Snúbenec odmieta jedlo z chladničky, som zúfalá!
Moj snúbenec je extrémne rozmaznany v jedení. Už som z toho zúfalá. Nepije nefajčí nepreflakava peniaze ale na čo si potrpí je jedlo. Keď sme spolu začali taký nebol doslova mu stačili suché rožky s pastétou alebo mäso s ryžou a teraz? Na Vianoce tieto tri dni chcel velice kapra,ja že isto to budeš jesť 3 dni a nebude ti to vadiť ? Nie on to bude jesť aj šalát od rána do večera a už včera večer začal vymýšľať že čo budeme jesť že ide spraviť cestoviny. Tak my za kotel šalátu, polka kapra v chladničke a panko si chce iné. Aj počas roka furt vymýšľa. V chladničke navarené a on sa ide radšej najesť do restiky. Pritom sú to jedlá ktoré naozaj má rád, pečené mäso so zemiakmi a podobne. Napríklad jeho mama nám občas donesie j ho obľúbené jedlá som najskôr mňam super a ak zostane 3 dni mu musím pripomínať že nech to zje lebo sa to pokazí pritom mu to fakt chutí. máme doma milión potravín a on just má chuť na niečo čo doma nemáme. Vravím veď dojedzme a zajtra sa choď najesť aj do tramtarie pre mňa za a mňa.Prvé 3 roky taký nebol pritom je ku mne úprimný čo mu nechutí už nevarím. Máte aj vy doma takých rozmaznacov v jedení či len môj tak vymýšľa. Ja sa snažím dojedat čo máme a nevyhadzovat do koša potraviny. Vytáča ma to. Pritom sa snažím variť každý druhý deň. Nemáme 4 dni to isté. Porazí ma z toho.
no ja tiež radšej dojem čo je, alebo mi stačí aj rohlík so zeleninou a muž pozerá čo by si zajedol, on sa nemá kde v práci chodiť najesť a prácu ma pomerne náročnú, takže sa ho snažím pochopiť a nie je ani tučný alebo čo, tak to varenie beriem ako niečo čím ho jednoducho chcem potešiť, ale po tých rokoch to už máme také vyrovnané, varím pomerne často, ale on tiež vie navariť, keď zostane trčať v chladničke ako aj teraz trebárs ten kapor tak to proste nevadí a občas si jednoducho kúpi tresku s rohlíkom či párky, alebo si objednáme pizzu, dobré je hľadať nejaký ten kompromis aby ti to neustále "riešenie jedla" neliezlo na nervy 🙂 Nerob si z toho hlavu, omnoho horšie problémy majú ženy 🙂
len dodám ak ťa ešte čítam, že tie reštiky by mi vadili teda, to ako ty navaríš a on si chodí pravidelne po reštauráciach?
@nenne27 ked ti to vyhovuje, ja určite nie varit čerstvy obed, čerstvu večeru každy deň, to by bolo za trest..
Skús variť aj jednoduché jedlá napr. cestoviny s tvarohom, s makom, lečo, omeleta. Na večeru môže stačiť aj chlieb so salámou a párky a to môže spraviť aj sám. Ja varím často keď nie som v práci a zaraďujem medzi to tie cestoviny
@dadis
@karolinakr obed ano.its not a big deal.vecere nevarim, kazdy si urobi co chce, suche...ja mam skoro 50 rokov a zijem totalne aktivny zivot.a hej pracujem.stiham v pohode.zato poznam 30 rocne zeny co im je zatazko zdvihnut zadok z gauca a 3 hodiny kukaju videjka na instagrame.tak neviem preco ta kritika?ze jeme cerstve jedlo, no to ma pos..r, teraz som uz videla vsetko :D
Ahoj, môj si tiež potrpí na kvalitné jedlo a nezje "všetko", no on aj varí a postupne takmer výlučne, čiže aj množstva sa snaží prispôsobovať a neplytvat + ako máme deti, tak veľa veci dojeda(me) po nich... Ak sa dajú niektoré jedlá zamraziť, skús, budete mať na neskôr, len na to nezabudnúť ... A vo varení sa minimálne striedajte...
