icon

Som náročná na manžela?

10. jún 2021

Prosím Vás, ja už neviem či ja som náročná na môjho manžela alebo je to fakt také zlé. Opíšem teda o čo ide. Manžel od januára nepracuje, ja som na RD s 10 mesačným dieťaťom. Kedysi sme fungovali u nás, tak že mi bežne pomáhal okolo domácich prác a teraz už ani neviem koľko to trvá, ale isto pol roka vyše sa ničoho ani nedotkne. Nechcem mu krivdiť, raz týždenne alebo dvakrát Max. Navarí, ale to takým štýlom, že bordel všade, samozrejme to musím ja upratať, ja keď varím neuprace nič, vlastne nič iné nerobí, len fakt 10hod denne aj viac je vonku s kamarátmi, prosím pekne a to má 50 rokov, ja si myslím, že už aj tým kamarátom určite lezie na nervy, nepríde mi to teda normálne, že sa toľko flaka a mne doma nepomôže s ničím i keď nemá prácu, s dieťaťom je tak cca pol hodiny denne aj to sedí na gauči a tuka do mobilu, večne má nejaké pripomienky napr malému som ukazovala bublifuk včera a on že je zvedavý kto tie fľaky z podlahy umyje a mu hovorím však aj tak umývam všetko ja, tak nech sa nestará a on že a čo by som nechcela, že aby mi varil a ešte aj podlahu umyl a som mu naspäť povedala že kedysi mi ozaj aj s tým pomáhal a to chodil aj do práce a on sa so mnou zas nebavil zduty celý, s malým nechodí von a keď som sa snažila porozprávať o Tom,, flakani že sa mi to nepáči, tak zas nervy mal, nadávky aké mi povedal to radšej nenapíšem a že on mi ešte ukáže ako sa flaka.Ja som už z toho taká zdeptaná, že ani neviem čo je normálne, tak vás poprosím o názory

kvetinka75
10. jún 2021

nuž 50tnik chce mať svoj kľud, mám jedného doma. Neviem si predstaviť, že by sme mali malé dieťa. Už teraz je unavený, chce svoj kľud. A to je jasné. Roky pracuje, človek sa naháňa, už potrebujeme ubrať. Možno mu je lepšie mimo, kde nerieši žiadne povinnosti, malé dieťa a pod. Treba sa s ním porozrpávať

mpg
10. jún 2021

Obyčajne to býva tak, že to tých 50-tnikov dosť rýchlo prejde - aj chcú dieťa, ale starať sa musí manželka, tu by najlepšie bolo, ak by si našiel novú prácu a zaujal sa tým, nie len kamarátmi.

retatka
10. jún 2021

Neverím ,že ten chlap bol predtým ok .A zrazu sa zmenil .To veľa žien tu tak prezentuje ...no starého capa nezmeníš .Asi je zvyknuty na svoje pohodlie,flakačky s kamošmi .No to si si mala včas uvedomiť ,že žiaden chlap sa zvyčajne nemení ,po narodení dieťaťa, k lepšiemu ale skôr k horšiemu ...a tobôž starý pes ,50-ročný.

autor
10. jún 2021

@panelacikova autorka sa neodmlčala, ale musím robiť aj okolo dieťaťa .. nemám nejako čas mať telefón po ruke a písať, a ty ma poznáš aj zo súkromných správ konkrétne. A mám 23 nie 30

malva123
10. jún 2021

Akoze nevies preci nepracuje...bol zamestnany dal-dostal vypoved...podnikal...neslo nieco...zrusil...pomohol si s PN....a co dalej...je na urade..berie davky? Kto vas zivi?

sasa1310
10. jún 2021

bože. 23 ročná s 50 ročným. Čo na to povedať. Máš čo si chcela. Ja sa ani nedivím, že ťa má za handru a nadáva ti. Pre neho si blbá soplana.

lucka_ke
10. jún 2021

to je jedno koľko má kto rokov, treba to riešiť a hneď, neodkladať problém do budúcna
sadnite si spolu ak nie ste schopní tak s mediátorom a dohodnite sa ako ďalej

rivini
10. jún 2021

Nie si narocna, len si si asi nasla leniveho chlapa...neviem, co ine na to povedat..moj manzel pracuje 10 hodin denne, potom pride domov a pomoze, s cim treba..kedze sa momentalne velmi trapim s tehotenskym vracanim, casto aj nakupi, aj navari, aj uprace, ked ja fakt niesom schopna ani vstat bez toho, aby som ovracala cely byt. A to este zvlada pridat usmev, objat, porozpravat sa...ja fakt netusim, kde na tych chlapov niektore zeny chodia...to v pohode tolerujes, ze chlap, otec rodiny sedi doma na zadku???Toto nie je pre teba problem?

