Som na prášky zo švagrinej
Ahojte.
Mám doma skoro dvojtýždňové bábätko plus staršia dcera má 4 roky.
Švagriná deti nemá za to má prečítané asi všetky knihy o deťoch. Nič nepočúvam len koľko by mal malý vypiť mlieka, že zle plienky používam že zbytočne tie drahšie a TOP je prosím pekne že nedojčim a malému nedávam čajík v tomto teple ( rada by som dávala bohužiaľ malý nechce ani čaj ani vodu) že bude dehydrovaný atď ja by som mu aj dala čajík ale nechce absolútne nič okrem mlieka ako staršia dcera tiež je v lete narodená a tiež nechcela. Aj keď vypije tak ho boli bruško no akonáhle k nám prišla už hneď čaj mu dávala malý z toho začal nenormálne plakať čo ho narukovali.
Hučí len samé tabuľky čo by mal podľa nich robiť.
Keby som prvorodička tak fajn ale mám ešte dcérku a tá keď malý plače plače aj ona. Samozrejme klasický plač že je malý hladný sme jej vysvetlili že bábätká plaču no naposledy keď malý srdcervúco plakal začala aj ona že sa boji o neho. Neviem či potrebujem poradiť alebo sa vyžadovať ... Len už nevládzem som v sprche a rozmýšľam nad všetkým dokonca som začala uvažovať či som dobrá mama. :-/
Pane bože. Niektorí ľudia vedia pekne zrat nervy. Švagrinú treba asi poriadne upratať, možno nech jej pekne dohovorí muž. Som zvedavá, či bude taká dokonalá matka aj pri vlastnom dieťati. Normálne sa mi zdvihol tlak, len som si to prečítala😂
musíš s ňou byť v kontakte? Ja by som ju v pohode s úsmevom nepustila k nám. Prepáč, viem, že to asi nemyslíš zle, ale vnášaš do môjho života zlú energiu, pochybnosti, nestojím o tvoje rady, bude lepšie, keď sa nebudeme navštevovať, maj sa pekne. A nechám ju pred dverami, Mne by taký človek teda nervy nežral a neničil toto krásne obdobie a ako poznám moju kolegyňu, tá by sa s takouto vetou ani nezdržovala, po jednom upozornení, že si to nepraje, aby ti kafrala do výchovy by ju vyhodila. Prečítaj si niečo o asertivite, nie si povinná ju počúvať a nie si povinná s ňou ani udržiavať styky. Môžeš ju kľudne zo svojho života vyčiarknuť.
To si neviem nejako predstaviť, že by niekto dával môjmu 2 tyzdnovemu dieťatu nieco proti mojej vôli... Akože fakt si všetci môžu s tvojim babom robiť, čo sa im zachce? 😱
Najlepsie matky su tie,co nemaju vlastne deti.Poslat ju do teplych krajin,aj s jej nacitanymi radami....
Predpokladam, ze ona s vami nebyva, tak by som ju na navstevu nepustila a nech sa urazi, aspon bude dlhsie od nej pokoj. Treba ludom povedat priamo a nie trpiet taketo hovadiny.
Zamknúť a nepustiť. To he najlepšie riešenie. Navyše ani 6 nedelie nerešpektuje.
slusne alebo neslusne ako to bude nevyhnutne by som ju poslala do riti - nech ide radit tam, kde o jej rady maju zaujem (lebo toto fakt nie je normalne)
Ako raz by niekto skusil dat mojmu 2 tyzdnovemu dietatu caj, tak by letel a tak skoro by sa nevratil. Inak nechapem, byvas s nou? Naco je tolko u vas?
asi by som zamkla dvere pre švagrinou a tvrdila že som nepočula ani zvonček...😉
alebo by som vypla aj ten...
Svagrinu zrus a normalne jej povedz ze jej rady ta absolutne nezaujimaju a ked bude mat raz vlastne deti nech sa sama riadi knizkami a tabulkami. KOMUNIKACIA vam chyba, neboj sa jej do oci povedat ze ta to serie.
Švagrine povedz, že nech si svoje deti potom vychováva ako chce a vyhoď ju rovno z bytu. Si dobrá mama! Bábo nepotrebuje okrem mlieka nič, iba maminku.
@bluka2 takto ako má tu väčšina problém so svokrou tak u nás je to švagriná. Svokra chápe napr že deťom áno dám sladké teda momentálne iba malej keď napr zje obed a ptm niečo ale švagriná to je ...
@amelie2017
@0kristina0 práveže pri malej to skúšala tiež a to som ju uzemnila hneď nech prestane lebo už k nám nepríde. Včera večer som bola v sprche a už som počúvala ... Joj braček ale to takto nerob to robte takto.
