Som naozaj iba naivná?
Ahojte zeny a zienky.
Som v zufalej situacii a neviem uz ako dalej.
Som v 8 mesiaci tehotenstva, synceka cakam s clovekom ktoreho nekonecne milujem, no zda sa , ze on mna uz v poslednej dobe nie. Prave teraz , ked ho naozaj potrebujem. Dietatko prislo necakane no rozhodli sme sa nechat si ho a rozhodli sme sa spolu. Velmi sa na babo tesil, mali sme pred tym vo vztahu mensiu krizu no ked som povedala ze som tehotna, snazili sme sa aby vsetko fungovalo. No ja asi viac...ja sa stale snazim viac... Uprimne, moj priatel nie je prave psychicky vyrovnany typ. Nikdy neviem co od neho cakat. Par mesiacov fungoval ako hodinky a teraz opat nie...nedokaze sa postavit na nohy, ist do prace a starat sa o nas. Nedokaze najst chut ist dalej. Tak mi to povedal. Stale mu hovorim aby sa spamatal, ze to dieta je tu a teraz a ono nemoze za jeho rozhadzanu hlavu, ze za 2 mesiace sa mu narodi syn , ktory bude potrebovat otca! Ja som mu vzdy bola oporou, vzdy som ho zachranila od problemov, vzdy som zariadila byvanie a peniaze...a teraz ked je to na nom...tak uteka. Uz je to skoro mesiac co zase nema pracu a robi same hluposti. Hadame sa, nadava mi...niekedy sa proste cely den neozve a ani nepride domov! Naposledy nebol doma 4 dni a 4 noci...stale si nasiel dovod preco NEMOZE prist a uprednostnil.kamaratov predomnou. Ja ho potrebujem, MY ho potrebujeme! Uz sme sa niekolko krat takmer rozisli no ja mu stale davam tu sancu ze sa zmeni...ze bude.dobre...ze bude otec a muz ako ma byt. No hnes po tom ako sme sa opat udobrili, opat zmizol a neozyva sa...
Som zufala a uz naozaj neviem co mam robit. 😢
Som iba hrozne naivna? Alebo je tu sanca ze sa napravi? Aj ked bojujem z 90% iba ja....?
@didi35 dakujem, pekne.si mi nalozila, ale pravdivo....
@obsadenemeno ked som zakladala diskusiu, nevedela.som veci ktore viem DNES. to ze si dal sem tam travu, som vedela. Ale.to uz dnes skoro naozaj kazdy...
No ked to zacalo byt prehnane, vedela som ze to.neni ok. A to som este nevedela o najtvrdsom kalibri...nebola.v tom.len trava...ale.ovela horsie. A to viem az dnes... myslim, ze dnes uz viem rozoznat a odovodnit vela.jeho nalad, spravanie a to ako sa kedy.zachoval... a preto.ked som sa dopocula ze povedal, ze prestane ked sa maly narodi...Neverim. Neverim ze tomu veri on sam...
Tym ze som sa nikdy.nepohybovala medzi tymito vecami, nikdy som nerozoznala a nevsimla.si ze by nieco bral... naozaj sa da zit s niekym kto je zavisli a nevsimnut si to...Laska je slepa, skutocne. Nechcela.som vidiet ze by nieco mohlo byt tak v neporiadku, ze sa to.neda vyriesit alebo.zmenit.
@vecnenaivna nie laska je slepa, ale ludia si vedome zakryvaju oci pred pravdou....proste nechcu vidiet, ako to naozaj je.
Tak nezabudni na to, ked nabuduce "uveris" bajkam.
@vecnenaivna no, neviem, či on chce s tým prestať, keby chcel, prestane hneď, nemusí čakať pokým porodíš. Inak to máš pravdu, že človek, ktorý nemá skúsenosť s drogami nemusí vôbec postrehnúť, že ten druhý niečo berie. Ale keby ho videl niekto, kto má s trávou alebo inými drogami skúsenosti, ten Ti hneď povie, že na niečom fičí. Zapliesť sa so závislým, pozri si, no teraz mi napadol dosť odstrašujúci film Deti zo stanice Zoo. A ešte čo sa týka rozchodov, možno len na inšpiráciu, výborný je český psychológ Jeroným Klimeš, nájdeš na youtube videá, také troj hodinové, asi tri diely a tuším posledné je o rozchodoch. Tam pochopíš ich mechanizmus. Možno nie si pripravená na rozchod ešte, ale Klimeš stojí rozhodne za to sa na neho pozrieť a vypočuť si ho.
