Som nešťastná v manželstve: Rozvod alebo nádej?
Ahojte. Zaujímal by ma Váš názor na moju životnú situáciu. Som vydatá skoro 7 rokov, máme 4 ročné dieťa. Naše okolie vníma naše manželstvo ako ukážkové, obdivujú môjho manžela aký je úzašný manžel/otec. Lenže nikto nevidí čo sa deje doma a aká naozaj nešťastná som. Neviem ani vlastne kde začať.
Dieťa sme chceli obaja. Dlhšie sme sa snažili. Celé tehotenstvo bolo v poriadku. Skôr všetky problémy začali po pôrode. Rodila som cisárskym, manžel mi vôbec nepomáhal. Ledva som sa hýbala, každý pohyb neskutočne bolel, jemu to bolo jedno. Pokiaľ som ho vyslovene nepoprosila, nech mi s niečim pomôže, tak ho to nikdy nenapadlo. Či sa to týka dieťaťa alebo nejakej činnosti v domácnosti. Nikdy, naozaj nikdy neišiel s dcérou sám von, či ju pokočíkovať keď bola maličká, alebo neskor na ihrisko alebo podobne. Tiež ju nikdy nestrážil - myslím tým, že nikdy som nemohla ísť nikam sama bez malej, že by s ňou zostal on doma. Či som len išla do obchodu, musela som ju vždy zobrať so sebou. Raz sa stalo, že som mala naozaj ťažké zdravotné problemy a musel s malou zostať kým som chodila po lekároch. Nebola som preč ani hodinu a už mi volal, že kedy mienim prísť a nadával mi. V podstate poslednou dobou mi stále nadáva. Navarím obed - jemu nechutí, som neschopná a nadavky. Dieťa ochorelo - som neschopná matka ktorá sa nedokáže postarať o dieťa. Naozaj ma z toho obviní, že za to že dcéra ochorie môžem ja. Ja nemôžem chodiť nikam. Sama som bola vonku asi keď sme nemali dieťa. Za to on s kamaratmi a kadetade chodiť môže, či cez deň, či ráno. Unavuje ma byť na všetko sama. Unavuje ma stále počúvať nadávky. Mne nadáva, že som zlá mama, ale čo je on za otca ? Vôbec sa o dcéru nezaujima. Aj keď príde po robote domov, radšej si nájde inú činnosť len aby s ňou nemusel byť. Dcéra to tiež zvláda ťažko, začala mať záchvaty plaču, zajakáva sa a plače, že chce tatinka. Som naozaj zúfalá. A tento človek, chlap ktorý nevenuje dcére žiadny čas, ktorý mi len nadáva, nemá pre mňa pekného slova, chce ďalšie dieťa. Rozumiete tomu? Ja som mu povedala, že na to nech zabudne. Má jedno dieťa ktoré ho vôbec nezaujima už 4 roky. Veľmi dlho už uvažujem nad rozvodom. Len sa veľmi bojím, ako by to dcéra zvládla, keď už teraz na dennej báze má záchvaty plaču za otcom. Myslíte si, že rozvod je v takomto pripade jediná cesta? Alebo naivne “veriť”, že sa zmení?
@leonardmezei Zalez do jaskyne narcistický troll.😉
@leonardmezei áno, ale takéto riesenie ako navrhuješ, je podľa mňa možné, keď majú problém, že napríklad spolu netrávia čas ako rodina, že nemali sex 2 mesiace odcudzuju sa a podobne. Keď je ten problem na začiatku. Ale keď ta niekto ponižuje, nadáva ti, ako vyzeráš, neváži si ta, udrie ta, tak tam sú už prekročene všetky hranice a spoločný večer nepomôže. A je jedno ci ide o ponižovanie ženy-výzor, váha, .. alebo muža- plat, auto, výbava.... to vo vzťahu nemá čo hľadať. Ja mam kúsok po 30tke, s partnerom sme spolu 18 rokov, tiež sme si prešli kadecim, na vzťahu človek musí neustále pracovať, no každý z nás musí mať tú svoju hranicu a hrdosť kedy si povie, že toto je už veľa a stačilo... a každý máme len jeden život, ktorý ide sakra rýchlo, a každý má právo byť šťastný a nie trpieť
@lenicka298 áno s týmto súhlasím. Mohla si sa pridať a poradiť niečo čo pomáha prekonať ťažké chvíle.vo vzťahu. Ja som uviedol že 80% žien stojí za rozvodom v dnešnej dobe.
@leonardmezei vies preco su zeny take rozhorcene? Lebo obhajujes tyranske spravanie. Preto.
