Som bezcitná?

miskondro
22. jan 2016

Rada by som poznala názor iných. Jedna mamička, vraj samoživiteľka, ma žiada, aby som jej dala zadarmo vec za 10 €. Rada pomôžem tým, ktorí to veľmi potrebujú, ale ako viem, že je to práve ona. Navyše je to vec, bez ktorej sa dá fungovať bez problémov. Čo by ste urobili vy ?

sissy27
22. jan 2016

nič, nie som zodpovedná za situáciu iných... ak máš chuť, tak podaruj, ak nie, tak nie, nerieš... nie je to tvoja povinnosť a hlavne ak hovoríš, že to nie je nič, čo by nevyhnutne potrebovala k životu...

bosoriak
22. jan 2016

nemusis robit nic. mozes jej odporucit, aby si veci pohladala v sekcii "darujem" na bazosi napriklad. A podla mna je to velmi neslusne pytat od niekoho nieco zadarmo.

dominika6
22. jan 2016

povedz jej zdvorilo,že by si rada pomohla ale máš na to kupca a tebe to tiež nik zadarmo nedal..

guinevre
22. jan 2016

Je to na tebe, ked chces naozaj niekomu pomoct - pomozes. Ked nechces, tak to nechaj tak.
10e nie je 100e, tak take halo by som ja nerobila, ale keby nebola v nudzi pravdepodobne by si to nepytala. Su aj taky co nie su v nudzi ale aj tak si pytaju, ale za 10e by mi to bolo jedno.

0silvia0
22. jan 2016

Ak chceš pomôcť, pomôžeš a je ti jedno či sa bez tej veci dá fungovať alebo nie. Ale ty podľa tvojho príspevku nemáš chuť tejto osobe dávať niečo zadarmo, tak načo sa siliť do falošného samaritánstva?
Jednoducho nechceš pomáhať, tak nepomáhaj. Bez dobrého úmyslu by to bola aj tak falošná pomoc.
A vyčítať si nemusíš nič, pomôžeš vtedy, keď to budeš cítiť srdcom a tomu, koho si vyberieš ty.

janinah
22. jan 2016

Ak by mi tých 10 eur nechýbalo,tak by som dala,ale len ak mamička je tu dlhšie registrovaná a má v blogoch al. fotkách nejaké info,z ktorého mi vyplynie,že má deti,a horšiu soc. situáciu...nejakej dnes registrovanej s práznym blogom by som neposielala nič,nedám sa za nos vodiť...

limetka69
22. jan 2016

No v dnesnom hnusnom podlom svete, kde su krkavcie matky co tu aj na fb okradaju bez chrbtovej kosti asi nie. Nie si bezcitna, si rozumna 🙂
Ak by som mala penazi jak geisenova dala by som. Ale dnes normalne rodiny ked je zena na md maju co robit aby sa mali ako tak dobre. A by som sa nedivila, keby sa ta osoba mala lepsie ako ty, vdaka takej podlej povahe,, e ma mozno vsetko zadarmo.
Kus od veci, ale.... Raz moja mama dala babke uplakanej v kidloch s chustkou na hlave 8€ na bus, ze stratila penazenku, alebo ju okradli, uz neviem, na bus stanici, no a ako sme o par hodin sli z mesta na bus ta babka zlata, uplakana stale zobrala od ludi po 8€ na bus. Od vtedy neverim nikomu.... Sak ten svet sa zblaznil.

anetkaadamko
22. jan 2016

keď má na net, tak má aj na 10 eur.....

lindush1105
22. jan 2016

No skôr by som povedala, že tá dotyčná je bezcitná alebo skôr bezcharakterná? Do svojej situácie sa dostala ona sama, pretože každá minca má dve strany a vždy je za niečím niečo, nikdy sa žiadna situácia neudeje sama od seba- Akcia - reakcia- zákon. Alebo bez vetra sa ani lístok nepohne? Takže? Môže sa stať, že sa človek dostane do zlej situácie kedykoľvek, ale to ho neoprávňuje mať pocit, že mu niekto niečo musí dať len tak. To je úplne smiešne. Ako tu ž bolo napísané, ak máš skutočne vnútorný pocit, že niekomu niečo darovať chceš, urob to, ale ak nie, nerob to. To, že je niekto v zlej situácii ho neoprávňuje druhých vydierať jeho vlastnou situáciou. Nepoznám tú pani a nemôžem súdiť, ale niečo mi tak intuitívne hovorí, že takýto prístup mala asi k veľa veciam a preto dopadla tak ako dopadla. A ty si z toho v žiadnom prípade ťažkú hlavu nerob, lebo nemáš na to žiadny dôvod. Nie si povinná dávať niekomu niečo len tak!

bonaqa2013
22. jan 2016

povedala by som jej, že ja nie som charita...

evelynm
22. jan 2016

nie, nie si bezcitna. Mas pravo povedat nie. Bez vycitiek svedomia. A nemusis to nikomu nijak vysvetlovat.