@vecnenaivna ja verim ze laska moze byt slepa, no ak sa ani po zisteni takychto skutocnosti neurobi zmena, potom je to uz hlupe. Chapem ze je to pre teba tazke, ci uz kvoli tomu co citis alebo neochote vzdat sa vysnivanej, stastnej rodiny aj napriek tomu ze rozum ti hovori nieco ine. Cudzi vztah sa ukoncuje lahko a aj napriek tomu, ze vacsina rozchodov zien co ti tu radili by tiez nebola jednoducha, no v mnohych veciach mali pravdu. Drzim ti palce a verim ze ako jedna z mala mas sancu sa z toho kolotoca dostat aj ked to nebude jednoduche.
@vecnenaivna tak to je dosť vážne zistenie, drogy, fú, ťaký kaliber, od takého ruky čo najďalej preč, ani nešpekulovať, že sa zmení, nezmení, droga človeka ničí a kým sa nedá liečiť, sám od seba to nezmení. Takže už ho radšej nerieš a najlepšie čo urobíš, ho ani ako otca tvojho dieťaťa neudávaj. Už to proste ukonči a začni nový život s malým človiečikom, ktorý bude čo nevidieť na svete.
"bájky" typu "ja sa zmením" - NEEXISTUJÚ !!!
@vecnenaivna Prezivas prave najtazsie chvile, si tesne pred pôrodom a vtedy si jeho podporu najviac zelas. No nestalo sa a nestane sa este vela veci, ktore mas ty vo svojich predstavách. Tvoja tuzba po kompletnej rodine je pochopitelna, ale nie s tymto clovekom. Ty stale dufas, ze on sa prichodom dietata zmeni, ja vsak dufam v tvoje dobro, ze ta zmena nastane u TEBA, v tvojom mysleni a citeni. Drz sa.
@mandala77 to je svata pravda, keby chcel...preco cakat az do narodenia...
Nedavno mi kamaratka, ktoru som nevidela velmi dlho, a ona mojho "priatela" videla len par krat povedala, ze ona to na nom videla...ale ze mi nechcela nic vraviet, lebo vedela, ze som vtedy bola tak strasne zalubena, ze by som jej to ani neverila...
Za tipy dakujem, videa si urcite pozriem! Aj moj psycholog tvrdi, ze potrebujem cas...rozum chape no na citovej urovni nie som tak daleko...vsetko pride... a velmi rada si pozriem take video, este raz vdaka ❤
@marcelatje dakujem, ano poznam to na sebe, ze ked by som mala byt ja ta co radi, je uplne jasne co by som urobila a ako, ale ked si momentalne ty v tej situacii a ide o tvoj rozchod a tvoj zivot, akosi to nie je tak jednoduche ako by som ocakavala, resp. ako by som si priala...
@tanyja zacinam verit tomu...ze bez liecenia to je 0 bodov... a presne...bajky typu zmenim sa - neexistuju... 😔
@toskanka dakujem za pochopenie...naozaj je to pre mna velmi emocionalne obdobie, akoby nestacilo tehotenstvo samo o sebe... presne si.to vystihla, tuzba po kompletnej rodine a dufanie ze po prichode dietata to predsa len bude...
Dakujem za tvoje prianie, velmi si tu zmenu v sebe prajem.uz aj ja sama. Bolo by to neuveritelne oslobodenie...
