icon

Som alergická na svokru

ddd333
14. aug 2021

Dobrý deň , rada by som si vzala od vás nejaké rady + asi sa vyrozprávala. Som totalne alergická na svokru- ja normálne citim nenávisť , neznasam ju! Nežijeme spolu ani pri sebe - býva cca 150-200km od nás - no napriek tomu synáčika ovláda dokonale. Nonstop vypisuje na messenger, telefonuje a zisťuje kde čo robíme atď…. Na dennom poriadku ( kľudne aj na dovolenke) pise na messenger : aky bol deň, čo si robil ( ja som asi vzduch ?) , čo nové… akonáhle odpíše spustí sa sprcha správ ako : dávaj si pozor, nechod rýchlo na aute, na kolobezke, na motorke paneboze ( ma 32 rokov a stále má potrebu pisat aby si dával pozor 🤷‍♀️)
U nás vznikajú neustále hádky lebo ja to a aj ju nenavidim …. Mame fb kt je spoločný kvôli firme - tz ak vybavujem objednavky tak vidím čo pise … už som si aj myslela či je lepšie nečítať to ( pretože vždy sa totalne vytočím do zúrivosti) alebo to citat aby som mala prehľad čo sa deje? 🤷‍♀️
Akonáhle padne jej meno môj cely deň skončil a je pokazený …. Dokážeme sa hádať pretože si ju zastáva , vraj je staršia a sama a treba s nou stále pisat / volať a chodiť k nej ( ja nechodím) ….

Máte to niekto podobne ? Ak áno ako to riešite ?

Je to pretvárka prvej triedy - dokáže sa usmievať a za chrbtom by Vám drbla guľku do hlavy
Dik !

777januska777
14. aug 2021

@ddd333 a tvojich rodičov ako často navštevujete?

zuzanockamt
14. aug 2021

@ddd333 Tak sa nesťažuj, manželka nie si, dôvod máš nejaký svoj, pre ktorý nemôžeš, ak to nie je tvoje iné manželstvo, tak je banálny a tento tvoj status spolubývajúcej ti vyhovuje

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 ako vyjde čas 🙂 niekedy každý druhý deň - ale tak na 1/2 hodku a ideme po svojom

ddd333
autor
14. aug 2021

@zuzanockamt akej spolubývajúcej , nemám iné manželstvo 🙂 neriešime manželstvo - riešime “svokru”

zuzanockamt
14. aug 2021

@ddd333 všetko so všetkým súvisí a ty svokru nemáš. Je to matka tvojho frajera.

777januska777
14. aug 2021

@ddd333 no tak myslím si, ze aj toto je kameň úrazu. Mali by ste obaja odstrihnut pupocne šnúry. 👍 tvojich rodičov navštevujete každý druhý deň on na oplátku aby sa jeho mama necítila blbo, tam chodí každý víkend. No ste podarená dvojica teda 😀

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 hovorim ako kedy , on nie ja … bývame od seba o ulicu ďalej - niekedy sa nevidime 3 dni , inokedy keď sú nejaké akcie každý deň ( ja chodím k ním keď on je v praci )

ddd333
autor
14. aug 2021

@zuzanockamt pisem “svokru” je to nedostatočne ? Je to nepodstatne totalne riešiť

777januska777
14. aug 2021

@ddd333 no ved vravím, samozrejme, ze keď sa to dozvie jeho mama, ze ste niekde boli, tak žiarli, ze jej syn je viac u cudzích ako u svojej mamy a tak mu mama vymýšľa robotu každý víkend, aby prišiel aj k nej. Ked ta hnevajú návštevy ku svokre, tak utni návštevy aj k vašim a bude pokoj. Jeden víkend pôjdete k jedným a druhy víkend k druhým rodičom. Pekne na rovnako.

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 bývame od seba 3 min je to iné ako 200 km

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 druha vec s našimi vychadza , chodí s nimi na dovolenky , na tutu ja bike atd

zuzanockamt
14. aug 2021

@ddd333 celý problém podľa mňa si v tom celom ty. Aspoň podľa príspevkov, ktoré som prečítala. Ja tú ženu ľutujem a len dúfam, že takýto zázrak mi syn nedonesie.

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 s našimi vychádzame 🙂 s nou nikto z rodiny ani jej “nevlastne deti”

ddd333
autor
14. aug 2021

@zuzanockamt to somrada 🙂 dúfam dúfaj

777januska777
14. aug 2021

@ddd333 no a co? My od svokry bývame tiež kúsok a nie sme tam stále a pritom mam s nou veľmi dobrý vztah a tak isto u našich nie sme stále. Jednoducho sa snažíme čas rozdeliť na rovnako medzi obe rodiny.

katka2602
14. aug 2021

@ddd333 ty nepracujes? Vidíš ty chodíš k svojim, keď je on v práci, keďže pracuje tak logicky tam cez týždeň behať nemôže. No ale tak či tak keby sme nemali ani jeden víkend pre seba tak by bolo zle, veľmi zle. Ale toto rieš s ním, svokra využíva to čo on sam dovolí. Volanie, písanie by mi nevadilo, ale zásah do víkendov, dovoleniek atď to by som riešila.

brigelka
14. aug 2021

@ddd333 je jedno či si partnerka alebo manželka, vzťah tvojho chlapa k svojej mame sa nezmení. Mala by si sa s ním porozprávať a dohodnúť nejaké pravidlá. Napríklad 2x do mesiaca. A nech mame povie, že chcete mať vlastný program. Potom raz za 3 týždne alebo raz za mesiac. Musí mame vysvetliť, že už má vlastný život, ale príde jej pomôcť, ale už nie tak často, nech si to zariadi inak alebo počká, kým príde. Nejaký kompromis urobiť. Ale ak to partner nechce zmeniť a stále chce za mamou chodiť, tak si sa len tu vyžaovala a neostáva ti nič iné len sa s tým zmieriť alebo sa trapiť.

