Som na druhej koľaji
Baby ako by ste reagovali keby Vám polovička po roku a pól spolocneho byvania povedala že ste na druhej koľaji. Že Vás miluje, ale jeho sebarealizácia a to aby robil svoje veci poriadne sú mu prednejšie?
Aby som upresnila priatel je knihomol. Skončí v praci o 16 a cca do 22 sedi v izbe zavretý pri knihách(knihu aj pise) chodíme cvicit takze cca 2 dni v tyzdni vyzeraju takto zvyšné mame trening a víkend ani nehovorim. Rovnako od rana do vecera zavretý v izbe. Ja som introvert takze mi nikdy neprekážalo že nikde nechodíme zájdeme si cca 2 keat do mesiaca na veceru alebo objednáme domov. Ale to že mi narovinu povedal že je to pre neho prednejšie ako ja má dostalo.
Stretli ste sa niekedy s takým muzom? Občas mám pocit že zije v sme ešte má síce 28r ale pripadá mi ako pubertiak na strednej skole, ktorý nevie o čom je zivot. Má úplne iné hodnoty. Jeho sen je vydat svoju knizku a vsetko to rešpektujem ale aby mi narovinu povedal že si nikdy nevyberie mna.. som zufala
@autorka...tak čítam tvoje odpovede a celkom nechápem,prečo si s ním.
Ty sa k nemu správaš ako manželka,on k tebe ako kamarát.
Má upratané,má vyriešený sex,navarené možno, vypraté,on je spokojný.
Má svoj priestor,život,kamarátov.
To nie je tvoja polovička,je to tvoj kamarát.
Píšeš,že už si vydržala s horšími mužmi....to naozaj?partnerský život má byť pekný. Najkrajší na začiatku.
Ty nemáš "vydržať" s niekllym,máš s ním žiť.
Ja osobne tie spolunažívania bez manželstva neuznávam,ale ok....keď to niekto potrebuje,v poriadku.
No to musí byť neskutočný človek,kapacita,keď ty mu podriadeujes všetko,obetujeme všetko....
Neviem,buď je chyba v tebe,že tlačis do vzťahu muzov,spoločného bývania a silou mocou chces byť s niekým,alebo je on divný.
@dadis 😂😂😂😂 dakujem zasmiala som sa v dobrom 😀
Cim dalej pises, tym “lepsie” to je. Zaujimave, ake my zeny dokazeme byt oddane takymto ťulpasom 🙈. To je na psychologa, alebo psychiatra co on robi. Toto normalny clovek proste fakt nerobi a smrdi mi to nejakou obsesiou. Prosim ta minimalne prestan robit ten full servis ked uz tam chces ostat, uvidis, aka bude reakcia. A ano stava sa to casto, nechcu deti nechcu rodinu a zrazu pride nova frajerka a bum dieta bum svadba.. Chodite obaja do prace, v domacnosti by ste to mali mat podelene a nie ze ty budes sluzku robit. A do buducna, ako si “vychovas” tak mas. Ak chlap nie je na zaciatku schopny a ochotny urobit v domacnosti zakladne veci, potom to nebude robit nikdy ak ho to nenaucis.
@retatka Ano …. Skoro má šľak tragil prvý krat keď šli na kavu a sedel tam od obeda do vecere 6hod to bolo naposledy asi len 2 … to je dalsia vec v ktorej nám to okrem tých jeho priorít pokulhava..
@terezka1947 no je to za moj zivot druhý muz s ktorým zijem s ostatnými som chodila. A dávam ti za pravdu. Chlap má o zivot postarane zijeme spolu ako manzelia a on sa nemusí snazit nemusí chciet nejaký záväzok. Keby to slo inak tak by sme určite doteraz spolu len chodili a nežili len sme to mali od seba velmi daleko … nasla som tu velmi dobrú prácu a aj po rozchode s ním by som tu ostala zit
@liv1 neviem no tiež mam pocut že nemám stastie alebo neviem podľa mna čím je zena lepšia snazi sa byt ženou starat sa o domacnost a podobne baby veď ja ešte 5x do týždňa 2 hodiny makam na sebe aby som vyzerala. Takze zas niesom žienka domáca čo sedi na riti. Prácu mám skvelu zarabam nadstandartne skoro toľko čo moj chlap a jedine v čom sa hádame je toto buď kamarátky alebo to že je mu jeho “praca”prednejšia. Tu knizku beriem ako rozumiem že keď je niekto knihomol tak to zabera veľa casu a ešte keď nejakú aj tvorí ale to jeho zapisovanie… neviem príde mi to že má vsetko nalinajkované trosku sa aj bojím toho keby to s tou knižkou nevyslo čo bude robit.
