Som len ja taká?
Ahojte pýtam sa sama seba či len ja som taká že môjmu mužovi by som dopriala tak týždeň MATERSKEJ ,,DOVOLENKY" .... lebo chudáčik chodí tak unavený z práce (kde celý deň sedi a šoféruje) .... + To online ucenie s druhým dieťaťom a potom 1000 domácich úloh ....a navariť upratať (veď to poznáte) a jemu padne o 15 príde ZNICENY domov ...otvorí pivo napustiť vaňu a musiiiiiiii si oddýchnuť ..... Vsak chudáčik ráno skoro vstáva a preto padá do postele o 20:00 lebo sa mu KOLENA podlamuju od únavy .... A jaaaaaaa čakám kým prvé dieťa zaspí (prekonávame strach z tmy ) niekedy to trvá aj do 0:00 kým zaspí ....a potom konečne zazmurim oči kým sa bábätko zobudí aby sa napapalo 3krat za noc ......MILUJEM ICH ALE vážne by som chcela vidieť muža ako by zvládol MATERSKU ,,DOVOLENKU"
Tak mu treba povedat aby sa zapajal aj on. Moj manzel je toho nazoru ze mal by aj muz sa vediet postarat o domacnost a o dieta lebo clovek nikdy nevie co sa moze stat a pak ked sa nieco stane tak je ten chlap nuteny sa postarat lebo nema na vyber. U nas fungujeme na plno obaja. Viem ze keby idem na par dni prec bude postarane, navarene upratane aj oprate keby je treba. Ako si kto zariadi tak ma. Niekedy je to o povahe niekedy o vychove. Nikto neni rovnaky ale vzdy sa s tym da nieco robit.
@hopsadobrandejsa urcite je to hlavne o komunikacii, to suhlasim. Ja sa nezvyknem na muza stazovat ani kamaratkam a to neznamena, ze ma niekedy aj riadne nenastve. Skor vyzdvihujem jeho prednosti. Ale tak kazda sme nejaka...
@dzulli1980 autorka píše, že manžel príde o 15 hodine a nie po 12 hodinovej smene, to je predsa neporovnateľné
Ale aby som sa zastala zase tvojho muža, vieš ako dokáže šoférovanie unavit. Ak je cez víkend doma tak si to vymente on nech je doma s deťmi a ty do 15-tej buď v aute a voz sa...
Ved sa vymente. Chod a zarob. Sed a soferuj. A potom uvidis ake to je. Ja som doma,robim HO,robim s dietatom ulohy aj navyse ju doucujem predmety co cez zoom nerobia, lebo maju len mat a slj a to sa mi zda uboho malo 35min. 1 vyucovacia hodina a z toho prekecaju o blbostiach 15minut. Cize slabota. Ked chcem aby nieco vedela,musim tomu venovat cas. Medzitym varim,upratujem,bezne veci,mimo to chceme ist samozrejme aj von za kazdeho pocasia,sadnem si vecer na zadok a nebedakam. Som doma,to je moja praca,moj muz pomoze ked vidi ze velmi nezvladam a bez reci,ale inak to od neho nevyzadujem a nevykrikujem mu nic. Nosi domov peniaze,kt.pokryju cely rodinny rozpocet a aj odlozim. Takze mu nemam co vycitat. A ked povie ze je unaveny,beriem malu a ideme von alebo sa jej venuj.ja nech si moze pospat.
Baby, ale tie co sa zastavate zasa jej muza a vyzdvihujete narocnost soferovania. Akoze mate pravdu, ale ak on pride usedeny z auta domov, da si potom vanu a pivko, tak uz ani energiu mat nebude. Vsak to by do osmej vecera uspalo aj mna, asi aj skor. Ja sama na sebe pozorujem, ze cim viac sa hybem, tym mam lepsiu kondiciu a viac zvladnem. Fyzicky aj psychicky. Cize aj muzovi by po praci lepsie urobilo par zdravotnych koliecok s kocikom po okoli. Aj zenu by tym zaroven trosku odbremenil a mozno by potom vladal aj riad umyt ci povysavat alebo dieta nakrmit ci okupat 😁
@alchemilkazltozelena pozývam ta i nám, muži zvládajú deti a domácnosť rovnako ako ženy, netreba si na tom ako žena budovať ego... Treba zo seba prestať robiť sluzku a handru normálne si podeliť povinnosti. A ešte nebyť hrdá na to, že teda kolkoooooo zvládaš, keď si na materskej, ved is doma, len potom začneš pracovať a ideš sa zblázniť...
