icon

Som ja tá vadná?

26. feb 2023

Peknú nedeľu vám želám dievčatá😊 Chcela by som vedieť váš názor na jednu vec. Ako je to u vás doma keď ste vy alebo váš manžel/priateľ s ktorým žijete v jednej domácnosti chorý??? Ide o to že žijeme s priateľom spolu 5 rokov, vo vzťahu sme dokopy 7. Ale to tu asi nie je podstatné, len tak pre upresnenie. Ja sa o všetko starám, varím, perem všetko mu dám pod nos. Ja pracujem home office, on chodi klasicky do práce pondelok-piatok. Samozrejme, nerobia mi problém domáce práce, beriem to ako normalnu vec ale on odkedy spolu zijeme si opral veci sám možno 3x za cely čas. Čiže aby ste vedeli ako to tu funguje. Idem k veci. Bol chorý teraz za posledný pól rok asi 3x, ja som ho tu obskakovala, čajík, vývar, navarené, periny som mu prezliekala keď dopotil, lieky som mu dobre že do huby nedávala. Starala som sa lebo to beriem ako normalnu vec. Mal teploty 40tky tak som zrušila ešte aj veci čo som mala stretnutia ohladom práce a bola som s nim doma, skratka starostlivosť ako o malé dieťa. On vyzdravel, všetko bolo v poriadku. Pred týždňom som ochorela ja. Minuly víkend som dostala silne horúčky, nevedela som chodiť, do toho som zvracala, no a milý pánko mi zahlásil že on ide kamarátovi na oslavu. Nemala som energiu toto vôbec riešiť ja som sa doslova a do písmena rozplakala, lebo už som nevedela čo mám na toto povedať. Prišiel o 3 ráno keď som už konečne spala, zobudil ma trieskal tu s vecami, lebo bol pripitý, pohádali sme sa samozrejme. A povedal mi že on odišiel aby mal klud. Na toto som už nemala energiu po další krát. Môj stav sa nezlepšoval ani ďalšie dni, on sa ani neurácil mi spraviť čaj ani sa ísť pozrieť do spálne či vôbec žijem. Prídem do kuchyne. Všade bordel, ja som ani na wc nedokázala dôjsť. Že by sa ponúkol že mi pomôže? Ha,ha. Hlava sa mi krútila až som pri dverách skoro odpadla, cela dopotená a on mi zahlásil že mi nemôže byt až tak zle. Že on musí ísť do práce, cely deň ani jeden telefonat či som v poriadku. Príde si večer, potom mi zahlási že on ide kamarátovi niečo pomôcť, tresk dvermi a odíde. Prišiel zas nad ranom. Toto je štipka toho ako sa choval. A chcela som sa opýtať či je toto podľa vás normálne. Keď je vám zle, váš muž si tiež len tak radšej ide za kamarátom, alebo niekde si odíde a ešte keď mu voláte že kedy príde tak ani vas radšej nezdvihne? Asi mám toto za to ako sa snazim a ako by som pre neho všetko urobila. Ach, teraz mi tiez nie je do smiechu. Poviete si že blbosť, no tie čo toto poznáte tak budete vedieť o čo ide a či nejde o povestnú kvapku náhodou.

marca12
26. feb 2023

Podla mna nie je normalne lietat chlapovi okolo zadku,varit,prat,upratovat a robit fullservis a to iste ocakavat od neho. Ved ty mu nedas sancu sa prejavit,ked zanho robis vsetko. Nie je zvyknu statat sa,tak ho to nenapadne ani ked si chora. Ale je aj sebecky a nevie prejavit naklonnost. Mas dve moznosti,bud ho to slusne naucis alebo sa budete dalej takto vadit. Ak po nom stekas,necudujem sa,ze ide radsej prec. Mozno keby si ho slusne poziadala o caj a starostlivosť,tak by ti ho spravit.

ahhola
26. feb 2023

Za tých 7 rokov si sa ukázala ako silná baba, o ktorú sa netreba starať a zvládne všetko.
Ktorej ani netreba dávať peniaze.!?
Napadla mi scéna z filmu, kedy išla ženská rodiť, chlap ju mal odviezť, ale nervovo sa zrútil, tak ho pekne naložila do auta a odviezla ich sama. 😁

jamimo
26. feb 2023

ja si myslím, že toto je začiatok konca...

