Som naozaj iba naivná?
Ahojte zeny a zienky.
Som v zufalej situacii a neviem uz ako dalej.
Som v 8 mesiaci tehotenstva, synceka cakam s clovekom ktoreho nekonecne milujem, no zda sa , ze on mna uz v poslednej dobe nie. Prave teraz , ked ho naozaj potrebujem. Dietatko prislo necakane no rozhodli sme sa nechat si ho a rozhodli sme sa spolu. Velmi sa na babo tesil, mali sme pred tym vo vztahu mensiu krizu no ked som povedala ze som tehotna, snazili sme sa aby vsetko fungovalo. No ja asi viac...ja sa stale snazim viac... Uprimne, moj priatel nie je prave psychicky vyrovnany typ. Nikdy neviem co od neho cakat. Par mesiacov fungoval ako hodinky a teraz opat nie...nedokaze sa postavit na nohy, ist do prace a starat sa o nas. Nedokaze najst chut ist dalej. Tak mi to povedal. Stale mu hovorim aby sa spamatal, ze to dieta je tu a teraz a ono nemoze za jeho rozhadzanu hlavu, ze za 2 mesiace sa mu narodi syn , ktory bude potrebovat otca! Ja som mu vzdy bola oporou, vzdy som ho zachranila od problemov, vzdy som zariadila byvanie a peniaze...a teraz ked je to na nom...tak uteka. Uz je to skoro mesiac co zase nema pracu a robi same hluposti. Hadame sa, nadava mi...niekedy sa proste cely den neozve a ani nepride domov! Naposledy nebol doma 4 dni a 4 noci...stale si nasiel dovod preco NEMOZE prist a uprednostnil.kamaratov predomnou. Ja ho potrebujem, MY ho potrebujeme! Uz sme sa niekolko krat takmer rozisli no ja mu stale davam tu sancu ze sa zmeni...ze bude.dobre...ze bude otec a muz ako ma byt. No hnes po tom ako sme sa opat udobrili, opat zmizol a neozyva sa...
Som zufala a uz naozaj neviem co mam robit. 😢
Som iba hrozne naivna? Alebo je tu sanca ze sa napravi? Aj ked bojujem z 90% iba ja....?
Nečítala som ostatné komentáre, tak sa možno budem opakovať. Teraz si zaľúbená, nevidíš toho muža reálne, ako my. Je to nevyrovnaná osobnosť, nie je ti oporou, akú potrebuješ. Budeš sa kvôli nemu ešte dlho trápiť, nakoľko si do neho zaľúbená. Po tom mori sĺz, čo pre neho vyplačeš, ťa jedného dňa osvieti a budeš ho vnímať inak. Vytriezvieš a odídeš od neho. On sa nezmení, človek sa nedá zmeniť len tak, to by musel veľmi chcieť, ale on zjavne nechce. Ty by si mala byť teraz rozumná, čakáš dieťatko. On je zrejme ten nevyzretý typ, môžeš robiť čo chceš, ale on aj tak nebude taký, akého si si vysnívala a ktorého potrebuješ. Stojí ti to trápenie zato? Dobrý chlap by sa o teba teraz staral, nedával by ti dôvod na smútok a neistotu. Snažil by sa Vás zabezpečiť a vytvoriť dieťatku pekný domov. Tento tvoj ti nič nedáva a iba berie.. tvoju lásku si nezaslúži. Keď vytriezveš z tej zamilovanosti a trochu dospeješ, tak možno pochopíš, čo som ti písala. Zaslúžiš si viac a aj tvoje dieťatko.
preco obvinujes chlapov?
neuraz sa, ale ty si s nim dobrovolne chodila a aj mu vliezla do postele, ty si s nim pokracovala vo vztahu aj ked si videla, co je to za cloveka, hadam neveris bajke ze si ho pritiahnes dietatom??!!!
