Som len precitlivelá?
Rodicia mojho priatela sa podla mna spravaju ku mne cudne. Sem tam si do mna vrtnu, alebo ma nejak urazia. Napriklad raz som sa rozpravala s priatelom o inom nasom kamaratovi, ktory velmi pribral za kratky cas. A jeho mama, ktora okolo nas nieco robila, zrazu zareagovala na mna, ze ved ani ty nie si najchudsia. Nastalo ticho. Aby som teda upresnila, ja mam bmi 22, takze v norme, mozno by sa 1-2 kg dali schudnut, ale som nechapala, z akeho titulu mi to hovori. Alebo inokedy sme sa bavili o roznych planoch, ze co by kto chcel robit, alebo ake aktivity ho zaujimaju a ona do toho, zase na mna, ze ty by si bola dobra na polievanie zahrady. Ja neviem, ci jej nejak leziem na nervy... alebo aj svokor. Vramci nejakej nezavaznej diskusie som povedala vtip a on tak sucho prehodil ze HEHEHE. Ako nesmial sa, ale umyselne tvrdo vyslovil tieto slova. Som si povedala dobre, asi to bolo trapne, alebo nevhodne, ale musel to takto? Vzdy ked som to neskor rozoberala s priatelom tak povedal, ze ona to myslela inak (na mamu) a podobne.
Snazim sa si to nevsimat, ale ma to zacina nejako znepokojovat. Ja neviem, co si myslite vy, je to bezne v rodinach a ja som len precitlivela, alebo su moje obavy namieste? Ako ja som bola vzdy tak zaskocena a bohuzial ma odradila aj neskorsia priatelova reakcia, ze sa priznam, ze nikdy som na to nereagovala. Ak maju na mna takyto nazor, ze nie som dost dobra, tak ak sa ozvem, tak si asi neprilepsim, akurat budu mat dalsiu zamienku na to, dat mi najavo, ako nie som dost dobra.
@thoughtfulweirdo keby mala zdrave sebavedomie, tak tu poznamku o zahrade odpali do 3 sekund. Ci uz humorne alebo asertivne.
Prepierat ma nevesta na nete pre tak neškodné poznámky ....ešteže tá moja je v nedohľadne a zatovia sa vydarili...nerob somára z komára.este prídu oveľa vážnejšie problémy vo vašich vzťahoch.
Ja by som asi tie poznamky svokrovcov nehodila za hlavu, ale na ne odpovedala protiotazkou - na zaklade coho ste usudili, ze by som sa hodila na polievanie zahrady? Na poznamku, ze by si mala schudnut - myslite? Mam BMI 22. Aby si im dala najavo, ze ucta ma byt aj smerom k nim, ale aj od nich. Nie, nepaci sa mi to, nemyslim si, ze si precitlivela. Keby sa to stalo raz, tak by som to hodila za hlavu, ale uz to bolo viac krat. Ako reagoval tvoj priatel napr. na poznamku, ze by si sa hodila na polievanie zahrady?
@elizabet173 ja s tebou takmer vzdy suhlasim 🙂, ale tu ma zarazilo toto: "ze ty by si bola dobra na polievanie zahrady" Oni jej nepovedali podla tohoto, ze sa hodi LEN na polievanie zahrady a na nic ine. Oni jej povedali, ze by bola dobra na polievanie zahrady. Mozno ju videli polievat a zdala sa im sikovna, mozno je z rodinneho domu a predpokladaju, ze ju to bavi, mozno ma rada kvety a zahradu... je xy dovodov preco to mohli povedat a vobec to nemuselo byt urazkou. A ked uz by fakt nenasla ziadnu spojitost s nou a polievanim zahrady a nema stipku humoru, tak sa mohla opytat, ze preco si to myslia.
@makova333 To súhlasím, nič to ale nemení na tom, že to je divná a blbá poznámka.
Možno stačí, keď tie ich blbé poznamky odpalis nejako vtipné, napr. Ja mám dobrú postavu a chudnúť mi rozhodne netreba, však, drahý? Mrknes na frajera. Alebo: Polievať záhradu fakt neznášam, ale milujem turistiku, išla by som tam a ona, bla, bla.
