icon

Som naozaj iba naivná?

vecnenaivna
10. apr 2017

Ahojte zeny a zienky.
Som v zufalej situacii a neviem uz ako dalej.
Som v 8 mesiaci tehotenstva, synceka cakam s clovekom ktoreho nekonecne milujem, no zda sa , ze on mna uz v poslednej dobe nie. Prave teraz , ked ho naozaj potrebujem. Dietatko prislo necakane no rozhodli sme sa nechat si ho a rozhodli sme sa spolu. Velmi sa na babo tesil, mali sme pred tym vo vztahu mensiu krizu no ked som povedala ze som tehotna, snazili sme sa aby vsetko fungovalo. No ja asi viac...ja sa stale snazim viac... Uprimne, moj priatel nie je prave psychicky vyrovnany typ. Nikdy neviem co od neho cakat. Par mesiacov fungoval ako hodinky a teraz opat nie...nedokaze sa postavit na nohy, ist do prace a starat sa o nas. Nedokaze najst chut ist dalej. Tak mi to povedal. Stale mu hovorim aby sa spamatal, ze to dieta je tu a teraz a ono nemoze za jeho rozhadzanu hlavu, ze za 2 mesiace sa mu narodi syn , ktory bude potrebovat otca! Ja som mu vzdy bola oporou, vzdy som ho zachranila od problemov, vzdy som zariadila byvanie a peniaze...a teraz ked je to na nom...tak uteka. Uz je to skoro mesiac co zase nema pracu a robi same hluposti. Hadame sa, nadava mi...niekedy sa proste cely den neozve a ani nepride domov! Naposledy nebol doma 4 dni a 4 noci...stale si nasiel dovod preco NEMOZE prist a uprednostnil.kamaratov predomnou. Ja ho potrebujem, MY ho potrebujeme! Uz sme sa niekolko krat takmer rozisli no ja mu stale davam tu sancu ze sa zmeni...ze bude.dobre...ze bude otec a muz ako ma byt. No hnes po tom ako sme sa opat udobrili, opat zmizol a neozyva sa...
Som zufala a uz naozaj neviem co mam robit. 😢
Som iba hrozne naivna? Alebo je tu sanca ze sa napravi? Aj ked bojujem z 90% iba ja....?

Strana
z9
anjelicek26
10. apr 2017

Hadate sa, nadava ti, zmizne na cele dni, nie je psychicky vyrovnany, stale ho z nejakych problemov tahas... toto je podpora, chlap do zivota, otec pre vase dieta? Ano naivna, ako tvoj nick... muzi sa nemenia..

pillipilli
10. apr 2017

@vecnenaivna ja sa ta len opytam: Ako mozes niekoho takeho nekonecne milovat???

moni244
10. apr 2017

Nie, nezmeni sa a ano si naivna, okrem ineho, lutujem to dieta, toto nie je prostredie na vychovu

stulka102
10. apr 2017

nie je pravda ze ho potrebujes a uz vobec nie tvoje dieta!...takeho chlapa kopnut do riti a viac sa onho nestarat.preboha ved je to uplny somar.si zena zvladnes vychovu dietata aj sama nech si vravi ktokolvek cokolvek.urcite sa najde aj niekto lepsi pre teba a tvoje dieta.

lubkavargova1
10. apr 2017

nie, naivna nie... naivna som ja, ze na stare kolena som sa zalubila do nasho sofera autobusu ako pubertacka.... Ty si si zavesila na krk riadneho debila a si na najlepsej ceste znicit sebe a aj dietatu zivot :(

moonlight1210
10. apr 2017

@vecnenaivna výhovorky a výhovorky, je lenivý, neschopný, flákač.
Občas sa vypne k výkonu, ukazuje ako sa snaží. Vydrží mesiac, dva, možno pól roka. Potom sa mu už nechce, tak sa začne hrať na znechutenie, depresiu, nevladnost, únavu. V podstate nepredstiera, pri slovách "niečo urobiť", sa mu vyhadzu vyrážky a doslova cíti ako ho len ta predstava valcuje únavou.

Keď ide o zábavu, únava je hneď preč a môže všetko.

