icon

Som ja tá zlá?

1. júl 2021

Ahojte asi budem ukrižovana ale chcem počuť iné názory. S snúbencom bývame u jeho rodičov (osobytne domácnosti, nič nezdieľame spolu len dvor) platíme na polovičky účty, nežijeme tu zadarmo a nechodíme sa najesť ku jeho mamke.proste ako v bytovke. Dom chcú darovať jemu keďže jedna sestra žije v zahranici svoj život a druhá už tiež má svoje deti muža a bývanie. pomaly si začíname prerábať podľa nášho štýlu atď aj chceme bábätko možno na ďalší rok. A ide o to že jeho sestra si tu chodia kedy chce na ako dlho chce. Teraz tu plánujú ostať na celé prázdniny. A prosím nehovorte že ja som ťa cudzia ona je tu doma atď. Ja to všetko chápem a beriem. Deti tu majú babku dedka chcú prísť na prázdniny. To úplne rešpektujem a nič nemám proti tomu. Ale nezdá sa to trochu cez na celé prázdniny? Ja keby že mam brata a má snúbenicu a vidím že proste chcú mať súkromie tak brala by som to z nadhľadom a nechodím si ako chcem kedy chcem. Možno len ja to takto vidím. Ale brala by som ohľad na ďalších ľudí a už keď viem že býva tam brat nabrala by som to ako domov že môžem prísť kedy chcem. Veď už mám svoj domov svoju rodinu.

janci05
1. júl 2021

Už som písala, že by ste mali tie sestry vyplatiť. Tak by to malo byť. Píšem z vlastnej skúsenosti. Tiež bývam v manželovom rodičovskom byte. Bývali sme aj s jeho mamou. Sestra je odsťahovaná v neďalekom paneláku. Dohodli sa s mamou aj sestrou, že podiel darujú, ale aj tak sme finančne museli sestru vysporiadať. Dopadlo to tak, že sa nakoniec svokra pre nezhody resp. nedorozumenia so mnou odsťahovala do svojho prenajatého bytu. My sme boli rozhodnutí ísť preč, ale mali sme asi jednoročného syna, tak išla ona preč.

elanor
1. júl 2021

cely barak, ale stale patri babke a dedkovi. A dcera je take iste dieta ako syn. A jej deti su ich vnucence take iste, ake budete mat vy.
Okrem toho, ty tam niesi doma, tam nieje tvoje absolutne nic. To ze ty tam dovolili byvat a ty sa tam teraz roztahujes, a este by si si rada diktovala podmienky, to je vec druha.
Si nevdacna, sebecka a drza. Uvedom si, ze ty tam niesi nic. Iba navsteva, ktora zabudla kedy je slusne zvyhnut zadok a odist.
Takze jedine co mozes, je drzat hubu a krok a suchat nohami. Lebo pani celeho domu je "svokra".
Ale si zbalit saky paky, naklusak to banky, vybavit hypo, a odstahovat do vlastneho, a tam si mozes diktovat ako hradna pani svoje podmienky.

annamalaga
1. júl 2021

No a ináč. Jemu rodičia darujú dom v nominálnej hodnote možno aj 150000€ a viac. Vieš čo sú to dnes za peniaze. Mnoho mladých ľudí môže o takom len snivat. A ty sa este ideš sťažovať.

esterba
1. júl 2021

Veru, vsade dobre doma najlepsie. Autorka by teda mala v tomto duchu naklusat tam, kde je jej skutocny domov, lebo tu jej zjavne najlepsie nebude, hoci ona sama to nedokaze predvidat 🙂 prepacte, bavim sa 🙂)) ked nejde o temu, kde trpia deti, kde nejde o tyranie, ekonomicku nudzu a pod., moze to tu byt aj zabavne. Drzim palce pani svokre a jej vnucatam 🙂

0silvia0
1. júl 2021

Ja budem za dobru tetu: rok ma 12 mesiacov, prazdniny 2 mesiace. 2 mesiace vydrz, chodte na dovolenku, nezabudnite si pozamykat izby, nech vam nelezu do sukromia. Co ti ine zostava? Nepozname pomery v rodine, ale mne sa absolutne nepaci darovat dom jednemu dietatu. Ako k tomu pride sestra? Ak nedostane v rovnakej hodnote iny majetok, tak by mi nenapadlo robit si taketo vysostne naroky na majetok snubenca a bola by som rada, ze som rada...

annamalaga
1. júl 2021

Furt si neodpovedala na otázku , prečo sa priateľ nechce odsťahovať .

viestta
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
1. júl 2021

Autorka, máš ešte rodičov, žijú tam kde si vyrastala? Ak áno, keď budeš mať bábätko, deti tak k nim nikdy nepôjdeš na dlhšie? Och ja keby som mala rodičov idem a teším sa ak by ma prijali a užívali si vnúčatá..

terina25
1. júl 2021

Ja len v skratke napisem na tvoju otazku. Ano si ta zla...

