Som nešťastná v manželstve
Ahojte všetci. Asi sa potrebujem poradiť, alebo počuť iné názory ja už neviem. Žijem s mužom 14 rokov z toho sme 12 zosobášený, mame dve deti 13 ,5 a 12 r.
Na začiatku nášho vzťahu to nebolo také tragické ako sa to postupne ukazovalo. Manželove nervové stavy sa už pre mňa stávali neúnosnými. Nie lenže kričal po mne ale aj po deťoch. Urážky, že nie som normálna, že mám v hlave nasraté, či som je....., a ani už neviem čo všetko. Trpela som to 5 rokov! 5 dlhých rokov som sa bála otvoriť si ústa a povedať niečo. Bála som sa kričať ja na neho aby som ho ešte viac nevyprovokovala. Nikdy som sa s ním nehádala, málo kedy som mu odporovala. Všetko len aby bol spokojný a nekričal. / ako dieťa som si toho užila dosť/ Naše deti sa po týchto prejavoch nervov nebavili ani so mnou ani s ním, lebo videli, že sa niečo deje. Ja som bola tá, čo sa potom išla pchať do zadku jemu aj keď som si bola vedomá, že som nič zlé neurobila ani nepovedala, aby tak reagoval. A to všetko len aby bolo doma ticho a on spokojný bez nervov. Jemu to nedošlo, keď som dala otázku - " ty sa nevieš normálne baviť?" žeby mi to mohlo aj vadiť, takéto jeho správanie. Keď som sa pýtala -" to musíš kričať?" Odpoveď bola nulová. Teraz ma naštartovala len jedna tupá príhoda. Na dvojhodinovú prechádzku som deťom nezobrala vodu. Kázala som im doma aby sa napili doma. Keď zistil, že tú vodu nemám to tá otázka pred ďeťmi - " ty máš v hlave nasraté?" Moja proti otázka - "to nevieš inak povedať?" Odpoveď - "asi ne!" ma už natoľko položila, že som nemala silu povedať už nič. Doma tichá domácnosť a dcéra mi povedala, že vidí, že som nešťastná. Toto ma naštartovalo k tomu aby som urobila radikálne rozhodnutie. Nevedela som mu to povedať, tak som to všetko dala na papier. Veď ten znesie. Všetko som napísala v skratke na dve strany. Ako som z neho psychicky v prdeli, že už takto ďalej nevládzem a nechcem takto žiť a podobne. Došlo mu, že ide do tuhého a chce sa zmeniť, nervy držať na uzde ako sa povie. Aby som mu odpustila, prepáčila. Ja viem odpúšťať aj prepáčiť, ale neviem zabudnúť na to všetko.
V hlave mám jedinú otázku - dokedy? Dokedy to vydrží? Kedy nedopatrením poviem niečo čo nemám a on zas vybuchne. Som na dne. Zistila som, že už ho ani neľúbim. Je vo mne také prázdno, že k nemu nič necítim. Povedala som mu na rovinu, že to chcem ukončiť. A on prečo mu nedám šancu. Ale ja si myslím, že tých šancí už bolo dosť. Ostávala som kvôli deťom, ale už to takto nechcem. Ja som nešťastná a na dne. Neviem ako k tomu došlo ale ideme do poradne. Som zvedavá čo bude. Aj keď som na 95% rozhodnutá.
@majka01_74 tiez cakam na okamih, ked podrastie a zacne veci chapat inak. Uz teraz to tak casto byva, prekvapi ma svojim postrehom. Casto jej hovorim, ze mi je to luto, ale su veci, ktore jednoducho nedokaze ovplyvnit nik. Uz im do vztahu nezasahujem. Musia si sami nastavit pravidla. Doma ma kopu povinnosti, unho nemusi nic. No ja sama vidim, ze ked je s nim dlhsie, je nervozna. Je s nim rada, ale chyba jej rezim a spominane pravidla, hranice. Ked nemusi nic a moze vsetko, nevie co so sebou.
@alienka37 zvladnes to 😉 uz nemozes ustupit. A okolie nech ta netrapi. Kde boli vsetci ti mudrlanti, ked si potrebovala pomoct? Kazdy nech si najprv uprace svoj dvor. Ja som prave v case rozvodu zistila, kto je kamarat a kto sa nanho len hra......