A dievky sorry, Le on príde domov o 15tej..to aj keby si dal do 17tej reset, tak ma ďalšie aspo 3 hodiny než idú deti späť, kedy môže sa podieľať na chode ICH domácnosti a výchove ICH deti.
akoze baby, spamatajte sa. mozno praca chlapa nie ej tak jednoducha,a le trva 8hodin, zatial co praca matky je povedzme tych 18-20hod ( saozrejme s odchylkami, neviem kolko denne spi autorka prispevku )
cize ci to ma tazsie jeden,a lebo druhy, to uz je jedno, lebo ani jeden to nema jednoduche, podstatne je to, ze autorka to robi 2,5x dlhsie za den ako jej mm. co je uricte viac unavujuce. chlap sa vyspi dostatocne, zatial co zena spi o polovicu kratsie a teda nejde len o to, ale zena nedosiahne ani primeranu dlzku spanku, ktoru by clovek mal mat za 24hodin.a to nei je 1den,a le dlhodobo.
@majamat A potom su rodiny, kde sa praca nedeli na chlapsku a zensku, ale pracu, ktoru treba spravit. A tu si partneri delia tak, ako je to v tej chvili najprihodnejsie.
Zvlastna diskusia. V okoli poznam 3 chlapov na materskej (ci rodicovskej). Viete ako zvladaju? Babicka (matka chlapa, niekedy aj svokra) za zadkom, nosia obedy, strážia dieta, obstarávajú domácnost, aby sa chudácik nepredrel. Proste realita je drsná, vacsina chlapov, ci uz pracuju alebo su na MD, hladaju sposob, ako odpocivat...
@elizabet173
@sonnenshein
@alby2014
Dakujem za pozvanie, nepotrebujem to.. 90% muzov by to nezvladlo ak to uz chcete v %
Moj robi takisto vsetko.. okrem zehlenia prania a varenia.. takze sa nestazujem.. ale jednoducho ostatne veci by boli nanho uz vela
Som vdacna za to aky je, neviem si ani predstavit ze by bolo vsetko na mojej hlave 🙈
@sara005 presne. Podla tohto vzoru potom vyrastaju "nepouzitelni" chlapi, kt.si obrazne ani prihriat obed nevedia a zena je v domacnosti dievca pre vsetko. Lebo muz nosi peniaze a zasluzi si servis a oddych. No ale to aj zena neskor. Ci potom muz zazracne prepne z gaucoveho modu do aktivneho? Unavena zena nema potom kapacitu byt vzdy usmievava a mila. Skratka je unavena. Ak chcem davat, musim aj energiu niekde nacerpat. A to empaticky muz vidi a necaka kym zena nevladze. Som myslela, ze sme sa niekde inde posunuli z 19.storocia.
@sonnenshein no ved to, tak by to malo byt,a le evidentne u autorky prispevku to tak nie je.
Máš niečo s klávesnicou?v každom tvojom príspevku opakujúce sa písmenká v slove... 🤦😁 Nechápem kvôli čomu sa stažujes, myslím že ti ide už na nervy ten stereotyp každého dňa prečo nejdeš do roboty?!
Ja ťa presne chápem, mam tie iste pocity. A moj muž vie rečniť ako by toto a hento malo fungovať len v praxi mu to nejak nejde. Napr.že dnes on uvari, no hej ešte stále vari, ešte dobre, že som deťom uvarila ako zvyčajne a ja nie som hladná 🙈
@alchemilkazltozelena si si robila prieskum? Zase tych muzov nepodcenuj, drviva vacsina mojich priatelov su muzi, ale ako ich poznam, skore by bolo opacne.
@hindakus ked im to okolie umoznuje, preco nie. Aj vela zenam vari a zehli mama, svokra kocikuje.
@valeri80 no tak prečo mu to takto kazis? Keď povedal že uvarí dnes on, tak si mala vyložiť nohy a čakať. Nechať deti, aby sa ho 390krat opýtali kedy už bude obed, nech si to užije. Hádam by ste hladom neumreli, keby ste jedli o hodinu- dve neskôr.