dzulli1980
1. júl 2021

Neviem, čo je toto za doba ... v podstate máš "všetko zadarmo" a aj tak by si chcela viac ... choď do podnájmu, zober si hypotéku a potom nariekaj nad "neprávosťou" ... keby som bola Tvoja skoro svokra a čítala toto, pošlem Ťa veľmi rýchlo kade ľahšie ... hovno si pre vlastné bývanie urobila, ale rozkazy by si chcela dávať ... v cudzom.

bettie
Autor odpoveď zmazal
bettie
1. júl 2021

Najskor pises, ze osobitne domacnosti a zdielate len dvor - nieco ako bytovka, potom mate spolocnu kuchynu. Dve domacnosti s 1 kuchynou urcite nie su osobitne domacnosti. Si predstavujem bytovku so spolocnou kychynou pre vsetky byty. To len na odlahcenie 😀

lolita555
1. júl 2021

A to si ešte len budúca nevesta,takže nárok nemáš žiadny,môžeš byť šťastná že si tam,a nie že už ideš robiť vartaša pri bráne🤭

luccija
1. júl 2021

Nečítala som všetko "dom chcú darovať jemu"to nedopadne dobre a je to nespravodlivé to, že sestra býva v zahraničí a druhá má bývanie nič neznamená.Podla mňa, keď príde na lámanie chleba ešte bude veľké haló.
A to, že prídu deti ...no majú tam starých rodičov bežná vec.Nemusis ich tak okato neznášať.

luccija
1. júl 2021

Všade dobre doma najlepšie?veď, keď budeš mať dieťa a 2,3 t dovolenku a prázdniny 8 t uvidíš ako to budeš riešiť.Este budeš rada, keď svokra Ti s nimi bude a ich bratranci.Rozmaznany fracek manželka nie si, prerobené ešte nemáte a budeš si dávať podmienky.Vo svojom môžeš byť kráľovná.a ver tomu, že s tým darovaním to ešte môže byť vselijako

taga
1. júl 2021

Moj nazor: preco si myslis, ze len tvoj muz ma narok na darovanie rodicovskeho domu? Preto, ze platite najom a energie na polovicu? Ale to platite preto, ze dom pouzivate! Jeho sestry maju rovnaky narok na dedicstvo, dom a pozemol ako tvoj muz! By ma piclo z takej svagrinej, co si mysli, ze moji rodicia jej nechaju dom, lebo ja som daleko a ona plati za vodu, ktoru aj realne pouziva!

sparkling
1. júl 2021

@luccija ja by som povedala, ze tu ani nejde o to, ze ci je manzelka alebo nie je manzelka. Ja chapem, ze jej moze byt nepohodlne ale raz je to rodicovsky dom, svagrina ma tiez narok prist s detmi tak ako ma jej syn narok prist s priatelkou atd. Ina situacia by to bola, keby napriklad uz rodicia nezili a surodenci maju medzi sebou tieto zalezitosti financne vyrovnane. Lenze rodicia ziju a stale je to ich majetok. Vodu a elektriku platia,lebo sa spotrebuva…/

sisoun
1. júl 2021

to nie je klasicke slovenske zmyslanie ale to je ozajstna realita!!! nemas este dieta tak netrep
ze by si svojej dcere povedala aby k tebe neprisla… lebo tak
byva syn s frajerkou! nezabudni ze to je ICH domov a vzdy bude!! a ked sa ti to nepaci zober si hypoteku a splacaj si svoje vlastne alebo “odkup” cast domu od nich a potom im mozes povedat aby ti tam nechodili! dovtedy mozes drzat akurat tak hubu a krok. Ja len nechapem ako sa mozes nastahovat k svokre ked ti to vadi? kup si vlastne a budes mat pokoj. Este ste neni ani zobrati a uz sa robis velka gazdiňa! Alebo este jedna rada: chod k byvat k svojim rodicom 😉

sslobodnamama777
1. júl 2021

mozno tam nebudu cele leto ked upec im kolač, ved su to deti.

andreatytler
2. júl 2021

Autorka, 2x do tyzdna je tu prispevok od zufalej alebo nastvanej zeny, ktory sa zacina: Zijeme u jeho rodicov...
Viac ani netreba citat. Prolemy kazdeho takehoto druhu vyriesi len a len samostatne byvanie.
Som sokovana kolko ludi sa da dobrovolne na toto spolocne byvanie s rodicmi/svokrovcami.

xxx23
2. júl 2021

Ked sa ti nepozdava, ze pridu deti k babke a dedkovi na cele prazdniny tak ti nic ine nezostava len si najst vlastne byvanie a uprimne pochybujem ze svokrovci cely dom prenechaju tvojmu snubencovi… mozno len ty mas velke oci aby to tak bolo…

gabu_lienka
2. júl 2021

Tak ako tebe vadi, ze pride muzova sestra s detmi, moze rovnako vadit sestre, ze pride DOMOV k SVOJIM RODICOM a je tam nakvartirovany brat so zenou. Ked uz teraz ti vadi, ze k svokrovcom chodia vsetky deti a vnucata, je najvyssi cas zdvihnut kotvy a odpochodovat do VLASTNEHO byvania. Ziadna normalna zena nepovie svojim detom, aby k nej nechodili, lebo jedno z deti nebolo schopne si zabezpecit vlastne byvanie a ma ho nonstop nasackovane doma aj s jeho novou rodinou. Deti nemas, tak o tom vies velky prd. Hlavne, ze uz teraz planujes medzi nimi robit rozdiely. Nechapem, co je toto za novu modu natrepat sa do domu k rodicom a potom oci prekrucat, ked tam chodia ostatne deti a vnucata. A ano, je uplne normalne, ze dcera a vnucata pridu zo zahranicia na cele prazdniny.