Nadávky? A ako sa vykrútis z povinnisti najľahšie? Útokom. Odvolávaním sa predchádzajúce krátke úseky výkonov. Ako keď chlap raz umyje riad a operuje tým každý deň, že predsa pomáha, lebo vtedy predsa umyl Riady! (Nebodaj aj sám Od seba).

Všetko si vždy zariadila, on sa zviezol. Asi ta velebil za šikovnosť, múdrosť, uzasnost s ty si rástla pýchou a hrdosťou.

Tak ste si obaja zamenili lásku za iné povahové črty a teraz ste tam kde ste.

Ak toto indivíduum okrem spermií nenosí do nájmu peniaze, kopni ho do prdele, nech už ostane tam kde teraz je.
Chvíľu bude skucat u dverí, potom ti nadávať, potom ta velebiť, potom ta opluje a pôjde za kamošmi.
Alebo tam natešene ostane hneď, že sa tak elegantne zbavil povinnosti. Ďalšej babe povie ako trpí, ako si mu vzala syna, nechá sa poľutovať, zohnať si bývanie, chvíľu popracuje, potom odkvacne v "depresii". Než ona zisti, čo je on zač, bude tiež tlačiť pupok pred sebou ako ty.

Chod od neho a vychovávaj sama. Nie je to ľahké, ale ľahšie ako z materskej živiť další hladný krk, čo si bahni v sebectve.

lilyianka
10. apr 2017

@vecnenaivna s tymto clovekom to nema ziadnu buducnost...ten chlap nie je svhopny postarat sa o svoju rodinu a to onedlho budete mat dieta...slovo zodpovednost mu asi nic nehovori...takeho chlapa by som kopla do riti...aby mi sedel mesiac doma bez prace a nechcelo by sa mu robit...a co caka,z coho budete zit? Z tvojej materskej?? Nech sa preberie....alrbo sa skor preber ty a chod od neho prec....ak bol takyto aj predtym ako si otehotnela tak sa divim ze si s nim bola...

vecnenaivna
autor
10. apr 2017

Milujem ho lebo som ho spoznala uplne ineho. A stale verim ze niekde vnutri taky este je. Ale asi nie...asi som ho len za ten cas zle spoznala. Asi vlastne ani stale neviem s kym to vlastne zijem.
Preco je len take tazke najst tu silu a odist? ☹ preco sa bojim odist? Coho sa bojim? Som uplne sokovana zmatena a strasne ma cela tato situacia boli...hlavne teraz ked precitujem vsetko 10x viac...
Vzdy sa na dieta tak tesil a teraz ho ani nespoznavam...

dankabodvanka
10. apr 2017

@vecnenaivna A bude ešte horšie, keď sa dieťa narodí, bude umrnčané, ty unavená a on sa bude flákať, nepostará sa o vás, ty na materskej... z čoho budete žiť?

sense
10. apr 2017

co by si poradila inej keby toto cita.... neviem ci je to naivita ...ale co ta pri nom drzi, starat sa nestara, zaujem nema,...cim skor si to uvedomis tym lepsie pre teba a hlavne preto dieta...

surrender
10. apr 2017

Nechcem Ti brať ilúzie, ale keď príde dieťa, bude ešte väčší sebec... 😞

onyxka1979
10. apr 2017

Nespoznala si ho zle alebo v zlú dobu, proste si ho videla takeho akeho si ho chcela mat ty. Na začiatku je vsetko krásne, všetci sa veeelmi milujú ale postupom casu prichádzajú prvé problémy, prvé spoločné nezhody a uz nieje partner taký aky bol a blabla. Vzdy bol taký len ty si ho inak videla a vzdy taky sj bude pretože to je v povahe. A kedze si stale neuvedomuje ze by sa mal postarať o vas myslis ze mu to trkne po porode? Mrzi ma to kvoli tebe i ked ta nepoznam ale tiez by som neostala s takym clovekom

moonlight1210
10. apr 2017

@vecnenaivna prvého pól roka je každý úžasný. Snaživý. Plno energie. Ukazujeme sa.

