Som na prášky zo švagrinej
Ahojte.
Mám doma skoro dvojtýždňové bábätko plus staršia dcera má 4 roky.
Švagriná deti nemá za to má prečítané asi všetky knihy o deťoch. Nič nepočúvam len koľko by mal malý vypiť mlieka, že zle plienky používam že zbytočne tie drahšie a TOP je prosím pekne že nedojčim a malému nedávam čajík v tomto teple ( rada by som dávala bohužiaľ malý nechce ani čaj ani vodu) že bude dehydrovaný atď ja by som mu aj dala čajík ale nechce absolútne nič okrem mlieka ako staršia dcera tiež je v lete narodená a tiež nechcela. Aj keď vypije tak ho boli bruško no akonáhle k nám prišla už hneď čaj mu dávala malý z toho začal nenormálne plakať čo ho narukovali.
Hučí len samé tabuľky čo by mal podľa nich robiť.
Keby som prvorodička tak fajn ale mám ešte dcérku a tá keď malý plače plače aj ona. Samozrejme klasický plač že je malý hladný sme jej vysvetlili že bábätká plaču no naposledy keď malý srdcervúco plakal začala aj ona že sa boji o neho. Neviem či potrebujem poradiť alebo sa vyžadovať ... Len už nevládzem som v sprche a rozmýšľam nad všetkým dokonca som začala uvažovať či som dobrá mama. :-/
@daeen joj to sme skúšali ešte keď mala bola malá teda menšia ... To prišlo ptm citové vydieranie že ona nás dá na súd že jej obmedzujeme kontakt s neterou. To jej muž vysvetlil že si rád pozrie súd kt by jej toto odklepol. Ono sa to paradoxne aj zlepšilo keď malá podrástla. Keď však sme oznámili že som tehotná 🤰 zasa to isté dookola.
Vieš mne by nerobilo problém nechať jej deti keby furt neoxidovala. Býva blízko nás takže len čo nás vonku vidí tak už ... A začínam mať pocit že malá kvôli nej je akoby smutnejšia? Prvé dni keď sme boli sami len my 4ja tak bolo všetko ok malá bola šťastná že má konečne bračeka kt si priala ... Len som si posledné dni všimla že je smutnejšia. Venujeme sa jej aj malého ľúbi len od tety nič nepočuje len toto nerob, daj mu pokoj. Včera malý večer spal prišla k postieľke a pozerala sa na neho. Keď to videla švagriná tak si počkala na malú kým vyjde von a začala do nej hučať čo tam robila že prečo nám chodí do spálne že to je naša izba. Našťastie som to počula tak som jej rázne povedala nech malú nechá na pokoji a že keby tam malá aj skákala po posteli je to NAŠE DIEŤA a NAŠA IZBA ...
@amelie2017 jáj do Péčka som ju neraz poslala keď bola dcéra malinká. Na mojej svadbe zahlásila že náš vzťah dlho nevydrží ... Keď sme oznámili že čakáme dcéru tak že ona chcela aby som čakala synovca som jej vtedy povedala že nech sa s týmto prosím pekne obráti na svojho brata kt mi pardon za výraz "to dievčatko spravil" ...
No mne príde ako psychicky chora osoba, ale vážne. Jedine riešenie je proste nepustit ju dnu, normálne jej neotvorit dvere a kľudne jej aj pri dverách povedať, že si nepraješ aby tu bola a zavrieť a zamknúť 😀
Čím viac o nej píšeš, tým viac to vyzerá, že švagriná nie je duševne v poriadku. Zamkla by som byť/dom úplne. Ako sa môže večer pozerať, čo sa robí vo vašej spálni? Ako jej môžeš dovoliť, aby tvojej dcére niečo vytykala? Bráň svoje deti!
Ježiš kriste,prečo si ju púšťas do domu?? Veď ju pošli do riti hneď pri dverách..ako toto mi niekto robiť,tak rodina nerodina odstrihnem ju zo života uuuuuplne..a ona čo robí vo vašej spálni?! To čo si dovoľuje?
By mi skúšala ležať na posteli a druhé dieťa odstrcit...jooj by letela zatvorenými dverami von..ako ona je fakt nejaká narušená osoba..ona asi nemá vzťah však?? Príde mi to ako nenaplnená túžba po dieťati tak si snaží "privlastniť" tvoje
Nechapem...preco sa s nou bavite, preco ju pustate k vam domov, k vasim detom ? Ved ju nepustite, ignorujte ju. Si dospela, si matka, bran si svoje deti ! Toto uz je vrchol nechat ju, aby sa ona starala do vasich deti a vychovy. Ja by som ju uplne ignorovala....
@borka168 mne to príde že si chce niečo dokázať.
@dollyzv nie nemá vzťah. Ono ja by som chápala veď napr aj babky u nás rozmaznávajú ale ...
@letfenixa na FB všade ju mám bloknutú takže fotky ani nevidí a to nedávam na FB fotky často ale keď som dala fotku na FB keď sa malý narodil nahodila tam komentáre alá "moje bábätko" alebo "maminka Ťa ľúbi". Mne to príde že aj na manžela žiarli teda skôr na mňa že som jej brala vzala. Veľmi na neho bola naviazaná. Keď sme sa s mužom zoznámili tak nebývala u svokrovcov.
@kayyaa keď ju ignorujeme je to ešte horšie ... Ona ide strašne cez citové vydieranie ...