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 to by sme mohli riešiť keby s nou vychádzame , keď je niečo rodinne nikto ju nikde nevola - nie že my , nikto

ddd333
autor
14. aug 2021

@katka2602 veď práve , ale po čase keď je veľa telefonátov asi by vadilo aj to ….. vikendy sú out , pracujem samozrejme

ddd333
autor
14. aug 2021

@brigelka prave ani nie ze chce - zavolá a všetko zmanipuluje

michaela789
14. aug 2021

@ddd333 hm, preletela som celú túto konverzáciu a aj chápem sčasti čo ťa frustruje ale baby majú pravdu - kebyže tvoj muž nechce, svokra by sa mohla aj na hlavu postaviť a nešiel by k nej na ten víkend... Takže tam to viazne, nie v tom že ona píše, volá, diriguje - on ju nechá to robiť a poslúcha ju, tam je problém.
Ak chceš zmenu, treba začať u vás dvoch doma, pokojne mu vysvetliť že ťa to vyčerpáva, deptá, že ti vadí že mama luskne prstami a on už beží. A on to buď akceptuje alebo nie.
Keď sa nám svokra príliš miešala do života, výchovy atď, povedala som manželovi že sa mi to nepáči a nech si ju pekne "uprace" inak budem nervózna. A aj tak urobil, problém vyriešený. Skúšala aj potom kadejako sa mixovať do nás ale keďže manžel už vedel že mi to vadí, robil medzi nami mantinel. A fakt to funguje, všetci sme zadobre 🤷‍♀️

777januska777
14. aug 2021

@ddd333 no a co? Tvoj partner je jej syn a on za ňou chodi. No bolo mi ta aj ľúto, ale už nie je. Nie si dobra a ani tolerantná. Správaš sa ako veľká väčšina žien. Zbožňujes len svoju rodinu a na jeho matku budeš zla. Jeho matka má možno chyby, ale vždy to bude a je jeho matka. Ked to nechápeš, tak by ste sa mali rozísť. Lebo nie on, ale ty nemáš odstrihnutu pupocnu šnúru. Ak chceš vyriešiť problém obmedz návštevy u vašich na 2 krat mesačne a on obmedzí u svojej matky tirz na 2 krat mesačne a hneď bude dobre.

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 fajin keď som zla 🙂 vďaka viac sa nemusis vyjadrovať ! Nepoznáš , tak nepis že je niekto zly …. Moje návštevy neobmedzujú jeho - robím ich keď je v praci

katkami123
14. aug 2021

@ddd333 a tvoj priateľ je jedináčik? Či ma aj iných súrodencov? Aj oni takto chodia kosiť, upratovať podľa harmonogramu ako on? Aj im tak telefonuje?

brigelka
14. aug 2021

@ddd333 tak musíš byť väčšia manipulátorka ako svokra. Naplánuj niečo na víkend a keď svokra zavolá, nech jej povie váš program. A ďalší víkend zas a zas. Si s ním už 15 rokov. Opýtaj sa ho, s kým chce tráviť život. Či s tebou alebo mamou, lebo keď sa s ním rozides, môže sa k mame rovno nasťahovať a doopatrovat ju. Ona asi vie že ju nik z rodiny nemá rád, tak chce aspoň, aby ju syn mal rád a nebola osamelá.

ddd333
autor
14. aug 2021

@katkami123 má písala som už 2 nevlastnych , nie neznášajú ju - komandovala ich celé detstvo

777januska777
14. aug 2021

@ddd333 no a co na tom, ze jeho neobmedzujú. On svoje návštevy tiež robí keď môže. Takže za mňa toto je neriešiteľné. Ani jeden nechcete ustúpiť. Ty s vašimi chceš tráviť každý druhý deň a jemu sa cudujes keď chce byt s mamou každý víkend? On sa ma obmedziť a ty nemusíš? Sebecké nemyslíš?

ddd333
autor
14. aug 2021

@brigelka tak nejako ste to vystihla

ddd333
autor
14. aug 2021

@777januska777 mna obmedzujú jeho návštevy lebo cely víkend neni doma - naopak moje návštevy jeho nie - keď príde z prace už som doma 🙂 je rozdiel ísť na 1/2 hodku a na noc / dve

katka2602
14. aug 2021

@ddd333 tak to pracujete spolu, že vieš koľko krát vola? Ja musím povedať, že mám fajn svokru, nezasahuje do ničoho a mame sa radi takže to pochopiť neviem. Ale môjmu manželovi vadilo, keď som denne volala s mamkou. Ostala vdova, zomrela jej dcéra a ostali sme len ja a brat. Až,keď som mu jasné povedala, že hoc sa na hlavu postaví ja svojej mame zavolám aj 5x denne ak budem chcieť, lebo je sama a ma 72 rokov, pochopil. Ale nás to nijako neobmedzuje, nikto nám do života nehuči. Tu je problém, že ju nikto nemusí tak si to kompenzuje na synovi.