@vecnenaivna Tebe vyhovuje muž psychológ? So závislými je to tak, oni neprestanú kvôli niekomu, že Ty to od nich chceš, alebo v budúcnosti je nejaký bod a vtedy prestanú (aj keď by možno aj chceli ale je to silnejšie ako oni) ale často musia padnúť na úplne dno kedy si uvedomia, že pomoc potrebujú. Ním je zbytočné sa zaoberať, lebo nemáš vo svojej moci to ovplyvniť. Ale skôr, čo je v Tebe, že máš takú silnú potrebu ho zachraňovať.
Ono, aby si v tej záplave citov, časom nespadla na svoje dno aj Ty spolu s ním. Ale už bude v tom aj dieťa a bude to omnoho ťažšie. Je aj svojpomocná skupina Al - anon, to sú príbuzní nejako závislých, ja by som na Tvojom mieste zašla na nejaké ich stretnutie alebo skype, aby si bola konfrontovaná s tým, čo Ťa môže čakať a ako aj Ty si v tom statočne namočená, v spoluzávislosti. Ale na všetko treba čas a dospieť vnútorne k rozhodnutiam. I keď myslím, niekedy práve radikálne rozhodnutia sú najlepšie, čo človek môže urobiť. Nahnevať sa, povedať, tak to už teda nie a pozbierať sa z rozchodu.
ak si prisla na taketo zavazne zistenia bude najlepsie ak vezmes doslova nohy na ramena, nech ta nestiahne zo sebou. taketo stavy su na ustavnu liecbu a ani potom nie je iste, ci sa z toho clovek na dobro dostane. o dietatko sa postaras aj sama a isto ti pomozu hlavne rodicia. neboj sa, bude ti lepsie ako keby si mala by s nim
Včera som našla jednu fajn stránku (je to aj o emocionálnej závislosti), je to tam síce vypísané tak heslovite, ale to stačí:
http://medicinman.cz/?p=nemoci-sympt/zavislost-...
A pozri si dole "mít se rád" 🙂
@mandala77 mam psychologicku, zenu. Je uzasna, a som velmi rada ze mi je k dispozicii a na telefone, kedykolvek potrebujem. Velmi mi pomaha hlavne v tomto obdobi...
Dnes som si uvedomila, ze to co ma tak velmi boli je asi skutocnost, ze si zacinam uvedomovat, ze ho vnutorne pustam... uz mu nedokazem byt tou oporou ako pred tym. Uz mu neviem povedat ze neboj bude dobre, zvladneme to, milujem ta...nedokazem. Dnes ked mi napisal ako sa mam a na otazku ze ako on, mi odpovedal, ze da sa...od doziva. Hrozne to boli ked vidite cloveka, ktoreho poznate aj v tom dobrom svetle a viete, ze vie byt uplne super...ako sa takto znicil...
Napisala som mu po veeelmi dlhom vahani, iba to, ze uz by s tym mal naozaj nieco urobit. A ze mi je to luto...
Lebo je. Ale nebudem mu tvrdit , ze bude dobre a ze to spolu zvladneme. Na tuto spravu mi uz ani neodpovedal... je to jasne preco, necakal taku odpoved. Cakal sucit a pomoc. Ale ja uz to nedokazem. A citim sa za to z jednej strany previnilo a boli ma to...nikdy som.ho nenechala v nicom sa sameho topit...a teraz to robim. Ale inak to uz asi naozaj nejde... mozno to skutocne potrebuje...padnut na dno. A ja citim.ze ma taha so sebou a nemozem to uz dovolit... no na druhu stranu sa onho bojim. Mam ho rada a bojim sa ze sa utopi...je to hrozny vnutorny boj... viem ze chciet musi sam a presne ako pises , mozno ze on aj chce, ale je to silnejsie ako on...Ale tiez som si vedoma, ze tu nemam ziadnu moc...aj moja psychologicka povedala, ze som urobila co sa dalo. Ze som urobila prenho viac nez bolo mozne, viac nez ktokolvek iny... viac nemozem. Inak stiahne aj mna. A je to tak.
Ano niekedy tie najtazsie rozhodnutia su tie najspravnejsie....
Dakujem sa typ, pozriem sa na to, velmi rada by som spoznala niekoho kto preziva nieco podobne, je dobre vediet ze clovek nie je na svete v takychto veciach sam a existuje sposob ako z toho von...