@dadis úprimne asi 23. Krat som sa stahovala aktualne… mamina bola dost zaletnicka menila stále prácu aj pár chlapov a ako decká sme behali z mesta do mesta aj do inych krajin a ja som konecne dúfala že som nasla domov a muza s ktorým ho budem môcť mat. Myslím si že aj v samotnej mne je chyba vďaka tomu ako sme to vždy mali sa na chlapa dokážem velmi upútať. Prácu mám super vždy som sa dokázala postarať od 16. Som žila sama a vždy to slo aj ťažšie chvilky boli ale človek sa za roky vypracuje. Pre mna jw a vždy bude v živote peipritou rodina spolocny zivot. Pretože istotu akúkoľvek som v tomto nikdy nemala. Priatel je naopak z velmi bohatej rodiny rodicia mu dali vsetko (nove auto) zijeme aktualne v byte jeho rodiny. Nevyhadzuje má sam mi povedal keby sme sa rozišli že môžem ostať ako dlho chcem. Kým by som nasetrila aspoň na kaucie bytu a podobne. A ja mám pocit že spravili jeho rodicia strašnú chybu v živote za neho vsetko robili peniaze má na zlatom tacku a chalan nevie o čom je zivot Ach..
@neanonymna dobrý napad 🙂) si budem hlavu búchať aká som bola koza naivná 😀 viete najhoršie je že to sama viem viem že to nieje normálne toto len to asi každá pozná keď má muza rada aké to je niekedy ťažké
Mňa by celkom vážne zaujímalo, čo tento chlap reálne robí v domácnosti. Upratuje? Nakupuje? Navarí aspoň občas? Spraví ti aspoň kávu, alebo čaj? Urobí cez víkend raňajky, aby si mohla byť dlhšie v posteli? Lebo ja mám pocit, že nielen, že nerobí nič, ale ani nemá poňatia, koľko práce v takej domácnosti je a čo všetko ty robíš. A zatiaľ zvládaš aj sama, lebo nemáte deti. Lebo ako inak by mohol povedať, že ho vzťah s tebou brzdí??? Keby ťa nemal, mohol by zabudnúť, že by od 16 do 22 sedel v izbe nad svojimi fantazmagóriami. Musel by sa postarať o seba, aby mal čo jesť, mal si čo obliecť a nežil v chlieve. O to sa teraz staráš ty a on to ani len nevidí a ešte ti vyčíta, že ho brzdíš? Akože kedy? Keď sedíš sama v inej miestnosti?
No a to, čo si písala potom, ako si všetko zapisuje a boduje ešte aj váš vzťah?! No, ja byť tebou, tak by pánko letel, len taký fukot. Len človek, ktorý fakt nevie, čo od dobroty, môže robiť niečo také. Treba mu dať prácu. Nech sa preberie.
@neanonymna na vlastných sa asi najlepšie človek nauci
Nečítala som všetko, ale nie je asperger?
Oni tak priamo vedia povedať bez omáčky priklasenia, bez emócií.Ale zase čo Ti mal povedať ohľadne ten knižky?buď by si išla s nim, alebo koniec...myslím, že si sa mu už obetovala viac než dosť odchod z mesta, práce...on bude typ čo potrebuje mať kľud, čas pre seba ja by som pri ňom chradla to za 3 dverami môže sedieť aj sused, keď sa pomaly tak sprava.Skuste spraviť niečo mimo obvyklého režimu, lebo mi príde, že máte nalinajkovany deň.A úprimne vôbec si neviem predstaviť s takýmto typom človeka dieťa hluk, zmeny, menej času na seba
@h2 no práve mám pocit že na svoj vek je strašne nevyspali nevie o čom je zivot. Vravím nieje úplne typicky rozmaznane dieťa bohatých rodičov ale veľa veci ktoré má nemusel ani prstom pohnut. Zo začiatku sa mi ani nechcel priznať že nove auto mu kupili rodicia a podobne.