Nevin za vsetko jeho, ty nie si nesvojpravna, tiez nesies zodpvoednost za svoje rozhodnutia, za to, s kym chodis, a zial aj sexujes... Jasne, taki chlapi si radi, ked si najdu tupe zeny, ktore nepoznaju svoju hodnotu a dovolia so sebou kyvat.
A ano, na 98 % sa nezmeni. Nie si mu zena, dieta tiez neprijal a radsej uprednostnuje sa "vyparit" na niekolko dni ku kamaratom ako zaujimat sa, ci ty ako jeho priatelka si v poriadku, co treba doma spravit, ako sa citis... to je jeho realny postoj a aj bude a bude to len a len horsie.
a recicky ze "niekde v hlbke srdca..." to si mozeme citat v cervenej kniznici... bud clovek chce alebo nechce, bud ma chlap rad svoju partnerku alebo nie....
"No a Starať sa o rodinu (deti) je vec úplne iná."
no dobre lenže chlap tuná neni na to aby sa staral o voľajaké veci (pokiaľ teda neni inak orientovaný)
@germaniawerks jasne, chlap je tu len na zabavu....
a niektori aj na smiech......
@moonlight1210 asi presne tak...
Kym bol sam na seba nevadilo mu zit z ruky do huby a ist z miesta na miesto.
Asi presne to ho vydesilo uplne. A utek je jedina moznost...
Ludia sa nemenia, ludia sa prejavuju. Jemu vyhovovalo sa pekne k tebe spravat, aby si mu vsetko zabezpecila. Teraz, ked sa od neho ocakava zodpovednost, ma milion vyhovoriek a dovodov, preco to nejde. Ked sa narodi dietatko, bude horsie, lebo budes musiet 100% casu venovat krpcovi. Ak s nim zostanes, bude to len horsie. Zbav sa ho, chybat ti nebude.
Tak dievcata ono sa to nakonief vysrieslo akosi samo....v noci zas nebol doma , bol so mnou sused, lebo mi nebolo dobre... starsi pan aby ste boli v obraze.
Rano mi napisal ze to uz dalej nejde. Ze sa nemam trapit viac pre takeho hajzla ako je on... ze uz mi ublizil dost a on nedokaze ist dalej ani kvoki nam....
Chce vediet ze nebudem sama ze sa mi nic nestane...zrazu ho to zaujima...
Rezignujem...vzdavam to. Nema cenu za toto bojovat. Ked nieco taketo povie...to uz ...to uz je naozaj koniec.
@vecnenaivna urobil ti obrovsku sluzbu, neboj, zvladnes to aj bez neho a netrov kvol zbytocnym problemom 👍
@germaniawerks rodina je o tom ze sa staraju OBAJA, jeden o druheho a spolu o toho kto sa nevie starat sam...napr. deti, ci nemohuci rodicia..., ked niektori z partnerov citi, ze nie je na to, aby sa staral, tak nech si nezaklada rodinu.
nie ze sexovat bez zabran, /este ani o ochranu sa nestara/ a potom, joj, smola, rozmyslel som si to, necha sa stara len jeden, ja pekne cuvam...
@negymama zabudla si napisat ze "nie len sexovat bez zabran na zadne stehna....." 😝
@vecnenaivna To, ze chce vediet, ze nebudes sama a nic sa ti nestane ... si vysvetlujes ako jeho zaujem? To vazne??? Ma to v trubkach, s kym budes a ako ti bude, inak by nieco taketo nedokazal napisat.
@toskanka ved prave , neberiem to tak, hovorim ze aka ironia, ze by sa zrazu zaujimal ked doteraz mu nevadilo ze som byvala cele dni a noci sama...
@vecnenaivna Je mi luto, co sa ti stalo, kazda chce mat kompletnu rodinku, ale nejde to bohuzial za kazdu cenu. Budes sa musiet postavit na vlastne nohy a byt dietatku mamou a otcom zaroven. A nie je vsetkym dnom koniec. Nevies, co ma zivot pre teba este v zalohe a pride este nieco pekne. S tymto clovekom uz ale v ziadnom pripade. Drzim ti palce a prajem vela sil.
robis tu istu chybu ako pred rokmi ja....si naivna ak si myslis ze bude lepsie...a este horsia chyba....dufas, ze s prichodom dietata sa to zmeni...ze on sa zmeni, ze nieco mu vstupi do svedomia a bude sa spravat zodpovedne.
