Som len ja taká?
Ahojte pýtam sa sama seba či len ja som taká že môjmu mužovi by som dopriala tak týždeň MATERSKEJ ,,DOVOLENKY" .... lebo chudáčik chodí tak unavený z práce (kde celý deň sedi a šoféruje) .... + To online ucenie s druhým dieťaťom a potom 1000 domácich úloh ....a navariť upratať (veď to poznáte) a jemu padne o 15 príde ZNICENY domov ...otvorí pivo napustiť vaňu a musiiiiiiii si oddýchnuť ..... Vsak chudáčik ráno skoro vstáva a preto padá do postele o 20:00 lebo sa mu KOLENA podlamuju od únavy .... A jaaaaaaa čakám kým prvé dieťa zaspí (prekonávame strach z tmy ) niekedy to trvá aj do 0:00 kým zaspí ....a potom konečne zazmurim oči kým sa bábätko zobudí aby sa napapalo 3krat za noc ......MILUJEM ICH ALE vážne by som chcela vidieť muža ako by zvládol MATERSKU ,,DOVOLENKU"
@sonnenshein prečo ma zarobiť viac ako muž?
Tak niekto musí zarábať na rodinu ... je to jednoducho tak ... jeden donesie domov peniaze, druhý sa zatiaľ stará o deti ... či chodíš do roboty? Ja keď som bola na materskej, toto som vôbec neriešila, aj keď boli dni, že som bola zrelá na guľku do hlavy ... muž bol 12 hodín v robote, chodil na nadčasy, aby zarobil na rodinu ... tak to proste je ... je veľmi málo mužov, ktorí prídu po 12-hodinovej šichte a skackajú od radosti, keď majú v noci vstávať ku dieťaťu ... si matka, je to predovšetkým Tvoja robota ... muž má zabezpečiť rodinu.
@nika23t Lebo inak asi muza nepresvedci, ze to je pre rodinu lepsie riesenie.
Ako napisala @dzulli1980, jeden sa stara financne, druhy o rodinu, alebo obaja oboje.
myslim, ze ani jeden z vas si neuvedomuje narocnost "prace" toho druheho 🙂 on tvoju a starostlivost o domacnost a deti a co vsetko to obnasa a ze vlastne ani v noci si neoddychnes a ty jeho, lebo ono sediet a soferovat cely den asi tiez nie je uplne jednoduche, ked musi byt v strehu, aby vedel pripadne reagovat, keby nieco
ako to mate napr. cez vikend? mozes si oddychnut? pomoze? postara sa? mozno tam je cesta, ze napr. v sobotu budes lezat v posteli max. s najmensim drobcom a manzel sa postara a navari (alebo objedna) a mozno ta kusok trapi, ze si neuvedomuje, co vsetko to obnasa, asi mu to treba ukazat
vela energie prajem! 🤞🏻🥴
Myslím, že mas normálne pocity. Kým som nenastúpila sama do prace po rodičovskej dovolenke, tiež som chcela meniť s manželom. Mala som pocit, že som cely deň v jednom kruhu, v kuse to isté celé dni, po nociach som nespala, počas dňa som bola stále vycerpana. A potom sa to skončilo a teraz, po pár rokoch v práci, by som sa celkom rada vrátila späť k deťom ❤️ Škoda, že nás je tak veľa, čo si nevieme užívať čas s tými najdokonalejšimi bytosťami, aké máme... Aspoň ja ľutujem, že som tak lipla na poriadku a varení a ze som behala z jednej domácej práce do druhej a samozrejme, cely čas sa venovať deťom. Teraz by som to už riešila inak. Skus aj Ty viac pozerať na seba. Kašli na povinnosti, tie neutecu. Urob co musíš a užívaj si, že môžeš byť ešte chvíľu doma. Ver mi, že keď sa potom vrátiš do prace, bude Ti to chýbať 😉
