icon

Som na druhej koľaji

30. jan 2023

Baby ako by ste reagovali keby Vám polovička po roku a pól spolocneho byvania povedala že ste na druhej koľaji. Že Vás miluje, ale jeho sebarealizácia a to aby robil svoje veci poriadne sú mu prednejšie?

Aby som upresnila priatel je knihomol. Skončí v praci o 16 a cca do 22 sedi v izbe zavretý pri knihách(knihu aj pise) chodíme cvicit takze cca 2 dni v tyzdni vyzeraju takto zvyšné mame trening a víkend ani nehovorim. Rovnako od rana do vecera zavretý v izbe. Ja som introvert takze mi nikdy neprekážalo že nikde nechodíme zájdeme si cca 2 keat do mesiaca na veceru alebo objednáme domov. Ale to že mi narovinu povedal že je to pre neho prednejšie ako ja má dostalo.

Stretli ste sa niekedy s takým muzom? Občas mám pocit že zije v sme ešte má síce 28r ale pripadá mi ako pubertiak na strednej skole, ktorý nevie o čom je zivot. Má úplne iné hodnoty. Jeho sen je vydat svoju knizku a vsetko to rešpektujem ale aby mi narovinu povedal že si nikdy nevyberie mna.. som zufala

ckocka
31. jan 2023

Chceš od toho človeka aby bol niečím čím nie je. Oveľa jednoduchšie je vybrať si partnera ktorý už taký akého ho chceš mať je, ale prečo robiť veci jednoducho ak sa to dá inak a možeš si život skomplikovať dobrovoľne hneď od začiatku.

marianarem
31. jan 2023

Ja som sa nebala, lebo moj dieta velmi chcel, asi aj viac ako ja. Ale my sme uz boli starsi, boli sme spolu az tak od 35/36, potom nam jedno tehotenstvo nevyslo, na dalsie sme si pockali az do 40ky.
Tvoj ma asi teraz naozaj prioritu realizovat sam seba a v dietati/rodine to zatial nevidi. Ak ty rodinu chces a on nie a este navyse k tomu povedal co povedal, tak je to uz trochu moc, to je fakt. Ja som velmi opatrna v tom, kto by sa mal s kym rozist, lebo aj mne by tu kedysi zeny urcite poradili rozchod. No ja som sa velmi snazila pozriet na svet partnerovymi ocami a to mi po case pomohlo. Len teda dostavala som od neho aj lasku, aj pozornost a vedela som, ze so mnou chce tu rodinu. Kazdopadne skuste to este s partnerom rozobrat, povedz mu, co to s tebou spravilo a dalej sa uvidi, drzim palce.

dankovicova
31. jan 2023

prečo byť s niekým, kto ti na rovinu povie, že pre neho nič proste neznamenáš. jednoducho ste sa stretli dve ale že úplne rozdielne osoby, ktoré nejak nie je možné zmeniť, aby bolo dobre

autor
31. jan 2023

@liv1 dakujem moc. No práve keď si to poviem niekedy mi to nepride ako dôvod na rozchod sú aj horšie veci, aké nemyslim si že to bude lepšie.a viem že by má to mrzelo že by mi to časom velmi kazilo dni ten jeho postoj.

babulkomale
31. jan 2023

Ja by som ocenila ze ma nevodi za nos a je uprimny a pohla sa dalej.
A nie, nestalo sa mi to, nedokazem si to ani predstavit.

