icon

Som na vine ja alebo môj muž?

4. nov 2023

Prosím Vás aj Vaši muži Vás kritizujú? Napr. Opíšem Vam jednu situáciu. Naobedovali sme sa a ja na miesto toho , aby som hneď išla odložiť riad som išla pustiť práčku. Že veď kým sa bude prať tak si to v kľude urobím. No on na mňa vybehol , že to sa má najskôr odkladať riad a až potom , že to aký dávam príklad deťom. On popri Tom neurobí skoro nič a keď hej tak to komentuje. Ďalšia situácia. Hrala som sa s mladším synom na zemi hru a štarsi syn utierkal stôl . A zas na mňa vybehol , že čo si sedím a hrám keď nemám dorobene svoje veci. V drese boli asi tri taniere. Že aj on by sa rád sadol a hral sa len on musí stále robiť. V robote sa nenarobí. Podniká a ja mu v tom pomáham. Aj tam by nedbal keby som ja robila aj vonka poriadky a ťažké veci dvíhala a on si sedí v kľude v kancelárii. A to je len zlomok takých situácii. Ja nie som nejaká bordelarka. Len ja niekedy si nechám veci na potom , že to odložím a radšej sa zahrám s deťmi. On má vie stále iba drbat, že čo som robila celý deň ( keď som bola doma) že nie je to a to urobené alebo mi káže teraz umy okná teraz urob to. Ako keby som bola nesvojpravna. Na dome máme 40okien a on si myslí že ich budem umývať každý týždeň. A keď mu poviem že keď sa ti nepáči tak si ich umy sám tak mi dá odpoveď , že on má všetko robiť a ja nič. Keď on niečo robí na dvore a to je fakt malo krát lebo radšej si niekoho zaplatí aby to urobil za neho a ja som dnu a sadnem si tak je hneď zle že ja si sedím a in robí. Normálne sa už bojím v kľude sedieť lebo čo keď príde a vymakne má. Starší syn je katastrofa je ku mne hnusný. Ešte aj ten na mňa ziape a povie mi že mám smeti na zemi na zemi nech idem pozametať. A pred tým som s ním mala pekný vzťah. Je to prosím normálne?

mandarinka555
4. nov 2023

Mohla by si uviesť aspoň jeden relevantný dôvod, prečo si s ním? A prestaň sa vyhovárať na deti...

autor
4. nov 2023

@andreatytler áno presne ja už si pripadám že ja som ta zlá čo nerobí nič ... Moji rodičia sa rozviedli. Otec mamu bil, mama bola ťažká alkoholicka prešla som si veľmi zlým detstvom a aj dospievanim. Mala som ťažký život. A možno tam je dôvod prečo som sa snažila zachovať rodinu. V pondelok budem volať psychologicke čo sme k nej s mužom raz chodili. Ale či to pomôže to neviem. Ale skúsim. Ja mám aj veľa nahrávok v mobile ako napr. Vylepil staršiemu , ako kričal na mňa , deti...o Tom on nevie.

luccija
4. nov 2023

Teraz čítam o tej práci to je ďalší jeho výmysel.Potrebuje Tá doma, aby si skákala ako on piska.Jednoducho ta má v hrsti.Je tak isto otec...ale s ignorantom sa nedohodnes on má svoju pravdu.Do práce sa určite vráť.Doma neporobi, na deti nemá nervy.Bola chyba znova sa k nemu vrátiť a mať ďalšie dieťa to asi vieš...

medda_beda
4. nov 2023

Áno skritizuje má občas manžel tak isto aj ja jeho, ale nechováme sa k sebe ako podriadení jeden druhého.
Lenže môj manžel aj zapne práčku aj myčku aj vyvešá prádlo aj povysáva...
Takže ak niečo odudre tak si len nie je vedomý toho, že ja som už niečo urobila.
A je kľud.

mimax222
4. nov 2023

Baby, kde chodíte na takýchto chlapov…🤦‍♀️

pralinka25
4. nov 2023

ja normalne neverim tomu co su ludia ochotny nechat na sebe pachat. to je priserne cele od zakladu.

minenkak
4. nov 2023

Toto nemôže byť pravda, to žiadna žena nemôže byť tak blbá aby toto tolerovala. Ak je to pravda a tolerujes to tak si blbá ty nie muž

miskakyska
4. nov 2023

.. 40 okien na dome?👀
..to si hádam trošku prestrelila.. my mame menší "panelák" a nemáme ani polovicu a to som rátala aj malé okná na wc, kúpeľni, špajzi.. ináč to za okno ani nerátam 🙃

lenkakravcova
4. nov 2023

@autorka
Načo pracuješ v jeho firme?
Riaď si domácnosť a jeho firmu nech si on spravuje All chce. Nepomáhaj mu tam zadarmo. A ak máš mať z toho plt tak na zmluvu - a potom domáce práce tiež pol na pol.
Buď jedno alebo druhé.