No u nas to je tak, ze ked sa navari, snazime sa zjest, ale stane sa, ze sa vyhodi, manzel vsak nema rad ani syr, natierky, maslo (okrem masla v kolacoch).. ryby... cize varim skor ine jedla. Niekedy mne a detom ine,,snazim sa tak, aby kazdemu chutilo. A to je 6 rocny velmi vyberavy ale ma aj vela alergii.. mladsi syn 1.5rocny ten zatial zje najviac z nas, aj nas by zjedol😄.
My sme teraz jedli salat, kym sa nezjedol, kapustnica este je, aj kacku sme mali druhy den,,, takze snazime sa tak aby sa to aj zjedlo. Ked je navarene, jedlo neobjednavame max nejaku pizzu na veceru obcas.
@nenne27 Takze varis kazdy den cez obed ked chodis do prace? Lebo ja pracujem a teda varim teple vecere a na druhy den to mame na obed. Zohrievane..necitim sa ako leniva gazdinka..obedy stiham varit len cez vikendy. Nastastie deti neofrflu zohrievane ani 2x jedlo po sebe (niekedy clovek neodhadne a je i na 3x pre niektoreho z nas), praveze by som bola rada, ak by chceli chodit na obedy..pretoze..ja ked pridem o 18 domov, tak zrovna sa postavit k sporaku nie je moj vysnivany program na vecer a zrovna by som svoj zivot ako aktivny nenazyvala :(
A zase si tu za divnu len ty,lebo chudaka tlacis 3 dni jest to iste. Kurnik,vsak je dospely a svojpravny,nech tyzden vari nakupuje iba on a mozno mu to pojde lepsie. Presviedca ta,ze ako to bude tri dni tlacit a potom si ty za divnu. Chlapec nech sa uvedomi,lebo vsetko je drahe a plytvanie potravin vytaca aj mna. Ja sa teda nemam zle,ale aj svoje dieta vediem k neplytvaniu jedlom,som na to ozaj hakliva. A ty,uz jo poznas,ste dvaja,uvar do maleho hrnca polievku a druhe tak,ze si to jedlo mozno este raz date a tym sa doje. A ano,to by znamenalo,ze by si castejsie varila,ale co brani aj jemu uvarit? Pozri sa,ci ma dve zdrave ruky a funkcne,raz budes varit ty a raz on. Takto sa zbadate obaja,ty budes mensie davky varit a on mozno tiez prestane ohrnat nufakom…
Moj je taky isty, roky ma naucili ze varim iba z max pol kila masa aby sa to zjedlo hned, vecere mame suche, ked nieco chce objedna si a uz nikdy ozaj nikdy sa ho nepytam ci mu chutilo. Toto je navarene, zjedz alebo rob co chces (objednaj si alebo uvar ine). Usetris si kopec nervov. Tak tomu ucim aj dieta. Tu je obed, ked nechce tak neje. 🤷♀️
Tvoj život sa toči okolo bachora milosť pána. Prestaň s tým. Prestaň sa pytať načo má chuť a čo by chcel papkať. Uvar čo máš rada a nerieš stále čo on má rád. Si predstav, že máte 2 deti a robia to isté čo pánko. Budeš vstavať už o 6 aby si na obed stihla 3 jedla uvariť. Ja keď som začinala žit s mojím manželom, som hneď zaviedla, že žiadne vymýšľanie s jedlom trpieť nebudem. Zje sa čo navarím, inak može variť on. A predstav si, nevymýšľa a zje všetko. Pritom s mamou točil jedna radosť.
@dadis a co ta to vobec trapi?nechapem.netvarim sa na ziadnu hrdinku.my to mame takto zariadene a nam to vyhovuje.ucim na strednej skole a zacinam 3 alebo 4 hodinou.vstavam rano o 5 a chodim behat so psom.robim si veci do prace, varim.po praci sa venujem domacnosti, rodine, zahrade, kamoskam, konickom, psovi.mimo prazdnin si na ri.t cez den nesadnem.