deti95060810
10. jún 2021

podľa mňa máš doma parazita a príživníka. Nerobí, fláka sa.... keby bol pri mne tak už ide kade ľahšie, popr. odchádzam ja.
a to nehovorím o jeho veku... že 50 rokov. Toho už k opatrovaniu dieťaťa nedonútiš.
Skrátka je to už starý, neprispôsobivý chlap. Radšej porieš svoju bytovú otázku ako tohto somára...

elysiacik
10. jún 2021

Tak by som mu vyčistila žalúdok. Dosť čo nepracuje, tak ešte má problém aj doma pomáhať. Asi by som prestala okolo neho skákať, neriešila umývanie podlahy napríklad, alebo pranie, aby zaregistroval, že veci sa nerobia samé.

panelacikova
10. jún 2021

@malva123 nevie nič, lebo chlap ju nemá za plnohodnotnú partnerku. stačila mi jej reakcia... vieš si predstaviť, prečo chce byť vyše 50-ročný muž s 23-ročnou? ja si to viem predstaviť veľmi dobre. osobne som názoru, že do manželstva (ak teda sú manželia) ho dotlačila a možno aj do dieťaťa. a možno otehotnela náročky. nemôžem si pomôcť, ale chlapi po 50-tke túžia mať "dcéry" za milenky a nie za matky svojich detí. máloktorý z nich by chcel byť otcom svojho "vnuka"....
@sasa1310 presne...

malva123
10. jún 2021

@panelacikova a mozno ...odkopla ho prva zena...ona bola rada ze niekoho ma...a teraz vychutnava to preco nie je s prvou zenou...ale z coho ziju? Zeby mal pan take uspory? Neverim...to by s nou nebol...vystacil by si sam...a nehaka by sa vzdy nasla...chuda dievca

lucka_ke
10. jún 2021

@panelacikova to si jej fakt pomohla... trochu empatie by neuškodilo
poznám viac párov, kde muž je omnoho starší a klape to

stanulienkat
10. jún 2021

😳😳23 ročná mladá baba??? Ešte si mohla byť 10rokov slobodná a bezdetna. Keby som mala 23 a narazila by som si päťdesiatnika, musel by mať zlatého vtáka a kopu peňazí na knižke. On je nezamestnaný, lenivý, starý chlap.

kvetinka75
10. jún 2021

môžem vedieť čo ťa na ňom tak zaujalo že si s ním a máš s ním dieťa? veď je to starý chlap pre teba. A ani sa nečudujem, že to takto dopadlo. Mladá si , prepáč ale aj sprostá, keď si si myslela, že 50tnik bude skákať okolo dieťaťa. Ešte okolo tak mladej baby ale len vtedy, kedy sa jemu bude chcieť. A možno si inde ventiluje a mastí ego pred inými 20+ kým si ty doma s dieťaťom.

rivini
10. jún 2021

@stanulienkat 😂😂😂😂😂

anna777115
10. jún 2021

Už,len tá kombinácia 50 ročný chlap a 10 mesačné dieťa.Za mňa nie...

stanulienkat
10. jún 2021

@anna777115 aby sa tu do teba za chvíľku ženy nepustili, lebo tu sú mamičky čo chcú dobre že nie v päťdesiatke dieťa a tvária sa že sú mladé.🙂

anna777115
10. jún 2021

No ja neviem,ja píšem za seba.Mám 44 rokov osemročňé ďieťa,popritom opatrujem ZŤP maminu,mám vlastné zdravotné problémy a som rada,že som rada.Neviem,si predstaviť mať 50 a 10 mesačné dieťa.V takom veku si viem predstaviť vnúčatko...

sisaka
10. jún 2021

@stanulienkat žena po 40. je predsa mladá, dieťa? Prečo nie, vek je len číslo, majú viac energie ako 20 nicky… to len výňatok z iných diskusii… muž je starý, unavený a chce mat pokoj 😂