@makova333 nie každý musí mať zdravé sebavedomie a nie je natom nič také hrozne, na druhej strane zase nie každý sa vie chovať k ostatným, to považujem za horšiu vlastnosť ako nízke sebavedomie.. 😉
@makova333 neviem, rozprávali o rôznych plánoch a čo by kto chcel robiť, príde mi to cez, keď ti mama priateľa povie, že by bola dobrá na polievanie záhrady. Nemám problém si strieľať sama so seba, ale také a podobné poznámky môžeme mať s kolegyňou, s ktorou pracujeme spolu päť rokov a vieme, čo si tá druhá myslí, tuto mi to nepríde vhodné. Keby to bol len tento jeden raz, radila by som jej neriešiť to, ale mne to príde, že ju majú za niečo menej, ako sú oni
Najlepsie co mozes urobit je...nerobit si z toho tazku hlavu a co sa da, pohotovo stoc na humor. Mne keby svokra povedala, ze som dobra len na polievanie zahrady, tak by som jej odvetila, ze aspon by nepolievala sama. Humor, dovtip, nadhlad a sem tam aj ignorancia. To su tvoje zbrane najtazsieho kalibru😉👌
podľa mňa je to riadne nevhodné takéto správanie. Obzvhlášť, keď je len priateľka čiže sú spolu asi krátko a nie sú rodina. Keby boli 10 rokov manželia a sú spolu dennodenne nepoviem. Ja si neviem predstaviť, že by si môj syn doniesol domov nevestu a toto jej rozprávam. Veď čo by si o mne pomyslela. Zasa trošku úcty treba mať na oboch stranách. Veď možno raz budú tou rodinou.
Ja si myslím, ze tie ich poznámky ani tak nesúvisia s tebou, ale s nimi samotnými. Ked si vravela, ze svokra sa stále na niekoho a niečo sťažuje, tak je asi taká negatívne naladená a podráždená zo všetkého a preto aj na teba je taka. A šomre už z princípu. To je jej také ventilovanie na druhom.
No viac ako svokrovci, by mi vadil priateľ, ktorému sa toto zdá normálne a v pohode. Pretože to je trápne až urážajúce a s humorom to ma malo spolocne.V budúcnosti to podľa mňa bude problém, oni budu rýpať a on hlava v piesku.
@777januska777 tak nech sa ventiluje doma na svokrovi😂
Podla mna vela zalezi aj od toho akym tonom a stylom rozpravali o kamosovi, ze "pribral? a proste pani matka jednoducho len chcela uzemnit slecnu, ze ani ona teda nie je ziadna Claudia Schiffer, tak nech nemachruje...no asi s tebou nebudu velmi nadseni v rodine
@makova333 To je asi pravda, otazka je, preco som tak nereagovala. Asi som nechcela byt drza.
@janinah Praveze sa chcem vyhnut vacsim problemom.
@elizabet173 No ze jeho mama zartovala.
@kikk Diky, budem sa snazit. ja uz som trochu strpnuta v ich pritomnosti, lebo je toho vela, v kuse nieco. Je to taky tichy teror. Najradsej by som to nejako presekla. Ked si predstavim, ze to jedneho dna budu robit aj nasim detom.
Autorka: svet nie je ciernobiely, neexistuju len dve moznosti urazit sa a byt ticho alebo byt drza. Treba najst zdrave sebavedomie a na veci, ktore ti vadia primerane reagovat.
Moj nazor je,ze nie si ani tak precitlivela ako skor vnimava.Chapem ako to myslis a co hovoris.Skusila som so predstavit tie situacie na vlastnej kozi a teda poviem ti,ze moja svokra by si taketo poznamky voci mne ani svokor nikdy nedovolili.Teda nie je to vyslovene zle,nevhodne co robia ale je to minimalne netaktne.Ja by som bola rovnako vnimava urcite aj nadalej.Podla mna je potrebne nastavit si vlastne hranice lebo si myslim ze ak nejako inteligentne taktne ale jasne nezareagujes bude sa to iba stupnovat lebo uz teraz pises ze sa to nestalo raz.Najblizsie razy ked sa to stane ich zaparkuj.Myslim tym najst pohotovo a duchapritomne nejaku naozak pokojnu,inteligentnu ale velmi jasne hovoriacu vetu "sorry,ale u mna odtial-potial"
Vies co by ti mohlo pomoct este....vedomie, ze nezijes s nimi, ale so svojim partnerom, ktory evidentne taky netaktny nie je😉🙂
Diky dievcata

Podľa mňa tá nemajú radi a chcú ti tým ublížiť alebo je to proste ich štýl sa k sebe navzájom takto sprostí správať. Všimni si, či sa takto správaju aj k sebe navzájom, potom je to len ich štýl. V každom prípade nepotlacaj v sebe pocit, že ťa urážajú, lebo to tak je a môže to byť začiatok aj manipulácie. Viem z vlastnej skúsenosti.