Opak! ked pride dieta, bude to dalsi element, ktory sa postara o to aby to bolo s nim horsie...bude to pre neho stres z toho ze niekto vyzaduje jeho zodpovednost, postaranie sa....s prichodom dietata uz neexistuje ja...moje....ale dieta, dieta a este raz dieta...o tom je rodina....zit pre druhych.
Kazda zena je dostatocne silna na to aby prekonala krizove situacie same, si dostatocne silna na to vychovavat jedno dieta miesto dvoch....len tu silu musis v sebe najst, byt presvedcena....cit lasku k tvojmu dietatu a maj chut mu dat to najlepsie! nezodpovedny utekajuci partner co pride za tebou a vykrici sa o ktoreho sa este musis starat nieje to naj.
Ja som tiez ostala sama, najprv to bolelo, chybal mi ale potom som zistila, ze mi je 100x lepsie a mam pokojnejsi zivot ako s nim....a dokonca po case prisiel partner, ktory mi ukazal co to zit pre rodinu. ver si, bud rozhodna, a chod za cestou lepsieho zivota.
Uz mi asi ani nic ine neostava. Nakoniec je to on kto sa rozhodol odist. Ja musik najst silu ist dalej zivotom sama a s tym ze budem toho maleho bezpodmienecne lubit, nechcem aby sa vo mne zobudila nenavist. Voci nikomu. Ale je to takze zmierit sa s takymto koncom nasho pribehu. A asi mate pravdu, myslela som, ze ked maleho uz bude drzat v naruci tak pochopi...ale ked pridu tazke dni tak co..? Odide ku kamosom lebo ho ma dost? To je asi ten scenar ktory by sa dial...
@vecnenaivna Nikdy nebude muz ako ma byt, utekaj od neho cim skor. Podla mna vam bude lepsie bez neho, aspon podla toho co pises.
Neboj bude to dobré aj bez neho, vzdy je niekto kto ti aspon nachvilku pomôže. Ja mam tiez najstarsieho syna s nezodpovedným chlapom, chvilu to aj vyzeralo na rodinku ale "len vyzeralo". Ver ze je lepšie bez chlapa ako sa mas nervovat kde je, co robi, ci donesie peniaze. A nikde nieje napísané ze ostanes sama. Ja mam tiez druheho manzela, nieje dokonaly ved je to chlap,aj my sa pohadame, nezhodneme, ale zas je zodpovedny a viem to od zaciatku, to proste musis vycítiť. Moc drzim palce, hlavne kvoli babetku
Dakujem za vase rady velmi ste mi pomohly. Momentalne mam srdce na nekonecno kusockov...strasne to boli...zo dna na den sa mi rozpadol zivot. Nedokazem citit hnev ani ulavu...len strasnu bolest. Bolest co nema konca. Nedokazem to prijat, nedokazem uverit tomu ze je koniec...a ze prenho to je tak jednoduche...aspon sa tak zda...
Ja mam pocit ze na zlomene srdce umriem. Viem ze kvoli malinkemu sa musim snazit sa drzat...ale neviem ako. Neviem ci sa to vobec v tejto situacii da.
Neviem co so sebou.
Hlavne ano...ako tu niektore z vas pisali....mozem si za to sama. Nemam sa co lutovat...