Za mna, po 40. chce mat už drvivá väčšina žien aj mužov pokoj a nie doma skákať okolo 10 mesačného dieťaťa. 23 ročná s 50? Dcéra a otec. Sa mlada môže rozdrapovat koľko chce, on si urobí po svojom a ju pošle do kúta hanbiť sa za drzosť

sasa1310
10. jún 2021

@lucka_ke ano poznáš a klape to. Čo ale nie je tento prípad. Veď tu má z nej obyčajnú soplaňu.

froschka
10. jún 2021

Ach jaj, tak 50-tnik vymenil staru manzelku za zenu vo veku jeho dcery a teraz mu je sveta zit... nikdy by som sana nieco take neznizila. 50 rocny ma byt zabezpeceny alebo aspon rozumny a slusny. Ale toto je cisty odpad pre mna. Bohuzial co si si navarila, to si teraz zjedz.

kvetinka75
10. jún 2021

a čo sa čuduješ? možno už aj ľutuje, že má s tebou dieťa a dúfa, že keď bude dlho preč, tak to vzdáš a odídeš a on bude mať kľud. 50tnik nepotrebuje naháňať do roboty, domácich prác a detí. Neber to osobne ale možno už aj oľutoval že si vôbec s tebou začal a hľadá únik. Jednoducho, taká je možno realita a ty to nezmeníš. 50tnika aby cepovala nejaká 20tka? Si mu dobrá akurát na jedno

panelacikova
10. jún 2021

bohvie, baby, či sú vôbec manželia.... žeby si na krk uviazal také bremeno? akože dieťa a alimenty, OK. stalo sa. ale žeby si vzal takú žabu? a nezabezpečený? on bude podľa mňa "zahojený" bude mať niekde nasporené (pred manželstvom) a nemieni to zverejňovať svojej súčasnej spolubývajúcej... a dobre vie, prečo.
@lucka_ke prečo mám byť empatická? ja sa čudujem, že jej vlastná matka nevylepila jednu, keď jej dovliekla domov o 27 a možno viac staršieho muža, že toto je môj partner. no koniec.... ja mám teda o 13 rokov staršieho muža, ale už je to tak akurát. viac by už bolo moc. "starí" chlap chce takúto žabu na zasunutie. takže buď to otehotnela "náhodou" alebo náhodou. a čo už mal robiť? ja sa mu nečudujem, že hľadá únik a nezdržiava sa doma. veď malé decko mu musí píliť uši... presne ako píše ktosi vyššie, v tomto veku sa chlap rád postará o malé dieťa, hej, o vnúča. o ktorom vie, že ho o pár hodín môže vrátiť rodičom a nemá starosti.

panelacikova
10. jún 2021

starý chlap..... do čerta s telefónom 😀

ledgerka
10. jún 2021

autorka, zacni sa obzerat po praci a moznostiach ako sa zbavit tohto chlapa. To je jedine a najlepsie co mozes spravit. Nesnaz sa prerabat, dohovarat a ani nic podobne. Nemas ziadnu sancu nieco dosiahnut. Ja na tvojom mieste, ide naspat k rodicom. Ak sa da samozrejme.

autor
10. jún 2021

No padli tu niektoré veci, ktoré ma dosť naštvali, po prvé ja som ho do svadby netlačila, ešte som aj uvažovala či je to vôbec správne a dieťa z vlastnej vôle som si tiež nedala nabúchať, ale čo sa už stalo sa neodstane. A aj celkom dobrý pohľad na to, že ma má ako soplaňu tu niekto spomenul...to so začínam až teraz uvedomovať, že vlastne on sa stále tvári ako niečo viac ako ja.. môže to byť aj týmto ...no každopádne viem že toto už asi nevyriešim. Zvlášť aj teraz keď sme mali menšiu výmenu názorov ohľadom práce. A to som fakt nič zlé nepovedala. Zabuchol dvere a šiel zasa. No môžem sa ja na takého chlapa fakt 💩

malva123
10. jún 2021

Ale stale si neodpovedala z coho zijete? Ved ked niekam ide....kam? Sedi na lavicke v parku...lebo vsade inde potrebuje peniaze....

autor
10. jún 2021

@malva123 jaaj, tak to som prehliadla, no z toho čo máme každý mesiac on podporu ja zatiaľ prídavky. Našetrené ozaj nemá nič a ja už pomaly tiež. Ale on má asi štyroch kamarátov, kde chodí k ním buď do obchodu tam na kavicky vykecava potom ide do garáže za druhým tretím štvrtým a takto celý deň to strieda. Nemíňa tam nič. Iba potom keď ide do krčmy.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená