icon

Som na materskej a muž si myslí, že nič nerobím

lauraolivia
5. feb 2017

Prosím vás žienky máte niektorá doma muža čo si myslí,že keď ste na materskej,tak hovno robíte, máte nohy vyložené,keď niečo navarite,tak je to hnusné,lebo predsa varím deťom a nedám tam kilo soli, papriky,korenia a vegety,že už nie ste taká ako predtým keď neboli deti,lebo predsa máte zodpovednosť nejakú a nebudem chodiť chlastat, fajčiť a chodiť po diskotékach aby som bola ako predtým bezstarostná......Je to chlap,čo príde do.ov na víkend, pretože cez týždeň pracuje preč,tam sa stravuje v reštike a od 4 na baraku pozerá telku a ide si aj na pivko. Taktiež nespavam s ním v posteli,nakoľko sú pri mne deti, a on ako pribral, funi a chrape,že ho počuť cez svoje dverí, v kuse niečo do seba pcha a s deťmi ho vidieť hrať,to je sviatok? V kuse mi vykrikuje,že čo navarim je zlé,že nie som taká aká som bola,že mi všetko vadí,no áno keď on deťom dovolí aj keby behali po plafone a všade robili bordel,len aby on mohol sedieť a cumiet na telku....A však keď začnem kričať,lebo je všade bordel, riadiť to samozrejme budem ja ,tak som znova sibnuta a takto to ide dookola.....Nevravím je šikovný,vie porobiť,keď sa mu chce,ale najprv sa s ním musím vyvadit. No čo sa týka detí 0 bodov, takisto keď pýtam peniaze,nakoľko on má svoj účet, vydelí mi peniaze,poplatim všetko,no on mi aj tak vykrikuje,že kde ich dávam, no kupujem si asi norkove kožuchy..... Keď si niečo kúpim sebe,alebo deťom tak len v sekaci. A čo ja chcem ,keďže mňa živí štát...Veď dostávam peniaze.....Áno 250 euri,z čoho 234 ide na hypotéku.ako ja neviem už čo mám robiť,pripadám si ako neschopacka,popri Tom na deti som sama,keďže on je poväčšine stále preč,ale keď príde,tak sú zvady,vadí mi to a hlavne mi je ľúto detí......Myslíte si že ja som na vine?

evittam
6. feb 2017

@lauraolivia A ešte jedna otázka - prečo máš s takým chlapom dve deti? Predtým taký nebol?! A to, že sa snažíte o 3 je pravda, či len zlý status?!
Proste preč od neho - predaj dom, vyplať hypotéku, do menšieho, začať si hľadať prácu a vykašlať sa na d.bila....nič iné ti nezostáva.

deltaa
6. feb 2017

ach jaj, ja som toto zazila ako decko, nasi nikdy nemali peniaze a to obaja zarabali sice mama vzdy iba minimalku ale otec mal 2x tolko a to auto sme kupili az ked otec zdedil peniaze. Nikdy sme nemali peniaze ani na dovolenku a otec mame vykrikoval kazdu korunu co minula na varenie (ale maso musel mat dost casto na obed) dosiel vytoceny z roboty a na nas sa odreagoval. Potom som sa dozvedela ze otec bol rozvedeny a musel platit na 2 deti tak potom som pochopila preco sme nikdy nemali peniaze ..... Mam silny odpor ku starsim muzom a preto som ani nikdy nehladala starsieho partnera, mam alergiu na muzom od 40. tky nahor uz moje podvedomie mi zacne blikat kontrolku ked ja taky v mojej blizkosti ... Az takto moze chovanie rodicov ovplyvnit ich dieta

