Som nešťastná v manželstve: Rozvod alebo nádej?
Ahojte. Zaujímal by ma Váš názor na moju životnú situáciu. Som vydatá skoro 7 rokov, máme 4 ročné dieťa. Naše okolie vníma naše manželstvo ako ukážkové, obdivujú môjho manžela aký je úzašný manžel/otec. Lenže nikto nevidí čo sa deje doma a aká naozaj nešťastná som. Neviem ani vlastne kde začať.
Dieťa sme chceli obaja. Dlhšie sme sa snažili. Celé tehotenstvo bolo v poriadku. Skôr všetky problémy začali po pôrode. Rodila som cisárskym, manžel mi vôbec nepomáhal. Ledva som sa hýbala, každý pohyb neskutočne bolel, jemu to bolo jedno. Pokiaľ som ho vyslovene nepoprosila, nech mi s niečim pomôže, tak ho to nikdy nenapadlo. Či sa to týka dieťaťa alebo nejakej činnosti v domácnosti. Nikdy, naozaj nikdy neišiel s dcérou sám von, či ju pokočíkovať keď bola maličká, alebo neskor na ihrisko alebo podobne. Tiež ju nikdy nestrážil - myslím tým, že nikdy som nemohla ísť nikam sama bez malej, že by s ňou zostal on doma. Či som len išla do obchodu, musela som ju vždy zobrať so sebou. Raz sa stalo, že som mala naozaj ťažké zdravotné problemy a musel s malou zostať kým som chodila po lekároch. Nebola som preč ani hodinu a už mi volal, že kedy mienim prísť a nadával mi. V podstate poslednou dobou mi stále nadáva. Navarím obed - jemu nechutí, som neschopná a nadavky. Dieťa ochorelo - som neschopná matka ktorá sa nedokáže postarať o dieťa. Naozaj ma z toho obviní, že za to že dcéra ochorie môžem ja. Ja nemôžem chodiť nikam. Sama som bola vonku asi keď sme nemali dieťa. Za to on s kamaratmi a kadetade chodiť môže, či cez deň, či ráno. Unavuje ma byť na všetko sama. Unavuje ma stále počúvať nadávky. Mne nadáva, že som zlá mama, ale čo je on za otca ? Vôbec sa o dcéru nezaujima. Aj keď príde po robote domov, radšej si nájde inú činnosť len aby s ňou nemusel byť. Dcéra to tiež zvláda ťažko, začala mať záchvaty plaču, zajakáva sa a plače, že chce tatinka. Som naozaj zúfalá. A tento človek, chlap ktorý nevenuje dcére žiadny čas, ktorý mi len nadáva, nemá pre mňa pekného slova, chce ďalšie dieťa. Rozumiete tomu? Ja som mu povedala, že na to nech zabudne. Má jedno dieťa ktoré ho vôbec nezaujima už 4 roky. Veľmi dlho už uvažujem nad rozvodom. Len sa veľmi bojím, ako by to dcéra zvládla, keď už teraz na dennej báze má záchvaty plaču za otcom. Myslíte si, že rozvod je v takomto pripade jediná cesta? Alebo naivne “veriť”, že sa zmení?
@lenicka298 no vidíš. Tvoj prípad je úplne normálny a žiješ normálny život. Oni to tak asi nemajú. Ja len hovorím, že viem zo skúsenosti, že to nemusí byť vina jej manžela. Žena môže byť rovnako ako muž nedozreta, nevyspela na manželstvo a podobne a hlavne je to že v každom vzťahu nastane kríza. Dôležité je nenechať to ísť do kaše ale pokúsiť sa to zlepšiť.
Uz teraz zijes ako slobodna matka. Cize fakticky sa ti nic nezmeni. Zmeni sa iba to, ze ti nebude nik nadávať. A ak bude chciet dceru, pekne si ju zoberie a ty budes mat cas pre seba. Ja v tom vidim iba vyhody. To, ze dcera place, place teraz a ju to prejde mozno uz len preto, ze ty budes kludnejsia. Takze chod do rozvodu, on sa nezmeni ale ty mozes zacat zit inak.
Samozrejme, že to hral. Ake vždy sú tam malé náznaky a ženy ich ignorujú. Ktorá by ostala s takým, keby ukázal pravú tvár prvý mesiac. Varia si obete ako žaby. To je psychológia. Bohužiaľ.
@t1nusa nič o ňom nevieš a vieš malo o tom ako vzťahy ničia ženy. Trebárs neverou, ktorú si žena nikdy neprizná. Štatisticky až 80% rozvodov iniciuje žena.
