icon

Som na prášky zo švagrinej

30. jún 2021

Ahojte.
Mám doma skoro dvojtýždňové bábätko plus staršia dcera má 4 roky.
Švagriná deti nemá za to má prečítané asi všetky knihy o deťoch. Nič nepočúvam len koľko by mal malý vypiť mlieka, že zle plienky používam že zbytočne tie drahšie a TOP je prosím pekne že nedojčim a malému nedávam čajík v tomto teple ( rada by som dávala bohužiaľ malý nechce ani čaj ani vodu) že bude dehydrovaný atď ja by som mu aj dala čajík ale nechce absolútne nič okrem mlieka ako staršia dcera tiež je v lete narodená a tiež nechcela. Aj keď vypije tak ho boli bruško no akonáhle k nám prišla už hneď čaj mu dávala malý z toho začal nenormálne plakať čo ho narukovali.
Hučí len samé tabuľky čo by mal podľa nich robiť.
Keby som prvorodička tak fajn ale mám ešte dcérku a tá keď malý plače plače aj ona. Samozrejme klasický plač že je malý hladný sme jej vysvetlili že bábätká plaču no naposledy keď malý srdcervúco plakal začala aj ona že sa boji o neho. Neviem či potrebujem poradiť alebo sa vyžadovať ... Len už nevládzem som v sprche a rozmýšľam nad všetkým dokonca som začala uvažovať či som dobrá mama. :-/

autor
25. júl 2021

Môže tá žena podať návrh na súd aby mohla vídať deti a nás obviňovať z ohovárania? To nám totiž dnes vykrikovala pred bránou ani sme poriadne domov neprišli. Muž s ňou spravil našťastie poriadok povedal jej nech sa ukľudní a keď neprestane volá políciu

h2
25. júl 2021

Ona nemá vôbec žiadne právo vídať Tvoje deti, žiadny súd jej toto neschváli. Obviniť vás z ohovárania, samozrejme, môže. Ale aby bola úspešná, musela by to dokázať. Mrzí ma, že vám stále nedá pokoj, sledujem váš prípad a fakt som dúfala, že už s tým prestane. ☹️

cacianka
26. júl 2021

Podat navrh môže, aj TO za ohovaranie. Ma na to ustavne pravo.
Ale honno jej to pomoze, berie sa do úvahy co je vhodne a potrebne v záujme detí. Vy máte dôkazy mejly sms aj TO, rodicia ci susedia dosvecia a tak pojednavanie za 20 min max ukoncia. Ak vobec bude. V tomto smere nemaj obavy, ak by aj podala uz budete mat po 1. a ona utre hubu. 2.súd to vezme do úvahy.

autor
26. júl 2021

@cacianka tyzden bol ako tak klud a zasa.
@h2 ona je trafena inak to neviem nazvat.

Dobre ze kricala aspon si susedia vsimnu aka je. Strapni sa len a len ona

cacianka
26. júl 2021

Nech si kričí, zdržuj sa v zadnej časti domu, vypni zvoncek, pusti jemnu hudbu, aby ste velmi nepočuli a aspon susedia pochopia. Ja by som ich aj kludne zvolala na poradu, v zakladoch vysvetlila o čo ide, precitala zopar správ a poprosila o zhovievavosť a pomoc aby ju aj oni eliminovali. Teda ak im nueco vadí nech volajú policajtov aj oni a nech sa necitia trápne, ze kvoli vám nech neberu ohľad ale riesia oficialne. Lebo ani vy ani rodičia - neda si od vas povedať.

autor
26. júl 2021

@cacianka susedia vedia aká je. Keď k nám prišla sociálka hneď potom volala mužovi či sme mali návštevu. Výsledok je taký že nie je absolútne ŽIADNY problém čo sa týka starostlivosti o deti atď.

stevvvka
26. júl 2021

Len nech vykrikuje, aspon susedia uvidia, dosvedčia. Ona ako teta nema ziadne pravo vidat deti, nakolko to nie je v ich zaujme, ze im psychicky ublizuje. Takze neuspeje.
Treba to prijat, ze je v tomto smete "chorá", nenechat si skakat po hlave, ale skratka sa zmierit s tym, ze ona sa neuvedomi, lebo to ma troska pomotane a citi sa ako obet.

autor
26. júl 2021

@stevvvka ona to má dosť pomotané.

