Som naozaj neschopná?
Ahojte...môj manžel mi pri akejkoľvek banalnej situácii alebo chybe (napr že som neulozila nákup podľa jeho predstavy, nemám upratanu kuchyňu podľa jeho predstavy, do chladničky vie veci z nákupu lepšie on uložiť, on vie lepšie nakúpiť ako ja, ja by som nevybrala také dobré ovocie a zeleninu), hovorí, že som neschopná, slabá žena a nezvladam veci. Akosi mám pocit, že mi pri ňom neskutočne klesá sebavedomie, začína mi byť fyzickú zle, ak sa mi naozaj niečo nepodarí, trasie sa mi vnútro a bojim sa jeho reakcie.... Dá sa s tým niečo robiť, aby bol normálny? Niekedy to bol naozaj úžasný muž 😑😑😑 Už som mu niekoľkokrát povedala, aby to nerobil, ale on stále, že za to môžem ja, lebo vytváram situácie, kvôli ktorým mi to musí hovoriť. 😳
@zoro9836
@mandzula
@katkine_terapie
@toskanka ahojte, čítam to priebežne...trochu sa mi zdá, že tu ľahko človek získa hneď názor, že je muž manipulátor, akoby to bolo "moderné" v tejto dobe a veľmi ľahko ľudia idú od seba. Môj je dobrý otec synovi, stará sa o rodinu a v dobrých obdobiach je fajn, kým zas niečo nepríde...povedala som mu jasnejšie, aby také reči znižujúce sebavedomie neviedol na moju adresu, uvidím, ako bude reagovať..dlhodobo sa to ale znášať nedá...komunikácia sa musí zmeniť a upraviť...ja si uvedomujem, že nie je ok, ako sa cítim..😑
Nie až takto ale aj môj mužiček takto rád manipuluje a citovo vydiera ..ale ja sa zas nedám každopádne rozmýšľala som dlho ako na neho ...a na koniec som mu nastavila zrkadlo , tak isto citovo vydieram a čo ti poviem zatiaľ to platí 😃 skús aj ty
Autorka, moja kamaratka mala takehoto otca. Jej mama sa s nim rozviedla, az ked uz bola dcera dospela. Kamoska dodnes riesi svoje traumy na terapii. Drzim palce, aby to u vas bolo inak.
Autorka pozorne si čítaj dookola správy od Elizabet a katkine terapie . Taktiež mikadoo má super prístup.
@drakaria Ruku na srdce. Napĺňa ťa takýto život s človekom, ktorému musíš nastavovať zrkadlo? Žiť s človekom, ktorý si vyžaduje pristup na jeho úrovni, oko za oko, zub za zub? Ja by som nechcela žiť s človekom, ktorý zo mňa vyťahuje horšie stránky mojej osobnosti a provokuje ma k správaniu, ktoré je mi v podstate cudzie.
Len to ze vobec spominas ze ma "dobre obdobia"...Ty nechapes ze nie je normalne ze ma "obdobia"?
Pozrite si spolu “NocI s nepriatelom”, mozno mu to docvakne🙂
@autor Nikto z nás si nepraje rozbitie tvojej rodiny. Len ti trocha pootvoriť oči, aby si tieto "jeho obdobia" a tvoje úzkosti nebrala na ľahkú váhu, pretože korene takéhoto správania sú veľmi hlboké a tu nejde len o zmenu a nápravu komunikácie. V každom prípade ti prajem do ďalšieho života veľa šťastia 🍀
tak ako sa sprava k tebe, bude raz aj k synovi. Myslis ze to dieta to ustoji? Pozri ako trpis ty a to dieta budes vedieť pred nim chranit? Alebo aj tebe vtedy nada do neschopnych a budes ochromena a bezmocna? To si prajes? Podl mna je zivot kratky nato aby sme ho prezili v strachu ci podla predstav niekoho ineho a nešťastní.
@macko_usko222 k malému taký nie je. Jeho motivuje, chváli.
@drakaria tiež sa mi to zdá príliš jednoduché.
@mamula20 môj tatinko bol až príliš dobrý.
@vler sme spolu už 15 rokov, od mojich 19, tak áno, asi mi to príde normálne. Zmena nastala ale až od materskej. Pre mňa citelna
A kolko ma maly, rok? To je este malinke dieta, ta prava manipulacia pride neskôr.. Alebo nedajbože ked to dieta si pojde po svojom, bude robit inak ako si tatinko bude želať..
A jeho rodičia sú rozvedení. Mama submisivna.
@elizabet173 to nie..ja viem, že to nie je ok a aj on vie, že som s tým není ok..hľadám skôr návod ako sa zachovať, keď podobná situácia zase nastane...čo je najlepšou protireakciou...ako mu zobrať vietor z plachiet..rozmýšľam...kde je hranica medzi manipulátorom a človekom, čo možno len neváži slová?
Preboha, to skutocne mas takeho muza? Pokial si mysli on, ze je to v poriadku, tak ho nezmenis. Mozno by mu "pomohlo" ochutnat vlastnu medicinu. Ja osobne tiez velakrat si myslim, ze upracem lepsie ako manzel, ale nidky som mu to nepovedala, a nikdy po nom neopravovala. Ale pride mi uplne vrchol, aby si mysleli, ze on este aj vyberie v obchode lepsi tovar. Askutocne mu nedochadza, ze to nie je v poriadku. Toto by snad nikto normalny nestrpel. A jeho spravanie nie je normalne
@autorka Už som nemala v pláne reagovať 🙂. Len možno ako príklad uvediem: Prchkého človeka by vytočilo, ako si zas uložila veci do chladnicky, že nemôže niečo nájsť. Manipulátor to okorení tým, že preto si to takto uložila, lebo si totálne neschopná. Ten zasiahne tvoje citlivé miesto a zníži si sebavedomie.
@mandzula nevera...s otcom raz rocne sa vidí a s jeho maminou má tiež vlazny vztah.
@toskanka ďakujem, presne niečo také má zaujíma. Pochopiť ten rozdiel