autor
31. jan 2023

@marianarem dakujem za nazor a za opis tvojej situacie. Ja dom na tom rovnako nechcem to hneď zahadzovať vydržala som aj s horšími mužmi a teda tento si zo všetkých zasluzi moje pochopenie najviac. Keď sme spolu naozaj cítim ako má má rad velmi má podporuje rovnako, velmi mi niekoľko krat pomohol sme si oporou. Ja priznávam že som niekedy velmi nedockava. Bola by som ochotná cakat podporovať ho, len keby som vedela že raz sa na to babatko tesit bude a bude ho chciet. Lwn cakat a on mi sam povie že je mozne že ju ani nikdy mat nebude … neviem no :( dala som mu čas tento rok ešte na to aby mi aspoň povedal čo chce nech si narovinu povieme čo ako aby sme jeden druhému nemrhali časom. A ja mám pocut že to je deň čo deň horšie že som stále sme si jeden druhému vzdialenejší, pretože on má pocit že ho nás vzťah spomaľuje v tom niečo dosiahnuť a ja mám pocit že venujem svoj čas energiu a lasku mužovi ktorý si to nevazi… začarovaný kruh😓

autor
31. jan 2023

@babulkomale Ano to si cenim aj ja som rada že sme k sebw natoľko korektní že nechceme ani jeden plytvať časom toho druheho. Akurát že poznam takéto pripady a velmi by má hnevalo keby potom stretne niekoho a zrazu bude chciet aj dieťa aj vsetko ostatne…

ckocka
31. jan 2023

Takže s ním radšej na just zostaneš, aby si náhodou nesadol s nejakou inou?

marianarem
31. jan 2023

Dobre si urobila, ze si si stanovila casovu hranicu. Ak sa partneri rozchadzaju v citeni ohladom rodiny, tak to je problem. Ta "druha kolaj" by sa ti mozno lahsie spracovavala, ak by si vedela, ze mozno nevidi naplnenie len v samotnom byti s tebou, ale vidi ho vo vasej pripadnej spolocnej rodine. Ak je to naplnenie momentalne prenho ozaj len ta kniha alebo nejaky iny projekt, tak to je tazsie.

beata_k
31. jan 2023

Len si s takym nerob deti. Nebude to ine. Ty budes padat na hubu od unavy a on sa zatvori v izbe. A este aby ta s dietatom do riti nekopol bo ho dieta bude rusit. Taky "umelec" bude pisat knihu aj 10 rokov a nikdy nebude dokoncena.

babulkomale
31. jan 2023

Kazdy par ma ine interakcie. Takze ano, moze sa to stat. A? Ty by si chcela s nim snad rodinu? To uz radsej sama byt ako toto...znasilnis ho a budes sama s dietatom? Len ho dopraj inej, ved s takym chlapom to zmysel nema.

autor
31. jan 2023

@marianarem Ano práve. Keby som vedela že chce rodinu svadbu spolocnu buducnost a pozera sa na nás ako partnerov ktorí v tom idu spolu bolo by to jednoduchsie ale kope na vlastnom piesocku. Inak to asi nebude.

autor
31. jan 2023

@beata_k @babulkomale práve to pisem že s takým muzom zakladať rodinu naozaj nebudem. Radšej babatko mat mebudem ako mu dat otca ktorý sa nan nebude tesit a ktorý mu neznesie modré z neba. Nebolo by to dobrw ani pre jednu stranu. Viem že keby sa niečo take stalo postavil by sa k tomu zodpovedne. Ale tiež chcem zivot a rodinu s muzom ktorý to bude chciet aspoň tak velmi ako ja.

stanulienkat
31. jan 2023

Keby sa takto spraval po 15 rokoch-aj to by boko smutne.

beata_k
31. jan 2023

....no neviem, neviem ci by sa postavil zodpovedne. Na potrat by ta asi neposlal, ale zatvarat by sa zatvaral. Zivot je kratky aby si ho dala na oltar takemu muzovi.

retatka
31. jan 2023

Časom to bude len a len horšie keď toto robí po kratkom čase .Trápila by si sa viac a viac .Oceňujem ,že bol úprimný ,no zišla by som z kratšej cesty .