Ja by som povedala muzovi, ze bud si skroti avoju sestricku, alebo zrobim taky cirkus aky este nezazil..toto ma byt pre teba to najkrajsie obdobie a mas byt v klude..ked si v strese ty , tak to babätko to urcite citi a ten stres a nervy preziva s tebou...take mudre p...mam najradsej kriste pane 😠
ja by som ju už ani nevolala a keď príde povedať, že nemáte čas alebo nech sa vopred ohlási. Ona chodí neohlásene? Vždy povedať, že už niečo máte a hovoro
platí nepísané pravidlo, že najviac vychovávajú tie ženy, ktoré deti ešte nemajú :D načítané môžu mať kadečo, ale pochopia to všetko až v praxi :D mne jedna známa teraz stále píše, že ako si robila toto a ako si robila hento? a pritom keď som to robila, bola som jej na smiech alebo ma kritizovala, že ona by to takto teda nikdy nerobila. ja som stretnutia obmedzila, mala som odvtedy svätý pokoj. riešenie teda je - minimalizovať stretnutia a ak si to situácia vyžaduje, urobiť s tým poriadok. najlepšie porozprávať sa s manželom o tom, nie že sa hneváš na švagrinú, ale že by si to rada vyriešila, keďže máte už dve deti a nie sú "samorosty", ale staráš sa o ne 🙂
Ja som jej už toľkokrát vravela že nech sa stará o seba že deti sú moje a vychovávať ich budem ako JA chcem. Chvíľu bol kľud a ptm zasa.
Tak ked to nezabralo, zavret dvere pred nosom a nevpustit. A naozaj by som muzovi povedala ze ak s nou neurobi poriadky on, tak urobis ty a veru poriadne. Dala by som max ešte 1 šancu - po pohovore s mužom a muža s ňou by raz prišla a zacala zase svoje múdra, padla by jedna jedina otázka - nepochopila si ? A uz by som dala 1 jedinu otazku mužovi - vyhodis ju v klude ty alebo s krikom ja ?
Obmedzila by som kontakt ak sa da, v zaujme dobrých rodinnych vztahov ... Vobec nikam to nevedie a potrebujes hlavne klud.
@dollyzv práveže muž to aj vidí aj jej povedal neraz nech sa nestará len ona niektoré veci robí poza chrbát akoby. Samozrejme ráta s tým že bude krstná to jej muž rázne povedal že nie. Ráta s tým lebo keď malej nie je krstna tak malému bude ...
@daeen veď toto že kľud ptm večer ľahnem keď deti spia a rozmýšľam či som dobrá mama. Muž mi stále vraví že lepšiu mamu si deti ani nemohli priať len mne to tu príde ako na bojovom poli. Dnes som ráno malého prebaľovala už mi stala za chrbtom. Keď chce mala pomôcť hoc len plienku podať mi alebo chce malého mala pomôcť nakŕmiť ( samozrejme som pri nich ja a malý leží na posteli) tak ju nonstop upozorňuje.
Večer keď sme malého okúpali tak som sa nas.ala a zamkla som Nás v izbe iba ja malý a dcéra to ste mali ptm vidieť čo bolo že prečo sa zamykam že čo som s malým robila že som sa zamkla 🤦🤦🤦 že ona chce svojho synovca vidieť čo robím s ním aby mi radila tak som sa pousmiala povedala malej nech ho postráži kým pôjdem pre fľašku s mliekom ... Maly bol na posteli v hniezde ... Prišla som ona ležala pri malom prosím pekne odstrčila malú tá stála pri posteli a ja neviem ... Do mňa také nervy vošli ale som sa aj krotila kvôli malej ... Len som jej povedala že nech láskavo dvihne riť a vypadne z izby. Zdula sa a odišla ...
Viete žienky ... nvm či sú to hormóny ale doteraz aj keď niečo tak som ju "odpinkala" hneď ale trz mám asi zahmlené alebo čo ...
Dúfam že som nepísala ako tatár ... Je dosť neskoro 🤭
Prepáč mi, ale pripadá mi v tomto momente pre teba ako toxicka osoba. Hormóny tiež môžu robiť svoje ale v tejto situácii je to skôr záťaž nech sa na to pozeráme ako chceme. Je skvele, že muž je toho názoru, že si skvelá mama a toho sa drž. Nenechaj sa vyviesť z miery lebo sa to ľahko môže otočiť. S kľudom a slušnosťou viac dosiahneš. Najprv si vy dvaja s mužom ujasnite kde sú vaše hranice a limity a koľko súkromia vlastne potrebujete a čo viete tolerovať. To aby ste si vedeli jeden druhého zastať. Jej to len nejak asertivne, vecne a milo oznámte... Že ju máte samozrejme radi, vážite si, že sa snaží byť tou najlepšou tetou ale že potrebujete aj priestor a čas pre seba. Prípadne keď chce vidieť deti, vymedziť čas na stretávanie vonku aj to po dohode ... Pokiaľ nie je blbá, pochopí.
Vy byvate spolu?nebude Ti ona odstrkovať staršiu dcéru ...to kde sme?nech si spraví vlastne dieťa.Velmi rýchlo ju uprac, lebo to nedopadne dobre.Musis byť raznejsia sú to Vaše deti...nech sa angažuje v práci či inde

Svagrine by som pekne krasne povedala, ze kym nema deti nech ani necekne. A mozno by som jej povedala, ze uz sa tesim na to ako ju budem ja poucovat, ked ona bude mat male babo 😈.