@leonardmezei Chod si radsej zahrat na tych husliach co mas doma.
@leonardmezei konečne sa ženy začali rozvádzať a netrpíte celý život v manželstve len preto,že sa to patrí a na rozpade manželstva sa vždy podieľajú obaja partneri
@leonardmezei Nemam velky nos Leonard z Jelky 🤷
@enmery ja som niekedy strasne zhrozena co tu citam. Obhajovat chlapa co zenu udrie a tvarit sa, ze to je ok. Ze chyba sa da napravit, a ked mu napisem, ci aj toto tak odpoved. To asi nie 🤯 ze asi. A pisat tu o tom, ze jedlo, a on sa stara a snazit sa zachranit vztah s chorym clovekom... no mozno v zdravom vztahu, kde nie je tyran ano. Ale toto. Ach... ano zrejme to nema zmysel a uraza dalej...
@beata_k a ty si kto?
@leonardmezei Niekto, kto nenapise meno a priezvisko na verejne diskusne forum...
@beata_k lebo sa hanbis za seba a napíšeš Leonard z Jelky akokeby sa ma to malo dotknúť. Ja som z Jelky a ty sa skrývaš. Ja milujem Jelku je to môj domov. A ty máš nejaký domov?
@leonardmezei Ženy nepodávajú žiadosť o rozvod z rozmaru. Sa preber. O psychológii a bagatelizovaní násilia na SK vieš veľké nič. Týranie obhajuje iba tyran.
@leonardmezei Nehanbim sa. Len nie som padnuta nahlavu aby som zverejnovala osobne udaje na internete kde su verejne dostupne.
@liv1 neobhajujem tyranske správanie. Odsudzujem ho a je mi veľmi ľúto čo tá žena musí zažívať. Uviedol som niekoľko typov z modernej poradne a štúdií. Ľudia a feministky a neplodné zeny sa tu do mňa hneď oprela plnými obrátkami.
@leonardmezei Ešteže neplodní muži nie sú a neexistujú. Si nám konečne otvoril oči, že byť neplodným, je rozhodnutie človeka.😄😄😄Ty si fakt zliezol zo stromu. Robíš si len hanbu.
@beata_k ale za to na mne si si vedela tie tvoje osobne údaje uplatniť že? Chod si hrať na husliach. O sebe nepovieš nič ale druhých hneď vieš charakterizovať a nemáš problém o druhom zverejniť informáciu. Ale nevadí, si len taka aká si. A pre všetkých ostatných pani nevie co píše. Ja hrám na lesnom rohu 🙂)
@leonardmezei ano lebo to co navrhujes ma zmysel tak akurat v nejakom vztahu, ktory sa zachranit da. Kde si nerozumeju, kde mozno chyba sex, intimnosti, padli dp rutiny atd atd. Nie sem. Kde chlap tyra zenu...
Hlavne, ze hned vies, ze sme neplodne...uz nevies co tak nas ides urazat ? A neboj. Som plodna 😜
@enmery ani nevieš v akom roku začína zene rizikové tehotenstvo a dokedy sú biologické hodiny aktívne. Chod si rýchlo vyhľadať na Google. Nájdeš aspoň 10 rôznych odpovedí a urob si z toho priemer 😄😄
@leonardmezei Ja som tvoje udaje nezverejnila, to si urobil ty sam. Pekny vecer.
@leonardmezei Človek, ktorý vie hovno o psychológii mi ide písať o rizikovom a ešte si to spojí s neplodnosťou a len ženy sú neplodné😄😄😄Neskutočne sa bavím.
@beata_k napísala si čo si napísala a nepáčilo sa mi to. Neriešim ťa lebo ani neviem kto si ale zápíš si ze takéto lacne triky na mňa nefungujú.
@leonardmezei Mala som kamošku a bola na rizikovom v 23. Čo povieš k tomu?Ty si asi ten mysliteľ, ktorý netuší, čo je mRNA a bude tvrdiť, že to mení DNA.😄Proste zjav z jaskyne a stromu. Aspoň sa posmejem.
@leonardmezei Ty tu hodnotíš autorku a zatávaš sa tyrana. Pletieš do toho rizikové a neplodnosť. Blud za bludom. To chce lekára.
@enmery si hrozne nízko. Ja presne viem mrna aj dna. Vakcína vám všetkým udrela na mozgy 😄😄😄
@leonardmezei si musíš byť veľmi nasratý na život
@leonardmezei takze za všetko mozu vakciny ? To nam chces povedat ?
A povies nam prosim co udrelo na hlavicku tebe ? Ked teda my sme udrete z vakciny ?