Ak chce niekto hodnotiť vzťah, mal by začať u dňa, keď zistil, že sa mu partner prestal zdať dokonalý po každej stránke. A hlavne u dňa, kedy partner prejavil nevôľu nad našimi chybami.
Všetko predchádzajúce škrtnúť, to boli čisto hormóny. Až od tej chvíle mame šancu sa reálne spoznávať. Akí naozaj sme.
On hádže trička zasadne len ku kosu a spotené smradľavé ponožky nechá zhúžvaného do guličky pri posteli, ona necháva kozmetické štetce po celom umývadle každé ráno a šminky, kde sa jej rozsypali. On si nenalozi sám, lebo mama mu nosila tanier až k počítaču, keď hral hry, ona nežehlí, lebo však sa to aj tak pokrci a ta robota ju nudí a vari zasadne rýchle polotovary. Dobrým jedlom sa blysne raz za dva týždne, keď on uz má toho vážne plne zuby a poháda sa s ňou.
Ale on jej spríjemní večer, keď ju šéf zhulakal v robote na koberceku s útesi ju, ona mu navarí dobrú polievku, keď má on "soplik" a odskakuje ho s láskou.

Tak skrtni prvého aspoň pol roka vzťahu a zamysli sa, kedy sa začal meniť a aký je pomer dobrého ku zlému od tej doby.
Podľa toho súď. Nie že na začiatku bol skvelý. To je každý jeden chlap.

obsadenemeno
10. apr 2017

@vecnenaivna jeziskove huslicky, fakt???
Stoja ti tie hadky a stres za to, aby si si ho silou mocou udrzala? A naco? Ani na "semiacko" ho uz nepotrebujes....nedava ti lasku, nepodporuje ta, peniaze nezaraba....naco ti je taky chmulo???
Ved ho nechaj, nech si ide za kamosmi. Ale vymen zamok a nevolaj a nezhanaj sa po nom. Ak mu nedoslo doteraz, ze by mal dospiet a ze bude coskoro otcom, tak uz mu to nedojde. A kedze si doteraz vsetko zabezpecovala a vybavovala ty, nic podstatne sa nezmeni. akurat uz nebude doma falat klobasy na konci chlapa.

ertlovik18
10. apr 2017

asi by som veru s takmch chlapom neostavala ak si ta nevie vazit no povezdme si na rovinu naco taky vztah niekde ta moze cakat niekto s kym to bude o laske a vzajomnej ucte ja byt tebou tohto mumaka necham plavat a ty sa neboj vsetko zvladnes lavou zadnou aj bez neho

blahowoman
10. apr 2017

@vecnenaivna nie draha. Nepotrebujes ho,TY HO NEPOTREBUJES. Na co, na to ,aby si vsetko tahala ty? Vsak si to doteraz robila,tak k comu ho potrebujes. No ja by to okamzite ukoncila.

vecnenaivna
autor
10. apr 2017

Vsetky mate uplnu pravdu a hovorite mi to co ja som asi vidiet odmietala. Stale dufam a verim v rodinu, ze on sa zmeni ked bude malejo drzat v naruci...ale asi sa naozaj nikdy nezmeni...mozno zas iba na chvilku... strasne to boli...pravda niekedy napzaj boli a nie sme ochotni si ju priznat ale tu uz sme asi naozaj prilis daleko...
A to s tym skrtnut pol roka vztahu...to je dobra myslienka. Pretoze prave na toho prveho pol roka spominam tak krasne a toho sa drzim ze taky zase bude nas zivot...ale teda asi nie...
Asi som aj ja sebec a bojim sa byt sama, bojim sa opustit myslienku rodiny ktorou sme mohli byt...a odmietam pripustit ze vlastne by sme nou asi nikdy neboli...

deti95060810
10. apr 2017

no neviem ale tento baran sa mi ozaj nehodí na pozíciu otca a milujúceho manžela. Troška zavčasu vystrkuje rožky. asi ešte veľmi dlho budeš čakať kým sa mladý pán spamätá ....

