Som divná, keď nemám sociálne siete?

6. feb 2023

Dostalo sa mi pomenovania čudná, divná (v negatívom zmysle), pretože nemám Instagram a na Facebooku nepridávam fotky. Dokonca vraj klamem, že nemám 🤣Vraj ma dokonca asi nikto nemá rád, lebo nepridávam fotky a teda asi nikoho nemám, ani len psa a som samotár. Zaskočilo ma to a zároveň som fakt prekvapená ako môže toto niekto povedať. Facebook mám, ale využívam ho len na písanie s rodinou, priateľmi... Pre mňa osobne nemá zmysel pridávať každý prd..
Som divná ja alebo ľudia okolo mňa? Fakt by ma to zaujímalo. Toto mi povedal kolega v práci.

zuzinka888
6. feb 2023

Tak to sme 2. FB mam ale nebola som tam asi 10 rokov.🙈

mirkava
6. feb 2023

Mam to takisto 😉. Instragram nie a FB občas kuknem nič nepridavam... tiež som divná 😊

nelca84
6. feb 2023

divne je skor tvoje okolie, ja sice mam FB aj IG, ale neprispievam nikde a nikto sa nad tym nepozastavuje

missincognito
6. feb 2023

toto je praveze obdivuhodne v dnesnej dobe🙂👍

galganka
6. feb 2023

Bolo by to úplne OK, keby si s tým ty bola OK. Keď ale musíš o tom zakladať tému, asi nie si úplne OK.

paulinam99
6. feb 2023

Nie si divná. Facebook, Instagram a iné sociálne siete nie je povinnosť mať a ani používať.Rovnako tak nie je divný ani človek, ktorý síce má mobilný telefón, ale nepoužíva ho na vyvolávanie iným.

A príkladov by sa dalo nájsť množstvo.

busybeelady
6. feb 2023

Ani ja a manžel nemáme žiadne sociálne siete. Ani FB. Áno, ľuďom v okolí to priprada zvláštne, ale nám to tak vyhovuje. Netráp sa, čo si ľudia myslia. Nie je povinnosť mať sociálne siete.

euka210
6. feb 2023

Nie si divna, len nepotrebujes tieto veci k zivotu a chranis si sukromie, vyberas si, na com budes "minat cas".
Ins ani ja nemam, fb ano...ale napr.moj brat ma len fb na pisanie, svagrina vobec. Mam kamosku, co tiez ani fb nema, dokonca ani telku doma nemaju.
Ze niekto potrebuje zavesit kazdu somarinu, je uz cez. Potom jasne, ze ludia a hlavne deti viac ziju vo virtualnom svete ako tom skutocnom a ma to svoje nasledky.
Ako citam komentare na fb, tak normalni ludia a nazory tam vacsinou ani nie su...bezni pracujuci ludia, aj s rodinou, nemaju na take somariny a konspiracie cas.

kacena4
6. feb 2023

pripajam sa asi som tie, divna pkrem MK nie som na ziadnej soc. sieti a absolútne mi to nechýba a ani to ani neberiem ako "urazky" ked mi tak niekto povie. je to moje rozhodnutie

marianarem
6. feb 2023

Tak ja neviem, ale podla mojho nazoru ak chces narazit na fakt divnych ludi, tak treba ist prave na socialne siete 🙂
Ja mam FB, pridam tam len parkrat do roka. Na IG som v zivote nebola, videla som ho len vo filmoch 🙂

mirkava
6. feb 2023

Možno sme divné že prispievame sem na MK 😁

zuzo82
6. feb 2023

Tak to sme viacerí

januska12323
6. feb 2023

Modrý koník je tiež sociálna sieť, ale o tom radšej kolegovi nehovor.

jana_eyre_2
6. feb 2023

Kedy už ľudia pripustia že aj MK je sociálna sieť.. totiž každá stránka kde zazivas social je sociálna sieť.. a tu si sa prišla uistit že nie si divná keď nemáš FB či niečo podobné.. nie, divný nie je nikto kvôli tomu kde má vytvorené účty.. mne príde len zvláštne to, že človek sa neustále potrebuje uistovat v skupine ľudí, ci sú jeho rozhodnutia správne a potrebuje nejaké odobrenie od iných ľudí.. áno, aj ja niekedy pocitujem tu potrebu uistenia, avšak príde mi to smutné že nevieme stat sami za sebou a stále sa porovnávame s ostatnými..

divokykonik
6. feb 2023

Ja mám len FB a tiež tam nič nedávam. Mne dokonca niektorí ľudia neverili, že som vydatá, keď som nedala na FB fotky 🤭😀.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. feb 2023

Áno, viem, že aj MK je sociálna sieť. Ale kolega narážal na Instagram a Facebook. Ďakujem za pripomienku.

petra7797
6. feb 2023

Neni si divná ani ja nemám ani Fb ani insta uz dobrých 5 rokov a je to lepší život 🙂 nečumim stále do mobilu

autor
6. feb 2023

@athom Ja si vyberiem, kde sa budem pýtať 🙂

cyberk
6. feb 2023

Ak si divna tak asi tak posobis irl... lebo mam nejednu kamosku, ktore nemaju socialne siete a komunikujeme cez whatsapp/email a i napriek tomu su to uzasne bytosti a aj maju kopu kamaratov 🙂

zooeynka
6. feb 2023

Divna si len pre to, ze potrebujes uistenie od cudzich ludi, ze si normalna 🙂 Kolegovi by som uplne jednoducho objasnila preco nemam fb a podobne kraviny.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sun_shine_2020
6. feb 2023

Mam FB aj IG ale nepridavam foto. Na FB vyuzivam messenger na pisanie s kamoskami, manzelom...na IG sledujem recepty a podobne veci 🤣 ale ani by mi nenapadlo povedat niekomu, ze je divny ked nema FB alebo IG🤔

satoshi
6. feb 2023

Potrebuješ podporu a uistenie, že prave naopak,Tvoje hodnoty sú správne a vzácne v dnešnom svete sociálnych sietí a virtuality? Alebo sudcu, ktory urči či si divná Ty alebo ludia okolo Teba, aby Ti tym potvrdil/vyvratil či je v poriadku nepridávat fotky na fb? … Typujem že máš Ty aj oni tak do 25r., s extra prižmútenymi očami 27. Ja mám sice len 30, ale mám pocit že len máličko mladšia generácia berie velmi vážne záležitosti okolo fb/instagramu, kdežto s mojimi rovesnikmi nediskutujem o takychto veciach ani sekundu, i ked väčšina tie siete vyuzivame…preto velmi neviem porozumiet Tvojmu problemu. Ale asi len tak všeobecne, nepytaj si od ludi suhlasy k tomu co robis/nerobíš…

darkswan
6. feb 2023

mne su najvtipnejsi ludia co su proti socialnym sietam, nie su na nich aktivni ale radi stalkuju ostatnych🙂

jamimo
6. feb 2023

nie nie si divná, my doma nemáme a ani sme nikdy "nepochopili" potrebu zdieľať fotky, názory, like, zážitky, prázdne reči o svetovom mieri, láske, porozumení. Kedysi som stretla známeho, 10 rokov som ho nevidela. Small talk, potom povedal daj mi svoj FB... ja som odpovedala že nemám, on na to:že ale my inteligentnejší chceme byť v spojení.. Ja:Sorry, ale ja nepotrebujem byť s tebou v spojení 🤭Ostal prikovaný o chodník. Maj sa, čau. A zase som ho nevidela 10 rokov. Prečo má, majú ľudia tú potrebu? Zvedavosť, očumovať, ohovárať, útočiť, posudzovať? Ďakujem, neprosím. Ak sociálne siete, tak za mňa len ohľadom komunity-varenie, kváskovanie, cvičenie, knihy...Na MK som si účet vytvorila kvôli tomu , že som si chcela kúpiť knižku, s dlhým odstupom času som 1x prispela do jednej diskusie, a teraz niekedy prispejem tiež. Ale nevzťahujem si to na svoju existenciu, bytie a obmedzovanie.

jana_eyre_2
6. feb 2023

@darkswan áno, to býva úplne bežné.. že sami len prezerajú ostatných a pohorsuju sa nad tým aké hrozne kto čo všetko dáva na net a aké to je klamlivé..

jamimo
6. feb 2023

ešte som zabudla dopísať, že sociálne siete sú za mňa TOP veľmi dobrý nástroj pri činnosti neziskových organizácií, združení, zmobilizovaní pomoci pri záchrane zdravia, darovania krvi, pátraní nezvestných, zvieraťa, prospešnej zbierke financií. Ale fotky pri požiadaní o ruku, v pôrodnici, jedení, kúpaní... nuž, každý podľa vlastného gusta. Priznávam, že rada čítam diskusie v Pravde, Hospodárskych novinách, Sme... komentáre sú aj k veci, mnoho sa dozviem. A niekedy sa dozviem z riadkov aj medzi nimi, akú máme veľkú vzorku elity národa. 🤭 Ja momentálne zdieľam s vami, že navarené, povysávané, hajde na 15 km chôdzu.

paciko9
6. feb 2023

Ja mam facebook, kazdy den prelustrujem ale nezmysli tak zase kto dal. A po 7 rokoch som si konecne zmenila profilovku

karinss
6. feb 2023

Ja nemám ani instagram a ani Facebook 😅 mam 27 rokov a nepotrebujem svoj život riešiť s okolím vôbec. Mám v ňom všetkých tých ktorých potrebujem aj bez sociálnych sietí 🙃