Žena, ty sa pozbieraj. To naozaj chceš, aby tvoja dcérka mala taký príklad, a žila raz tak ako ty? Lebo to bude považovať za normálne? Život máme len jeden, tak prečo ho chceš premarnit s niekym, kto za to nestojí? Co povedia rodicia? Môže ti byť ukradnuté, čo si kto pomysli. Každý normálny rodič chce len to, aby bolo jeho dieťa šťastné. A keď to tvoji rodicia nepochopia, je to ich problém. Ty chceš , aby bolo tvoje dieťa šťastné, tak preto niečo rob, a neboj sa.
Keď mu nedáš druhe dieťa ty, dá mu ho iná? No nech sa páči, nech si ide a spraví aj 10 deti...
Dieťa ti nezoberie. Veď čo by s ním robil? To su len stlačte reči, lebo vie , ze ta tým udrží.
Vzchop sa, ak nie pre seba, tak pre dcérku. Raz pochopí, prečo si to urobila, a bude ti vďačná, uvidis 🍀
@leonardmezei dcera ma 4 roky. Chlap STYRi roky nejavi zaujem o dieta ani zenu. Nepomaha, nema pekneho slova, chodi zurovat, ju ponizuje, nadava jej, vyhraza sa jej, bije ju, tyra ju. Tak ano, aj keby len polovica z toho bola pravda, je to uboziak. Neosocujeme nikoho konkretneho, pretoze diskusia je anonymna. Nikto nevie o koho ide. A keby aj zena bola taka ci onaka, jeho spravanie je neospravedlnitelne. A kazda “normalna” zena by s takym uboziakom byt nechcela. Nikdy. A uz vobec nie zachranovat vztah ktory prakticky neexistuje.
@ns994 každá chyba l sa dá opraviť
@leonardmezei takze co. Povie jej prepac a facka sa zmaze ? Nezaujem o dieta 4 roky sa zmaze ?
Asi chcel syna, tak preto chce druhy pokus… mal nejaky ideal a predstavu o tom, ake bude jeho dieta, a realita ho fackuje kazdy den. Uprimne pochybujem ze sa zmeni. Aj na druhom dietati bude si bude vsimat len to, co nezapada do idealu jeho predstavy. A frustracia z nenaplnenej nerealistickej idealizovanej predstavy len este viac umocni jeho skarede spravanie
Ak mas silu mozes skusit parovu terapiu, to jedine ti da odpoved na to, ci je rozvod najlepsie riesenie alebo je nejaka sanca aspon na obojstranne dostojny spolocny zivot
@liv1 treba vyhľadať manželskú poradňu alebo rozvod. Ja som sa len zastal človeka a to že mám iný názor sa hneď javí že mám ísť do jaskyne a podobné súdy, ktoré nehovoria nič iné o ľuďoch len to, že ako hrozne a zle dokážu ľudia žiť a vychádzať medzi sebou.
Možno narcisticka porucha osobnosti . .. oni to vedia hrať fakt excelentne... Prečítaj si o nich. Plno videí je aj na YouTube
@leonardmezei 21:07 ty si na praskoch?🙈🥴👎
@ns994 to asi nie
@tundra ďalší primitívny komentár od človeka ktorý reálne na práškoch asi je.
Ukazkovy manipulator .. a ty by si musela byt riadne sprosta robit si dalsie dieta. Najskor Ti ponadava a potom na teba vylezie? Ty si neschopna, ale ako inkubator posluzis? … uprimne je chore ostavat s nejakym trulom, co Ti nadava … cakas kym dostanes facku? Len aby Kelisova v kostole neohovarala?
@leonardmezei áno, aj žena môže byť nedozreta, neschopná, nevyspela. Ale vzťah má byť o tom, že si váži jeden druhého. Ja si môjho partnera vážim, a napríklad neviem si predstaviť, že keď som bola na materskej prišiel by z roboty, a nemal by navarene teplé jedlo. Ale on si ma váži rovnako, že mi v piatok povedal nevar, objednáme si, ideme sa najesť, oddýchni si. O tom to cele je. Musia davat obidve strany, a nie len brať. Ale takto psychicky a fyzicky ubližovať druhému nie je normálne. Nikto nemá právo takto ničiť život druhému.
A preto ja stale tvrdim, ked niekto povie, ze ved oni su dokonaly par, oni sa tak lubia, oni patra k sebe, oni sa nehadaju.......tak mu poviem pockaj a ty toto ako mozes vediet? Ty vidis len obal, netusis co sa deje za dverami. A za toto som povazovana za pesimistku 😃
Ale k veci, autorka, nie nezmeni sa. To viem na 100%. Prepac budem uprimna, myslim si ze niekoho ma. Ja by som sa urcite rozviedla. Pocitaj ale s tym ze zacne chodit s prosikom a na par tyzdnov sa zmeni a potom to zacne znova.