dada4
26. júl 2021

Fuha, dala som si tu námahu a prečítala všetky tvoje komentáre.... Ale teda to je iné psycho toto... A súhlasím s tým ze ste podali TO, ako ale jej bude treba aj dobru psycholiecebnu lebo toto je už moc. Však ja by som sa bála tie deti aj na vlastnom dvore nechať hrať pri tejto krave, ani nevieš čo jej kedy v tej sprostej hlave za hlúposť napadne. Držte sa.

autor
27. júl 2021

@dada4 dvor zamykame. Malá sa na dvore hrá v pohode a nalákať sa nedá hlavne od nej.

autor
27. júl 2021

Ona pi.a to podala na súd že chce stretávať sa s deťmi. A že vraj sa o deti nestarame. Dnes volala svokra s plačom že čo vyviedla. Az mi svokry prišlo ľúto ako sa ospravedlňovala. Ze nevie kde spravila chybu. Svokor vyhlasil ze nema dcéru skončil s ňou nadobro vyhodil ju z domu. Šla vraj ku nejakej kamoške či kam. Ráno sa zdalo že bude kľud a trz toto. Stalo sa to poobede. Nebola som s deťmi doma 🙁

nttnnt
27. júl 2021

Ale vobec sa nestresujte nedosiahne nic moze si svoj sud strcit do prdele je to narusena chudera a dosvedci vam to kazdy hlavne jej vlastna rodina…normalne by som ju vysmiala

cacianka
27. júl 2021

Ani svokrovci by sa nemaki trápiť, kde urobili vychovnu chybu. Je to skôr psychické, nikto nevie ako sa zvrtne psychika aj u človeka super výchovaného.
A návrh na súd - máte fest dôkazy o jej vadnom vplyve a súd jej určite neumozni .navrhnite spojenie podaní a spisov do jedneho konania.nech je to naraz a bez prieťahov. Viem ze vas to rozhodí ake netrapte sa. Iba si ublizite. Budte kludni vsetci, tym budete silnejší

autor
27. júl 2021

@nttnnt tak manžel ju vysmial riadne teda čo som počula.
@cacianka veď toto som im vravela že nech sa netrápia hoc viem že je to ich dcéra.

Ona pi.da písala sms rodičom že či toto chceli. Že ona mala byť prvá kto z nich spraví starých rodičov. Ona vraj nechcela nikomu nič zlé. Že ja som nahuckala manžela proti nej a aj deti. Teda malú. Ale to nepovedala čo ti robila keď som bola tehotná s malým a zahlásila že pochybuje že to dieťa sa narodí ( bohužiaľ sme o jedno bábätko prišli a nebyť muža a malej nedala by som to) že neviem jej bratovi ani dieťa vynosiť a iné bludy. Trápila som sa pre to. Manžel ju skrotil, a chvalabohu prestala, lebo ja ... som to mužovi nepovedala ( aj teraz niekedy nad tým drobcom rozmýšľam, vždy budem mať deti akoby 3) až si to raz vypočul keď sa vrátil z roboty a vynadal jej že čo si dovoľuje toto rozprávať a že keď sa to bude opakovať tak jej strelí jednu. On čo v živote ženu neudrel ... Ona si nakúpila knihy o rodičovstve a normálne mi citovala z nich 😒

autor
27. júl 2021

Že kto čo píše a že tak to MUSÍM robiť tak som vstala, poďakovala a povedala jej že nech si tie knihy niekde vopchá 😀

mijunik
27. júl 2021

Joj, to je ťapa... Ale teraz bez srandy, treba ju dostať na psychiatriu Dúfam, že jej to súd nariadi. Je trafená, svokrovci určite výchovnú chybu nespravili. Pripadá mi až nebezpečná. Aby niečo skratové nevyviedla. 🤔 Podľa mňa by ste mali ísť zas k vašim. Keďže tam sa nedotrepe... Aby ste mali od nej pokoj. Súdne pojednávanie bude kedy?

stevvvka
27. júl 2021

joj moja zlata..ono sud vam da za pravdu, ale tahat sa to bude mesiace...neviem, aka je moznost, ci sa da poziadat o neodkladne opatrenie alebo zakaz priblizenia, pytaj sa na socialke alebo kde, tie neodkladne opatrenia sa riesia do 10 dni tusim..
to je strasne na psychiku. tazke citat nieto zazivat.

autor
28. júl 2021

@mijunik 16.8 a už trz viem že tam bude "horúco" ... Naši sú na dovolenke. Manžel má dovolenku ešte tento týždeň tak strach nemám keby niečo. A vlastne ani potom strach mám o deti tie cítia že sa niečo deje hlavne malá. Veľa sa pýta že čo tak sme jej povedali samozrejme primerane veku a včera keď sme sa s mužom pochytili tak sa nas spýtala či pôjdeme na súd aj my s ockom a sa rozvedieme 🥺 pritom sme sa len pohádali ako každý a do 15 minút bolo všetko v poriadku.