@nikaeli najmensia mala len 4 ked som odisla.... a chvilku to trvalo, ale tiez prisla na to aka je pravda a aky je... velke deti to teraz komentuju ze si vyznamenanie zasluzim za tych 13 rokov v manzelstve 😂😂😂
@majka01_74 u nas sa to trosku obratilo - mam noveho partnera, sme spolu uz pomaly stvrty rok a kazdou chvilou cakame drobceka. Mam pocit, ze odkedy som tehu, cele sa to ukludnilo. Akoby sa aj ona upokojila, ze sme rodina. Doteraz sa ho casto pytala, ako dlho s nami ostane. A ja si myslim, ze je to kapusta ex.rodiny. Ale nech. Su proste taki. Ini ako my. Aj preto som musela odist.....
Prajem vam zenusky vela lasky a pokoja :-* budte stastne najviac ako sa da!
Ďakujeme vám všetkým za názory aj za podporu. Už to začalo. Okrasné deti o 500,-€ ktoré dám za nájom. A teda nech si hovorím čo chcem na deťoch mi nezáleží lebo ich ikradnem o 509,-€ . Už na to ani neodpisujem nevšímam si to. Mňa onbuz nezlomí a deti časom pochopia.
@majka01_74 Zlatko ono teraz nejdem hobomluvat alebo čo. Veď to je tak raz dobré raz zle. Deti sami musia získať že ich mama dokáže aj somariny vyvádzať vonpri ňom nemohla. A to chcem prežiť tento úbohý život a nie presedieť na sedačke pri telke
mam takuto skusenost zazivala som to s mojimi rodicmi. zlom nastal vtedy, ked mu moja mama ukazala ze uz ho ma plne zuby a vlepila mu facku a nahukala na neho ze ci sa mu to paci. rozviedli sa ale teda cuduju sa aj oni tomu, ze stale ziju spolu a miluju sa viac ako ked boli manzelia 😂😂
ahojte babulky. Tak idem na súd podavať o rozvod, len teraz neviem jednu vec: ak podávam návrh 3 krát - aj rodné listy majú byť 3 krát?
@alienka37 tak presne kvôli tomuto sa rozvadzam teraz s manzelom. Mame jedno dieťa..
Ahojte. Vraciam sa po čase späť. Môj príbeh neskončil. O rozvod som podala, aj sa odsťahovala. Človek o ktorom som tu písala /neviem či som spomenula že je kolega./ Je od februára na PN. Dlho sme sa nevideli. Ale volali sme si každý deň. Kolegyňa mi pomohla s podnájmom a neuhadnete čo. Tento byt je priamo nad tým človekom čo som o ňom písala. Bývam tu od Marca. Keď som prišla prvý raz aj s deťmi a uvidela jeho ako tu venči psa som skoro odpadla. Ja na náhodu neverím tak asi je to osud. Boli sme radi že sa vidíme ale samozrejme sme po sebe neskakali. A tu to začína naberať na obrátkach. Dcéra sa na pochválila otcovi že je to pekný byt a býva tu aj mamin kolega. A to bola konečná. Od vtedy mi začalo ešte väčšie peklo na zemi. "Budúci bývali" si zakodoval v hlave že to kôli nemu som odišla a zatajujem to a čo ja viem čo ešte. Nedá si to vyhovoriť že nemá pravdu. A minulý týžden nás vraj niekto videl sa v meste držať za ruku a to je koniec. Vraj so mnou do smrti nebude komunikovať. Povedala som mu milión krát že ja neviem kde kto býva z kolegov ale neverí. Nevadí. Tak som povedala že preskočila iskra medzi nami. Aj deťom som povedala že mám rada jeho. Mladá so mnou nehovorí a neznáša ma. Asi ma čaká fascinujúci život plný prekvapení. A vôbec už neviem ako ďalej. Sú len dve možnosti - stratiť človeka ktorého ľúbim a on mňa alebo čakať kým to dievča prejde a tým riskovať že ju stratím. No a je to vonku. A ja som najhoršia matka na svete. Lebo som sobecka a nerobím to čo chce ona ale robím si po svojom. Tak išla otcovi a ten si ju začal pekne krásne kupovať. Oblečenie, kozmetika a iné. O.K. ja sa zatiaľ obesím lebo dcéra má nenávidí. Ahojte
Citala som dobru knihu "Dar lasky" - zrkadlo vztahov, rozobera sa v nej co je laska, ako sa laska zivi.
@masarykovaz ako mi to pomôže prosim. Či?
@alienka37 deti su potvory,rozchod rodicov radi vyuzivaju vo svoj prospech..proste skusaju.Kto viac da,kto viac dovoli,ten je lepsi..tiez to zazivam a nestačim sa cudovat nad dcerou..Ty len vydrz,bud silna,chod si za svojim a stanov si jasne pravidla..drzim palce.