sissy27
10. apr 2017

@vecnenaivna základný omyl - že ho potrebuješ ty, že ho potrebuje dieťa... Čo na ňom akože potrebujete?? Nezodpovedný lenivý lajdák, nič viac... Ty si zariadila, ty si vybavila, ty si pomohla, ty si sa postarala - milosťpán si zvykol a ty zrazu chceš aby sa zmenil?? Nevedel sa postarať sám o seba a zrazu by sa mal postarať o seba, teba a ešte aj dieťa?? Ty čo si sa teraz vyliahla z dinosaurieho vajca či čo?
Z hovna bič neupletieš a čím skôr to pochopíš a zariadiš sa, tým lepšie pre teba aj pre dieťa.

verenna111
10. apr 2017

Ahoj.viem je to tazke ale kopni ho do riti.ja sim bola vo velmi podobnej situacii s mojim ex partnerom anglixankm a byvala som v uk tak som to s nim tahala dokym mala dcerka roka a pol a a pitom som odisla co uz mu prepinalo ( schizofrenia rozpravanie s duchmi a tiez nechcel.ist pracovat furt vyhovorky bla bla) tak som s nim stratila 6 rokov zo zivota a lutujem ze som neodisla od neho skor...teraz som vydaaa s tromi detmi a nie je to nikdy uplne ruzove ale moj chlap je sto krat lepsi ;) drz palce a nezabudni tvojho poslat niekam.neboj zvladnes to a hlavne bez stresu, ktory ti on tera sposobuje.

alexandraalexandrova
10. apr 2017

ano, si naivna. A bolo by fajn si to vo svojej hlave dat do poriadku este predtym ako sa dieta narodi, priznat sa, ze zijes s nezodpovednym idiotom, ktory NIKDY nebude tvojmu dietatu otcom ani tebe partnerom a balit si rovno kufre a ist od neho co najdalej. Ak mas kam, uz vcera bolo neskoro. Nech sa tvoje dieta nenarodi do takejto "rodiny". Mimochodom, ja ako slobodna matka ta mozem uistit ze mojmu dietatu je tisickrat lepsie iba so mnou, nez zit v nefunkcnej rodine, kde by sme sa s ex denne hadali a "vrazdili" za kazdu blbost. Cim skor odides, tym lepsie pre teba aj pre dieta...

zuzana203
10. apr 2017

...mne je iba toho dieťatka ľúto...nič dobré ho s takým "akožeotcom" nečaká. Ty budeš vystresovaná, on sa nebude zaujímať, starať už vôbec nie..no, zváž to ešte, kým nie je na svete porieš, nech má pekný život. Ono za to nemôže, že Ťa tak opantal....

vecnenaivna
autor
10. apr 2017

Dakujem zienky...je to hrozne, preco su ti chlapi take padavky...urobia si rodinu slubuju lasku a statoatlivost a ked ide do tuheho tak utecu...
A my zeny to mame zvladat... priroda sa zblaznila uz ani ta nefunguje ako ma...matky musia na seba vziat aj role otcov... 😔
Citim sa hrozne ponizene a opustene...😢

sissy27
10. apr 2017

@vecnenaivna no a ešte sa poľutuj 🙄🙄🙄
Prečo sú chlapi takí?? Lebo im to ženy ako ty nie len dovolia, ale ešte ich v tom aj podporujú!!! Počnúc niektorými matkami, ktoré si svojich synáčikov pestujú ako vzácny exemplár exotickej rastliny, ofukujú im zadky až do štyridsiatky a pokračujúc ženami, ktoré neviem komu dokazujú, že zvládnu toto tamto, nech len miláčik pekne ležká, ona cestou z práce nakúpi a kým milosťpán ráči prevrátiť svoju ctenú riť na druhú stranu, tak čiperná žienka má hotovú večeru o 4 chodoch a nechce za to nič, ešte aj nohy roztiahne a nechá si dieťa spraviť a to samozrejme bez nároku na nejaký vážny vzťah, zodpovednosť, od chlapa. A potom takáto superžena ide do mdlôb, že jej srdca šampión sa nemá ani k práci, ani k domácnosti, ani k tej starostlivej žienke a k malému dieťaťu, ktoré ho oberá o servis aj pozornosť, už vôbec nie...
Nie že príroda sa zbláznila, to len ľuďom "veď _vieme_čo"...

