Som čierna ovca manželovej rodiny
Citim sa zle. Nesadla som si so svagrinou ani s jej snubencom. Prestala mi sediet, odkedy spolu byvaju. Ohlupla a to presne povedal aj moj manzel (jej brat). Chybaju im zasady slusneho spravania, velakrat ma nepriamo urazili. Nechcem kastovat ludi podla povolania, ale oni obycajni predavaci a ja s manzelom vysoke skoly. Na nich proste vidiet, ze nie su vzdelani. Navyse, moja svagrina, odkedy robi predavacku za pokladnou, je zrejme zakomplexovana, neustale sa chvali.Co si ona kupila, kam idu na dovolenku, chodi na umele nechty a na rodinnych oslavach ich ukazuje kazdemu - proste primitivizmus🤦♀️
Navyse, prestala mi sediet aj moja svokra, lebo ta ju donekonecna vychvaluje, asi aj za to , ze si prdne.
Neznasam chvalenkarov, neznasam nespravodlivost. Toto cele divadlo zacalo byt pre mna utrpenim, preto som sa zacala manzelovej rodiny stranit. Robi mi zle ich pochaba a plytka povaha, robi mi zle ich pritomnost.
Ja som clovek velmi skromny. Venujem sa sebe, svojim detom a manzelovi. Desim sa Vianoc, ze s tymito primitivami musim travit najkrajsie dni v roku. Manzel ich napriek vsetkemu toleruje.
Ako by ste sa vy zachovali, ked mne svokra so svagrinou nenapisu sms ani na narodeniny, ci meniny. Ja som im pisavala, ale prestala som, ked nevidim zaujem z ich strany.
PS: Teda neviem, co sa tu docitam od Vas, ale nie som zakomplexovana, som vysoka stihla zena s dvomi detmi, na svoj vek vyzeram nadriemerne a to viem. Mam vysoku skolu aj vlastny byt.
Ja len neznesiem ludi bez chrbtovej kosti.
Ako by ste sa zachovali?
prilis im venujes pozornost. Nemozme sa kazdemu zapacit, dokonca aj ked sa jedna o rodinu. Akceptuj ich ako manzel a zbytocne neries. Naco?
@pribinak Mas pravdu - prepac. Len emocie, lebo to tu polka zien pochopilo zle, resp.zle som to prezentovala. Ja si vazim kazde povolanie. Len nechapem, preco je niekto stredobod na oslavach : hlasny smiech, ze mi ide bubienok odstavit, chvalenie, ukazovanie nechtov. Pride mi to chore
Ale viem ze v momentalnom rozpolozeni Ta proste mrzi a skrie to, ze sa vyzdvihuje hlupost 🙂. Ja sa takisto viem takto rozohnit, ale nic s tym nespravime. Vo vedlajsej dedine dala pani ucitelka detom doma za ulohu, aby napisali sloh o tom, cim chcu v dospelosti byt. 90 percent z nich chce byt influencerom. A vysmiali tych, ktori tam mali naozajstne povolania. Mne to pride az smutne.
@animus pise sa odsudzovat nie odcudzovat.
To je skratka taka povaha.Zavidi ti a superi s tebou cez svoje hodnoty.Treba sa nad to povzniest a minimalne sa stykat.
Je to chore, ale snaz sa to kvoli manzelovi vydrzat chvilku. Ona vie, ze ti nesaha ani po clenky a preto sa ta snazi predbehnut a akoby ukazat ostatnym,ze je minimalne na tvojej urovni. Tym,ze tam neprides, jej urobis len radost, lebo bude seba povazovat za najlepsiu v danej chvilke.
Na vianoce sa pekne oblec, uprav a nech ju aj rozdrapne. Cim viac ti bude zavidiet,tym viac sa bude snazit byt stredobodom. A ty vies, ze v skutocnosti tymi hnusnymi,tipnem si gycovymi kriklavymi nechtami neohuri.
Neda mi: VS sv. Alzbety? Paneuropska? Externe studium? Tolko k teme. Si krasna, vzdelana, vlastny byt (na ktory ti zrejme prispeli rodicia alebo si zdedila)... prepac, znies absolutne povysenecky...
@ameema Navstev je celkom dost, pocitala som to 🤣🤣🤣 K nam chodia 5x do roka vratane Vianoc (meniny + narodeniny) . My k nim cca 8x do roka. Toto su dost frekventovane navstevy a prestala som ich zvladat. Este to priblizim: oni ked sem pridu, ako pisem z tych jednoduchsich ludi. Musim sem zavolat upratovaciu catu. Chapes, ked sa niekto nevie spravat. Proste uplny opak mojich rodicov, ktori ked odidu, akoby tu ani neboli.
Sú proste ini. Majú inak nastavený štýl a hlasitosť komunikácie, inú formu prezentácie
Párkrát za rok to jednoducho preži, nastav sa tak že pre dobro rodiny to zvládneš a hotovo
@nikyball Prisaham, ze boli naposledy neonovo ruzove 👀👀👀
Úplne viem o čom píšete 💁🏻♀️ z úst nič normálne nepočuť a bordel taký že čistejšie je už aj v chlieve.. ale hlavne sú svetonázory a samozrejme tie najlepšie svetonázory
Každopádne keď to tu čítam aké sú tu zase všetky ženy múdre 😆🖕🏻 strácam reč a vám držím palce ✊🏻 rodinu si človek nevyberie...a tú manželovu už vôbec
🤣🤣🤣to su tie typy. A leopardie leginy su,?
Zdevastuje ti domacnost, usmej sa a povedz nevadi, zavolam upratovacku.
Vzdy to ber s kludom. Ukaz jej,ze ta nerozculi . Ale bude to stupnovat uvidis
Ako vzdelaná by si mala vedieť, že vzdelanie nemá nič spoločné so zásadami slušného správania a ani s povahou človeka a napriek tomu, že nechceš kastovať ľudí podľa toho, si práve presne to urobila.
Preto mohol tvoj príspevok vyznieť tak, že sa vyvyšuješ. Treba vedieť aj zvoliť vhodný kontext keď nechceš, aby niečo vyznelo inak ako to myslíš.
Či si zakomplexovaná alebo nie, sa ťažko posudzuje z tých pár viet. Ak robíš tak, ako tvrdíš, ž si žiješ svoj život a si spokojná, nechápem, že ťa niečo také ako chválenkárstvo tvojej švagrinej môže takto rozčarovať. Však si ži svoj život a nepaprč sa. Mať tvoje problémy a prezidentov plat..
No z tohto napísaného mi prídeš ako bez chrbtovej kosti ty, o chválenkárstve ani nehovorím ... Sorry, prvý dojem 🤷
@lilope Dakujem, ved ja viem, ze to nie su problemy. Milujem svojho manzela, mam 2 krasne zdrave deti. Len sa blizi "obdobie navstev" , tak panikarim. Tento mesiac december asi 4x, je mi zle. Ja toto len potrebujem spracovat, ako sa obrnit voci tym navsevam, aby ma nekleplo.
pozri..nech si hovori kto co chce,castokrat sa tie rozdiely vo vzdelani,vychove,socialnej situacii ukazu dost neprijemnym sposobom,navyse paradoxne vzdy je tou ciernou ovcou prave ten slusny,inteligentny clovek...ja mam velmi podobny problem...ista cast chlapovej rodiny su doslova burani,odpudzuju ma vsetkym,aj popijanim,aj nizkou inteligenciou,aj vyuzivanim...a vraj ja som ta divna...to urcite...tiez nemaju potrebu mysliet na mna,ze mam sviatok,ze chcem byt so svojim chlapom...on ich ich zboznuje,je to jeho rodina,inych nema,tak je nekriticky..aj sme kvoli tomu isli od seba...dokonca aj teraz mame krizu kvoli jeho sestre...zvlastne,ze? ...tazko toto...nejde o to,ci je niekto predavac,robi za pasom-ale ako sa vie spravat...ja sa porozpravam aj s vyberacom smetiakov...ale s buranom je tazko...ten si vzdy mysli,ze je cosi viac...a ked sa niekto nevie spravat,nemoze nas nikto nutit travit cas v ich spolocnosti...myslim,ze bohato staci raz za par mesiacov zdvorilostna kratka navsteva,u nich😉...a mysliet pri tom,aka robota nas caka ,alebo ako premalujeme spalnu🙂...v tomto je pozehnanim,ze som zacala pred casom opat sem tam fajcit-clovek sa vytrati a bum,je cas na odchod😂...nech sa vychvaluju...nemaju ten dar pochopit,ze nas tieto veci nezaujimaju,lebo sme uz kdesi inde,nech to znie akokolvek povysenecky...a ked to prekroci hranicu,treba 2-3 vetami dat najavo svoj nazor...napr tie nechty...ja mam vlastne...a ked mi niekto tisiciraz ukazuje svoje kriklave gycove pazury a este ma lutuje,ze asi nemam na to,aby som si dala take spravit,pripadne ze netusim co je moderne /😂/-tak vtedy poviem,co si myslim o takychto nechtom a preco ich nemam...nech sa potom zduva kolko chce...vzdy treba mysliet,kto je jediny dolezity-a tym je partner,toho sme si vybrali,nie ich...
@yasmeena Tak ty si ma pochopila na 100%, dakujem !!! Ja nemam problem s ludmi z roznych povolani. A este podotknem,ze moj SVOKOR je super a vie sa spravat, aj bez vysokej skoly. V zivote ma neurazil,radsej pomlci alebo ked nemlci, tak povie k veci. Ja len tieto 2 nemozem vystat, su ako s prepacenim sliepky na trhu. Ja som rozmyslala, ze dokedy toto vydrzim tolerovat a ci do konca zivota, lebo doposial som bola k nim vzdy slusna. A ano,moj svokor je aj bez vusokej skoly inteligent a velmi si ho vazim.
Keď si bola malá, tak si bola namyslená. Ale dnes už nemáš chybu👌
Tvoja švagriná má zrejme taký tip povahy a temperamentu, svojim spôsobom tiež nemôže za to, temperament je vrodený. Nerobí ti to naschvál, ani sa nesnaží s tebou súperiť, ako sa ti niektoré snažia nahovoriť.
Úprimne, sama neviem, čo ti mám poradiť, tiež som sa už zopárkrát vyhla návšteve, kde sa to točí len okolo jednej osoby a ostatní sú iba do počtu, lebo sa ,,patrilo" prísť. Úplne sa však rodinným návštevám asi vyhnúť nedá, dá sa len obmedziť ich počet .
no jednoducho a jasne. rob viac veci co ti prospievaju a menej tych, co ti skodia. v preklade kasli na nich a uz tam nechod. co si horsia? ty si nezasluzis pekne vianoce? normalne vysvetlit manzelovi ze nemienis kazit vianoce ani sebe ani im (kedze si cierna ovca nepracujes za pokladnou ani nemas umele nechty) sory takychto ludi k zivotu nepotrebujeme. (nikto) rodina je niekto, pri kom sa citis prijata, prijemne kto ta podporuje kto ta respekktuje ako osobu. respektovat osobu znamena respektovat jej hranice. tu sa o ziadnu rodinu nejedna ale len o nejaky nechceny gen tvojho manzela to je realita. stretavala by si sa s podobnymi ludmi ak by neboli tvojou "rodinou"? rodina sa v nasej kulture precenuje, casto to je viac hendykep nez podpora....kvoli kulture ozaj nemusis je to blud
@heleninamama aký slovný zvrat...však nie každý študuje slovenčinu aj na VŠ... Na technických školách sa so SJ nestretneš resp. s pravopisom
1. Stačilo napísať, že je predavačka a nie "obyčajná predavačka"
2. Nechty same o sebe by som nebrala ako primitivizmus, veľa extra inteligentnych kolegýň (aj také na vysokých postoch) si ich navzájom ukáže a aj mne. V štýle, že to je dobra služba, už maju 2 týždne a žiadny rozdiel a tak. Mama ju možno chváli za každú blbosť, tak snáď ju ty nevidíš ako primitiva tiež za každú blbosť, ktorá o ničom nevypovedá.
@monuska112 Keby sa nestretnem na Vianoce - maju pre nas kopec darcekov, aj pre mna - brali by to ako urazku. Tie darceky,ze su podradne je druha vec. To zas proti mne pouziju niektore zeny,ze nie som vdacna. Som vdacna, preto tam musim prist to porozbalovat s manzelom a detmi a nasavat tu negativnu energiu. Naopak aj oni pridu k nam na Vianoce rozbalovat ich darceky. Ja keby odmietnem, mozno by to bolo na rozvod.Az vtedy by som bola povysenecka a neuctiva.
Čo sú podradné darčeky?
@bluka2 Darceky z vypredaja, oblecenie, ktore sa zrazi,alebo je roztrhane alebo sa droli. Typu,vytiahnes z pracky a mas spinavu celu pracku. Darceky vo vypredaji z Kiku.

Ak si čakala že ti tu niekto napíše niečo múdre tak si sa mýlila... Ty tu niečo napíšeš a ženy z mk majú pocit že ťa okamžite poznajú vedia aká si a tak ďalej... 💁🏻♀️ Proste je to cítiť na míle...
Ja som tiež svokre a švagrinej písala aj darčeky dávala, oni si nespomenuli ani raz, zatrhla.som to... Počas roka sa vidíme s nimi maximálne 5 krát po dobu dvoch hodín a i keď sa mi ťažko počúva ta hlúposť vydržím a potom sa máme s manželom aspoň na čom smiať... Nezmenis ich.. odignoruj to celé... Oni nie sú dôležité v tvojom živote s raz za čas navsetu prežijes a ak nie tak sa s nimi nestretavaj vôbec... Nie je na tom vôbec nič zlé keď to tak cítiš