No aby som ro upresnila v praci robíme rovnako cca8-16 hod on robi z domu takze je nonstop doma. Ja odchadzam autom asi pól hodku. Vikendy mame voľne. Ja popei praci doma upratujem, periem, vesiam klasika vsetko varenie ako kedy nakoľko sme športovci väčšinou každý vari svoje nakoľko to mame každý iné. Ale zvyšok robim ja. Aj o tom sme sa raz pochytili že by mohol aspoň niečo robit ja neviem zavesit pradlo a podobne čo zvladne. Chvilku to robil akurát že mna to hnevalo že riad z mycky cely deň nevylozil a cakal na mna tak som to spravila ja. Zbytočne sme sa o tom hádali. Kavu a podobne spravi keď robi aj sebe spýta sa má to Ano. Kedysi som mu eobila ešte ranajky ja (hlupa som) ešte som skôr vstávala aby som mu spravila ranajky . Na to som sa vybodla už. On mi ich nespravil ani nepamatam.
Včera napríklad som letela z prace na nákup vždy chodíme tak 1x do týždňa na veľký a 1x do týždňa na menší rychlovka len čo dôjde to chodím vždy ja a na ten velky chodíme spolocne ale stáva sa veľa krat že chodím ja lebo on má inu “robotu” ako aj včera keď som písala tuto diskusiu. Z prace o17 som letela do obchodu 18 som bola doma a potom som asi dve hodinky upratovala plus pomedzi to nejaka vecera a kava, víkend som upratat nestihla boli iné povinnosti inak zvyknem jeden deň cez víkend generalli…. takze fitko síce nebolo ale aj tak som si do vecera nesadla. Asi sa večer citil zle že sa mi cez víkend nevenoval v piatok sme sa pohadali tak v sobotu nebol schopný nič robit lebo že na to myslel tak sa celu sobotu poflakoval len tak z izby do izby. A ešte mi to vytkol že keď sa hádame tak nič nespravi lebo na to mysli a nieje schopný nič tvoriť. No takze včera sme dali pohar vina a tvaril sa akoby bolo po postovne hádke vsetko okej ja som si sla lahnut lebo ráno vstavam skoro do prace no strašne
Ono sa to tak cudne cita.
Ste mladi. Toto obdobie ma byt pre vas to najkrajsie. To nie ze 10rokov vo vztahu jedy clovek potrebuje kusok zmenu tak okej zabrdne do niecoho.
Ale aby pred tebou “utekal” do svojho sveta. Resp mal svoj svet a sem tam si sadol nie k tebe ale vedla teba-to je tiez rozdiel.
Ma pocit ze ste vela spolu? Akoze kedy? Ked sa mu sniva? Lebo z toho co pises tak… nevnima realitu.
Okej. Keby si ho aj nechala napisat tu knihu. Co potom? Pride dalsia kniha? A znovu toto iste? Zatvoreny. Citat. Robit percenta 🙈🙈🙈
Mne to pride az nejake psycho fakt.
Jedno je sebarealizacia… okej nejaky ten konicek relax.
Ine je praca. Ale niekde musi byt aj to sukromie. Laska. City. Teda ak to clovek chce. Nie ked je to na druhom mieste.
Urcite sa to snaz vydiskutovat. Urcit mu realne percento ze takto ty na 90% fungovat nebudes. Resp nevies. Nechces… teda ja by som nechcela.
@luccija Ano mame úplný harmonogram šli sme z fitka minuly týždeň a vravím mu že do kina by sme mohli vybehnut alebo tak aspoň a že mám niečo pozriet a že keď tak pôjdeme ale teda nadsene nevyzeral
@maryetta no nechcem takto fungovat. A ako pises aj tu otazku som mu položila že odpise jednu bude druha knižka potom dalsia a dalsia 🤦🏼♀️ A to by nevadilo ale ja si neviem predstavit robit vlastný koníček na úkor vzťahu toez mám aj iné záľuby ale stiham aj domacnost aj prácu aj partnera. A ozaj si pripadam hrozne keď si lahnem večer do postele a chlap namiesto toho aby sa tesil na ženskú tak radšej číta knihu…
@neanonymna ja mám 23 no čas pred sebou len toez nechcem zaspat na vavrínoch ako sa hovori. Ja už jednoducho nechcem zas začínať od znovu stále niekde od znovu :( zas nový byt stahovanie zas Podnajom pretože hypotéku nedostanem zatial mám v praci zmluvu na urcito.