stary_ujco
22. jan 2016

Doba je zlá, nezávidím ti ten život, keď nedokážeš povedať nie ani na takú banalitu bez toho, aby ti to neodsuhlasili cudzí ľudia.

ukulela
22. jan 2016

presne - pytat takto je na hranici s neslusnostou. ja dam osobne, ked vidim, komu davam, resp. ked mam istotu, ze davam na taky ucel. takto, ze napisem, ze chcem, ked je plno inzeratov "darujem" a podobne? keby potrebovala, v kazdej tretej dedine je charita, kde veci rozdavaju.

lusyke
22. jan 2016

Tak ti poviem moju skusenost. Uz sa mi to stalo vela krat a vzdy ked som dotycnej napisala ze rada poslem veci ale musi si zaplatit postovne tak uz neodpisala. Najnovsie mi pise jedna pani ktora mala povodne 5 dety a bola na ne sama..(.ano ,,dety,,)..ale najnovsie uz ma 6 dety a choreho muza o ktoreho sa stara. Tiez po navrhu ze postovne si musi zaplatit uz viac neodpise. Ale skusa to stale znova.
Beriem to proste tak ze ked je na tom tak hrozne tak ako to ze ma pocitac a plati si internet? Aspon to postovne by predsa mohla vyplatit ked uz ma na ten internet..ved ja poslem rada aj viac ale postovne nemienim platit. Ja niesom charita..som obycajna mama na rodicovskej dovolenke a tiez na tom niesom bohvieako. Existuje stranka mami mamam alebo tak sa to nejak vola a tam sa veci daruju..nech sa obratia tam. Rozhodne sa preto nemusis citit previnilo..nemusis na to ani reagovat.

monikver
22. jan 2016

Vobec na to nereaguj. Raz jej nieco posles a mozno potom bude stale pytat viac. Keby to bola zivotne dolezita vec, tak by som asi aj ja nad tym premyslala, ci darovat alebo nie. Ale ak je to vec bez ktorej sa zaobide, tak podla mna len skusa, ci jej niekto nieco posle. Mozno o tyzden najdes danu vec ako ju predava. Jednoducho to pusti z hlavy.

matik1
22. jan 2016

ide o beatu 1230? mne včera takáto pani písala, tvrdí, že má 6 "dety"

irusa
22. jan 2016

ak má na internet...tak nech si kúpi 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒

maminkynafazulka
22. jan 2016

10eur nieje nieco co by ju zruinovalo.. ak je to vec bez kt.sa da uplne normalne zit 🙂

jeennyv
22. jan 2016

Pre mna je to neslusne a drze pytat si nieco zadarmo, ak je to napredaj a ty nie si povinna nic, je na tebe ako s tovarom nalozis...uz velakrat som si vsimla, ze tu je dost vybabranych ludi, co vyuzivaju dobrotu, resp. hlupost ludi na mk a len boh vie kde tie veci koncia..ja pomozem rada,ale ludom,ktorym viem, ze to pomoze skutocne a v okoli ich mame dost...nie hocikomu, co na mk napise, ze potrebuje...plus kazdy place, ze nema,ale na internet sa najde...tak ked nemam na zakladne veci, tak net je posledne co ma trapi...

jadelka
23. jan 2016

Mala som taku znamu. Najprv pozicala 100 eur,o dva tyzdne uz chcela,aby som jej platila najom,potom oblecenie pre deti,potom nakup na Vianoce...potom som s nou prestala komunikovat. Toto slusny clovek nerobi,co ta mamicka ,co chce od teba drzo nieco zadarmo. Keby si jej to ty navrhla...ale takto sama pytat, to je drzost.

lindalindalinda
23. jan 2016

Tak toto je "top problém"😀😀😀😀 zakladatelka- srsis vtipom😀

ludka140281
23. jan 2016

párkrat asi 4x som darovala oblečenie na donosenie,ked ma prosili,potom išiel Mikuláš a tá istá osoba už písala na istotu,že ja "hlupa hus"jej zadarmo pošlem sladkosti pre 5 deti .........teraz ,ked som bez práce a sama si nič nemožem dovolit,mám napísat ja jej? Nikdy by som to neurobila......Taketo spravy typu_"som chudobná a mám 4,5,6 a viac detí jednoducho ignorujem,len využívaju,že si matka a máš makke srdce 😠 ak dáš raz,nezbavíš sa jej 😒

ivett1
23. jan 2016

@miskondro toto vyzerá ako "vydieranie" zo strany tej mamičky ... nemusíš mať zlý pocit, že nie si dosť empatická a normálne jej slušne napíš, že zatiaľ nemáš v úmysle znižovať cenu v inzeráte z 10 € na 0€ 🙂 (predpokladám, že ide o inzerát tu na mk))...a ak má záujem o tú konkrétnu vec, nech skúsi pozrieť u iných predajcov🙂 ...
ak ti to nebude chýbať v rozpočte, tak jej tú vec daruj 🙂 😉