Dakujem este raz!
@renirv len keby sa mi aspon podarilo mu nastavit zrkadlo aby VIDEL ze naozaj MA problem...
@unicornlady dakujem naozaj moc! Som velmi vdacna za vasu pomoc , rady a odkazy, velmi mi pomahate.
Dakujem zienky ❤
@vecnenaivna Este na zaciatku,ked si zalozila tuto temu som sa Ta chcela opytat,ci nahodou nieco neberie,podla Tvojho popisu som mala ten dojem...prudke zmeny nalad,vecne sluby a ziadne skutky atd
Nakoniec som spravu neposlala,teraz citam,ze berie nieco....hmmm...skoda,ze si o tom nevedela skor,asi by si s nim nezakladala rodinu
vecnenaivna AUTOR
@ renirv len keby sa mi aspon podarilo mu nastavit zrkadlo aby VIDEL ze naozaj MA problem...
Ty nemusis nic, ak potrebujes niekoho zachranovat, tak zachranuj svoje dieta pred tym clovekom. Pomoct si moze len sam. Tiez som mala v zivote nieco podobne a pomohlo mi len zatvorit dvere, vymazat cislo, vymazat FB a vsetko ostatne. Ak sa chce znicit, je to len jeho vola. Ty si pomohla, podporovala, dokonca mu das dieta. Keby sa chcel zachranit, urobil by to hned ako si mu povedala, ze si tehotna. Bohuzial...
@vecnenaivna mne z toho čo píšeš o ňom, nepríde, že by s tým chcel niečo robiť. On má reči,aby si Ťa nejako udržal. Vieš, ono to zachraňovanie často nie je nejaká pozitívna vec. Môže to byť silná vnútorná tendencia, ktorá núti pomáhať (aj tam keď to druhý nechce, nepýta atď.). Mám jednu knihu, teraz mi to napadlo, volá sa Ženy, které milují príliš, nie je ju už zohnať, mám ju v pdf ak mi pošleš mail do IP, môžem Ti ju poslať. Tam môžeš pochopiť, nie jeho, ale seba a je tam veľa príbehov podobných Tvojmu. Inak pokým s ním budeš v kontakte bude to ťažké. Ten Klimeš čo sa týka rozchodov je skutočne výborný. Keď o ňom stále rozmýšľaš, riešiš ho v hlave, nedokážeš sa od neho odpútať. A Klimeš práve vysvetľuje čo robiť a ako s ním ako fantazijnou postavou v Tvojej hlave keď o ňom začneš rozmýšľať, komunikovať.
Nemáš to jednoduché. Je určite veľkou podporou psychologička, je dobre, že v tom nie si sama.
@snehuuulienka tazko povedat co sa maleho tyka...otehotnela som necakane...sice som sa mohla rozhodnut ci si ho nechat alebo nie, ale nebola by som asi schopna ist na potrat...vela som nad tym vtedy uvazovala, aj som bola k tomu priklonena, ale nekoniec mi z.toho bolo tak uzko, ze som na potrat nedokazala ist...citala som aj vela pribehov zien co to urobili a ktore nie a nikdy nelutovali. Takze malicke naozaj lutovat nikdy nebudem.
Budem.lutovat iba to, ze som jeho otca neodhadla skor...
@vecnenaivna skor si myslim, ze si ho aj odhadla, ale si si to nepriznala a ze si si myslela, ze ho zmenis.......
Kazdopadne minulost uz nezmenis. Skus zmenit aspon tu buducnost.