Prepáč, toto mi otvára nožík vo vrecku. Každý psychoš a narcis hovorí žene, ako jej zoberie dieťa. A ony sa boja. Akože ktorý sudca vážne vezme starostlivej matke dieťa?Tu deti žijú v alkohole, násilí. Toto používajú vždy manipulátori, pretože vedia, že ich obeť/ty/ je empat a zareaguje na to presne takto. O nič iné tu nejde. Teraz sa nestará a si myslíš, že bez rozhodnutia súdu Ti ju vezme bude odrazu úžasný otec 24/7?To ma vždy pobaví.
@leonardmezei tak vidis. Nie je to vporiadku. Ani ta facka. Ani ten nezaujem ani to psychicke tyranie co jej robi. Nic z toho. A napravit to ? Taketo tazko. Vies. Poznam zenu, co si presla takymto. A toto je nemieste taketo pisat. Nevies, cim si ta zena prechadza. Naozaj ani len stipku netusis. Ano vo vztahu su dvaja. Ano. Ale zastavat sa v tomto pripade chlapa je sialene
Moj muz si mysli to isté. A to je chlap. A predstav si, ze si nemysli, ze sme feministky, ktore bezhlavo utocia na vsetkych muzov chudacikov sveta....
Nezastal si sa chlapa ale tyrana
@olimuc ako som uz vyssie spominala. Dlho medzi nami uz nic nie je, kedze predstava ze sa ma ma po tom vsetkom dotýkať sa mi hnusí
@leonardmezei si precitaj po sebe,co odporucas...Som chlap,chcel som napisat,ovela uprimnejsi komentar,zial nemôzem...
Druhým dieťaťom si ťa chce ešte viac priviazať k sebe.... vyzerá to na narcisa....
@leonardmezei ty si si nezastal človeka ,ale hovado ktoré systematicky a vo svoj prospech týra a ponižuje človeka.Ja si tiež skôr zastanem chlapa ako ženu,ale to to je čisté týranie a ponižovanie človeka,ktorého má to hovado chrániť a vážiť si
@lenicka298 ja s tebou súhlasím. V podstate som lem chcel zene, ktorá tento príspevok odporučiť skúsiť niečo takéto. Spoločne jedlo, film alebo inú aktivitu. Viem zo skúsenosti, že ženy sú väčšinou prvé, ktoré začnú podvádzať, pretože nie su spokojne s tým koľko manžel zarába, aké majú auto, byt a podobne. Následne za všetko môže muž, povedia aj to že oni dieťa nechceli to chcel muž. Vzťah stojí na tom, aby sa obaja podporovali a pomáhali si aj v ťažkých chvíľach.
@tundra absolútne ma tvoj komentár nezaujíma a keď si ho nevyjadril je to len tvoj problém. Mal by si problém ak by si ho povedal? Tak počkaj aký problém budeš mat za to ze si to nepovedal.
@leonardmezei veď ona ho žiadala o pomoc a on odmietol
Autorka, ty si asi taky ten tichy typ vo necha so sebou mavat....ale prosimta neboj sa ho.
Preco vasi nevedia aky naozaj je? To je obrovska chyba! Mala by si vsetkym o tom povedat! Aj ze ta udrel, proste vsetko.
Ano po rozvode to nebudes mat lahke, dieta ti urcite nezoberie neboj, na 100%
So striedavkou ale pocitaj, urcite minimalne o nu poziada.
Precitala som po druhú stranu. Ako roztrhal na tebe tričko, a ako ťa udrel. Prečo, ozaj prečo si stále s ním? Lebo sa ti vyhráža, že ti vezme dcéru? Prosím ťa... Nevezme,kto by sa o ňu staral?
Alebo kvôli rodičom? Prežili by aj tretie dieťa rozvedené.
Ja mám tiež dcéru, zatiaľ študentku, ale neporodila a nevychovala nato, aby ju nejaký ..... fackoval.
Už dávno si mala odísť. Bolo by ti lepšie.
@leonardmezei Chlapče, ja len dúfam, že toto bol troling.

@leonardmezei osocujem jeho. Nie vsetkych muzov. Zato ty sa zastavas tyrana. Kvoli takymto tie zeny su tam, kde su a boja vyjst z tej ich chorej bubliny lebo si citaju taketo nazory. Vies kolko takychto chorych chlapobv chodi po svete ? To co si si tu precital je podla teba v poriadku ? A akp si mam zistit, ck hovorí pravdu ? Nech mi posle video ? Boze toto je chore. Sme na MK. Je to forum. Co tak podporit zenu, ktora to ocividne potrebuje ? Nie. Radsej jej este viac nakydame na hlavu. Ty mas problem s tym, ze sme si dovolili na jej muza povedat, ze je chory ale s tym ako sa chova problem nemas.