ewelyn3
6. feb 2017

Nie je v tebe chyba, si uplne normalna starostliva matka. Ak to s nim chces udrzat, tak by ste sa mali uprimne porozpravat...ze si ho posadis a povies mu ze chces s nim byt ale takto to uz dalej nezvladas. Ze ked ti neveri ako minas peniaze, ze urobis mu za mesiac aj vypis..aby videl do coho tie prachy idu...ze jasne ze si kupis aj nieco pre radost..ale zase su to neni kabelky a sperky za stovky euro. Ale musis na neho hovorit milym hlasom a nezvysovat hlas..lebo to chlapov drazdi...a ked on zvysi hlas, musis mu slusne povedat ze nech rozprava normalne a nech ta vypocuje..ak chce udrzat rodinu, vydrzi. Povedz mu nech sa na to pozrie z tvojho pohladu..ako to vidis ty. Ale neplakat..lebo z toho su chlapi tiez nervozni a nic potom nevyriesite.
Lebo ked chodi na tyzdnovky ako pises..to sa ani necudujem ze sa tak sprava...ze chlapi su taki...narobit deti ale nestarat sa o ne ked nemusi. Cez tyzden mu je fajn..nikto ho nebuzeruje..nikto mu nic nerozkazuje..deti nekricia...na to sa rychlo zvyka...chlapi su ako deti...maloktori chce niest zodpovednost..treba ho niekedy fakt nutit...a to sa ty musis vzchopit a drzat rodinu...ziadne take ze mas malo sebavedomia...tak si citaj na nete ako ho zvysit..aby si mu ukazala ze sa nenechas zastrasit ani zmanipulovat. Mozno by som skusila aj nejaku partnersku poradnu, kde by ste svoje pocity mohli konfrontovat pred nezaujatou osobou ktora by vam povedala kde je spravna cesta.
Povedz mu ze ked sa mu zda ze si teraz ina..tak je to preto ze si aj matka a snazis sa byt zodpovedna a to neni behanie po disko a po nociach neviem kade. Ze ked chcel aby si bola taka..nemal ti tie deti robit. Ze by mal byt rad ze nasiel taku dobru matku pre svoje deti...ktora sa neopija a nenechava ich furt niekomu na krku aby si mohla po nociach uzivat. Hned otoci..uvidis.
Chvilu to potrva..ale da sa to este nachranit.
Hlavne nestracaj hlavu, sabevdomie a drz hlavu hore! Zeny su silne, zvladnu vsetko! Drzim palce!!!

dominika6
6. feb 2017

@lauraolivia
robíš 2 chyby:
1) upustila si chlapa od úplne všetkých povinností,od pomáhania v domácnosti,po starostlivosť o deti
2) vrieskanie nieje komunikácia.. myženy vieme povedať chlapovi názor tak,že on má pocit že je to jeho názor..

stardust
6. feb 2017

@evittam tak ja som vydrzala sedem rokov s takym hnupom. Ked som sa ho zbavila, neskutocne sa mi ulavilo. Nechapem ostatne zeny, ako mozu byt take hlupe (ako som bola aj ja) a trapit sa v takych hlboko nefunkcnych vztahoch...

stardust
6. feb 2017

@dominika6 na niektorych chlapov sa inak ako vrieskanim neda. Od takych sa da len utekat co najdalej.

alex49
6. feb 2017

tak ste zobratí alebo nie ste? najprv píšeš manžel a potom nie sme zobratí
ak nie ste zobratí, tak je to jednoduché, vyhod ho, predaj byt a chod do podnájmu

evittam
6. feb 2017

@ewelyn3 Jasnééé, a ešte ho pri tom výklade (ktorý ho pravdepodobne zaujímať vôbec nebude) ako pre malé decko môže aj po vajcach škrabkať, nie?! A preto sú tu takéto diskusie - ženy budú presviedčať jedna druhú ako je to normálne a ako sa to dá zachrániť! Čo sa tu dá zachrániť?! Nič- chlap je hovado, nevie sa ani normálne správať k deťom ani k vlastnej žene-partnerke. A to, že chodí na týždňovky má byť ospravedlnenie?

charlie1980
6. feb 2017

Jhaaaaaj, ja by som uz davno zbalila svestky na tyzden a tam by som mu nechala obidve deti, nech teda ukaze, co vie. Ale Ked sa vratis, nech je vsetko v povodnom stave. Ja by som to urobila. A Aj som to uz urobila, nie v tomto zmysle, Ale nechala som muza okusit, Ako by to vyzeralo podla jeho predstav a po 1,5 dni s radostou utiekol do roboty.

pusa23
6. feb 2017

este som to necitala,ale uz ked som zahliadla nazov prispevku som musela otvorit, presne to iste denne denne pocuvam od draheho vrrrrrrrrrrrrrrrrr

pusa23
6. feb 2017

ty vole teraz som to precitala ako keby som seba videla ale do bodky mam to iste doma. Som s toho na nervy , lebo drahy si mysli ze on robi zaraba ze je PAn tvorstva aja hovno robim na materskej, cely den nohy vylozene , varim iba detom teda pre neho nechutne, a este ked pride domov nebodaj boze ked chem ist cvicit alebo daco kupit, tak potom tie vcycitky ze kde som sa flakala atd, ale on moze kazdy druhy den na pive sediet telku cumiet od kedy pride domov, vrrr

evittam
6. feb 2017

@pusa23 Aj teba sa teda spýtam - prečo si s takým chlapom, prečo s ním máš 2 deti?