mateson
26. feb 2023

Takto sa správal môj otec k mame,môj prvý manžel ku mne. Už 20 rokov som rozvedená,mám chlapa ktorý ma obskakuje keď som chorá,tak ako aj je jeho. Ukonči to, najlepšie ihneď.Drzim palce. ...a ešte dodám ,že moja mama sa rozviedla v momente, ako sme s bratom dospeli. A tiež už vyše 20 rokov má chlapa, ktorý je opak môjho otca.

vemi23
26. feb 2023

🤦 nezaslúži si ťa! A ani z casti to co pre neho robíš. Moj manzel mi minule este aj nechty na nohach ostrihal aj nalakoval zaujima sa o mna ked je v práci a je mi zle alebo som chora zavola napise alebo ma len boli chrbat tak sa pýta ako mi je . Čakáme babatko čiže mi este aj pomáha sa obúvať, pri kúpaní ked lahnem do vane tak ma dvíha pomáha mi z vane, hoc kedy uvarí obed alebo veceru. Ak niečo potrebujem tak mi vždy pomôže hoc len niečo kúpiť. Ešte aj keď ma boli brucho pri ms tak mi ho hladka a robi pre mňa velmi vela. Vzdy mi pise ked je v praci ze si mám oddýchnuť proste si dopriať oddych tomuto sa hovori LÁSKA to je to co robis aj ty pre toho tvojho ufnukanca mna by zaujimalo co by robil keby ze je chorý a ani mu caj neuvaris a ani by si za nim neprisla ci nieco nepotrebuje... Nema to zmysel tráviť život s takým človekom viem o čom totiž hovorím. A keby si sa s nim chcela rozísť a on by ti hovoril ze sa polepší a z ničoho nic by zacal sekat dobrotu zacal by ti pomáhať zaujímať sa o to co ho doposiaľ nezaujímalo never tomu! Je to len med na slamke aby ťa zadržal aby si ho nenechala a aby ti ako že ukázal aký je zrazu dokonalý!!!

katkine_terapie
26. feb 2023

Autorka: Tvoj priatel je sebec bez stipky empatie. Nic, co by si chcela mat v dlhodobom vztahu nedajboze za otca svojich deti. Druha vec si ty. Laska sa nemeria tym, co vsetko robim doma sama. Z popisaneho mam pocit, ze si clovek, ktory v detstve nezazil vela bezpodmienecnej lasky a v tebe sa vypestoval pocit (mozno iba niekde hlboko v nevedomi), ze si lasku treba nejako zasluzit, idealne cinmi. Lebo ak nebudes robit toto a toto, mozno ta ten druhy nebude mat rad. Bude neboj. Ale treba na tychto vzorcoch popracovat, aby si si ich nepreniesla do dalsieho vztahu a nerobila "z lasky" niekomu matku.

mateson
26. feb 2023

@marca12 to nemyslíš vážne toto? Akože ona je chorá,ledva stojí na nohách a má ho požiadať či by jej pomohol a napríklad uvaril čaj? Nie ,je to obyčajný sebec a hulvát,vôbec nič iné v tomto nie je

sovica
26. feb 2023

Súhlasím so všetkých vyššie napísaným. Dobre Ti tu radia skúsené ženy. Toto nie je vhodný exemplár do života. Neviem si predstaviť, keby ste mali deti. Nestrácaj s ním čas. Dostala si lekciu, takže takýmto mužom sa vyhýbaj a v ďalšom vzťahu treba hneď od začiatku nastaviť pravidlá resp. tak prirodzene robiť všetko spolu (rozdeliť si činnosti).
Ako to máte s bytom, ste v podnájme, či niekto z vás 2 je vlastníkom bytu? Ak by si sa musela odsťahovať, nevadí, vyzeráš ako schopná žena, ktorá sa vie o seba postarať. Ak je byt Tvoj, tak u mňa by to už bol expriateľ, zámok vymenený a veci vyložené pred dverami.

marca12
26. feb 2023

@mateson samozrejme,ze je sebec. Ale ak s nim planuje ostat,musi ho naucit veci,ktore on nevie. Ak nie je schopny sa to naucit,tak netreba stracat cas s chlapom,ktory sa nevie spravat.