Ja zasnem nad niektorými komentarmi :D mne teda absolutne nepride divne uvarit aj na viac dni. Niektoré to tu popisujete, ako leby sme jedli ako zebraci pokazene jedlo 🫣 Slovensko je inak dost zle s financnou gramotnosťou a tu je aj priklad. Ano, su jedla, ktore je dobre jest cerstve, napriklad halusky, zemiaky ( aj ked svet sa nezruti, ked sa zjedia aj na druhy den... Ale vacsina jedal je uplne jedla aj na druhy den. Niekto tu napisal, ze si nevie predstavit jest maso a ryzu na druhy den?:D co je na tom zle preboha? Mna udivuje, ako niektorí ohrnaju nos nad vsetkym, ale pritom ani nemaju na to, jedavat po restikach alebo obkednavat si 8€ menu kazdy den. Ja napriklad uvarím maso a beriem si do obedara do prace. Moje kolegyne si zvykli objednavat kazdy den tie mucne omacky, nic domace a potom sa cudovali, ze za rok nabrali aj 20kg. A to nie je len o par ludoch, ale milion ludi, co sa takto stravuje trpi obezitou. Moja mama robi vo velkej firme a povedala, ze na obedoch si niektorí teda poriadne dopraju a sama to vnima, ze brutalne tam ludia pribrali, odkedy tam pracuju. Ja nehovorím, ze teraz ma kazdy jest len domacu stravu, ale urcite ak ma moznost,radaej jest domace, ako z takychto kuchyn. Ja som tptalne vdacna za mojho muza vojaka a oni su šťastní aj za bravcove masko v konzerve :D v zivote mi na ziadne jedlo nepovedal, ze fuj, to nebudem jest. Do restauracii chodime minimalne a vobec to nie je o tom, ze si to nemozme dovolit. Ale sama to pocitujem, ze ked zjem daco z restiky, aka som nafuknuta, ako ked si navarim doma. A pride mi uplne normalne, ze ak spravim rezne, tak tie sa daju jest v pohode viac dni. Takisto kuracie maso, ktore zjeme napriklad s ryzou a potom si privarime cestovinu. Ja tam teda extra rozdiel v chuti nevidim. Pre hladneho nic planeho, ako sa hovori....ale chapem, ze v dnesnej dobe obezity su ludia totalne prezrati a pride im nornalne, ze teplo jedlo aj 2X za den
Ja v každodennom vareni ani nevidím zmysel, nič sa nepokazí do druhého dňa a ohrňať nos nad prihrievaným jedlom - tak neviem, nebola som vychovana ako Princezna na hrašku, až do dnes mi to prišlo normálne
Tak sa možno rozmaznal pri tebe,lebo si mu vždy vyhovela,skús zmenu,nech navarí on,alebo nech sa ide niekde najesť😉
Ani nám nechutí viac dní to isté, ale zas stále variť nanovo stojí najmä čas a energiu. Tak to robíme tak že navarime, 2* zjeme a nadbytok zamrazime. Koľkokrát keď prídeme unavení z práce, alebo keď v sobotu chceme radšej porobiť ako variť, akokeby sme našli. V týždni jeme v práci skiel, večera jednoduchá a cez víkend keď sa už vari, navarime viac a rovno mrazime.
@romi0310 kuracie maso z obchodu na druhy den je hnus, citit tam vsetok sajrajt co do kurata napchali.my nie sme obezni, prave naopak.mozno to je tym ze jeme pomerne zdravo a z domacich zdrojov.nevarim tony jedla ale primerane.jeden obed denne dokaze navarit aj 13 rocne dievca bez extra namahy.asi tu pisete mlade zeny, ktore mate iny zivotny styl.prave som prisla zo stretavky.vacsina mojich exspoluziacok nema problem zvladat bezny zivot a este sa venuju konickom.neni som ziadna super zena, vacsina mojich rovesnicok s odrastenymi detmi nema problem s varenim, domacnostou, pracou a konickami.to chce len dobry time managment
@nenne27 A mas pravdu, obed dokaze uvarit aj 13r dievca - no aj 13r CHLAPEC...tak dopredu nelutuj svoju nevestu a pusti mladeho do kuchyne, to spolocnosti viac pomoze ako opravovat slohy, ktore napise chatGPT. Moj syn ma 16 a dokaze uvarit takmer vsetko - od masa, cestovin, palaciniek ci domacej pizze..kedykolvek si moze povedat, ze si prosi kazdy den cerstve jedlo a ziadna zena pri tych slovach nemusi byt smutna, ze nesplna naroky dokonalej zeny gazdinky 😀.. a mas pravdu s tym mojim zarobkom 😉
@autorka v prvom rade si nemyslim, ze mas doma niekoho kto je extremne rozmaznany v jedeni, mozno by nim rad bol teraz, ale ak jedol rozky s pastetou, nemali vela penazi, tak rozmaznany isto nebude, skor ako ludia, ktori dlho nic nemali a teraz sa nevie dosytit
Uplne nerozumiem, preco sa doma nerozpravate, preco spolu nehovorite napr. aj o tom, co ta hneva a co pises teraz postupne tu. Ja navarim a ty nejes, ja navarim a ty aj tak mas chut ist do restauracie, vadi mi chodit tolko krat do tyzdna do restauracii, pretoze to povazujem za ......