Autorka,možno budem teraz za zlu,aj sa tu spustí vlna,že sa mame podporovať má koni a nie len zhadzovať,ale ty si vadná asi tiež,že to dovolíš.je mi ľúto tvojej dcérky,tak ako mi dávno nikoho nebolo…že toto dovolíš,je len tvoj problém.preber sa,prosím,skôr než to staršej ublíži.nič na svete by má nedonútilo toto tolerovať.aby mi ležala švagriná v posteli kým mi dcérka stojí smutná bokom?
No bolo by mi ukradnute akekolvek citove vydieranie. Toto vobec nie je normalne. Som si myslela, ze byvate spolu, ale ak u vas nebyva, zakaz vstupu. Max jedna hodinova navsteva do tyzdna a jedna prechadzka v kociku, spolu s vami. Aj to je velkoryse. Ozaj to nema ta zena v hlave v poriadku. Nenormalne som nasrata aj za teba.
@otazka1 pozri my sme to skúšali po dobrom aj po zlom. X krát sme jej hovorili nech sa nestará určitý čas nechodila ale ona akoby bola posadnutá deťmi. Ako vravím malá je veselá keď švagriná u nás nie je.
Jedno čo dnes spravím že ju dnu nepustím. Budeme dnes sami doma manžel ide do roboty takže sa na ňu vy... zamknem a som zvedavá na reakciu.
@amelie2017 jej ani kočík nedám čosi. Mne nevadí návšteva alá napr ako naši alebo svokrovci že prídu pokecajú malej sa tiež venujú ale ona ... Ja mám na ňu alergiu už :-/
Normálne jej povedz, že chces tráviť dní sama, že si nervózna z jej rád a mali by ste obmedziť stretávanie normalne z očí do oci priamy rozhovor.pravdepodobne si svoje materinske pudy uspokojuje na tvojich deťoch.a muž by jej tiež mal povedať svoje
Co do riti robi vo vasom byte? No raz by mi skusila vytykat ze sa doma zamykam. Asi by som s nou dvere vyhodila.
Ak to dobre chapem, byvate v jednom dome.
Navrieskaj doma na nu jak na handru,lebo prides o nervy a na muza tiez. Nech riesi byvanie bez nej!
@luccija zatiaľ iba 3x bola pred domom a búchala na bránu že vie že sme doma a že toto povie manželovi že jej odopieram styk s jej deťmi. Cez okno som videla že sa snažila preliezť zábradlie to mi až smiešne prišlo k d je trochu "väčšia" ... Manžel príde o chvíľu domov tam mu poviem nech ide za ňou a vysvetlí jej to lebo inak pôjdem ja a bude zle.
Inak je kompletna???? Dobre robis. Zamkni branu a nech jej muz vysvetli. Co jej odopieras? Stretavat sa s tvojimi detmi? Hentakej by som sa uz vazne bala ze ublizi detom.
to nemyslis vazne 🤦🏼♀️ ona je fakt asi narusena a z toho co si pisala mi az husia koza vyskocila, ona to fakt ma v hlave pomotane a mysli si, ze su to aj jej deti - tu uz by fakt mal razne zakrocit manzel a svokrovci
velmi drzim paste! 🤞🏻🤞🏻
@petamich ona si vzala do hlavy že malý bude jej krstný syn a nepočúva nikoho. Už pred pôrodom som povedala že NEBUDE a ona furt svoje
A svokrovci čo inak na to že majú takú narušenú dcéru? 🤔 oni jej nemozu yrochu dohovorit,keď od vás si nenechá?
Ja len tak od srdca Ti poviem, ze aj ja mam taku je.nutu svagrinu 🤣🤣 A to nenadavam bezne hej 😄 Takze takto: porodila som prvu dcerku. Prisli na navstevu a hned zacala mudrovat co vsetko robim zle. Ona deti este nemala ani nema dodnes. Strasne ma deprimovala kazdou navstevou, plakala som, ze som hrozna matka, bola som nervozna, dieta tiez. Vzdy mala nejake debilne pripomienky. O tri roky som porodila druhu dcerku. Svagrinej som povedala, ze si jej navstevy vyslovene nezelam, ze nechcem kvoli nej spadnut do poporodnej depresie. Samozrejme rodinna drama atd. Ale ja som si uzila materstvo ako nikdy. Uz je to 5 rokov a so svagrinou sa obchadzame. Vylucila som zo zivota cloveka, ktory mi ho velmi zneprijemnoval a je mi uzasne. S bratom sa obcas stretnem, ale bez nej. Mrzi ma to, ale ked je truba, co uz 🤣
@dollyzv ale čosi už každý jej vravel že čo robí je choré a ona furt svoje ... Kričali na ňu či jej s prepáčením j.be ale ona furt že chce pre nás len to najlepšie
No tak úplne obmedziť kontakt..ja by som to spychicky asi nedala..asi by som sa kvôli nej aj odsťahovala na druhý koniec republiky ale predpokladám že aj tam by sa ona za vami presťahovala aby mohla oxidovat 😂😂
Podla tvojich vyjadreni vyzera ze ma nejaku psychicku poruchu...toto cele je velmi velmi zle...razne by som ju upozornila (aj rodicov) ze si neprajete jej navstevy inak davate na sud navrh na zakaz styku s vasimi detmi..mozno sa zlakne a ukludni sa (ale inak v takej situacii by som to aj urobila, hl ked to zle vplyva na starsiu dceru)
Dvojtyzdnove babatko nema nic ine mlieka pit. Vyhnite sa cajom, vode...kojte alebo umele. To staci. 2 tyzdne pre boha

Uff, tak to este dobre zvladas, ja by som ju uz s nervami poslala do pecka, nech si spravi svoje dieta a nech sa on stara, ale moje necha na pokoji. Ona chce vidiet, co robis s jej synovcom?? Mi pride ako psychicky narusena osobnost.