klementinka58
4. nov 2023

ono odist je jednoduche, zaistis si byvanie vezmes deti a odijdes. Rozvod mozes riesit aj o polroka na to, kde povies ze spolu nezijete a udas dovody a to mas takmer stopercentne ze vas hned rozvedu.
Takyto muzi si vyberaju vysoko submisivne zeny co aj si. Ono nie je riesenie si robit naprieky a dotahovat sa. Staci mu povedat a slovo dodrzat. Mat pevne hranice. Jednoducho ja doma poviem pondelky a stvrtky mam rano o siestej trening a dieta vozis a oblecies do skolky ty a hotovo . Neriesim. Rano o pol siestej vypadnem a hotovo. Po treningu idem do prace a z prace sa informujem ci to zvladol a ci vsetko ok. Okrem toho raz do tyzdna mam jazykovku cize musi dieta vybrat z tanecnej a do osmej vecera obriadit..Nevyjednavam, len poviem a hotovo.

mooonika1975
4. nov 2023

Skôr ako chorobu, by som videla u tvojho muža naučené z rodiny , rodinné stereotypy, predpokladám, že jeho otec bol tiež taký istý. Pritom pišeš, že na svokru nie je spoľah. Neviem, či dokážeš pozrieť z "výšky" na seba a na ňu , a či nie je dobré sa zamyslieť, prečo je nespoľahlivá, čo z nej svokor po čase urobil, svojim správanim, a či chceš tiež tak dopadnúť. Zvlášť ak máš chlapcov, veľmi je to zlé, takýto priklad "tyranie". Aby mi niekto stál za zadkom, no to by som nedala . Máš to veľmi veľmi náročné.

lujza123
4. nov 2023

Som ti chcela napísať že aká si hlúpa, ale ten tvoj posledný príspevok to cele objasnil. To co prežívaš su všetko následky tvojho nešťastného detstva, bohužiaľ veľa deti s takýchto patologických rodín konci v dospelosti ako ty.
Nevedia ako vyzerá normálny vzťah, láska, prijatie preto si zo všetkých nápadníkov vyberu toho najväčšieho psychopata a ziju/zivoria s ním.
Najhoršie je že túto nešťastnú karmu predávajú svojim deťom ktorých čaká rovnako nešťastný život . Ono je to hrozne keď malý 6 ročný chlapček hovorí matke že ma smeti na zemi, aký bude mať on vzťah k ženám

Mas autorka aj nejaký plán do života? Co ďalej ? Lebo toto ponižovanie sa bude len stupňovať a ako sama vidíš postupne sa k nemu pridajú aj synovia

20erika07
4. nov 2023

Uz si to raz urobila, tak zvladnes aj druhykrat, odid od neho. On sa nikdy nezmeni, pises ze je ako jeho otec. On nepozna iné správanie, je to v nom odmala. A to iste bude z vasich deti. Tomu ver.
Ze sa bojis co spravi z deti ,ze nebudes mat dosah, tu mas dosah a aj tak sa uz malý formuje do jeho podoby, to su zle vyhovorky. Prave naopak, ak ich bude mat kazdy druhy vikend, ovela viac si vezmu z tvojej samostnatnej vychovy, budes s nimi častejšie ako on.
Urob to cim skor, ked budu deti este vacsie, uz nezmenis ani ich. Neskoro bude plakat nad rozliatym mliekom.

luccija
4. nov 2023

Koho je dom kde bývate?

nevenka
4. nov 2023

@aurora33 ked nieco chce alebo potrebuje...🙄

cimage
4. nov 2023

Ja som to ani nedocitala, lebo tlak mi stupol.
On nema ruky? Ved sa mal chytit a ten riad umyt, ci on nejedol s vami? Moj muz dnes navaril, umyl riad, este mi aj kavu spravil a isiel uspat malu. Preco by si to mala robit sama? On ke super prikladom pre deti. Vsetko nech urobi zena a oni max na ne nahucia.

andrea_ff
4. nov 2023

Autorka. Je zbytocne plakať nad rozliatym mliekom......🙈Začni sa pripravovať na odchod. Toto nie je vôbec funkčný vztah dvoch ľudí. Tvoj muž je psychopat.....planuj a konaj systematicky. Vždy keď vieš, odkladaj peniaze (tajne). Deťom kupuj bazároch veci a povedz, že si kúpila nove.....a šetri čo najviac... Euro k euru. Budeš to potrebovať. Píšeš, že dom nie je tvoj. Hneď ako budeš vedieť, nájdi si prácu..... Bude to ťažké.....mala by si kam ísť bývať? Kde bývajú rodičia? Nemáš súrodencov?
Ja by som sa radšej tlačila v garsonke, ako s takým debilom žila v dome so 40 oknami 🤷
Z tvojho platu plus výživné snáď budeš vedieť platiť aspoň 1izbovy byť. Alebo ak budeš pracovať, časom by si možno dostala hypo a aspoň malý byt kúpila. Máte nejaký spoločný majetok.
Ja by som skúsila ešte aspoň nejaky čas vydržať/pretvarovat sa a fakt čo najviac peňazí si uliat...zaslúžiš si ich a potom odísť... Ale až keď budeš mať prácu. Držím palce 💕
Ja riešim narcisiticku kolegyňu v práci.....takže tiež som si vyhrnula rukávy a idem do boja 💪 nenechajme si zo seba robiť rohožku, do ktorej si utru nohy.... Drž sa dievča ❤️🌷