pusa23
6. feb 2017

@evittam 🙂) lebo tak to vzdy nebolo, bolo aj fajn, len teraz ked som na materskej asi sa citi ako PAN alebo co. Ze som na nom zavistlateda nie na nom ale na jeho vyplate 😉

evittam
6. feb 2017

@pusa23 Hm, tak mu to treba "vysvetliť" - jasne a stručne. Mne keby chodil chlap každý druhý deň na pivo-tak ja ten čo je doma idem tiež, nech si to pre zmenu užije on. Netreba sa nechať psychicky vydierať - ty to robíš a "vrčíš" zbytočne tu na MK - zavrč na neho.😉

pusa23
6. feb 2017

@evittam dik za komentar, no ja praveze tu na MK vobec vobec nekomentujem, toto je prvy krat lebo sa mi zdalo rovnaky problem ze tu mame s koleginou. A neboj sa na neho vrcim stale hahaha. A kazdy druhy den von chodit nemozem predsa dve deti male a domacnost by s tym dost trpela. Viem lahko sa davaju rady tazko sa uplatnuju 🙂. Tak ty mas asi stastie ked taketo nemusis riesit .

evittam
6. feb 2017

@pusa23 A čím by trpela domácnosť - už trpí tým, že más doma .......(nechcem byť už viac vulgárna) - to ti nevadí, že tým trpíte všetci?! Neboj sa - rýchlo by sa spamätal - ak má teda záujem a naozaj taký nebol - ak nie- tak nebudeš mať aspoň za kým banovať. A či mám šťastie? No áno aj to ale hlavne zdravý rozum a nebudem s chlapom podobného typu ako opisuješ ty a tvoja "kolegyňa" a určite si s ním nespravím 2 deti - prepáč za úprimnosť. Mám sa dosť rada na to aby som nemrhala svoj život s niekým kto za to nestojí. Robíte "otrokyne" samé zo seba - už len tá tvoja poznámka "trpela by domácnosť" - heheheh, no nech trpí - nech sa stará Pán tvorstva! Nech si to zariadi podľa vlastných predstáv keď je taký pán. A nemysli si, že sa mi to ľahko píše - v detstve som zažila iné veci....

alex49
6. feb 2017

@pusa23 že trpela by domácnosť, no nech trpí, nech je bordel, všade hračky a nenavarené, aspoň by sa pánko uvedomil, čo všetko musíš doma robiť

pusa23
6. feb 2017

@evittam fuha tak mas dobry nazor. Mat tak tvoju odvahu a nervy 🙂 nebudem to uz viac rozoberat, Mozno je to tym co si zazila v detstve ze si nepripustis aby sa to stalo zase, Kedze ja som ziadne take skuesnosti nemala tak asi preto nechavam so sebou zamavat ,respektivne si myslim ze momentalne nemam na vyber . ale mozno je to tak torchu aj moja chyba ze je taky , nedavam mu ani lasku ani pozornost, vsetka ide detom hmm. Neviem ...

evittam
6. feb 2017

@pusa23 Robíš chybu aj v tom, že dávaš pozornosť a lásku len deťom - prečo?! A tu nejde o nejaké skúsenosti, či nervy a nebodaj odvahu - preboha, žena, sa uvedom a začni si vážiť samú seba - nie si nikoho majetok, otrok ani nič podobné - ako ty si matka on je otcom - a nech si to uvedomí čím skôr. Ale ty si tiež uvedom, že si nielen matka ale aj partnerka- žena.....Lebo za pár rokov bude už neskoro. A na výber máš vždy - uveď jeden dôvod prečo nie - lebo máš deti?!

pusa23
6. feb 2017

@alex49 haha no maly ma len rok je na mne dost zavisly ma separacnu uzkost , takze zatial chodenie na kavy a pod kazdy druhy den nepripada do uvahy

mysicka36
6. feb 2017

@lauraolivia ak som dobre pochopila, nieste manželia, on je zadĺžený živnostník a ty máš vlastný dom a hypotéku. Takže on je u teba v prenájme a mal by ti platiť oveľa viac. Juj ako by som si ja zgustla na tvojom mieste. Ak je na teba taký hulvát, po dobrom sa asi nedá.
Neviem v akom meste bývaš ani neviem ako veľkú nehnuteľnosť máš, ale aby si si prilepšila môžeš nejakej študentke alebo pracujúcej kočke dať izbu do prenájmu. Vymeniť zámok a starému pobaliť kufre a postaviť pred dvere. Na súd by som požiadala o zverenie detí do tvojej výchovy a požiadať o výživné. Ver mi, že ho smiech velice rýchlo prejde. Boha takýto umlaskaný arogantný chuj by ma dlho nevytáčal.

