Som alergická na svokru
Dobrý deň , rada by som si vzala od vás nejaké rady + asi sa vyrozprávala. Som totalne alergická na svokru- ja normálne citim nenávisť , neznasam ju! Nežijeme spolu ani pri sebe - býva cca 150-200km od nás - no napriek tomu synáčika ovláda dokonale. Nonstop vypisuje na messenger, telefonuje a zisťuje kde čo robíme atď…. Na dennom poriadku ( kľudne aj na dovolenke) pise na messenger : aky bol deň, čo si robil ( ja som asi vzduch ?) , čo nové… akonáhle odpíše spustí sa sprcha správ ako : dávaj si pozor, nechod rýchlo na aute, na kolobezke, na motorke paneboze ( ma 32 rokov a stále má potrebu pisat aby si dával pozor 🤷♀️)
U nás vznikajú neustále hádky lebo ja to a aj ju nenavidim …. Mame fb kt je spoločný kvôli firme - tz ak vybavujem objednavky tak vidím čo pise … už som si aj myslela či je lepšie nečítať to ( pretože vždy sa totalne vytočím do zúrivosti) alebo to citat aby som mala prehľad čo sa deje? 🤷♀️
Akonáhle padne jej meno môj cely deň skončil a je pokazený …. Dokážeme sa hádať pretože si ju zastáva , vraj je staršia a sama a treba s nou stále pisat / volať a chodiť k nej ( ja nechodím) ….
Máte to niekto podobne ? Ak áno ako to riešite ?
Je to pretvárka prvej triedy - dokáže sa usmievať a za chrbtom by Vám drbla guľku do hlavy
Dik !
@natalienka12 asi ani nepochopi, ale to uz je jej problem.
@dskjhfdlkdjhl no žiaľ , príde dorobeny ako kon , nevládze potom do vlastnej prace chodiť a už vôbec nič iné len 3 dni ľahne a spi
@katkami123 necakam na svadbu 🙂 nemôžeme sa vziať , je v tom ina vec ….
@ddd333 mam to skoro podobne ibaze ja ju ignorujem pre mna ta zena neexistuje. Neplytvam svojou energiou na nu a ked ide k nej manzel lebo dostal rozkaz ja si urobim program s detmi bez neho. Najlepsie ze po tom vsetkom co nam narobila zla sa neopovazi ani prekrocit branu nasho dvora takze mam vystarane. Nerozpravala som sa s nou cca 4roky a ani sa nezdravime. Deti k nej muz nuti chodit a idu tam 3x do roka jej jedine dve vnucata. Teraz sa ozvala ze vysvedcenie nevidela 12.augusta😂 co ti poviem ja by som o mojej knihu mohla napisat. Prerobili sme jej dom a pred poslednou splatkou ako sme doplatili uver nas vyhnala urobila zo mna a deti takmer bezdomovcov nastastie mi pomohli rodicia 😍takze ver ze existuju ine bestie napriek tomu vsetkemu akceptujem ze k nej muz chodi je to jeho mama a nehadam sa s nim za to proste ide to mimo mna a skus sa to aj ty naucit bude sa ti lahsie zit.
@ddd333 Tak este raz-je dospely, keby mu to vadilo, tak tam nejde makat. Jemu to nevadi, uprednostni kosenie pred kinom s Tebou, tak kde asi bude problem? V jeho matke? Figu borovu.
@ddd333 preco sa nemozete vziat? Prezrad
@ddd333 Celkom by ma zaujimal ten dovod, lebo ste spolu 15 rokov, teda od jeho 17 (pokial sa pamatam, on ma 32), takze zenaty asi este nestihol byt, tak nejako si neviem ten dovod predstavit. Ale prezijem, ak sa nedozviem.
@dskjhfdlkdjhl preboha živého kino bol príklad !
aj mňa by to zaujímalo prečo sa nemôžte vziať
@ddd333 ved ja ho tiez uvadzam ako priklad, kludne si tam dosad co len chces.
@ddd333 myslim, ze si v stave, ze aj keby ti svokra povedala nieco mile, hladas za tym ihned skrytu falos a zradu.
