icon

Som naozaj neschopná?

3. dec 2022

Ahojte...môj manžel mi pri akejkoľvek banalnej situácii alebo chybe (napr že som neulozila nákup podľa jeho predstavy, nemám upratanu kuchyňu podľa jeho predstavy, do chladničky vie veci z nákupu lepšie on uložiť, on vie lepšie nakúpiť ako ja, ja by som nevybrala také dobré ovocie a zeleninu), hovorí, že som neschopná, slabá žena a nezvladam veci. Akosi mám pocit, že mi pri ňom neskutočne klesá sebavedomie, začína mi byť fyzickú zle, ak sa mi naozaj niečo nepodarí, trasie sa mi vnútro a bojim sa jeho reakcie.... Dá sa s tým niečo robiť, aby bol normálny? Niekedy to bol naozaj úžasný muž 😑😑😑 Už som mu niekoľkokrát povedala, aby to nerobil, ale on stále, že za to môžem ja, lebo vytváram situácie, kvôli ktorým mi to musí hovoriť. 😳

Strana
z9
vivi76
5. dec 2022

Vopred sa ospravedlňujem,ale pýtali sme sa.Na základe opisu máte doma sociopata. Nájdite si definíciu sociopata a dáte mi za pravdu.

zorienka333
5. dec 2022

@ali12377 Inak to, ze ho obhajuje, je dalsi jasny symptom toho, ze podlahla manipulatorovi.

beata117
5. dec 2022

Súhlasím, je to prvý krok k manipulatorstvu. Zažila som to, našťastie som z tohto vzťahu včas vycúvala...

darinkal
Autor odpoveď zmazal
jaga61
5. dec 2022

@zoro9836 nechápem prečo sa stále ako chlap pcháš do ženskej diskusie. Hľadaj si chlapskú alebo kresťanskú keď Ťa feministky hnevajú.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
fcuk
Autor odpoveď zmazal
zuzu11166
5. dec 2022

@jabadabadu suhlasim s tebou a fakt zalezi asi na tom aku zenu ma vedla seba-myslim to tak,ze kolko si ona necha od neho.
Garantujem,ze mne by to dlho nerobil...
Ja som mala tiez jedneho idiota,netusim,ako som to s nim vydrzala 4 roky,ale potom som ho riadne prekvapila,ked mi uz pretiekol pohar,takze viem o com hovorim...
Bez mihnutia oka a bez emocie som sa na neho tak vykaslala a odisla,ze len " kukal"
No,pravda je,ze ja som mala kam odist
Ak zena velmi nema kam,je to urcite tazsie

autor
5. dec 2022

@vivi76 určite nie je sociiopat a ani nema milenku...buď perfekcionista,.čo mu trochu chýba empatia alebo to horšie...idem si to testovať, tie situácie a reakcie....veľmi dúfam, že je to tá prvá možnosť a že po výraznejšom ohradeni sa sa to prestane vyskytovať....lebo v tom kolotoči žiť je ťažké...ale tak aj iné páry majú svetlejšie a temnejšie dní...ale nadávky a dupanie sebavedomia je naozaj cez...ospravedlnenie je vždy, že keby som ja tak nereagovala, hneď všetko pochopila, neplakala atď, tak by tak nereagoval...podľa.mna aj keď je človek neviem ako vytoceny, nemá prejsť do týchto slovných zvratov...inak je to veľmi inteligentný muž..o rodinu sa stará...všetko....len toto 😑

sandria
5. dec 2022
aurora33
5. dec 2022

Autorka, budem sa znova opakovať, ale ty ho stále len obhajuješ a obranujes. Už toto znamená, he si zmanipulovaná. Takýmto štýlom sa dostaneš do vľúdnejší kruhu. Chvíľu to bude fajn, potom ho TY niečím nahnevas, bude zlý, ty si poplaces, ospravedlní sa a takto stále dookola. Nuž, ale rob ako chceš. Obhajuj si ho ďalej. Hľadaj v ňom radšej prvky perfekcionistu a testuj ho. To ti urcite pomôže 🙂 len sa jednoducho snažíš nevidieť to, čo tu vidia všetci.

heleninamama
5. dec 2022

Ženy, čo tu vypisujete 9 strán - pozrite si úvodný príspevok ešte raz. Ona s ním chce zostať za každú cenu a hľadá radu, ako to spolužitie prežiť a nedráždiť ho. Nezaujíma ju, či je psychopat, sociopat, manipulátor alebo narcis a nechce odísť nikam.
@anonym Namiesto fňukania na nete sa nauč ukladať nákup podľa jeho predstáv. Pofoť si chladničku, keď nákup uloží on a pekne ukladaj - podľa veľkosti, farby, značky, dátumu spotreby, daj pozor na správne otočenej etikety... Rovnako postupuj v kuchyni, v skriniach - čistota, komínky, roztriedenie, poriadok, systém - presne ako si to Tvoj pán vyžaduje. Nauč sa vyberať krásne ovocie a zeleninu, radšej si hryzni do jazyka ako by si ho mala provokovať svojimi názormi. Časom si zvykneš a prestaneš aj myslieť. Neboj, dobre bude. Emócie potlač, on ich nepotrebuje a ani neocení. Skôr naopak. Hlavne neplač a nekrič, lebo ho vyprovokuješ a Tvojou vlastnou vinou Ťa bude musieť prizabiť. Zbytočne mu tak zničíš život a to si on predsa nezaslúži. Pamätaj, je to dobrý inteligentný muž a stará sa o rodinu! Nevytváraj situácie, pri ktorých by musel kričať - buď ako stroj - tichá, bezchybná, nenápadná pomocnica v domácnosti... Veľa šťastia. 😘😭

ajuska111
5. dec 2022

@mofa toto som chcela napisat pocas citania tejto diskusie

@autor zamysli sa- pred tehotenstvom si bola nezavisla pracujuca zena? a kedy sa zmenilo jeho spravanie? ked si uz bola zena na materskej zavisla od neho? a teraz ti len pomaly podkopava sebavedomie…

paniduhancikovie
5. dec 2022

Inak. Inteligencia ako taká nie je obhajoba, nikto netvrdí ze je hlupák (teda emocny hlupák je). Inteligenciu mu nikto neberie, no inteligentni manipulátori a poruchy osobnosti sú horsi...tym ze sú inteligentní sa tak ľahko neprezradia. Ti menej inteligentní sa časom niečoho co ich prezradí dopustia.

alenka0
5. dec 2022

Ešte raz to skúsim formulovať.. Ja som toto prežila. Presne to iste a problem bol niekde inde. Absolútne to nebolo o neschopnosti ženy, ale o hľadaní chýb na nej pre upokojenie si svojho svedomia. A áno.. Je manipulátor...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
karinsun
5. dec 2022

Po precitaní celej diskusie a tvojich odpovedí musím úprime napísat, že mi je ťa naozaj luto… verím ze sa ti raz otvoria oci a dufam ze nebude neskoro… ja som od takeho ako mas doma odisla…tiez to takto zacínalo a skoncilo to velmi zle.. ale to je rada ktoru ty nechces tak ti zelam len vela stastia… budes ho potrebovat ❤️

nypajuli
5. dec 2022

Ja ked ma niekto skritizuje zacnem vrieskat. Zlakne sa a viac ma nekritizuje.

andreatytler
6. dec 2022

Podla mna strasne vela ludi je takych ze robia zle veci podvedome, lebo to maju tak naucene z domu a zaujimave je ze tie veci robia vacsinou len v rodine. K cudzim, alebo v praci sa dokazu chovat normalne, takze az take podvedome to nie je.
Toto jeho spravanie by sa dalo uplne jednoducho kontrolovat ale on to chce tak robit, lebo si tym zvysuje svoje ego. Tvoje ego podupe a svoje vychvaluje do nebies a to mu dava dobry pocit. Ale co je to za charaktek ked to robi na tvoj ucet? Magor je to.
Reagovat na to a zastavit to by som skusila tak ze by som mu velmi jasne dala najavo ze sa mi to nepaci. Navrieskala by som na neho tak ze by m v usiach zalahlo a navrieskala by som kazdy jeden krat az kym by s tym neprestal.
Problem ale bude v tom ze ked zacnes s vrieskanim, alebo inym odporom, tak on pritvrdi, alebo sa zoberie a pojde prec. V momente ked si uz nebude moct na tebe mastit ego, uz ho nebudes zaujimat. Je mi luto. Tomuto nedavam velke sance na uspech.

ropucha6
6. dec 2022

@andreatytler velmi dobre napisane…skusil by to na niekoho asertivnejsieho, tak by ho poslali do riti, ze ego by hned splaslo…autorka, ano, pary maju svetlejsie a tmavsie momenty, ale opakovane spravanie co popisujes je proste neprijatelne. Bud sa s tym zmier alebo to ries.

audrye
6. dec 2022

Mila autorka, zda sa mi, ze v tom trochu tapas. Respektive sa snazis najst to dobre v nom. A ono obcas aj je fajn manzel a dobry clovek, ale pozor, postupne tie fajn obdobia budu coraz kratsie... Ako vlastne sama vnimas, niektore veci, ktore muz robi, su cez tvoju hranicu... Napisem ti par bodov, ktore by ti mohli pomoct sa zorientovat v tom, ci mate problem:
- Mas strach, podvedome rozmyslas, ci veci robis spravne, len aby si ho nenastvala.
- Trpnes, ci si nieco urobila spravne.
- Vyhybas sa situaciam, ktore by ho mohli nastartovat, chodis 'po spickach'.
- Neda sa ale odhadnut, co ho nastartuje, co bude zle. Takze vlastne musis byt neustale v pozore.
- Zo svojich reakcii vini teba, tvoje spravanie a konanie. Avsak to je hlupost, on si je jediny sam zodpovedny za svoje pocity, slova a ciny. Predstav si, ze 100 ludi moze zareagovat 100 sposobmi na tu istu tebou navodenu situaciu, vypoveda to o tebe alebo o nich?
- Dufas, ze sa zmeni, ked mu povies, co ti vadi, o svojich pocitoch. Nic sa ale nezmeni, pretoze on nechce. Tvoje pocity teda nie su pre neho dolezite.
- Do vztahu sa vkladate kazdy inym dielom, malo by to byt rovnocenne 50:50 a vzajomne.
- Pri prvej nadavke ci ponizovani, ak nebola dana velmi jednoznacna hranica, opakuje sa to opat. A tomu ver, ze ked to urobil raz, urobi to znova a znova a bude sa to zhorsovat.
- Vacsinou budi v spolocnosti dojem galantneho, sarmantneho a dokonaleho manzela, ake rozdielne od toho, co sa deje za zavretymi dverami...
Ak si sa nasla v tychto bodoch, je to velky pruser - tak si zacni dokumentovat a zalohovat vsetko nepekne, napriklad vyhrazky, ak k tomu dojde. Rozmyslaj, kam by si isla, odkladaj niekam bokom uspory na start, vytvor si zadne vratka a ak sa rozhodnes, ze odides, uz nikdy sa nevracaj, ani keby kupil tisic ruzi a sluboval modre z neba....

zorienka333
10. dec 2022

@jaga61 @zoro9836 je taky babsky cecek, neries ho. Vnucuje svoje nazory do kazdej zenskej diskusie, a vacsinou sa to toci okolo toho, ze ked ti chlap ublizuje, drz hubu a porozmyslaj, ako mu byt lepsou manzelkou.

zorienka333
10. dec 2022

@zoro9836 Ale to o tom necitani plati aj pre teba. Ked sa ti nepacia feministky, na co cely bozi den lozis na babske fora? Proste su iste situacie, ktore ako muz nedokazes a nemozes pochopit, lebo si nevyrastal ako zena, nebol si vychovavany ako zena a nemal si modely v inych zenach. Ja sa tiez nejdem tvarit, ze rozumiem muzskej skysenosti a nejdem muzom radit, ako trafit do zachodovej misy, lebo tento problem jednoducho nemozem mat. Chapeme sa?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zorienka333
10. dec 2022

@zoro9836 Preboha. Nieco ako “humorny zazitok” s tebou v debate o tvojom triafani do misy je nieco, co by som naozaj nechcela zazit.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Strana
z9