@majka99999 ked som mu oznamila tehotenstvo rozplakal sa od stastia, povedal , ze nas miluje a ze sa o nas postara aj keby co bolo...aj keby mal robit 16hodin denne...Verila som mu kazde slovo... okamzite pricestoval spat (bol v tom case mimo...) a sli sme spolu pravovat do novej prace aj mesta...v tom case mi naozaj prisiel ze chce makat...nuz podozvedala som sa ze aj napriek tomu tam boli tieto veci.. a to sa casom zhorsovalo. Drzala som, odpustila, isla dalej, uverila slubu, ktory mi dal... ved cakame dieta, vravela som si...ked uz som ja sla PN , nastal unho skrat, kde dokonca zacal s rozchodom...potom to preslo, povedal, ze to tak nemyslel a sli sme dalej...nasiel si pracu lepsie platenu, podnajom a fungoval ako hodinky. Bola som dokonale stastna... a pripadalo mi ze uz to bude iba lepsie. Ale nakoniec...sa aj toto stastie skoncilo... A teraz zase hovori, ako to lutuje co urobil a ako sme my jediny zmysel jeho zivota a chce byt s nami a napravi to...
No uz tomu neverim, viem se neverim. Nesmiem. Lebo je to to iste co doteraz. Ano, mozno by aj dokazal zase fungovat, ale iba chvilu...
@vecnenaivna Ty robis velmi vela. Bez toho, aby sa on sam chcel zmenit, to nikam nevedie. On potrebuje pomoc odbornika.
Áno si naivná. Aj ja som taká bola. Mala som takéto indivídum tri roky. Hocikedy ,,zmizol" aj na tri dni popíjať s kamošmi a pelešiť sa. Silou mocou som to akosi dávala dokopy a naivne dúfala že sa zmení. A nezmenil sa doteraz čo už je šesť rokov odkedy niesme spolu.
Keď som zostala tehotná tak som si povedala že stačilo. A čuduj sa svete je to najlepšia vec čo som mohla urobiť. Ešte počas tehotenstva som si našla priateľa a dcéru vychovával / vychováva so mnou on. Od narodenia ju prial za svoju a lepšieho tatina nemohla dostať.
A tiež mi celá rodina a priatelia hovorili nech sa na to vykašlem nech ho opustím, že sa nezmení. Len som to nechcela vidieť. K tomu musíš dospieť sama a uzavrieť túto kapitolu.
Jediné za čo tomu chlapovi vdačím je moja skvelá dcéra aj keď to že je skvelá určite nieje jeho zásluha 🙂 držím palce 🙂
@vecnenaivna ako dlho berie tie drogy??mal by ísť na liecenie
@lenni2 krasny pribeh... 🙂 hoc aj smutny ale s krasnym koncom !
@snehuuulienka co sa postupne dozvedam, bol v tom uz asi aj rok dozadu...a udajne este aj pred tym ako sme sa spoznali 😔
Tazko povedat kam to az siaha...
Liecenie by bolo urcite riesenim aspon prenho zachranit svoju existenciu...ja neviem ci.som schopna mu este v niecom niekedy doverovat... 😔
Dobry večer žienky...Dnes všetko nabralo nečakané obrátky. Po pár rozhovoroch a jednom stretnutí som pochopila sama v sebe, že už necítim to, čo pred tým. Priateľovi som to naznačila, povedala, že sa nechcem stretávať a že sa nemáme hrať na niečo čo už nie je...
V ten deň sa zázračne rozhodol odísť od "kamarátov" a dnes ráno som sa dozvedela, že v pondelok má nastúpiť do tej práce kde sa pred tým vykašľal na pohovor. To mi povedal ten známy, čo mu pohovor vybavoval... Ale vraj či mu ešte neožem pomocť s 10eurami aby mal do pondelka kde prespať...Gratulujem mu a Nie, nemohla. Bezdomovecká ubytovňa De Paul je otvorená.........
Poobede mi volal, že by sme sa mohli stretnúť a povedať si už do očí ako dospelí ľudia,na čom sme a urobiť si v tom konečne jasno, stanoviť si hranice. Znelo mi to fajn, pretože som sa vnútorne rozhodla, že už to poviem celé narovinu a skončím to, nech je ako chce...
Tak sme sa stretli...hneď na úvod ma čakala kytička lúčnych kvetov (lebo takými ma obdarovával kedysi bežne) Čiže na mňa zaútočil citovo hneď, nečakal. Myslel si, že sa roztopím už na kytičkou, čuduj sa svetu, nestalo sa. Ešte mi povedal, že mi chcel dať poslednú kytičku, takú ako kedysi... Ďalší úder na city. Začali sme sa rozprávať, povedala osm mu na rovinu, že už necítim to, čo som cítila a nie je to o tom o čom vzťah má byť. Že mi ublížil tak moc, že nie som schopná sa cez to dostať a veriť mu do budúcna. Čo nasledovalo si viete predstaviť. Emócie výlevy, prosby, PLAČ, výčitky, krik, zúfalstvo, sľuby atd...Vraj prečo TERAZ, keď sa odhodlal, keď už sa postavil na nohy , odišiel od nich hoci aj na ulicu a ide robiť tam a chcel sa pre nás snažiť a ja mu poviem, že je koniec... Teraz už nič nemá zmysel, zobrala som mu zmysel života, pôdu pod nohami atd...Hodí sa tu pod prvý kamion, ja som jediná koho má, jediná koho miluje, žil iba pre mňa a pre našu rodinu.... (Na otázku prečo potom odišiel nenašiel inú odpoved akože mal psychiku v riti...áno - zase raz....) Dievčatá, kľačal mi pri nohách, plakal (!!!) , že to bude iné, že prečo som mu potom dávala falošnú nádej, že máme v budúcnosti šancu. Povedala som, že preto lebo som tomu sama vtedy verila. Ale teraz už nie. Niektoré veci ma bolia časom stále viac. A že chcel aby som bola úprimná tak som. Samozrejme ani neviem ako celé sa to zvrtlo proti mne. JA som teraz opustila JEHO a to práve TERAZ ked oon už sa postavil a snažil ....Podarilo sa mu vo mne vyvolať dokonalý pocit viny a sebeckosti, vraj som mu edala ani tú POSLDNU šancu , ide tu o rodinu o akej sme sa bavili, ved sme sa dohodli a takéto... hrozne mi dával zabrať. Už som kričala aj ja, že keď on opustil mňa v 8 mesiaci a nechal ma samú a bez peňazí ako handru tak to bolo ok?! Vraj s tým žije denne a vyčíta si to....-_- Ale ja už ho nemilujem , ja som ho zahodila, ja som zahodila náš vzťah dávala mu falošné nádeje...fuj, zničil ma. Ale ani sama neviem kde som tú silu vzala, nepodľahla som. Neuverila som, nezložil ma. Vraj mu mám najst lepšieho fotra a jeho ani ako otca nemám
písať! Lebo on sa mu v živote nepozrie do očí, lebo zlyhal rovnako ako jeho vlastný otec... Keď sa otočil na odchod niečo vo mne zakričalo , aby som už viac nečakala a zmizla hneď, inak to bude ľutovať. Naštartovala som a obišla ho (sedel na chodniku a plakal....) ....eše som ani nebola doma a už mi volal, že či je teda definitívny koniec. Povedala som mu, že ja som mu nikdy nepovedala, že už ho v živote nechcem vidieť a že ho nenávidím. Ale vzťah s ním proste už neviem mať a nechcem. Ale že ak u na tom SKUTOCNE záleží, bude sa snažiť AJ TAK. Pojde do tej prace, usporiada si život, bude prispievať a DOKAZE mi to, časom, že stojí o to a že on stojí za to. Že to myslel vážne. Toto mi potvrdila aj psychologička, s ktorou som hneď volala, potrebovala som počuť, že moje rozhodnutie naozaj BOLO správne a výčitky ktoré do mňa zasial sú hlúposť a nesmiem im uveriť. Povedala, že ja som ho nezahodila- to si urobil on sám.
Viete, hoci veľa z vás má naňho úplne hrozný názor ( a právom) , ja ho v srdci budem mať vždy rada, vždy budem rada ked budem vedieť že je OK, čakám s ním dieťa a to sa nedá len tak opomenúť... Aj teraz, mám oňho starosť, čo robí, kde je, či si ozaj neublížil, vonku je búrka, on nemá kam ísť atd...BOLI to, veľmi. Cítim sa voči nemu niekedy viac ako jeho mama , alebo ho len proste skutočne milujem. Nechápte ma zle, svoje rozhodnutie meniť nehodlám a neľutujem to. Dostala som ešte aj do telefonu že takto som sa teda JA rozhodla, nech si žijem život, ktorý som si vybrala a on si bude žiť svoj...ževraj som ho úplne odhodila a práve teraz ked bla bla bla.... vieme.