Pre teba je to "kde len sedí a šoféruje". Preňho je to, idem do prace za volant, mam zodpovednosť za seba, aj svoje deti a rodinu keby sa mu za tým volantom niečo stalo, musím mať oči aj na zadku, predvídať, byť neustále v strehu aby sa niečo nestalo mne alebo druhému, rozmýšľať aj za druhých v premávke, pretože ľudia jazdia ako idioti, ktorí šoférovať vôbec nevedia a pozerajú len pred seba aby sa dostali z bodu A do bodu B. Ty si doma na materskej "dovolenke", zatiaľ čo chlap chodí pracovať a je teraz predovšetkým na jeho pleciach zabezpečiť vás ako rodinu, aby ste mali za co bývať a žiť, v dnešnej dobe je to najmä veľký psychicky tlak, z toho ci donesie domov dostatok peňazí, z toho co bude keď náhodou príde ako chlap, zivitel rodiny o prácu a podobne. Skus sa trochu do toho chlapa vžiť, aký tlak je na chlapa, mam to doma, deti zatiaľ nemáme, ale chlap mnohokrát rieši v našej domácnosti také veci, co dokážu psychicky vyciciavat tak, že ja by som to nedala, a áno je z toho koľkokrát unavený viac, ako keby celý deň manuálne niekde makal. Čo po ňom chceš? Ma prísť z roboty a vystriedať ta pri deťoch aby si si ty oddýchla? Ja nehovorím ze mu máš skákať okolo zadku, ale aj chlap je len človek, čo sa stará predovšetkým o to aby ste mali za čo žiť a potrebuje si oddýchnuť. Keď sa ti nepáči, vymeň sa s ním, choď zarábať ty a chlap nech je doma, keď sa neviete dohodnúť na fungovaní v domácnosti. Ja ti poviem ze chodím do práce, robím dvanástky, a niekedy keď prídem domov tak som rada ze sa najem, vylozim nohy a mam kľud. Keď ich potiahnem 3 po sebe, tak som total KO a to mame veľký dom kde je stále čo robiť, o čo sa starať.
Ja som vás tu neprišla žiadať o rady ....vy viete veľké h.... O našom vzťahu tak čo tu riešite ....kto povedal že ja nezarabam ??? Bože také ste niektoré múdre že až .... Človek sa chce len vyrozprávať ..... Proste ja NEVERIM tomu že by toto chlap dal ...ja netvrdím že šoférovanie nieje na psychiku ....a správy typu PRECO HO NEPOCHOPIM si strčte niekam aaaaaa KTO POCHOPI NAS matky čo padame na papuľu ??? Ja nevravím že aby prišiel z práce a vystriedal ma ale nech si len nechá tie reči pre seba aký je zničený ..... Ja nevyplakavam pred ním nesťažujem sa ani nič podobné ..... Sú muži čo pracujú oveľa ťažšie a oveľa dlhšie a ozaj padajú na hubu a nesťažujú sa
@nika23t jediná pozitívna reakcia ďakujem krásne .... Veľakrát si vravím že byt má.sluzit mne a nie ja jemu ....lenže keď príde muž domov tak si myslí že som sedela a skrabkala sa keď není vyupratovane ..... To je na tom to naj
aj by som ťa poľutovala, ale tento nepríjemný štek čo si teraz predviedla... 🙄 choď radšej uspať dieťa 😉
Nie nie ste len Vy taka. Aj ja som taka ;) Myslim ze presne viem co ste tym chceli povedat. Jemu skratka o nejakej padne a ide domov k uplne niecomu inemu a zas od rodiny moze ist do prace. Ale Vy nemate kam odist od deti a domacnosti. Presne toto som minule riesila so sestrou ked bola na navsteve, ked som chcela muza hned do niecoho zapriahnut ked prisiel z prace domov. Tak reku nenene...su to aj jeho deti aj jeho domacnost tak nech funguje. Mne nepadla nikdy, 24/7 kmitam pri 3 detoch a domacnosti a nemam nikdy "padla" ci cez den ci v noci, furt. A kto nema deti si sotva vie predstavit co to vsetko obnasa...riesenie hadok, sporov, natahovaciek, vyjednavaciek, teraz aj online ucenia a to nehovorim o chorobach a koooopec inych dennodennych situacii z ktorych mi niekedy tresti hlava a je to teda mega psychicky narocne to niekedy vsetko ustat, zmenezovat...Nemas kam od toho odist. Takze aj na mna semtam dolahne taky ten pocit ze by som fakt rada videla toho svojho muza ako by to vsetko daval. No ale mna to potom rychlo prejde a dalej fungujem aku furt ;) Ked mam taky blby den tak sa snazim zmenit optiku na to vsetko a dakovat dakovat dakovat za vsetko co mam a co mi bolo dopriate ;)
Tak moj aspon neocakava fullservis a ani mi absolutne absolutne nic nevycita ked nie je nieco upratane, ked je linka plna spinavdho riadu a pod.