vroni
6. feb 2017

@pusa23, nemusis kazdy druhy den. Chod raz do tyzdna alebo raz do dvoch. Domacnost je aj muzova, deti tiez, na muza zavrcat ale vsetko spravit - no, pes, ktory vrci, nehryzie. A ze domacnost bude trpiet? No a? Moja domacnost asi trpi odjakteziva, v zivote som na poletovanie s handrou nebola. A co? Ked sa muzovi nepaci, moze upratat on alebo zaplatit upratovacku. Okrem velmi zriedkavych vynimiek (ktore nastastie neziju so mnou, lebo by ich porazilo) maju chlapi hlboko v pazi cisto umyte okna a vyglancovanu domacnost. Dokonca ani neregistruju, ze v takej ziju...

pusa23
6. feb 2017

@vroni ale iste ze ja chodim kazdy tyzden cvicit som pisala aj na lavu raz za dva tyzdne, len potom drahy hovori ze ako sa flakam ... ten co chodi kazdy druhy den na pivo. Vytaca ma to do nebies. NO a co sa tyka upratovania.... som postihnuta neviem zit v bordeli hahaha potom ked je bordel mam zlu naladu , ale to je aj vseobecne dokazane ze luaida sa v upratanom citia lepsie 🙂)

evittam
6. feb 2017

@pusa23 Lenze to,ze nebeham kazdy den s handrou,vysavacom a nepulirujem cely byt neznamena,ze mam doma nasrate a bordel.😉

boba245
6. feb 2017

@lauraolivia Nepodcenuj sa. Ja si myslim, ze by ti bez takeho muza bolo lepsie. A ze deti budu bez otca ? Podla toho co pises uz teraz su bez otca...cez tyzden je prec, cez vikend o ne ani pohladom nezavadi, nieto este sa o ne postarat. "Nevyhrazaj" sa mu, ze mu deti na tyzden nechas same ....urob to. Resp. kedze cez tyzden s vami nie je, tak mu ich nechaj aspon 2 vikendy po sebe a ked si ta nezacne viac vazit ani po tomto tak by som mu dala zbohom. Nehovorim, ze je lahke ostat sama s detmi, ale zeny to bezne zvladaju, tak by si nebola ani prva a ani posledna. A dalsia vec je, ze by si si mozno konecne nasla lepsieho chlapa.

lluciaz
6. feb 2017

Mna by naozaj zaujimalo ako to funguje v tych dobrych vztahoch. Aby som to upresnila. Mam pocit ze zijeme v spolocnosti kde su uprednostnovani muzi a od zien sa ocakava, ze sa im vyrovnaju vo vsetkom. Kebyze si schopna zarobit tolko alebo viac ako tvoj partner a on by bol na materskej, necitil by sa nakoniec, ze tuto ulohu on predsa splnat nema? Preco by to mal byt neustaly boj a sutaz o to kto sa na com viac podiela ? Zarobit sa na Slovensku v urcitych oblastiach da a poznam aj mamy co chodili na tyzdnovky do Rakuska. Vela je o peniazoch. Ked ich dame bokom co nam ostane? Rada by som si tu na konovi precitala ze sa ludia k sebe chovaju s vacsou uctou.

blazonko1994
6. feb 2017

Ja mam doma presne to iste...chlapi si proste myslia ze len oni sa narobia v robote a my doma sa len s detmi hrame

moni244
6. feb 2017

Toto je nejaky novy fenomen? Narobit si s debilom deti, urobit zo seba otroka domacnosti, deti a tolerovat prizivnika? To ste s porodom stratili vsetku uctu voci sebe samej?

evittam
6. feb 2017

@moni244 Presne tak. Aj mne to tak pripada....
@lluciaz Ako to funguje v normalnom vztahu?! No normalne, muz si ma vazi, ak moze pomoze ci v domacnosti ci s detmi a nikdy neriesi podobne veci ako opisuje zakladatelka...Miluje ma a miluje nase deti a nechova sa ako hovado....

vejkazvejka
7. feb 2017

@dominika6 to sa ako robí? povedať mužovi svoj názor aby si myslel, že je to aj jeho názor..takýto level som ešte neni, nauč ma to prosím ťa :D