pralinka25
26. feb 2023

ako sa hovori v nudzi spoznas priatela a v tomto pripade aj partnera. je to idiot. a nie nie je to normalne. ani ty nie si ok. to ze niekoho lubis neznamena ze mu mas robit sluzku a to ty robis. to ze si na HO nezanemena ze automaticky mas vsetko robit sama. prosim ta toto si v sebe uprac pre buducost pretoze je to strasne zle. ked pridu deti zrutis sa.
mas to sama u seba velmi zle nadstavene. uplne vazne. daj si poradit. toto nie je o laske.
a co sa tohoto konkretneho chlapa tyka s nim by som spolocnu buducnost rozhodne nevidela pretoze on si ta nevazi. nie si pre neho rovnocenna bytost a zneuziva ta tak okato az je neuveritelne ze to nevidis.
a nie on sa to uz nenauci. to je o povahe. to nie je o tom ze nieco nevie urobit. ani moj muz nevie prat. sme spolu skoro 20 rokov nepral ani raz ale pomaha v inych veciach a hlavne ma snahu. aj ked niektore veci nevie snazi sa robit ine.

poleva
26. feb 2023

@autor, ak ti to ma pomoct, prave som po chorobe, horucky 39, manzel navaril ,uvaril mi caje, bol na lieky a staral sa o deti, ked isiel do prace, trikrat mi volal, pisal ako mi je...sme manzelia 15 rokov...a muz je starsi odomna o 14 rokov...ucta a laska je medzi nami dodnes...ber nohy na plecia kym sa da a najdi si niekoho kto si ta bude vazit

sheila121
Odpoveď bola odstránená
snehulienka99
26. feb 2023

Poslať naspäť mamičke, hľadať iného

mpg
26. feb 2023

Takéto veci je dobré zistiť pred svadbou, lebo sú aj typy, ktoré sa dovtedy dokážu pretvarovať. Taký muž, čo sa nepostará o svoju priateľku, ale ide za kamarátmi, ešte si tam aj vypije, do roboty a nechá všetko tak to nie je k ničomu.

autor
26. feb 2023

@sovica Sme v podnájme zatiaľ. Teraz sme sa sťahovali do nového lebo majitelia chceli ten predošlý predať. Čiže nam este trvá zmluva. Ale budem to musieť nejak riešiť, nedá sa takto žiť. Nejde o to že by nikdy nič neurobil, aj on občas navarí, aj urobí nejaké veci či už okolo našich áut aj vybaví, ale s týmto má totálne zaskočil. Mali sme vo vzťahu krízu už minuly rok, myslela som že sme to prešli. Ale pri tomto vidím že asi nie

lujza123
26. feb 2023

Podľa mňa si vadná, ako každá žena ktorá robí zo seba slúžku a ešte to považuje za normálne.
A chlap ktorý sa nechá obskakovat ako malé decko tiež nieje mentálne v poriadku....

karolinakr
26. feb 2023

@tykat 👏

jankasamulko
26. feb 2023

Fakt smutne citanie. Nepochybujem, ze si sklamana. Su aj muzi, ktori takyto nie su. Nemate deti, neostavaj s nim. A priprav sa na to, ze pri takomto druhu chlapa prenesie vsetku vinu za vas rozchod na teba a rad o tom vsetkym povie. Chybu si neprizna. Mozno tak naoko pred tebou, aby ta zlakal späť... Prajem vela sil, život mame len jeden a nie az tak dlhy, aby sme si ho takto komplikovali a znasali taketo chovanie

autor
26. feb 2023

@katkine_terapie Tak tvoju mienku ti vyvrátim veľmi rýchlo. Ja som vyrastala v milujúcej kompletnej rodine. Nie vždy to čo robíme v dospelosti vyplýva z nášho detstva ☝🏼 ja som človek ktorý by pre človeka ktorého miluje urobil prvé aj posledné, hlavne ak je chorý alebo mu je nejak inak zle. A domáce práce robíme doma každý. Keď človek žije sám, kto to za neho robi? Podstata príspevku je niekde inde, nie každý pochopí, nevadí.

autor
26. feb 2023

@marca12 Ja som sa snim počas mojej choroby ani nerozprávala. Lebo som nemala na to energiu. Keď má človek 39 horúčku, nemá moc chuť niečo riešiť, detto ako ty pises že ja som vraj vrieskala. On chcel mať pokoj síce neviem od čoho. Možno od toho aby má musel obskakovať keď by bol doma, radšej zdrhol. Ja mu nedávam priestor prejaviť sa. Moja, ja som s ním 7 rokov vo vzťahu. Vyššie som písala že on vie navarit, vie urobiť technické veci ohladom áut, vybaviť veci na úradoch a podobne. To nie je tak, že ja mu zakazujem doma niečo urobiť lebo to urobím ja, to sú 2 rozdielne veci. Tu v príspevku je písané o situácii ktorá nastala, nie je tu písané o tom že mne vadí že doma periem a upratujem ☝🏼 čiže dve rozdielne veci.

autor
26. feb 2023

@mateson ďakujem, že to niekto pochopil.

autor
26. feb 2023

@jankasamulko Kde sú potom normálni muži? Čo rozumejú čo znamená byt vo vzťahu a mat partnerku? Ja mám pocit že každý mysli len na seba a na svoje blaho. Ja som opačná povaha. Všetko by som urobila pre človeka ktorého milujem, asi som sprostá

jamimo
26. feb 2023

ešte stále je tvoja predstava o ňom zromantizovaná? Neobhajuj ho, nechytaj sa slamky... Ty veľmi dobre vieš ako sa k tebe chová, tak konaj kým máš ešte z toho vzťahu vystúpiť. Neskôr to bude oveľa, oveľa ťažšie a bolestnejšie.

tykat
26. feb 2023

@poleva presne tak, ja som s muzom 30r a presne takto sa o seba starame navzajom a aj o deti. A uz aj deti su vo veku kedy sa pri chorobe opytaju ako sa mame, urobia caj, prinesu lieky, aj co to uvaria.

betulinka1
26. feb 2023

No tak toto by som netolerovala ani nahodou. Akoze tento chlap ti nikdy nebude oporou, si zober, ze budes mat dieta a vsetko na tebe 🙈🙈🙈 uz ta vidim ako sa trápiš. Takato egoistická povaha je katastrofa.

janinah
26. feb 2023

Charakter sa prejaví nie ked svieti slniečko,ale ked sa zamračí,ked je problém.Môžeš mať ťažký pôrod,vážnejšie dlhodobé ochorenie /neželám/ a to potom bude nonstop po kamarátoch behať,aby mal od teba schoretej pokoj? Asi by si mala prehodnotiť to,s kým žiješ....

eva8
26. feb 2023

Som podobná ako ty.
Niektorí chlapi sa boja chorôb, preto radšej utekajú. Akú máš potom u neho istotu po narodeni dieťatka v budúcnosti?
Keď budeš v poriadku, skús sa s ním v kľude o Tom porozprávať. Možno zutekal, možno mu bolo treba polopatisticky povedať, akú pomoc potrebuješ.

luccija
26. feb 2023

Niektori chlapi nemaju radi problemy a tak utekaju…je to sebec bud rada, ze sa ukazal spravil si z teba mamu

betulinka1
26. feb 2023

Mojej mame raz povedala jej babka, ze dievca nikdy neukazuj chlapovi, ze vies vsetko urobit, nechaj robit aj jeho. A moja mama mi k tomuto este pridala jej vlastne poučenie, nikdy nerob veci doma ked si sama, lebo chlap si bude mysliet, ze sa to urobi same. Rob veci v domacnosti az ked je doma a vidi kolko toho okolo domacnosti urobíš. Autorka to len na margo toho, ze si sa pytala, kde su normalny chlapi. Oni su a mozno aj tvoj by bol, len si zvykol na tvoju samostatnosť a ze vsetko zvladnes a robis. 😉

lujza123
26. feb 2023

Autorka práveže tie domáce práce s tým súvisia až moc, len ty to odmietas vidieť. Katkine terapie ti no vynikajúco vysvetlila, to je tvoj nedostatok sebelásky ktorý ti bráni vidieť realitu, ty nevidíš pravú povahu tvojho priateľa.
Nikdy si od neho nič nechcela, všetko si mu doniesla na striebornom podnose a neocakavala od neho nič. Toto nieje láska ze iba dávam, dávam, dávam a nič nedostanem naspäť.
Teraz sa čudujes ze neumyl riad? Prečo by mal? Keď to neurobil predtým nemá dôvod to robiť ani teraz.

Ako chceš aby ta niekto miloval keď nedokážeš milovať ani ty samu seba.