marcelatje
10. apr 2017

@vecnenaivna viem ze je to tazke, bojis sa ze prides o rodinu aku si si vysnivala. Bohuzial ta existuje len v tvojich predstavach. My zeny dokazeme v mene lasky prepacit vela, najma ak su vo vztahu deti a zda sa nam nekonecne tazke odist. Ako ti baby pisali takehoto chlapa ty nepotrebujes, ale na to rozhodnutie musis vyzriet a cesta k nemu bude trnista.
Mala som takeho prizivnika, trvalo mi niekolko rokov kym som sa odhodlala a aj ked rozchodom.sa peklo este len zacalo bolo to najlepsie rozhodnutie mojho zivota 👍

vecnenaivna
autor
10. apr 2017

@sissy27 nebyval vzdy takyto, k tomu prave nepatri medzi tych o ktorych sa starala mamicka odisiel z domu v 18 na vlastnu past, vzdy mi prisiel zivotaschopny vsetko sme planovali spolu, vedel vybavit a postarat sa...nelutujem sa, viem se ako som si ustlala tak spim...
Tiez som nikdy nepatrila medzi zeny co si nechaju skakat po hlave, mala som jasno co chcem. NIKDY by som si nebola seba predstavovala pred rokom , dvoma v tejto pozicii! No ked sa clovek zalubi a potom este aj pride dieta...vidi veci inak a snazi sa zo vsetkych sil aby bolo dobre a aby bola rodina spolu. No tak isto uz aj zacinam chapat ze on je proste strateny a sam nevie co chce. A ked nedokaze bojovat teraz a pre nas tak kedy? A to ja momentalne nemozem riesit, nemozem hladat jeho stratenu.identitu hoci by som velmi chxela aby bol naporiadku, mal rad seba, zivot a NAS . Lebo taky bol. A preto stale dufam ze taky bude. Ale tam sa asi zamotavam, lebo o toto vsetko sa snazim asi len a len ja...

vecnenaivna
autor
10. apr 2017

@marcelatje dakujem...presne TAK sa citim! Mat tak tvoju silu...ale ja ju proste musim najst a konat...inak sa v tomto mozno zakopem na moc dlho a bude stale tazsie sa z toho dostat...
A presne toho pekla po rozchode sa bojim asi este viac ☹

marcelatje
10. apr 2017

@vecnenaivna dolezite je ze mas triezvy pohlad na vec. Momentalne si asi v najzranitelnejsom obdobi zeny, kedy sa isty cas o seba nedokazes postarat.
Bude lepsie, no dovtedy bude este vela krat zle 😟 clovek vsak potrebuje prejst tu cestu aby bol vyrovnany so svojimi rozhodnutiami a nic nelutoval.

jeennyv
10. apr 2017

@vecnenaivna dnes vela ludi robi podobne veci..maju problemy do toho pride dieta a zhorsuje sa to..dovod..dieta problemy neriesi..ono je rozdiel hovorit o dietati v prvych tyzdnoch, ze jej babo...zena citi ako rastie atd..pre muza je to v zaciatkoch abstraktne, cize to "zvladaju"..no s rastucim bruchom to zacne byt realita a ten co na nu nie je pripraveny zdupka doboz, ked su problemy co vztahu ci ma nejake vlastne...a ti sa zodpovednymi oteckami nestavaju v danej situacii..za mna zloz naivitu a premyslaj o zivote ty a dieta..lebo ci s chlapom alebo bez chlapa mozes byt sama na vsetko..

moonlight1210
11. apr 2017

@vecnenaivna životaschopný... nuž, starať sa len o seba je jedna vec. To dokáže skoro každý, keď musí. Zníži napríklad nároky a dá sa.

Neviem, čo ten tvoj mal pred vašim vzťahom. Ako presne sa vedel o seba postarať. Ako sa ta jeho samostatnosť prejavovala (co by ma zaujimalo, ak napíšeš).

No a Starať sa o rodinu (deti) je vec úplne iná. To už nie je o sebe, ale o nich. A to nie každý dá. Niektorých myšlienka, že takto to bude najbližších x rokov, proste ubíja a rezignujú. A utečú pred zodpovednosťou.

Strana
z9