Som nešťastná a manželovi už neverím
Ahojte dievčatá, potrebujem sa niekomu vyrozprávať. Som nešťastná a sklamaná. S manželom sme spolu ako pár 7 rokov, máme dcérku a tento rok sme sa vzali...začiatok vzťahu bol krásny, priateľ pozorný, no ako som po 2 rokoch otehotnela, všetko sa začalo meniť..začali sme spolu bývať, prišli problémy..najskôr bolo všetko kvôli svokre, bola na teraz už môjho manžela strašne zaťažená, strašne sa nám starala do vzťahu, chcela nám všetko dirigovať a môj manžel jej nevedel povedať nič, lebo si na mamičku nedal dopustiť. Časom sa situácia postupne ukľudňovala, malá podrástla, začala som chodiť do roboty..vzťah bol zase lepší, aj keď to nebolo už ako na začiatku..rozhodli sme sa pre svadbu, bola krásna, veľká a verila som, že všetko bude zase dobre, aj vzťahy so svokrovcami sa celkom popravili. no prišlo ďalšie sklamanie, manžel zmenil robotu a je ako vymenený..chová sa ku mne otrasne..je zlý, agresívny, vykrikuje mi otrasné veci.Pripadá mi ako keby mal aj milenku..Stále chodí vraj na nejaké školenia, kde aj prespáva. Pripadá mi to už divné lebo nemá takú prácu..Dokonca som mu aj našla v notebooku aj fotky s nejakou ženou, keď som sa opýtala, kto to je, povedal, že kolegyňa, že čo zase rýpem..dokonca na jednom vraj školení mali aj spoločnú izbu, čo mi nepríde vôbec normálne..so mnou už nikam nechodí lebo mi povedal, že sa za mňa hanbí a nechce, ani sa ma nedotkne, nepobozká..stále si kupuje nové veci, fintí sa..som už zúfalá..chcela by som od neho odísť, no neviem nabrať odvahu kvôli malej, veľmi na ňom lipne..neviem, čo urobiť
@sklamana24 tak daj dokopy všetky dôkazy, ktoré si pozbierala a jednoducho musíš byť suverénna, aj keď sa ti budú podlamovať kolená a v krku budeš mať hrču...je dosť pravdepodobné, že po nejakom čase sa k tebe doplazi a bude prosiť aby sa mohol vrátiť, je len na tebe či mu odpustíš......asi ho veľmi ľúbiš
@zuanach
vždy som hovorila, že mu dokážem odpustiť všetko..len neveru NIE!!!
@sklamana24 tak musíš urobiť za vzťahom hrubú čiaru
baby, ďakujem za Vaše rady a povzbudenia..vždy je najhoršie odísť..najťažšie pre mňa bude to, že navždy nás bude niečo spájať, naša dcéra..pripadá mi to ako zbytočne zabitých 7 rokov, ktoré som premárnila a mohla ich stráviť lepšie..myslím, že ešte dlho sa budem vyrovnávať..bude mi ho pripomínať toľko vecí, toľko miest, činností..aj na to všetko, boli aj pekné chvíle
@sklamana24 ty si musis povedat, ze uz stacilo! co je vela to je vela. Kde je laska a ucta? to sa spytaj aj sama seba. Zrejme ste obaja spravili nejake chyby a pokial sa nedaju napravit, treba to doriesit.
Na svokru staru bosorku svatu stolicu sa vyser, nech si synacikovi rit bozkava.
Ci ma alebo nema milenku, asi ta uz nelubi. Skus bez hadok, bez vycitok, s chladnou hlavou sa porozpavat ze ako dalej. Ja by som ho este nebalila.
Mate spolocne vlastne byvanie? Popremyslaj naprv co dalej, ak vysvitne ze drichme s kolegynou. Urab si plan A aj B 🙂 neboj sa vsetko bude dobre, zeny vsetko preziju 😎
@guinevre ach boze, napisem tu jeden citat, a uz tu zo mna robis pomstychtivu mrchu...
treba to brat s nadhladom, vsak ak ho ta druha tak lubi, nech mu tie ponozky kludne perie. v mojich ociach by svojim spravanim stratil vsetku uctu a takym ludom ja nepomaham.
@ladywitch26 Nevsimla som si, ze si niekoho citovala, ja som tiez len okomentovala, nebolo to nic osobne, mrzi ma, ze to hned tak beries. Relax ;)
Ja by som si naozaj overil tu vec ze je manzel neverny, lebo ak sa ti len zda, vselico sa tym moze pokazit. Pokial je neverny musi byt na to dovod. Akykolvek, treba si to vydiskutovat, pripadne pouzit manzelsku poradnu. No musi byt vola u oboch. Az po tychto ukonoch by som robil rozhodnutia. Nikto ti tu nemoze radit ako sa mas rozhodnut.
Nie je dobre drzat vztah za kazdu cenu, ale rodina pokope nie je len klise. Aj ja poznam rozvedene pary a myslia si ze to je ok, len deti su velmi citlive a vnimave a urcite su odlucenim rodicov poznacene, nech si hovori kto chce co chce. Otazka je ci by zotrvanie v rodine nebolo vacsim negativom (vacsinou sa jedna o prenasanie problemov rodicov na dieta, co sa casto stava)
@sklamana24 nie, nebolo to zabitych 7 rokov, lebo vsetko v tomto zivote ma svoj zmysel. Ale to si povies az vtedy, ked sa z tejto skusenosti poucis a budes stastna v naruci ineho muza. O tom to je - ci sa v zivote poucime. Ak ano, mame nadej na nieco ovela krajsie ako predtym a dokonca sme schopni za tu skaredu skusenost zivotu aj podakovat 😉
@hradnapani ahoj bolo to skvelé čo si napísala, tvoj postreh bol v pár vetách vyčerpávajúco presný. Presne tak, život ťa naučí, už Nietzsche o tom píše, ostaneš posilnená a v ´dalšom vzťahu opatrnejšia, aspoň na začiatku ale o to viac otvorenejšia a schopnejšia prežiť život intenzívne
@diskutujuci 🙂
@hradnapani to sú tvoje slová, ja len zopakoval to čo si tak vystihla 🙂
Navrhujem Ti konfrontovat ho za ucasti jeho rodiny, najlepsie pri nejakej vzajomnej navsteve. Musis sa na to perfektne pripravit, premysliet si dobre naco sa ho opytas, staci 3 -5 zakladnych otazok. Ale kazdu otazku zacni slovom PRECO? (takzvane otvorene otazky ): " Preco mas v notebooku fotky kolegyne? Preco na mna teraz kricis? Preco mi nadavas pred dcerou, ze som p., k. ? Preco si povedal, ze mam milenca? Preco nechces ist s nami ani buduci vikend na vylet? Preco si mi povedal, ze sa za mna hanbis?" ...... Proste preco, preco, preco. Aby bol nuteny vysvetlovat a nie odpovedat iba ano-nie-neviem-to co si vymyslas-si normalna? na otazky uzavrete : "Mas milenku? Bol si vobec na skoleni ? Lubis ma vobec este?"
Ty zostan za kazdych okolnosti kludna, nenechaj sa nim zatiahnut do diskusie, kludnym hlasom zopakuj otazku este raz. Snaz sa nerozplakat sa. Uvidis jeho reakciu pred rodinou, ak vybuchne a zacne byt agresivny pred nimi, tak cau lasko. Ale chce to fakt dobru pripravu. Drzim palce a pevne nervy.
@morning
otázky prečo, ale nie pred jeho rodinou som mu dávala tisíckrát..on ma odbije, že som trápna a že ho nebaví sa so mnou rozprávať...
treba mať dôkaz že z tou kolegynou niečo má,neviem aké fotky nej mal v noteboku a odkial vieš že mali spoločnú izbu...skrátka pokial by sa mi manžel nepriznal,alebo by som nemala priamy dokaz že sú milenci,tak by som sa snažila si ho udržať a nenápadne zistiť či má pomer ale nič mu nepovedať že ho podozrievam atd až potom ho poslať kade lahšie ked to budem mať isté že má pomer.a prečo sa za teba hanbi,to by ma trápiloa aj to správanie,to by mi musel poriadne vysvetliť a niečo by som preto robila aby to tak nebolo.
Ten 7 rok je asi zakliaty....ale je to viac ako iste,netreba ho stale omluvat,ze nikoho nema,ze bla,bla,bla....ma a je to viac ako jasne,presne opisala situaciu ktora sa stala mne..uz viac iste to ani nemoze byt,otvor oci, prepac ☹
@sklamana24 to co pisala morning by som vobecc nerobila. Je ubohezatahovat do manzelskeho sporu rodinu rovnako ako podvadzat... Bud manzelska poradna alebo rovno pis odluku... Nezatahuj do toho okolie - to by som jej aj ja s cistym svedomim povedala,ze je trapna :/ je to prejav zufalstva a nie hrdej zeny... Jemu si evidentne ukradnuta uplne. Daj mu pocitit,ze ta naozaj straca se vsim vsudy a uvidis. Pokojne,racionalne,bez hystercenia,laska sa vynutit neda a ste prilis mladi na to,aby ste boli spolubyvajuci do smrti...
@sue
ja by som do toho jeho rodinu ani neťahala..viem, že by boli len na jeho strane.bolo by to len horšie.
@sklamana24 Skor mi islo o to, ze ak su svokrovci taki svatuskari, nicim inym ich nepresvedcis, preco sa vase manzelstvo rozpada v priamom prenose a rozhodne nie z tvojej viny. Kebyze moja nevesta sa mojho syna opyta predo mnou na kolegynu, nadavky voci nej, ageresiu, chcela by som ako jeho mater vediet, kde je pravda a co sa deje. Lebo aj keby sa manzelstvo nakoniec rozpadlo, je dobre mat vyriesene a ocistene vztahy v rodine najma kvoli detom.
@sklamana24 na sluzobkach sa rozhodne neumiestnuju zeny a muzi do jednej izby, takze ti klame a tu milenku ma. Ze dieta na nom lipne? Super, aspon bude mat menej casu na milenku.. Dceru mu castejsie davaj, urob si program pre seba s kamoskami, chod do kina, divadla, zacni sa o seba starat. Este predtym zmen byvanie, prestan mu varit, prat a robit sluzby, aby mohol chodit nazehleny za nou. Raz si povies to co ti uz tu jedna napisala... Nikdy som neurobila nic lepsie, ako som sa dostala z nefungujuceho vztahu, kde ma manzel ponizoval..
@morning
Preco si mi povedal ze mam milenca?
Lebo ludia uz o tebe hovoria, ze ta videli.
A moze zacat siahodlhu diskusiu pred svokrovcami a snazit sa dokazovat, ze on klame. Nemyslim ze bude presvedciva aj ked bude nevinna.
Staci dobre namierena odpoved a otazka sa otoci proti nej.
Rieist tieto veci pred svedkMi z blizkeho okolia (rodina, priatelia) je chyba.
TO CO SOM SI TU PRECITAL MA STRASTNE ZARAZILO. DOPATRAL SOM SA CO TU PISE O MNE MOJA ZENA A KED TO CITAM JE MI NAOZAJ, ALE NAOZAJ ZLE. TO KED NIEKTO JE CHOROBNE ZIARLIVI A HOVORI TO O NOM JEHO VLASTNA RODINA TEDA MOJA MANZELKA A STALE POCUVAM TIE ISTE VECI DOOKOLA ZE JU PODVEDIEM A ZE SI HLADAM NEJAKU INU TAK TO MI UZ PRIDE NAOZAJ DIVNE. TA ZENA CO O NEJ PISE JE MOJA KOLEGYNA A JE TU VYPICHNUTE ZE NA FOTO SME CELY TEAM. NA JEDNEJ FOTO JE AJ IBA UDAJNA MILENKA. TUTO FOTO SOM VSAK NESCHOVAVAL, NAKOLKO TO POSLAL SEF KAZDEMU JEDNEMU Z NAS CO SME TAM BOLI.
JA SA HAMBIM ZA MOJU ZENU???? TAK KED IDETE PO MESTE A POZDRAVITE NIEKOHO A POVIE VAM NAHLAS AJ PRED DOTYCNYMI OSOBAMI TO CO JE ZA KURVU ??? TAK ANO JA SA ZA TO HAMBIM.
HADKA ???? ANO HADAME SA A DOST CASTO ALE PRECO ??????
ZA KAZDOU JEDNOU HADKOU JE KTO ??? A POCUVAT STALE TIE ISTE VECI ZE S KYM SOM VTEN DEN SA KURVIL, KONTROLA EMAILOV, TELEFONU TAK TO MI UZ NAOZAJ PRIDE DIVNE.
JE MI TO NAOZAJ DIVNE. SOM ZVEDAVY CO NAPISETE NA TOTO KOMENTOVATELKY KED PRAVDA NIE JE AZ TAKA.
A MOZEM TU ODPRISAHAT NA SVOJU DCERU, KTORU MAM NAJRADSEJ NA CELOM SVETE ZE SOM VZIVOTE SVOJU MANZELKU NEPODVIEDOL A ANI SOM NA TO NEPOMYSLEL AJ KED NEMAME NEVIEM AKY VZTAH. NESPRAVIL BY SOM TO NIKDY.
A ESTE JEDNA VEC NA ZAMYSLENIE. KED SOM JEJ POVEDAL PO SVADBE ZE JU MILUJEM ONA MI NATO POVEDALA, A TO SME SA ANI NEVADILI ZE ONA NECHAPE PRECO SA DALA PRED 7 ROKMI SO MNOU DOKOPY, LEBO ONA MA ANI NELUBILA. POVEDALA MI ZE LEN CHCELA ABY NIEKOHO MALA, NAKOLKO MALI JEJ KAMARATKY.
DUFAM ZE NAPISETE AJ NA TOTO NIECO A ZAMYSLITE SA KED TU NIEKDO NIECO NAPISE ZE PRAVDA MOZE BYT AJ NIEKDE INDE. JA NETVRDIM VOBEC ZE JA SOM BEZCHYBNY. TAKZE NIE VZDY MUSI BYT ZLY TEN MUZ ALE MOZNO SI TO NIEKEDY VYTVARAME AJ KAZDY SAM SEBE ZBYTOCNE NAPETIE.
Zrazu druha tema, kde sa zapojil aj manzel 😉
Ale poviem pravdu, neznasam ziarlivost a keby moj partner reagoval "to je co za ...", to by bolo posledne, co by ako partner urobil/povedal. Nechapem, preco jej dovolis, aby ti kontrolovala telefon a mail. Nech sa kludne hodi o zem, ale neukazem. Nie preto, ze nieco tajim, ale z principu - je to MOJ mail a MOJ telefon.
Skuste obaja navstevu psychologa.
Fuuuu! Tak pokial toto nie je vymyslena story (one man/woman show), tak teraz prave niekde lietaju hrnce. 😒
@sklamana24 Nebudem sudit, ktory z vas dvoch pise pravdu. Nebudem patrat, ci toto nahodou nepise jedna a ta ista osoba v dvojjedinej podobe. V kazdom pripade mi to pripada chore od prvého riadku.
@sklamana24 to by ma zaujímalo, ako si sa dostal k jej nicku a heslu. Ked sa nám tu ona sťažuje, tak si nemal vystupovať pod jej nickom. Ako si sa vlastne k tomu dostal? Ty ju sleduješ na pc? Ked už, tak si si to mal vydiskutovať s nou. Toto je ženská stránka a my tu mužské komentáre nepotrebujeme. Muž má konať a nie písať a rozprávať. To my poznáme takých čo chcú pred všetkými naokolo vyzerať dobre a doma na manželku vrieskajú, plieskajú dverami a robia bordel. Aspon si si mohol založiť svoj nick.
@sklamana24 čiže si nemal sex s inou ženou a ani si na to nepomyslel? No čítala som, že vy muži vôbec nemáte v slovníku to, že by svoju manželku podviedol, že pre vás je to len hra či ako to voláte. A aj ked sa to stane, tak si to ako podvod nepripúšťate. Písali to renomovaní psychologovia a muži to dosvedčili.

@sante81
nevidím dôvod záchrany..aj tak by som mu už nemohla veriť..kto podvedie raz, spraví to zase