@zuzanka.zuzu 😘
Milá autorka, neviem čo čakáš, žijete ako väčšina rodín, posťažovala si sa, tak fajn. Máš doma chlapa, tak to rieš s nim, povedz mu co od neho očakávaš, čo po ňom chceš, nikto tu nemá veštecku guľu aby sme to vedeli za teba. Je bohužiaľ fakt, že sú ľudia, ktorí sú na tom možno oveľa horšie ako vy, nemajú prácu, z čoho žiť, majú choré deti, alebo majú tých detí aj 5 a zvládajú to, možno len preto ze spolu komunikuju... Nechceš rady, vieme o tvojom vzťahu h.v.o, rady že ho nepochopíš si mame strčiť, hlavne ze ty všetko chápeš. Kto pochopí vás matky? Deti si asi chcela, nespadli ti z neba, keď sa rozhodnem mat dieťa, musím počítať s tým, že to asi co to obnaša, nevyspim sa, a budem na tu hubu padať, deti sú náročné, preto zatiaľ vlastné nemám, ešte sa na ne necítim. Ako žena však do budúcna počítam s tým, že ak s partnerom dieťa mať budem, starostlivosť o deti a teplo domova bude predovšetkým na mne, chlap bude ten "lovec", ktorý sa v prvom rade postará o to aby sme mali za co jest a bývať. Jednoducho to tak vždy bolo, je a bude.
@silvike nooooo huraaaaa ďakujem za pochopenie ..... DAKUJEM .... a to som na všetky tieto veci sama není jednej osoby ktorej by som povedala čoa ťaží ....pretože okolo sú len samé špiny nikomu sa nedá veriť ... O to je to horšie ....a potom napíšem niečo sem a dokonalosť nad dokonalosťou má tú zožerie za živa
Myslim, ze chyba je v tvojej hlave, podla toho co tu predvadzas..vsetci su len ti zli a len ty ta chudatko nepochopena 🙂 toto si prenastav a bude sa ti lahsie zit.
Okrem toho čo máš ty- dve malé deti,celá domácnosť a muž unavený z práce /niekedy aj 32 hod. šichty ťahal/ som ja mala ešte pracovné víkendy u svokry na gazdovstve s mega záhradou a veľkým domom,a to si teda píš,že ma svokra nešetrila čo sa robpoty týka....a ešte som chcela aspon občas ísť pomôcť mamke na ID s jej domom....a zvládala som,lebo som musela.....je to o tom ako si veci zorganizuješ,áno,aj oddych si treba naplánovať a ako sa nastavíš v hlave,robíš to predsa pre svoju rodinu
Príde o3tej domov a do 8mej robí čo?