@alienka37 len ma tak napadla, je na vzajomne citanie, ukazuje ako sa k sebe spravat. Aj film je, k tomu nahraty Fireproof
@alienka37 pribeh cely vysity akoby bol pisany mnou ☺ a vies co?Lepsie rozhodnutie sme ani ty ani ja nemohli urobit..a po roku si ma nasiel moj novy priatek a to bolo tiez peklo ale nedala som sa a ani moj priatel.Co sa tyka deti tak tie si zo zaciatku kupoval aj moj byvaly ale bola som ticho pretoze ked si ich vzal k sebe na chvilu alebo noc nedokazal im dat to podstatne a to je aby citili to co kolo mna lasku a ze ich ma niekto rad.Skor ci neskor aj ked si teraz ty za tu zlu sa vsetko obrati,lebo peniazmi im neda to podstatne a deti alebo dcera si to uvedomia..moje si to uvedomili velmi skoro a on ich uz ani nekontaktuje.Moj novy priatel pracuje v zahranici a zavola im den co den a povie im ako ich lubi narozdiel od niekoho co by mal dakovat bohu zato ake ma deti..ale to je jedno..len chcem povedat ze dlho sme mali peklo od byvaleho a deti boli niekedy proti mne,no je to za nami a tak isto to raz caka teba.Nepozeraj nato kto si co mysli pretoze je to tvoj zivot a tak ho zi tak ako chces ty sama.Nemas co lutovat.Urobila si to najlepsie co si mohla a nielen pre seba ale aj pre deti.Posielam vela sil a verim ze ty to das ❤
ahoj..necitala som vsetky komentare ale napisem moj pohlad,...medzi mnou a manzelon je rozdiel 18 rokov...zaskocilo ma ked si napisala ze mas pred nim respekt lebo je starsi...mna by toto ani len nenapadlo....o vztahu ma byt respekt ale nie taky...suhlasim s babami ze tvoj muz len vyuzil situaciu a videl ze si k tebe moze dovolit...no nesuhlasim ak iekto napise aby ste to spolu skusili...neverim ze sa clovek dokaze az takto zmenit...proste neverim a nikto ma o tom nepresvedci...podla mna si rozhodnuta vztah ukoncit a robis dobre...nedokazem si predstavit zit tak dlho s niekym taky ako je tvoj muz...verim ze tvoja psychika je niekde uuuplne v prdeli...samej ti bude lepsie a raz mozno budes este vdcna z to ze si od muza odisla...mozno sa najde niekto kto si ta bude VAZIT....hlavne ak si sa rozhodla nenechaj sa obalamutit jeho recami...myslim ze on presne vie ako na teba aby si sklopila usi...stoj si za svojim ze to chces ukoncit a moze sa aj poskladat a nepolav.....ja z duse naznasam takych chlapov co sa takto dokazu spravat ku svojim zenam...drzim ti palce 🙂
@janinamojka Ďakujem za prejavenú dôveru. Ja sa ale obávam že toto nedám. Som dosť silná na hocičo. Neplakali som ani keď mi mama zomrela. Ale dieťa strácam. Ja sa síce nevzdám ale netuším ako to všetko dopadne a kedy sa to skončí
@michaella94 je tu NiEKTO kto ľúbi a váži si ma. Berie na takú aká som. Aj jeho trápi že moja dcéra ho neprijala a aj to ako sa ku mne ona správa. Mám zmiešané pocity zo všetkého.
@alienka37 moja dcéra ma 13a presne ako tu pises..Ma dost ťažkú pubertu a preto som sa snazila pristupovat k nej citlivo aj vzhľadom k nášmu rozvodu,moj terajsi partner by jej aj modré z neba dal a mam pocit ze je to len horsie.Vie ze sa snazime tak toto zneuziva,doslova.A nemôže nič od nej chciet,nejaké bežné povinnosti,upratat si izbu atd.lebo sa hneď osopi na neho ze on nie je jej otec a nema jej co rozkazovat...a potom sa pomedzi decka stazuje ako jej je zlea ako chce ist ona k otcovi..chudinka mala..ach hrozne su tieto deti.Na to peklo co sme mali doma,na to aky byval aj ku nej zly,na to zabudla..