A kym si ju nezdovodnis, nebudes spokojna.
Lebo je to hlavne v tebe. Uz si sa prepracovala k averzii.
A utlmit svoje pocity a reakcie na svokru mozes zas iba ty.
Prestat si to pripustat k telu, liezt pod kozu.
Inak to nepojde.
Na zaciatok prestan nachvilu citat ich konverzacie na fb, ak ta tak rozpaluju. Zacni az budes na ne vediet reagovat s nadhladom, vecne.
Proste na nejaky cas odrez info o svokre (neudrzuj ani kvoli prehladu). A ked on pojde k name, urob si svoj program.
Najprv sa musis naucit nereagovat.
@moonlight1210 vďaka - to si aj vždy urobim , problém je že ide aj na 2 noci , lebo mama si to želá asi si mysli že má 17 tokov 🤷♀️ A keď príde je 2 dni hore nohami unavený , dorobeny , nič sa mu nechce a je naladený na vlnu “čo mamička povedala “
@ddd333 ešte by som sa spýtala na to má tvojej svokre kto pomáhať? Ak nemá, tak je jasné, že on ako jej syn to bude robiť. Ona predpokladám je už staršia a sama by si veľa veci neurobila.
@777januska777 má má , žije ešte jej matka, má “priateľa” kt s nou býva , má na ulici kamošky a ich mužov čo sa stretávajú
@777januska777 má okolo 60tky
@ddd333 ved ale mužov kamošiek a nejakého postarsieho pána, no neviem ci je to vhodná partia na makanie na záhrade. Tvoj partner má 32 rokov, takže sily ma predpokladám oveľa viac ako taký 60 ročný pan. A tiež predpokladám, že negazduju a neviem čo zeby tam robili.
@777januska777 má asi 3m2 takze o záhrade sa nebavme, jej priateľ je mladší od nej
@ddd333 mladší? A o koľko? Ak ona ma 60.
@777januska777 to je ako podstatne ???? O 8 rokov
@ddd333 Tak z coho sa tam potom Tvoj partner pretrhne? Ak teda dobre chapem, ze ma pidi zahradku.
@ddd333 ved a co tam on chodí vlastne robiť? Aké práce? Napríklad?
@ddd333 no je, keby mal tak 40 rokov nepoviem, ale on je už po 50, takže sranda to nie je. Chodiť do roboty a ešte makať okolo domu.
@dskjhfdlkdjhl kosiť , hnojiť , natierať plot , vapkovat , dosievat , presadiť , umyť okna mám pokračovať? Okna sa umývajú u nej 3x do roka a umyva ich on
@ddd333 dala si priklad, tak sa ti to snazia vysvetlit na tvojom priklade. Maju si vymysliet nejaky, co sa ta netyka?
Tak daj aj ine priklady. Mozno hlbsie osvetlia, co sa u vas deje.
Dalsia vec - ked pride od mamy naladeny “co mamicka povedala”, tak to vyries tym, ze mu povies, ze mu nebranis tam chodit a pomahat, ale naoplatku nechces u vas doma pocut ani jedno “ale moja mama…”.
Ze ty respektujes jeho vztah k nej, tak nech on respektuje teba.
@777januska777 pokosiť zvládne ! Partner jej navrhol že kúpi kosačku čo kosi sama - odmietla že nie , musí kosiť on a ručne
@ddd333 ak to nie je tajne, tie 3m2 to je velkost zahrady, alebo som to zle pochopila? lebo taku zahradku mas bez roboty.

@ddd333 ty to píšeš akoby to bol problém svokra. Ale problém je tvoj frajer, to on ma stanoviť hranice, kedy je to už príliš. A očividne to čo ty považuješ za príliš, on nepovažuje. Vieš, keď mu budeš do hlúpa stále omieľať o jeho mame to svoje, minie sa to účinku a iba čo sa staneš otravnou a budeš mu tým liezť na nervy. To on si sám musí uvedomiť, kedy ho už matka obmedzuje. A ešte co ma zaráža, to 15 rokov čakáš na svadbu? No asi máte problém skôr niekde inde ako len v jeho mame.