@alchemilkazltozelena 90% muzov by to zvladlo...a normalne. Muz vie tiez pouzit umyvacku, tiez by si nasiel system, muzo nie su neschopny a mi estremne schopne v domacnosti a pri detoch. Muzi zvladnu vsetko, co zeny, okrem kojenia... nepodcenvoat, neulahcovat, muz je normlane clovek a ma rovnka zrucnosti ako ty. Zapnut vysavac a nakrmit deti nie je jadrova fyzika. Obcas mam pocit, ze zeny si na tom stavaju ego, ako to zvladaju a nechcu k tomu muzov pustit a muz si normalne zvykne... ved by bol blby, keby uberal zo svojho pohodlia. Je 21. storocie...vacsina muzov dnes nerobi v bani, ani v lese...vacsina dokonca ani nema na krku nejaky mega dom....
@majamat Nie, zjavne nie. Ale kto to za nu nevyriesi? My ostatne na MK.
@alchemilkazltozelena Nemas niekde ten vyskum k 90%? Celkom by ma, ako matku syna a dvoch dcer, zaujimal.
@alby2014 Absolutne suhlasim s Tvojim poslednym prispevkom.
@janickacrazy
@alby2014 tak, tak, tiez sme raz cakali na lyzovacke na gulas do pol stvrtej 🙂 , kym muzi navarili. Ale neriesili sme to, v bufete pod svahom sme decka natlacili pagacmi a prezili vsetci.
@valeri80 zapamataj si, ze ku kazdej praci sa musis postavit tak, aby aj pre muza ostalo miesto 🙂
@alby2014 presne, obcas muzov robia neschopnych prave zeny (matky, manzelky, svokry). Kazdy muz s normalnym iq je schopny obliect a nakrmit dieta, povysavat a umyt riad. Mozno to neurobi kazdy dokonale, lebo to povedzme robi castejsie zena, tak v tom nemaju taku prax alebo niesu pedantni ci sa poriadku tyka, ale zvladnut zvladnu. V porodnici sa pri obede zeny vyzivali v tom, aki ich muzi niesu schopni obliect starsie dieta a rano im do telefonu diktovali, co im maju obliect. A ze obed im donesie svokra. A uplne ich tie reci tesili, citili sa nenahraditelne alebo co. Ja som do nemocnice odisla v zime a vratila sa zaciatkom leta a ani raz som s muzom ohladom oblecka nevolala. Vsak nieje mechom prasteny. Mozno jej vzdy neladili saticky s leginkami ci gate so svetrom, ale to su banality nepodstatne. Dieta prezilo, este aj teple vecere malo (aj ked to bolo mozno 5-6 jedal dookola) a miesto posmeskov som na mojho muza hrda a viem, ze ma dokaze zastupit dostatocne.
@sara005 presne, uplne presne. Mna vzdy vytaca, ked som na sluzobke a vsetci sa pytali, ci s detmi je mama, alebo svokra...a ja, ze nie a ze manzel...a oni, ci to zvladne...sam...No a preco by nemal, ved je to aj jeho byt aj jeho deti...a ptoomeste ho chvalia...ze wau..No, ja ho za to nechvalim, ja to berem ako totalny standart. Bezne tu zeny napisu, ze ked moj nevie, kde maju deti pancusky...to je pre mna uplne nepochopitelne. UPLNE. A , ekd je moj muz s detmi, nikdy ho nekritizujem za to, ze im obliekol sveter, co ja obliekam inokedy, alebo, co navaril...ocenujem to a nenaznacujem, ze to nerobi dost dobre, ci ako by som ja chcela... Lebo, keby to robil on mne, tiez by ma to vytacalo. Rada mojej svokry, ze Eva, Peter zvladne vsetko co ty a ty mu to musis dovolit, hned ako pridete z porodnice...by som tepala nad vchody slovenskych nemocnic. ZVLADNE a DOVOL mu to.
Môj manžel bol na materskej dovolenke rovnako dlho ako ja. Prestriedali sme sa. A netreba zvelicovat, každý má ako si zariadi. Pre mňa je materská naozaj DOVOLENKA

@alchemilkazltozelena Pozyvam na navstevu k nam, aby si sa presvedcila na vlastne oci.