sulejmanka
2. júl 2021

Pre mňa si teda neskutočne prespekulovany človek. Bývas v cudzom, očakávas darovanie bez vyplatenia súrodencov a ešte ti vadia vnuci na celé prázdniny. Veď sa odsťahuje do svojho a tam si zavadzaj svoje pravidla. A ešte odpoveď na tvoju otázku, áno ty si tá zlá.

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
2. júl 2021

Je to fakt vrchol - ja sa len cudujem tym rodicom, ze k niecomu takemuto pristupia. Lebo najlepsie na tomje to ze ti svokrovci maju okolo 50-60r este mozu pozit prinajlepsom 30-40rokov a ked ich bude treba doopatrovat tak samozrejme nevesta nebude chciet - lebo co si oni mylsia ci za pos....ty dom ich bude este aj riadit. Na rezidenciu nebudu peniaze - lebo dochodky male, mladi s peniazmi ledva vyjdu, pripadne uz budu na dochodku tiez a pomahat svojim detom a predat nebude co lebo vsak stari sa v zivote o nic nezasluzili a ani len dom, ktory by sa mohol predat a posluzit na financovanie takychto zalezitosti. Ale hlavne, ze chce znicit vztahy v rodine 🤦🏽‍♀️

luccija
2. júl 2021

@prasiatko30 asi tak....je iné prerobiť si poschodie a starať sa raz o celý dom.Tieto darovacky vždy dopadnú zle tie vnúčatá tam budú chodiť roky, keď budú mal vlastne deti bude jej to vadiť ešte viac.A myslím, že autorka tu už písala tiež niekomu vadilo, že sestra chodí občas na víkendy, alebo je takých podobných viac čo sa niekde uchýlila na poschodí a majú pocit, že majú kráľovstvo.Ruky nohy bozkávať svokrovcov, že neplati hypo a nemá balvan na nohe.

mimca77
2. júl 2021

Myslim, ze tu uz bolo vsetko povedane. Je to z tvojej strany riadna drzost (napriek tomu, ze chapem, ze ti netere a synovci mozu liezt na nervy, ale vo vasej situacii by som si nedovolila ani pipnut). Ked si predstavim, ze by bratova zena krutila pyskami, lebo ja chcem prist domov k vlastnej mame, tak sa mi nozik vo vrecku otvara. Spomenula som si na otca z Peliskov "Tady ti nepatri ani ten knedlik!"
Ale este viac ma zaujalo, ze "Dom chcú darovať jemu keďže jedna sestra žije v zahranici svoj život a druhá už tiež má svoje deti muža a bývanie", to je co za jalovy argument? Akoze sestry budu ukratene o svoj podiel na dome preto, lebo ony svoje byvanie uz maju? Tento princip odmenovania najnesikovnejsieho vidim okolo seba dost casto a vnimam ho ako velku krivdu. Na vasom mieste by som sa so sestrami bud financne vyrovnala alebo este lepsie, ako pise vela dievcat predo mnou, isla do vlastneho.

tessa04
2. júl 2021

Ja sem veľmi neprispievam, ale poviem ti, že budem v podobnej situácii ako tie tvoje možno budúce švagriné, ktoré ti tak vadia. Môj brat, s ktorým mám veľmi dobré vzťahy je v takej životnej situácii, kedy mu sami rodičia ponúkli ísť bývať do rodičovského domu, kt. si postupne prerobí. Za týmto domom sa rodičom stavia menší domček, v ktorom budú bývať oni a v budúcnosti by mal zostať mne. Ja od brata peniaze nechcem, svoje bývanie s manželom už máme vyriešené. K rodičom však chodievam pravidelne aj teraz. Mám ich rada a keďže som na byte, u nich trávime čas väčšinou vonku, čo je super. No prepáč, neviem si predstaviť, že by mi niekto začal kecať do toho ako často a na ako dlho môžem prísť svojich rodičov navštíviť. Takéto spoločné bývanie s jedným dvorom asi nie je pre každého a po väčšine asi vadí skôr neveste/zaťovi. Ja sa len modlím, nech takéto niečo v budúcnosti nemusím riešiť, že tam budem niekomu vadiť...

beatik3
2. júl 2021

ono az po darovanie to asi budes musiet vydrzat. ono ja viem, je to tazke a asi ani jednej z nas by sa to nepacilo, no pokial ten dom nie je plne vas, tak vies, mozes len mlcat, lebo s tym prakticky nic nedokazes urobit

annamalaga
2. júl 2021

@tessa04 brat ale rodinu nemá či ?