drakaria
31. jan 2023

Počkaj a ty nie si pre seba na prvom mieste ? Ak nie to je zle

autor
31. jan 2023

@beata_k no zodpovedne by sa k tomu postavil že by to dieťa vychovával keby sa pritrafilo ale to že by nechcel aby som sla na potrat tak to keby si videla jeho pohlad. Narovinu som mu povedala že to ani nahodou keby som ale ja nebola proti tomu on by za potrat bol momentálne. O pár rokov vraj nie ale teraz sa to jednoducho nehodi..

autor
31. jan 2023

@retatka Ano toez si myslím včera som mu to povedala :( že keď po roku a pól spolocneho byvania to mame čo by bolo neskor . Že teraz by sme si mali jeden druheho najviac uzivat byt zbláznení do seba. Čo potom keď pridu iné starosti :(

autor
31. jan 2023

@drakaria som. Ale stahovala som sa za muzom do inej republiky s ktorým som verila že to má buducnost mame spolocne bývanie. Spolocny život. Nieje to až take jednoduche sa zbalit a odist. A hlavne nechcem od problemov utekať chcem ich riešiť rozchod je až krajne riesenie aké žiaľ asi to nepojde inak .

dadis
31. jan 2023

@autorka si nepoucitelna. Ok, tak sa nechaj este rok vyuzivat a uvidis, co sa zmeni. Minimalne ten full servis mu odober, mozno to s tebou ukonci sam, ked zisti, ze nebyva v mamahoteli

macik166
31. jan 2023

Aj vieš o čom píše knihu? Prečíta ti z nej trochu? Pýta sa ťa na názor? Bude to nejaký bestseller?

beata_k
31. jan 2023

Ako vychovaval? Dal ti peniaze na nakup a potom by sa zatvoril? To nie je vychova. No a ten potrat, tak nemam slov no.

autor
31. jan 2023

@macik166 celkovo číta a aj pise na temu sebarozvoja. Paradoxne (aj som mu to povedala) bude kniha ako denný sprievodca kde si človek môže zapisovať a zároveň nejakým sposobom rozvíjať svoju osobnost vo viacerych životných pilieroch bez toho aby jeden nejak výrazne ovplyvňoval druhý. Takze vlastne jeden z pilierov sú aj vztahy a rodina a teraz mi povedzte sko môže o tom pisat a pritom pre neho jedine fo má hodnotu je sebarozvoj a praca … Akože úprimne niekedy mám pocit že si to vsetko strašne jednoducho predstavuje že si mysli ako spravi dieru do sveta. Namiesto toho aby to videl reálne. On je jednoducho umelecká dusa a ja realista

macik166
31. jan 2023

Ja ani neviem, čo k tomu dodať. Veď ho nechaj, nech lieta. Veď on spadne na hubu a hneď potom aj vytriezvie.

autor
31. jan 2023

A nieje to len čítanie a písanie knihy beriem že človek ma záujmy že sa nejak rozvíja hľadá sam seba a podobne. Lenže on si baby vsetko zapisuje. Každý deň čo má spravit čo spravil. Hodnotí si jednotlivé piliere percentuálne na koľko ich každý deň splnil to si boduje a na konci mesiaca z toho robi %. Večer na konci týždňa ide sam si sadnut do auto na pokec akože sam so sebou aby zhrnul úspešnosť týždňa. Mne ro príde teosku na psychiatriu už neviem … aby toto eobil človek v 28 rokoch

autor
31. jan 2023

Chápete že sa koli niečomu pohadame v stredu napr a on si v stredu do tabulky k “vzťahom” napise 2 body z 5 akože to bolo zle

autor
31. jan 2023

A robi z toho normálne % priemer potom 😭

autor
31. jan 2023

@macik166 asi to inak nepojde. Žiaľ no. Mezi má to rada ho mám velmi, ale nechcem zahodit zivot tým že budem cakat kedy partner bude chciet to čo ja :/

dadis
31. jan 2023

Tak mu povedz, ze si si poslednych 16 tyzdnov vyhodnocovala vas vztah a vysiel ti priemer 0,87 a ze mu dakujes za skvele know-how a ze pa-pa😂😂😂