So svokrovcami v dvojgeneračnom dome - vzťahy

27. sep 2021

Tie čo bývate so svokrovcami, rodičmi v dvojgeneračnom dome aké máte vzťahy ? Myslím samostatne poschodie, vlastná kuchyňa. Tiež sa , musíte,, po príchode z práce,, hlásiť, alebo bývate akoby ste bývali v takej bytovke.

stanulienkat
27. sep 2021

Mas tu milion takychto tem. Staci pohladat.

spadnutaslivka
27. sep 2021

Ak máte spoločný vchod a aj nejaké priestory, tak je dosť možné, že sa to "hlásenie sa" počíta tak nejako automaticky. Ak máte oddelené vchody a žiadne spoločné priestory, tak asi nie si povinná sa ohlasovať, ale tipujem, že v rámci takých normálnych ľudských vzťahov aj tak budeš o príchode/odchode informovať, aby svokrovci vedeli, či sa dá počítať s tvojou pomocou alebo nie.

autor
27. sep 2021

@spadnutaslivka spoločne schodisko

pribinak
27. sep 2021

To je jedno či máte niečo spoločne, alebo nie. Stále je to ich dom. Čiže ich hrad, ich pravidla

autor
27. sep 2021

@pribinak kto ti rozpráva o pravidlách. Zase z toho vzíde,že máme zlé vzťahy...nie ich hrad. Nás hrad oni bývajú u nás

sasa1310
27. sep 2021

vy ste kupovali dom a oni sa nasťahovali k vám?

miskamicha
27. sep 2021

Nebyvam sice tak ale nevidim dovod aby si sa zakazdym hlasila 🙂 kde ides a ci ides s kym kedy a kedy prides domov. Aj ked my keby sme so svokrovcami byvali museli by sme sa hlasit..kazdy odchod prichod🤣🤣🤣

autor
27. sep 2021

@sasa1310 áno

sasa1310
27. sep 2021

tak v tom prípade by som sa nehlásila.

saxana000
27. sep 2021

Tak ked mate napriklad dom ze vojdes do haly odkial vedu dvere do obyvacky kde sedia rodicia.asi by som nepresla okolo ako tellatko a obycajne ahojte to som ja alebo dobry den uz som tu by ma nezabilo..
Ak si vyzaduju aby si tam hned dobehla do kuchyne na kavicku to by sa mi asi nepozdavalo.

autor
27. sep 2021

@sasa1310 ale tak myslím,že vo všeobecnosti je to jedno, nakoľko si každý žije na svojom podlaží. Ja som len chcela vedieť ako to funguje u druhých, nakoľko kamarátka tak tiež býva a svokru nerieši ako je mesiac dlhý,zato je vkuse jej zdravie ako je jej zle. A človeku to fakt neprospieva,keď príde domov zničený z práce,treba mu riešiť detí, školu a stále počúva nariekanie. Je pravda,že posledný rok som to už časovo obmedzila

autor
27. sep 2021

@saxana000 cez ich vôbec nechodím

spadnutaslivka
27. sep 2021

a nie je jedno, ako to majú druhí? Veď dôležité je, ako to máte vy a ako ste s tým spokojní.

autor
27. sep 2021

@spadnutaslivka a o čom je diskusia na MK

spadnutaslivka
27. sep 2021

:D pre každého o niečom inom :D

autor
27. sep 2021

@spadnutaslivka no vidíš

pribinak
27. sep 2021

To si mam z prsta vycucat, že oni bývajú u vás a nie vy u nich? Mala di zo napísať hneď na úvod a nie sa urážať

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. sep 2021

@viestta no snažím sa tak robiť,no niekedy fakt nemám náladu rozoberať tie choroby

autor
27. sep 2021

@pribinak ja sa neurazam,no hneď si chcela na mňa útočiť,že pokiaľ bývam u nich mám držať hubu a krok

pribinak
27. sep 2021

Neutocila som, napísala som sucho, ich hrad, ich pravidla. Žiadne drž hubu a krok
Pekný večer

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spadnutaslivka
27. sep 2021

Proste každému vyhovuje niečo iné. Žila som u svokrovcov na pár mesiacov a prišlo mi normálne sa vždy ohlásiť. A priznám, že v niektoré dni som vyslovene vyčkávala, kedy svokra príde z práce domov, čo mi bolo otupno "doma" samej. A jasné, že sme jej dali vedieť, či sme doma alebo preč, aby vedela, keď s niečím treba pomôcť, či tam sme a nemusela nás "hľadať" po celom dome. Ale nám to proste takto vyhovovalo. Neviem si predstaviť, že by sme sa pomaly až zatajovali. Jasné, že žiť s inou rodinou v jednom dome je často aj na obtiaž, ale má to aj svoje výhody. (Inak by to asi ľudia nepodstupovali, že?). Tak si myslím, že ľudský prístup k tomu je tak nejako automatický. Ale ako vravím, pre každého je normálne niečo iné. Čiže asi ti moc nepomôže, ako to majú iní.

autor
27. sep 2021

@viestta no čo sa týka detí vadí jej hluk a nie je nadšená keď sú pri nej. Proste potrebuje pokoj. A keď nechodia,tak vraj ja im zakazujem pričom sami tak nechcú chodiť. Vždy ich diriguje.

miadi
27. sep 2021

uz ozaj radsej nic napis, lebo z toho nevzide ze mate zle vztahy :Dale ze ich mate velmi zle :D

autor
27. sep 2021

@miadi máš pravdu nebudem už písať. Žiaľ generačné rozdiely,no snažíme sa spolu vychádzať vramci medziľudských vzťahov.

miadi
27. sep 2021

musis asi nejak proste utekat domov ,ze sa ponahlas alebo jedine ze si vypocujes tie reci dookola o jej zdravy. Ina cesta nie je.

hellwant
27. sep 2021

Ahoj v prvych 5 rokoch to bolo zle, poslusne vojst, pozdravit sa bolo nic oproti zlým vzťahom...teraz po 11, je to akurát, keď sa vraciam z prace, idem hore schodami-maju cast chodby s toaletou a kupeľňou, okolo ktorých prechadzam- ak ich akurat stretnem pozdravim , ak nie az vtedy ked idem k nim zhora od nas

janetinka27
27. sep 2021

nasi byvali tak na poschodi, dolu stari rodicia. klasicky dvojgeneracny dom-kocka. kazdy byt mal vlastne dvere, presklene pasikom nepriehladneho skla. ked niekto isiel cez hlavny vchod, bolo to pocut a bolo vidiet mihnutie cez to sklo na dverach. kazdy mal svoje sukromie, hlasenie nebolo. akurat si zauzivali taky zvyk,ze ked sli rodicia uplne prec z domu, napr. na navstevu,povedali to starym rodicom. ked sli len do prace, tak to neoznamovali.
na bytove dvere si vzdy klopali a cakali na zavolanie zvnutra. fungovali bez hadok, stretavali sa bezne v zahrade, na schodoch alebo mamina zbehla k nim si nieco pri pečení pozicat/vratit alebo sa opytat,ci potrebuju nieco kupit atd.

erickatt
27. sep 2021

ahoj, dobry den... to by stacilo