@vecnenaivna ale no, netreba hadzat vsetku vinu na seba, ved ziadny clovek nam nemoze poskytnut 100 percentnu istotu, 100 percentnu doveru, ved ani sebe nemozme uplne verit, ako sa v buducnosti v nejakej necakanej situacii zachovame.
ak by clovek pri vybere partnera zapol len ciste racio, tak nakoniec nevyberie nikoho... vzdy je nejaka cast rizika, hlavne ak davas do vztahu aj city, emocie. tebe to nevyslo, tak ako aj mnohym inym, vsak dnes najst spolahliveho dobreho mladeho chlapa je fakt umenie.
dufam ze mas aspon oporu v rodicoch ci dalsej rodine, mlady sa este moze spamatat, ale nespoliehala by som sa na to, zrejme je taky ten "vezuci" sa typ, ked ho posadis na voz , ide s tebou, ale ked pride kopec, nezoskoci tlacit zo zadu aj ked vidi ze ty tahas vpredu.
Nadobúdam pocit, že takýchto "mužov" je teraz na SVK väčšina, najprv obalamutia babu, opijú rožkom nejako, potom jej spravia dieťa, začnú spolu bývať, a potom kamoši, párty, nechodia domov, financie nedávajú ,nestarajú sa, nezaujíma sa o dieťa ani ženu, a do sadby sa nehrnú, ešte aj nadávajú. Kde to žijeme v akej dobe mizernej
@negymama velmi dakujem.
Velmi pekne prirovnanie s tym vozom. To ze sa spamata si hovorim stale no...ked sa nespamatal doteraz? Skor sa spamata ked uz bude neskoro...
Oporu mam v rodicoch, to ano, vdakabohu za nich. Oni mu ani nikdy neverili...a je na tom nieco ze rodicom treba nasluchat...no ja som cez svoje zamilovane okliare verila ze on sa polepsi, on je ten pravy atd... a ked si uvedomi co urobil az ked to budu uz rodicia vediet a pojdem asi byvat k nim na nejaky cas...tak to uz bude naozaj neskoro.
Stale dufam ze sa spamata ale...vyzera to, ze je so svojim rozhodnutim spokojny. Lieta si kade tade, zas nechodi v noci domov...to asi moc ine nebude. Vybral si tento sposob zivota a ja to nezmenim.
Len nedokazem najst sposob ako utisit tu bolest...ako vstrebat tuto ranu pod pas. A ako najst zase samu seba a naucit sa zit odznova...
Nikdy sa nezmeni.....vela sil prajem
@marina24 ved to...ale ked to dievca naozaj lubi a da mu cele srdce...a co z toho...iba bolest 😢
@vecnenaivna časom zistíš, že nič lepšie sa ti nemohlo stať v tejto situácii ako to, že on to vyriešil takto za vás oboch. Niet nič horšie ako sa trápiť, dieťa trápit a dúfať do nekonečna v niečo, čo je tvoja vlastná predstava.
@vecnenaivna ahojky..pise sa mi to tazko,ale v mojej blizkosti je zena,kt.preziva takmer to iste co ty..no mala ma uz 7rokov,meskutocne sa trapi s chlapom,ktori je nezodpovedny,v poslednej dobe uz nadava aj malej..dokonca sa zacina objavovat fyz.nasilie...:frowning2: nedokaze sa od neho odstrihnut,je mi jej naozaj luto,no nikoho nepocuva a stale dufa...podla mna zbytocne,taki chlapi sa nemenia 😕 ber nohy na plecia a utekaj kade-lahsie od takeho,uvidis,ze zivot ti priveje do zivota niekoho kto bude teba aj tvoje dietatko milovat..vela sil ti prajem,verim,ze sa rozhodnes spravne.. 😘
@vecnenaivna je to síce tvoj zlý vyber otca, ale poľutovať sa mozes. Čoby nie. Zas nie sme z ocele. Dôležité je ale sa v tej ľútosti nezabarikadovat.
Nejaký čas depkuje kazda. Ešte aj ta, čo sa rozviesť chcela. Mame strach čo bude, ako to zvládneme, vidíme sto scenárov, čo sa zopsuje a budeme aj s deťmi nahraté. A každú boli, že jej lásku takto ohrdli.
