icon

Som ja tá zlá?

1. júl 2021

Ahojte asi budem ukrižovana ale chcem počuť iné názory. S snúbencom bývame u jeho rodičov (osobytne domácnosti, nič nezdieľame spolu len dvor) platíme na polovičky účty, nežijeme tu zadarmo a nechodíme sa najesť ku jeho mamke.proste ako v bytovke. Dom chcú darovať jemu keďže jedna sestra žije v zahranici svoj život a druhá už tiež má svoje deti muža a bývanie. pomaly si začíname prerábať podľa nášho štýlu atď aj chceme bábätko možno na ďalší rok. A ide o to že jeho sestra si tu chodia kedy chce na ako dlho chce. Teraz tu plánujú ostať na celé prázdniny. A prosím nehovorte že ja som ťa cudzia ona je tu doma atď. Ja to všetko chápem a beriem. Deti tu majú babku dedka chcú prísť na prázdniny. To úplne rešpektujem a nič nemám proti tomu. Ale nezdá sa to trochu cez na celé prázdniny? Ja keby že mam brata a má snúbenicu a vidím že proste chcú mať súkromie tak brala by som to z nadhľadom a nechodím si ako chcem kedy chcem. Možno len ja to takto vidím. Ale brala by som ohľad na ďalších ľudí a už keď viem že býva tam brat nabrala by som to ako domov že môžem prísť kedy chcem. Veď už mám svoj domov svoju rodinu.

kitycat
1. júl 2021

Ty si mi ale komediantka.... Najdi si noveho frajera - jedinacika 🙄🙄🙄

esterba
1. júl 2021

A to by este bola svanda, keby sa niektora sestra rozviedla a stahovala by sa aj s detmi k rodicom. Pretoze oni su jej rodina a je to aj jej domov. Ale treba tieto tvoje uvahy predniest svokrovcom, zasluzia si poznat vsetky rizika vopred, aby sa mohli dobre rozhodnut.

0silvia0
1. júl 2021

Ved mate oddelene domacnosti, nic nezdielate, tak o co ide? 🤷‍♀️ Kto spi na vasom poschodi? Tie deti alebo ich matky? A kam maju ist deti na prazdniny? Maju si stari rodicia prenajat dom/chatu, aby buducu nevestu nerusili? Ale ved rob ako uznas za vhodne, pokojne to svokrovcom a svagrinam vytmav...

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
lubimmisku
1. júl 2021

Keby, ako píšeš, som mala svojho syna v spoločnej domácnosti so snúbenicou, ktorým darujem dom a dcére nedám nič, lebo už má svoje bývanie, určite by som dcére nedávala dohovory, kedy a na ako dlho môže s deťmi prísť, lebo býva u mňa syn s priateľkou. Chápem teba, že ti to ukrojí zo súkromia, ale je to vaše rozhodnutie bývať u svokry. Dajte peniaze do hypo a budete mať pokoj.
Chodíme k svokrovcom do domu, bývajú ešte s druhým synom a ani raz ma nenapadlo sa ho pýtať, či môžeme prísť, aj keď pripláca na domácnosť. A to máme 3 deti a chodíme aj na dlhšie.
V tomto naozaj nemáš pravdu, ale chápem, že vadiť ti to môže. Jedine to pretrpiet alebo ist do svojho, lebo oni tam chodit budu, aj ked bude dom prepisany. Byvaju tam stari rodicia.

janka54321
1. júl 2021

A áno si cudna, a zla bosorka, tak ako si sa sama nazvala..naco si potom zakladala vôbec diskusiu, a ešte sa aj ideš urážať... ešte musíš asi riadne dospieť, ... Máš dosť pomýlené myslenie... sa zober a chod preč, vybuduj si niečo vlastne s partnerom a počkaj tak 30 rokov, ako ti bude nevesta, alebo zať diktovať, čo máš robiť a spomeň si na tie,... na nás, ktoré ti tu teraz tak,, nalozili"

euie
1. júl 2021

Baby, ja autorku chapem. Mne by taka dlhodoba navsteva tiez vadila, zjavne to nemaju az tak podelene, narusa to autorkino sukromnie a je to urcite nieco, co mozno aspon zdvorilostne mohli s autorkou konzultovat dopredu Ale na 150per tiez suhlasim so vsetkym spomenutym. Toto by sa naozaj vo svojom samostatnom nedialo, takto zial len drzat 🍄 a krok.

pallacinka29
1. júl 2021

po druhej vete som prestala citat... nic nemate svoje, ist radsej do 1 izboveho bytu

annamalaga
1. júl 2021

No ono a prečo nechcete ísť do vlastného bývania ?

sparkling
1. júl 2021

Nasa babka mala vzdy na prazdninach vsetky vnucata a bolo nas 6. A boli to najkrajsie prazdniny ake sme mohli mat. Mas svoju polku tak ked ti vadia tak sa zdrzuj iba tam. Tak ako ty mas pravo na svoje sukromie tak maju svokrovci pravo mat vo svojom dome na prazdninach vnucata a naopak vnucata maju pravo na prazdniny u babky a dedka. A prave to, ze surodenci tvojho muza yvaju mimo umoznilo Vam byvat u svokrovcov, chcelo by to trochu vdaky.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
barbarella5
1. júl 2021

Sorry áno si čudná a neviem čo si čakala. Podľa teba všetky sme tu proti tebe zato, že sme ti povedali pravdu, že máš zlý názor a máš prehodnotiť to čo si napísala. Ja by som bola len rada v tvojej situácii, že si môžem budovať vzťah aj so snúbencovou rodinou.

alvaluka
1. júl 2021

@autorka, pred 2-3 dnami tu bola podobna tema. Holka chce, aby jej rodicia nechali novy dvojgeneracny dom s velkym pozemkom a ona by doopatrovala rodicov a 2 surodencov by vyplatila, ale podla jej reakcii si myslim, ze im vyplati nejaku sumu, co asi vykruti na kolese stastia a nie realnu hodnotu domu, za ktory by sa vedel predat a sama napisala, ze ked uz by bol dom jej, tak by jej vadilo, keby do domu a na zahradu chodili jej surodenci s rodinami a detmi.

Ak som pochopila, tvoj snubenec by dostal dom darom a jeho surodenci akoze nic, lebo jeden je v zahranici a druhy si uz plati hypoteku?

Ja ti rozumiem, ze asi vrchnu cast domu beries ako svoj domov, platite si energie, staras sa o svoju domacnost ale stale to nie je tvoj dom/cast domu a i keby darovali buduci svokrovci dom tvojmu snubencovi oni tam stale budu zit a ich dalsie deti a vnucata tam budu chodit, jedine, ze ak to uz bude “vase” mozes povedat, ze nechces, aby niekto z nich prespaval na tvojom poschodi. Chapem, co ta na tom stve, ale nepochopim, preco idete do podobnych stylov byvania. Aj vam pride primitivne si brat hypo ako to prislo autorke diskusie, co som spominala vyssie? Treba si vyjasnit, co vies prekusnut skor… zadlzit sa na 30 rokov alebo mozno 30 rokov riesit, ze deti budu chodit na cele leto k babke a dedkovi.

Ked som bola mala vyrastala som v dvojgeneracnom dome. Horne poschodie patrilo mojej mame a dole byvala starka, starky a teta, ale cely cas sa fungovalo dole, tam mama pre vsetkych varila, prala, ja s bratom som sa ucila, hrala, pozerala s tetou Esmeraldu a hore sme chodili spat, alebo rodicia pozerali vecer telku hore a ja som bola aj tak dole so starkymi.
Na polovicu leta k nam chodila sesternica a spavala na dolnom poschodi, ale ked tam bola tak sme lietali hore dole a mama to neprezivala, jedine to, ze sme porobili bordel.

Ako som napisala viem pochopit, co ti vadi, ale tiez viem ze ja by som presne do niecoho podobneho nesla, ak by to nebolo teda nevyhnutne.

alexandra2468
1. júl 2021

Neobuvame sa do teba pre to, ze “mame klasicke slovenske zmyslanie”, alebo preto, ze nechapeme, co ti vadi.
Ja to chapem vsetko co pises.
Ale aj keby to uz bolo darovane tvojmu nastavajucemu, pokial tam ziju rodicia, nikdy by som si nedovolila dat najavo, ze ved je to nase a deti svagrinej mi narusaju sukromie. Aj keby to tak bolo, ze ma rusia, nikdy by som si to nedovolila.
Opakujem, mala by si vdacna “svagrine”, ze ju nemusis vyplatit a deti nech si tam chodia na kolko chcu. Mala by si ich zobrat na zmrzku, na kupko, spravit im palacinky a nie sa stazovat.

berenika39
1. júl 2021

Klasické slovenské zmýšľanie - přidám i české smýšlení. Pokora - soudnost - respekt - tolerance - možná vděk - to všechno by ti slušelo - bohužel, nikde nic. Je to dům rodičů, jsou to prarodiče všech vnoučat, je samozřejmé, přirozené a správné, že tam budou trávit prázdniny - můžeš dupat jak chceš...a řešení přidávám: zajistěte sami sebe a nemusíte řešit.

annamalaga
1. júl 2021

No a to si ešte neviem predstaviť , keď budeš mat dieťa. A partner nechce radšej odísť ?

alexandra2468
1. júl 2021

A este keby som chela byt zla na teba, tak ti poviem.
“Svokrovci” to daruju tvojmu partnerovi. Aj keby si bola manzelka, vies kolko ti bude patrit z toho domu a “vasho poschodia”? Nula. Presne 0.0% 😃
Takze vela stastia.

monka105
1. júl 2021

Podľa mňa by si sa malá vrátiť zo svojho paralelného vesmíru a držať sa nohami pri zemi. To, že rodičia sľúbili, že snúbencovi darujú dom, je síce pekné, ale stále nemá podpísanú darovaciu zmluvu. Čo keď rodičia zomrú ešte predtým? Dom sa bude deliť medzi súrodencov. Že by títo boli takí dobrosrdeční a vzdali sa svojej časti v prospech brata bez jediného centu? Snívaj ďalej. Reálne skutočne nepredpokladám, že rodičia darujú bez všetkého dom tvoju snúbencovi a nebudú trvať na tom, aby z neho súrodencov vyplatil. A ty? Ty ešte nemáš ani rovnaké meno ako oni. A keď budeš ďalej prezentovať takéto svoje názory a diktovať kto, kde, kedy a na koľko môže prísť do svojho rodičovského domu, ani mať nebudeš. A ak sa tam aj náhodou dopracuješ, dar nie je predmetom BSM. Čiže keď príde sestra, pekne ju privítaj a šúchaj nohami.

autor
1. júl 2021

Vedela som čo napísať aby som vás pobavila. Aspoň máte postarané o zábavu. Keby ma to budúci svokrovci nechceli dávno to viem. Je smiešne ako rýchlo idete sudiet niekoho bez toho aby ste poznali okolností... Nesom prva ani posledna 'cudzia žena' čo takto žije s mužom u svokrovcov. A keď vaši synovia budú mať také svokri ako vy že synova budúca manželka je cudzia žena tak veľa šťastia. neisla som tu s tým že každý bude so mnou súhlasiť. Ale tiež nemusíte ma tu ukamenovať. Ja osobne by som sa cítila čudné keby som s svojimi deťmi chodila takto, veď všade dobre doma najlepšie. Ale ok asi som z inej planéty. Nezabudnite si zobrať vínko k tejto debate

annamalaga
1. júl 2021

A prečo teda nejdete do vlastného ?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
berenika39
1. júl 2021

Víno mám, jsem už tchýně (svokra), syn je ženatý a má tchýni(svokru). Ne, nežijeme společně - nedělá to dobrotu. Sama vidíš, že ne....

felycity
1. júl 2021

Co si taka ustipacna? co takto si zo vykonuultovat s buducimi svokrovcami a je po probleme.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
alvaluka
1. júl 2021

“Vsade dobre doma najlepsie”… byvala som kade tade, teraz byvam s manzelom a dietatom ale ja ked idem k rodicom tak idem domov, u svokrovcov je to nieco ine.

Deti a vnucata tvojich svokrovcov idu tiez domov, aspon pocitovo ak nie uz papierovo.

smuhyta
1. júl 2021

Tu nejde ani tak o to ,ze ake budeme my svokry ale aka ty budes matka.Ked uz teraz si pisala,ze dcere povies nech k tebe nechodi lebo buducej neveste to vadi.A inak nevesty aj manzelky sa rokmi mozu vymenit nezabudni.

annamalaga
1. júl 2021

Uznavam. Niekedy niesu peniaze na vlastne bývanie. Tak ale treba pristúpiť ku kompromisom. U teba je ten kompromis, že musíš akceptovať aj vnúčatá tvojich svokrovcov.

viestta
Odpoveď bola odstránená