@janinamojka a ja to mám presne naopak. Som nová partnerka priateľa a čakáme dieťa. A jeho dcéra tiež v puberte, za chrbtom má ohovára, nech sa so mnou rozide, dáva mu samé zle rady, aj napriek tomu že ja som k nej milá, myslím na ňu, dám darčeky.... keď sme sa mali zobrat a zistila že som tehotná taký cirkus urobila, že priateľ zo stresu musel so mnou svadbu zrušiť. Potratila som. Teraz som opäť tehotná a tajime to. No to bude zase cirkus.. ale čo už.. ja viem že to je prechodne obdobie u purtiakov.. musí si na mna zvyknúť..
@janinamojka ona nezabudla. Nevie spravovať rozvod... ja som bola tiež taká keď sa rozvadzali. Aj keď otec bol alkoholik a bil mamu... teraz s ním už kontakt nemám ale trvalo to.. vedela som pravdu ako dieťa ale bola som nastvana na cely svet, že prečo sa to stalo. A tak som si to vybijala ako teenegerka..
@alienka37 Jojoj takto ju neodsudzuj- ani v myslienkach. Je to kombinacia vas dvoch. Deti mas vo veku, ked dospievaju. Uz to nie je puberta, ale ani dospelost. V tomto veku prevlada velmi egoizmus a vsetci maju vtedy pocit, ze cely svet sa toci len okolo nich. Je jasne, ze chcu vsetko dobre len pre seba. Spomen si na seba, aka si bola v tom veku a ako si sa pozerala na rodicov.
Spravanie Tvojich deti je bezne a nebude trvat vecne. O par rokov bude vsetko inak.
Inak sama som sa s tym stretla pred par rokmi, ked som si zacala s partnerom, ktory mal deti v tom veku. On ma od toho odbremenoval, ako sa dalo a ja som sa drzala vzadu. Ale teda zazil si hlavne so starsim- od citoveho vydierania, cez manipulaciu, hadam, vsetko. Dnes je vsetko inak. Zi si svoj zivot a ked bude zle, povedz si, ze je to len obdobie. Onedlho budu Tvoje deti zazivat svoje vztahy a budu si budovat vlastny zivot. Tvoj ex ich bude huckat, ved to je tiez bezny jav. Navyse Ty si opustila jeho, takze aj urazena muzska jesitnost zohrava rolu.
Snaz sa v tom tak nemotat a nerozmyslat stale nad tym- uz si trpela vela rokov, co tu citam. Zachovaj sa vzdy spravne a daj svojim detom pocitit, ze vzdy budes pre nich bezpecny pristav.
Len nerozohraj s Tvojim exom zabomysie vojny, lebo zivot rychlo prejde, naco si ho kazit takymi hlupostami.
@gastanovykvet No tak to máš fakt vesele..kedy jej to oznamite?Keď u nas to bolo najprv tak ze ked som sa detom priznala s novym vztahom,ze je niekto v mojom živote,tak syn zabil vetu,,no konecne mami,,dcera sa velmi tesila tiez..No kym bolo len tutu mutu tak bol fajn,akonahlesme sa dostali do bezneho zivota a on tiez niečo od nej požaduje,už je zle..
@gastanovykvet a najhoršie je že sa sťažuje svojmu otcovi a pise mu hlúposti o nás,čo ani pravda nie je,ešte aj mladší syn ju za to vadil..

@alienka37 ahoj. drzim ti palce, ja mam nastastie manzelstvo skvele, ale to neznamena ze ti neorozumiem alebo nepodporujem. je to vol a tuto cestu si musis prejst sama. aj za cenu ze nahucka deti. nezabudaj, ze klamat vecne sa neda. nech klame a ohovara kolko chce, kazda spina raz vyplava na povrch. co sa tyka syna, nechala by som ho tak. povedala si,ze ti rozumie, zrazu chce byt s otcom lebo ma PC. 18r deti su mentalne deti. taka je pravda. necakaj od neho objektivitu, teraz je dolezite PC smartphone kamosi a pokec. az bude mat 28 29, potom mu dojde ako sa k tebe spraval. jeho skvely otecko totiz nebude schopny sa pretvarovat cely zivot. ak ma v povahe vrieskat. urazat a ponizovat, ak odides ty, pride rad aj na nich. nie neprajem im to, boze chran. ale ten vol nema sebakontrolu. a ty sa nenechaj zmiast jeho neistotou. on si je totiz neisty trulko a teraz ma nasrane v gatiach lebo si si dupla. len sa prosim ta nevracaj k nemu, clovek ako on sa nezmeni. a jeho sestru by som blokla v telefone alebo s prehladom poslala do p. tu neber vobec do uvahy 🙂