Mnohi si chodia do prace oddychnut. Naozaj je vycerpavajuce najma to, ze sama nemas priestor pre seba, muz si "moze" dovolit vypadnut z kolobehu povinnosti, Ty ako matka nie. On sa spolahne na Teba ak je unaveny. Oki. Na koho sa mozes spolahnut Ty? Mozno ta zdanliva bezvychodiskovost Ta frustruje. Matka ma xy funkcii, pricom do ziadnej sa nema casovu moznost zahlbit. Prepinat z jednej povinnosti do druhej stoji vela energie. Priznajme si to, potlapkajme obrazne po pleci, naozaj to nie je lahke, aj ked je to krasne. A nie nemyslim si, ze ak muz zaraba, je oslobodeny od inych povinnosti. Je rovnako rodic ako matka a deti ho rovnako potrebuju. Aj domacnost nie je len matkina ale spolocna a ona sama tiez pojde casom do prace. Cim skor sa povinnosti naucia delit medzi seba a neskor deti, tym lepsie. To, ze "praca" matky nie je financne ocenena tak, ako iny "dzob", neznamena, ze je menej narocna, ak je robena naplno, s laskou.
Niekedy mam aj ja pocit ze pisat tu nema zmysel su tu ososby ktore iba rypu ale na druhen strane nie kazdy to moze mysliet az tak zle. Je pravda ze cely den soferovat nie je sranda pri dnesnych vodicoch a zivot rodinu je zodpovednost ale ja mam tiez pocit v poslednej dobe ze chlapi uz nie su chlapmi. Priklad ja robim pracu takpovediac viac chlapsku a vela x sa natahujem s tazkymi vecami. To sa nestazujem iba priklad. A stretavam sa pritom s kuriermi mladymi chlapmi ktori ked maju nalozit viac balikov tak neustale hundru a je im to zatazko. Pritom casto ich pracovna doba zacina o 7-8 a na obed uz maju odrobene a slusne zarobene..kdezto vela zien napr musi tahat 12ky a za smiesny peniaz. To bol priklad. Tak to je jedna vec ze sme asi dost zhickani a najma chlapi uz casto nezazili aka je naozaj tvrda praca ked kedysi museli od rana na pole a okolo statku..k materskej nemam velmi co napisat momentalne ale obdivujem kazdu zenu ktora to zvlada uz len ten porod sam osebe musi byt velmi narocny a to iste potom kym sa zena zahoji..pre mna je to tak ci tak urcite narocnejsie ako chodit do prace. No je to celkovo ine ako ked si spomeniem ako sa zilo ked sme este boli deti my. Momentalne je to dost o psychike na ludi je naozaj aj v praci ci spolocnosti vyvijany dost silny tlak. A stres robi svoje. Takze ja nepodcenujem ani jedno ani druhe urcite no naor tiez sa mi nepaci ked chlapi fnukaju pred zenami neustale..tak asi tak 🙂
Ja Ta chapem Ta online skola ( u nas školka) nie je velka vyhra popri babatku, Malemu to uplne rozhodilo spanok ze mà velku segru doma , Mas ponorku si doma je lockdown nemas kam ist iba von vonku je zima ( mam radsej leto) deti Ta vycucnu a muz ide von je sam volny mà akoby svoj klud, ktory ty nemas . A ak este frfle ako co mas doma no Sam sa šanuje a nepomoze nic tak chapem ze sa citiš vselijak. Ja nerada soferujem mna to aj za 20minut vyštavy asi mam ADD Proste tam sa stake nieco deje treba rychlo reagovat davat pozor kontrolovat v zrkadle za zadkom atd .. Cize byt tvoj muz tak radsej by som bola na materskej so 4detmi😅Oni zas prichadzaju o tie carovne momenty s detmi kym su v praci.. ale to treba no horsie je ked dobrovolne po robote doma sa separuju relaxuju neurobila si cas na deti rodinu zenu. Podla mna si vlastne nechcela porovnavat pracu a matersku. Ale skor Ta hneva ze sa vam muz viac nevenuje. A to by mal.
Ja si zase neviem predstavit ze by som cely den sedela za volantom a soferovala. Podla mna je to hrozna praca. V tej kancelarii sa clovek aspon moze postavit ked potrebuje a vystriet sa ale za volantom len musi cakat na prestavku. Aj ked ty pracujes az do polnoci, ak zaspis pri uspavani dietata, akurat ta potom moze boliet krcna chrbtica ak zaspis v sede, ale ak by zaspala za volantom tvoj muz... myslim ze netreba pokracovat.