Fuj hlava ma bolí ako psa, som zničená, srdce na milion kuskov, ale viem, že som urobila dobre. Jediné správne rozhodnutie. Teraz už len z tejto cesty nezísiť, nepodlahnuť lútosti, bolesti zo zlomeného srdca, neuveriť výčitke, že som mu možno ešte predsa tú jednu šancu, poslednú, mohla dať , a ísť ďalej. Stáť si za tým.
Nechcem ho stratiť...bojím sa oňho prísť, ale to je asi normálne. Ak on o nás skutočne stojí, má čas to dokázať. Ak sa viac neozve a neukáže, ak na svojom živote nič nezmení, tak o nás skutočne nestál.
Viem, že som mu zobrala jedinú a poslednú istotu čo v život mal...ale nemala som už inú možnosť. Dohnal ma k tomu...
Bože, teraz nájsť silu prežiť tých XY pocitov čo sa mnou preháňa...
@vecnenaivna ak to myslis vazne vytrvaj, dalsou sancou len predlzujes agoniu. Rozchodom.sa casto peklo len zacina. Ty si urobila vsetko co si mohla, on sa spamatal.(ak sa spamatal) prilis neskoro. Bude ta prosit, liskat sa ti, hrat na city, nadavat, vydierat...bude robit vsetko pre to aby si z toho celeho vysla ako vinnik ty. Nebojuj proti tomu. Ty vies ako a preco je to tak. Tvoji najblizsi to vedia tiez a na ostatnych nezalezi. Ak nebude mat v tomto suboji protihraca prestane ho to bavit o to skor.
@vecnenaivna máš psychologičku, máš sa s kým porozprávať, jasné, teraz v tebe kolujú všetky pocity - tie zlé, tie dobré, spomienky, ono sa to utrasie, už tomu nechať len čas a budeš v pohode. Tak ako si napísala, on má dosť času dokázať niečo, ty máš svoj čas a nemrhaj ním len preto, že v kútiku duše ho máš ešte rada. Mal na to skôr myslieť, predtým, ako odišiel ku kamarátom (prečo mu "kamaráti" nedali peniaze keď ich potreboval, zvláštni kamaráti, tí si predsa majú pomáhať...), takže nemusíš mať ťažkú dušu z toho, že on je teraz sám, v búrke, bez peňazí. Teba aj bábätko opustil a ani brvou nepohol, tak sa len obrň neoblomnosťou, svojou hrdosťou a zdravému úsudku.
Ten prvý a najdôležitejší krok si už zvládla !!! Hlavu hore 👍
@vecnenaivna Bože, to je na Oscara. Sedel na chodníku a plakal. A dovtedy robil čo? H*vno. Neuveriteľne ti pokazil celé tehotenstvo a už len to je na facku, takže chlapec nech sa ide pásť. Je dospelý? Je. Tak nech sa postaví na nohy a z teba si nerobí mamičku. Jedno dieťa máš v bruchu a druhé ti fňuká do mobilu. Dobre si urobila.
@vecnenaivna myslím si, že láska ťa hneď prejde a aj ti spadnú ružové naivné okuliare, akonáhle ti bude dieťa plakať celé dni a noci a tvoj buď nebude doma a keď bude, tak bude po trebe ziapať, čo si to za matku, že ti dieťa reve.
a navyše.... mám podozrenie, že tvoj fetuje. Takto sa správajú občasní feťáci ako ten tvoj. Ked príde, prehladaj mu vačky. alebo šuflíky.

@negymama v ktorej teme pise, ze ten jej fesak huli travu? Ak je to pravda, tak uz mame vysvetlenie, ze preco ma taketo vykyvy nalad...... zaujimave, ze to v tejto teme nespomenula.....preco asi? 😠