nevenka
4. nov 2023

@medda_beda ano, posomreme si obaja, ved sme spolu uz 20 rokov, ale teda zijeme spolu 11 od svadby. Ked nemoze jeden, spravi druhy. A ked sa nam nechce, nevladzeme, lezime a bordel pocka. Aj deti mi uz umyvacku vylozia, nalozia. Moj aj okna umyje, povysaval dnes. Aj pradlo tirz vesia. Este minule, ze daj mi malu do nosica, co sa trapis s tym bolavym chrbtom.

jullietlife
Autor odpoveď zmazal
rorino
4. nov 2023

Synovi pekne metlu do ruky a môže zametať,keď ma sprosté reči,a mužovi mokrou handrou medzi oči,keď budeš riad umývať,jemu ruky neidpadnu,keby ten riad aj on umyl

veronicka88
4. nov 2023

Nie,nie je to normálne!a jednoducho by som doma "buchla" po stole.co si ty nejaká jeho slúžka či poddá.no fuj,takú ešte nehrali!

chodec15
Odpoveď bola odstránená
momoqui
4. nov 2023

Ja som dnes neupratala riad po obede, isli sme si pospat a detmi, potom sme hrali clovece a teraz lezime pred TV a od obeda je tu bordel a sme vsetci spokojni. Inak okna som neumyvala vyse roka. A mame ich stale ciste 🤷🏻‍♀️tvoj muz sa sprava akokevy si sluzka

harrisson
4. nov 2023

Moja manželka umyvala za 10r okná asi 2x . Nuž... na tom predsa život nestoji

majlo1234
4. nov 2023

V poslednom prispevku si vysvetlila, preco ste spolu aj preco sa k tebe tak sprava. Ty si nesies nespravne vzorce uz z detsva, a nemas asi dostatocnu vedomost o svojej vlastnej hodnote ani dost sebavedomia, aby si sa vedela postavit sama za seba. To je problem, ktory by si mala riesit odhliadnuc od tvojho problemu s muzom. Druha vec, ktora je zla-tvoji synovia preberaju vase vzorce spoluzitia, uz teraz sa starsi k tebe sprava otrasne. Videla som to v rodine mojho prveho frajera. Jeho otec, sociapaticky general lwn stekal na manzelku, ta mu skakala okolo zadku, a rovnako sa s nou bavili jej vtedy uz skoro dospeli synovia. Pre mna to bolo otras uz v 18tich ci kedy.
Nakoniec, nie je to normalne. Tvoj muz nema absolutne ziadne pravo ta ani ukolovat, ani ti davat podmienky ohladom prace ani nicoho ineho. Ako partneri ste rovnocenni, a tak by ste mali idealne ku vsetkemu pristupovat

rebrambora
4. nov 2023

Ja som teda bordelarka a muz mi nikdy nic taketo nepovedal. Tiez mame firmu a deti, cize to iste co vy s tym rozdielom, ze nema hlupe reci, ale cini sa sam, vela krat som nemala upratane a nasiel ma napriklad vo vani.
Ale to sa nezmenilo predpokladam zo dna na den co opisujes.

nevenka
4. nov 2023

@momoqui vies co, my mame aj spinave tie okna ale nie je priestor ich umyt, tak raz do roka, a co? Svet sa nezruti. A umyva vacsinou muz alebo pol na pol. Ale radsej nech on umyje, su vysoko, sme na 6. Poschodi a ja mam 152 cm, tak radsej.
A ked to naserie muza tie okna, tak povysava aspon zaluzie raz za cas 😅🤣.

candii
4. nov 2023

Jeziiiis.. vymakne ma 🫣 to určite nie je normálny vzťah medzi mužom a ženou. Ty nie sú jeho sluha a ani poskok. Si jeho žena. A domácnosť je Vaša a nie tvoja. Tak keď chce umývať každý týždeň okná.. má dve ruky. Akoze .. s takým by som teda nebola ani náhodou

uhnakova
4. nov 2023

Veľa detí chodí do školy aj škôlky na 6:30. Takže na to by som sa nevyhovárala. A definitivne ti bude lepšie bez muža, keď beztak s ničím doma nepomáha.

marcellka32
4. nov 2023

Tak ja by som už sedela v base..ja by som ho zabila asi