Preco ta tak velmi rozculuje ked s tebou niekto nesuhlasi?
Ono by stacilo keby tak nelipol na dokonalosti. Krby si aspoň vecer nasiel cas na okupanie detí. Keby si ľahol so starším dietatom a spal s nim do rána.. Keby aspoň 2x do tyzdna urobil s dieťaťom ulohy.. Keby sa vecer siel prejst s kocikom. Sedi cely den, nie he to zdravé, kazdodenna prechadzka by mu pomohla, vypol by. Skrátka, ty nemas kedy vypnúť a ja ťa chápem v tomto. Skus ho trosku bez výčitiek poprosiť aspon o to kočíkovanie, alebo kúpanie ci uspavanie..
Kopa muzov je na MD, nechapem, preco by to nemali dat. Mozno nie je az tak perfektne upratane, ani tak chutne navarene, ale zvladnu to tiez. Co sa tyka vasej domacnosti, ako si zariadis, tak mas. Muza by som nechala ked pride z prace oddychnut, kludne aj ta vana a pivo, ale vecer by minimalne uspaval. Co ti brani si to pocas vikendu, dovolenky si to s nim vymenit?
Si úplne normálna. Môj muž tie šoféra robil a teraz je na materskej a večer zaspáva ako babo, pochudol, vie ze je to vyčerpávajúce 🙂
Fuuu..akoby som o sebe citala😊😂..ale vies co??..stacilo byt doma cez vianoce a taaaaak sa tesil do prace s tym, ze ma obdivuje, ze musim mat nervy zo zeleza a uz aj pochopil moje argumenty preco nie je aspon kolko tolko upratane..😁..nie, ze by mi cosi na to hovoril..ale v jeho ociach som to vycitala..ze co robim, som na MD..no nasa slecna ma cochvila 18 mes.a to je take tornado, ze az..k tomu distancne taktiez a o tom ze skoro vzdy zaspim od unavy pri TV ani nehovorim..takze nie si v tom sama❤..treba sa nad to povniest.. muz chodi na obed domov..takze navarit, aby mal co jest..a ryyyychlo poupratovat nech tu nenajde ten bordel..az som si povedala "dost"..co som otrok??varit, upratat, starat sa o 2 deti, o neho, a zbova upratat..tak to teda nie..az raz prisiel na obed a bordel..najskor nechapal..druhy den to iste, aj dalsi..videla som tie jeho pohlady..no hold..smola..aj ja som len clovek..a ako som pisala..prisli vianoce..a sam videl, ze uz nemame doma babätko leziace v kočiku ci v postielke..ale male tornado..a od vtedy upratujeme vecer spolu ked dame slecnu spat😊❤
Co si si vybrala, to mas.Kazdemu co si zasluzi.
Podla tvojho vylevu si vlastne dopadla este celkom fajn.🤗
Moj muz uprimne priznal ze by vydrzal 2 dni 🤣 a to ja staram len o dieta a robim nakupy. On pracuje z domu, vari a stara sa o domacnost. Este k tomu mame uplne easy dieta.
Každý chlap by si mal vyskúšať materskú /rodičovskú dovolenku, pretože ta má 24 hodinové trvanie nonstop. Tu neplatí že padne 8hodin a vypne žena ide oddychovať. Partneri sa majú spolupodieľať na chode domácnosti /starostlivosti o deti a pod. Keď bude autorka chodiť do prace tak domácnosť bude mat kto na starosti? Slúžka? Či ona príde z prace a bude fungovať doma a makať a manžel príde dá vaňu a tým to konci? Nie, a mysliac si že to tak je všade je mylne, sú muži ktorí po príchode z prace fungujú ako otcovia, manželia a starajú sa o deti a domácnosť spolu s manželkou. To chce veľké sebauvedomovanie sa a rozhovory mužom ale vecne, konštruktívne. Pokial je muž normálny tak to pochopí pokial nie, tak je ignorant

A co Ti brani ist do prace, zarobit viac ako muz, a ten by ostal doma?