Je uplne normalne a vporiadku vyladit sa na spolocny model, len spolocny znamena, ze obaja suhlasia, obaja si to takto praju. Neviem uplne ci uspejes tym, ze ty nechces restauracie, chces setrit, na co? - nemusis odpovedat mne, skor motivovat doma jeho na nieco spolocne - kazdopadne ak to on vidi inak, tak to inak u vas bez komunikacie ani vyzerat nebude. Pretoze ak je zamestnany, tak asi ma pravo chodit aj do restiky a rozhodovat o tom, za co chce minat, aj ked ty s tym nie si uplne ok. A asi aj bude, ked si predstavis niekoho, kto to nikdy nemohol mat, tak je logicke, ze ho to bude bavit viac ako tvoje varenie - potom je otazka, na co jedla od mamy do chladnicky, a na co varis ty. Sutaz s restikami unho asi nevyhras, pretoze on si to nijako neceni. Skor ako na jedlo by som sa zamerala na rozpravanie, o tom ake to mal, mali, ako si to praje teraz, ako chce mat aj spolu s tebou pripravene ''zadne vratka'' na dni, aby tak neskoncil/ste neskoncili zas, pretoze vsetko minie.
Jedlo ako take by som nechala ako druhorade. Tiez v dnesnej dobe nie je dovod vyhadzovat jedla aj navarene - napecene, su skupiny darujem, a pod. kde vies podarovat bars aj ten zvysny salat s kaprom, a vianocnymi kolacmi. Teda ja by som nevyhadzovala ak nechces ani sama, ani s nim, skor skuste komunikovat a vyladit spolocne hospodarenie.
Mal by vediet aj on o tebe, vies ja by som strasne rada pre nas varila v mnozstve, ktore vieme zjest a nebudeme vyhadzovat. Mne ozaj vadi, ked jedlo musi ist do kosa. Ja ozaj nie som zvyknuta chodit denne do restauracii, pride mi to ako vyhadzovanie penazi a pod......podla toho, co si napisala tu o sebe. Vie to vobec? Mate nejako spolocne nielen nastavene nielen to, ze spolu ste ale ze skutocne mate spolocne hospodarenie a napr. spolocny ciel, kam to vediete...ako napr. za tie korunky mozeme v lete...alebo si mozeme kupit....alebo aj vieme darovat/prispiet/pomoct....
Takto to posobi, ze kazdy kormidlujete niekam inam.
A ked budete mat za sebou tuto debatu, tak si daj s nim aj taku pravda - nepravda rychlu o tom ako mu chuti mamine jedlo a tiez tvoje. Nic v zlom, ale moja mama vari bohovsky, a to, ze nam fakt chuti, znamena ze sa jej rezne zjedia pomaly este doma nie to na vylete 😀 a ze ozaj to vsetci bastia, nie ze o tom budu spievat ody ako aaano, mami varis paradne, ale nie nedam si, diky. A potom sa asi zredukuj a var tak, aby to chutilo a vedela si sa najest na 2x ty sama a pripadne aj on, ak sa prida. Ja by som mu to kludne dopriala, nesutazila by som s restauraciami, ono sa mu to tu tiez preje. Okrem toho, ze nijak extra dobre restiky nemame, ze mnohe varia kol dokola to iste a nic nie je take pamatne, ze by si kvoli tomu chcela prave k nim. Aj to ho po roku prestane bavit.
varíš báječnĕ, ale né, dékuji, radeji zajdu do reštiky 😂
nikdy som nikdy nic tak baječneho nejedl, ale objednám si pizzu 🍕

@nenne27 Pracujes a varis kazdy den 2x? Oukej, maj si to tak, ak ti to vyhovuje...