Ja si pripadam niekedy akoby sme boli 30 rokov manzelia. Ešte aj to pradlo ako pise @h2 mu už len z toho vešiaka suche dam na kôpku nech si ho odloží a on je schopný tu kôpku v spalni na zemi nechať týždeň … kým mu to 20x nezopakujem ako malemu
HM sebe stredný sebec. Vo vzťahu sa musia vždy prispôsobovať dvaja, volá sa to kompromis..
Ešte to včera chcel voči mne obrátiť . Že vlastne to robi vsetko pre nás aby sme sa mali dobre a aby sme mohli spolu potom ten čas tráviť. Na to som mu položila otazku či si mysli že mu to teraz zozerem aj s navijakom, že moc sobre viem že to tak vôbec nemyslel robi to koli sebe nie koli nám nie preto že teraz ta jeho praca musí byt na prvej koľaji a potom zrazu nebude, ale preto zw to tak vždy bude pretože chce ab to tak bolo. 😭
Prosím ťa, fakt ťa prosím, nestrácaj čas s týmto do života absolútne nepoužiteľným indivíduom! 🙏 Ty si možno povieš, že veď nie je zlý, nič až také zlé ti nerobí. Ale podľa mňa je toto jeden hrozný chlap, s ktorým ťa nikdy nič dobré nečaká. Si preňho len slúžka, ktorá zabezpečuje servis (to si on ale ani neuvedomuje, takže za to ani necíti vďaku) a ešte ho aj brzdíš a otravuješ, keď náhodou niečo chceš. A keď sa pohádate, strhne ti body. Toto fakt nie!
Mužovi sa nikdy nemá nič dávať na tácke, dala si mu na tácke seba, obetovala si pre neho všetko - čo ti vôbec nezazlievam, ale on si to vôbec neváži. A kebyže je opačná situácia, tak by to pre teba neurobil. Pretože nie si pre neho prvoradá. Prepáč, ale ja si myslím, že by mal byť partner prvoradý pre človeka. Keď prídu deti, tak budú prvoradé tie, ale spolu s partnerom ... tu ja žiadnu budúcnosť nevidím.
Áno je fajn mať svoj čas, čas pre seba, a mnoho iných mužov by to ocenilo. Ten tvoj to berie ako samozrejmosť. Všetko berie ako samozrejmosť. Vo vašom vzťahu iba berie, nič nedáva, a ty zároveň dávaš všetko. Premárniš dlhé roky, a svoju mladosť na niečo čo nemá budúcnosť. Po prvej knihe, príde druhá? A ďalšia a ďalšia. Ako som písala, je super, že má ciele, ambície. Ale nemajú byť na prvom mieste.
Tak ako napísali vyššie, zaželaj mu veľa šťastia k vidaniu knihy, poprípade, nech ti v knihe dá venovanie a to je všetko. Máš na viac, a na lepšieho muža. Takého, ktorý ťa vidí. Očami aj srdcom.
@h2 Ano pohadame sa a už to značí do tabulky 😭🤦🏼♀️ Ja mu koľko krat poviem že mne to ani nepride ako hádka že ja sa nahnevam na niečo nikdy po sebe nestwkame len sa nahnevam lebo mi je niečo luto a jemu to nedochadza a on z toho robi koniec sveta. Máš pravdu no… ako všetky baby čo sem pisali :(
@a_adamcova úprimne sama viem he keby som sa ja nesťahovali ha ním on za mnou nepride. Neurobil by to, neľutujem že som sla prinieslo mi to nove príležitosti nový start do života. Ale sama si uvedomujem že keby som to nespravila ja niesme spolu. A keď som mu za to nestala na začiatku keď bol “zamilovany” prečo by sa to malo časom menit. Naozaj dakujem ♥️ Na sebe sama vidim že má to už ani nehneva že už to nieje ta fáza kedy má zena chut kricat a tak strašne ju to serie. Ja som úplne ako bez zivota z toho už, tvarim sa ako mŕtvy chrobak v tejto situácii a len takýmto sposobom oddelujem nevyhnutne :(

…dalsia vec čo som tu nepisala že takto si aspoň raz do pól roka nájde čas na 5-6 hodín kavy s kamoskou. A ešte mi má za zle že sa hnevam
5-6 hodín trvá jedna káva s kamoškou ?