Ale zároveň treba istdalej. Nikdy si nehovoriť, ak teraz urobím tento krok, nebude cesty späť, lebo my nevieme čo sa ako vyvinie. Niekedy sa prave najust okľukou nečakane dostaneš tam, kde si myslela, že sisi cestu už zarubala.
A zároveň sinerobit falošné nádeje a vzdávať sa nových šancí len preto, aby sme nebodaj neodplašili niečo, po čom sme v minulosti túžili a nie a nie to získať.
Dakujem zienky. Dlho som vahala ci mam svoj prispevok pridavat no nakoniec som usudila, ze potrebujem vidiet a pohlad ludi ktory su v tom nezaujate. A velmi mi to pomohlo. Niekedy svojich najblizsich pocuvat nechceme, no teraz vidim kolko z vas ma rovnaky nazor...a je to jasne. Bola som slepa a hlupa, doverovala som, milovala celym srdcom niekoho, kto nevedel lasku opatovat. Iba zo zaciatku. A tym ze som verila, ze bude zase taky ako vtedy som sa zasekla a dostala az sem... no ono zivot asi vie preco mi dal takuto lekciu. Urcite mi dal aspon jedno- velmi velke ponaucenie. A malinkeho samozrejme. Verim ze sa nanho budem vediet pozerat ako na noveho cloviecika, bojim sa ze v nom budem denne vidat jeho otca...
Teraz musim uplne zmenit svoje myslenie, plany, sny, pohlady...a je to tazke ked si idete dlho v tej vase "rozpravke" a verite v Happy End 😕
@vecnenaivna nie všetci, našťastie, Ty si len hold na zlého natrafila a prišla na to neskoro. Horšie je, že je tu už dieťa a jeho výchovu, život budeš ťahať sama, ak teda na niekoho časom nenatrafíš a želám Ti, aby bol lepší...aj keď, neviem, či by som v Tvojej situácii a vôbec ešte chcela chlapa...na čo sú nám vôbec, vie to niektorá ? ( nemám práve na mysli " plodenie detí "...)
@libawet presne toto si hovorim...lubila som celym srdcom, dala som mu cely zivot, celu seba, oporu, lasku, doveru a este aj syna...a co z toho? Viem se su na svete muzi co milivat naozaj dokazu. Moj otec a mama su mi toho dokazom, miluju sa cely zivot a staraju sa o seba . To je laska. No taku najst...v dnesnom svete...asi ani neverim, ze taka laska este existuje.
Vztah ma byt o dvoch ale ked vsetko zvladneme vlastne aj same tak co...len ta laska nam.chyba. muzske objatie a pocit bezpecia. Ale ked nam ani to nedavaju? Nie vsetci samozrejme. Vdakabohu su stale muzi ako maji byt. Len ich je malo. A tazko ich najst.
Minimalne na teraz, nechcem o chlapoch ani pocut...ziadne vztahy, ziadne hry na rodinu...budem mat co robit s malickym a sama so sebou.
Ja som vlozila vsetku zivotnu energiu do tohto vztahu a bolo to nanic...nemam silu ani chut zacinat nic nove...

@vecnenaivna fuuuu ked sa takto chova teraz tak co bude robit ked bude treba na mlieko,na plienky a nedajboze na drahe lieky!Ked pises teraz aky je,to ked pride na svet dietatko nim sa to este len zhorsi ☹ nemysli teraz na seba ale na dieta..Poznam pripad kedy dieta otca ma a otec nanho zvisoka kasle a ta mala ma uz 9r.a chodi obcas zanim lebo tak sud urcil no ona viac menej u babky a dedka lebo otec akoby nebol duchom pritomny,tiez depkuje.A ta mala uz je velka a vies ako ju to trapi :( preto vzdy vravim radcej keby nepoznala otca,nez vediet ze ma a z viskoka na nu dlabe.Takyto bude aj otec tvojho dietata.A ver mi ze bude ta hrozne bolieg ak budes musiet zobrat este aj o to aby venoval trocha pozornosti synovy.