@stevvvka ja vždy verím že sa to vyrieši na jednom pojednávaní (asi som naivná). Máš pravdu je to na psychiku hlavne 🙁

Svokra sa chúďa obviňuje že ona za to môže čo je z jej dcéry. Mne sa ospravedlňovala xs to čo navyvadzala jej dcéra. Hovorím jej že ona sa nemá čo ospravedlňovať ona nič zlé nespravila. Vychovala super chlapa kt pre rodinu spraví posledné a že to so švagrinou nie je jej chyba 🙂

annamalaga
28. júl 2021

Serte na svagrinu. Odstahujte sa a máte pokoj.

heni79
28. júl 2021

Čítam túto diskusiu a neprestávam sa čudovať. Tá švagriná zrejme bude naozaj narušená. Čudujem sa, že ste ju tak dlho trpeli vo vašom živote. Už len tie reči počas tvojho tehotenstva... Ja by som ju bola odstrihla už vtedy. A inak, to kedy dala na súd, keď už máte termín? Drž sa.

autor
28. júl 2021

@heni79 my sme dávali ona ktovie či dá či sa len nevyhrážala.

autor
28. júl 2021

@heni79 my sme dávali a tiež sa čudujem že tak skoro dali. Dúfam že sa to vtedy vyrieši a bude pokoj lebo skončím aj ja na psychiatrii 😒

heni79
28. júl 2021

Aha, takže to je váš termín. A môže byť aj to, že ona iba povedala, že to dá na súd a nič nepodala. To by bol ten lepší prípad. Verím, že sa vám ju podarí dostať preč z vašich životov. Nebude to iste ľahké, ale v záujme vášho spokojného fungovania nevyhnutné.

ledgerka
28. júl 2021

podla mna sa to vyriesi iba tym za sa odstahujete niekam dalej, alebo ju zavru na psychiatriu. Kym bude v rovnakej dedine, pokoj mat nebudete aj ked bude mat zakaz stretavania. Iba ze by sa zlakla policie, ale ta podla mna otrasie.

autor
4. aug 2021

Ahojte 🙂
Tak na súd nakoniec nedala nič viem to od svokry ktorej volala herečka samozrejme znova tá istá rozprávka akí sme k nej krutí a nedovolíme jej vidieť deti.
Nakoniec si predstavte ženy že slečna má priateľa kt manželovi písal že sa ma hanbiť ako sa správa k sestre.
Svokor na dcéru"zanevrel"?!

dollyzv
4. aug 2021

A ten priateľ sa zjavil teraz ako ju vyhodili? 😅 Nuž,keď nemôže vidieť vaše deti tak si spraví vlastne 😁

autor
4. aug 2021

@dollyzv možno ho už mala dlhšie len nebola možnosť k nemu ísť. Alebo sa k nemu nanominovala, keď kamoške začala liezť na nervy 😁😁😁 v každom prípade manžel mu odpísal že nech neotravuje v tom zmysle že ho nepozná

nttnnt
4. aug 2021

hah podla mna si dala tu namahu ze si kupila novu kartu a vam pisal jej imaginarny priatel :D :D ak ho ma aj naozaj tak by som mu napisala nech ju pekne ohyba 10 krat denne aby jej urobil vlastne deti a psychopaticky neotravovala ine deti ich matky

autor
4. aug 2021

@nttnnt toto je dobré 🤣🤣🤣

autor
16. aug 2021

Tak dievčatá, máme po a veru ako som predpokladala bolo to "zaujímavé". Aký herecký výkon tam podala to bolo na Oskara. Keď sa jej pýtali prečo to robila tak vraj som k deťom zlá, bijem ich a ona ich chcela ochrániť. Hoc mi bola návšteva sociálky trápna paradoxne to pomohlo keďže tam bolo napísané že NIČ sa nepotvrdilo čo bolo podané.