlavne ak jej sms spravíš radosť. Ja svokre na meniny nepíšem, ani netuším kedy ich má.
Ja len nechápem prečo od nej očakávaš, aby sa.k tvojmu dieťaťu, ktoré nie je od jej syna, správala ako si ty praješ. Je to tvoje dieťa, to nie je jej vnučka. Tak si tie rozdiely nevšímaj.
Koľko svokier robí rozdiely medzi vlastnými vnúčatami.
A tvoja prvorodená predsa už dve babky má, tretiu nemusí.
@mirro Ale pre ňu je vnučka len jedna. Už to, že kupuje darčeky aj tej druhej, je od nej pekné. Ja mám muža, ktorý má dve dcéry z predchádzajúceho manželstva. Keď ich moja mama spoznala, boli už v puberte. Nikto nikdy od nej nečakal, že im bude ona kupovať darčeky, nemá na nich ani telefónne čísla. Pritom máme vzťahy fakt výborné. Len to proste nie sú jej vnučky. Oni majú svoje dve vlastné babky, ani by ich nenapadlo, že moja mama by mala byť nejaká ich ďalšia babka.
Aky vzťah ma nepokrvna vnučka k “babke”? Ak dobry tak by mohla babke zavolať aj s mladšou dcérou. Vsetko najlepsie babka ti prajeme a tešíme sa aj s našimi ze sa uvidíme na oslave. Ústretový krok, neubudne z vas a uvidíš ci sa vzťahy o kúsok nezlepšia.
@tykat Áno, nežijú s nami. Ale tu nejde o vzťah rodičia/deti, či už vlastné, alebo nevlastné. Ale o vzťah starých rodičov k vnúčatám.
Ináč, zhodou okolností, práve teraz, každú chvíľu, max. do týždňa bude zo mňa nevlastná babka. Nie síce v takomto zmysle, ako u autorky, ale mužova dcéra čaká dieťa. Veľmi sa už na vnúčatko teším a úprimne verím, že budeme mať pekný vzťah. Ale ja ho budem poznať od narodenia a k jeho mame (mužovej dcére) mám dlhoročný citový vzťah. Dokážem však pochopiť, že ak by som sa zrazu z ničoho nič stala babkou nejakému cudziemu väčšiemu dieťaťu, tak by ten vzťah, napriek snahe, taký byť nemusel. Lebo to je proste rozdiel.

Ja vždy v deň svaitku píšem sms alebo volám . A keď sme spolu tak gratulujem ešte raz a dám darček .máme to tak roky a sme všetci spokojný .veď aj mňa poteší keď mi neikto napíše v ten deň svaitku 🙂