Som oprávnene nahnevaná na nezodpovedného súrodenca?
Ahojte..cez vikend neohlasene prisiel moj brat so zenou a dietatkom...chlapcek mal virus zo skolky, stvrtok minuleho tyzdna az na infuziach skoncil a aj tak sa s nim rozhodli prist na navstevu k mojim rodicom, kde aj spali...ako to uz byva i nas zvykom, starsia dcera tam vzdy chce ist hned spat tiez...ja s mladsou dcerkou som tam bola celu sobotu....ten chlapec zvracal ...a zrazu z nich vyslo, ze mali vsetci ten virus, ale im to preslo za jeden den...malemu ale ocividne nie...ide o to, ze dcera starsia uz zvracia a hnackuje, celu noc sme nespali a posledne dve hodiny to uz chytilo aj mna...ale horsie..mam zimnicu, horucku a nonstop beham na zachod zvracat a hnackovat...v sobotu mame velikansku oslavu, kde je pozvana cela rodina .. nevidela som ich skoro rok kazdeho. Strasne som tam tesila. No kedze tam bude jedna tehotna a jedno male babatko...aj ked nam uz bude dovtedy lepsie, radsej to dnes zrusim....otazka na vas znie...som naozaj prehnane nastvana na svojho brata ? To, ze mi to spravi aj strasne komplikacie v praci, o tom uz pomlcim...akurat tento tyzden by som proste v praci mala byt...mladsia dvojrocna sa celu noc prehadzuje...ale ona zatial nic ine...dufam, ze to nedostane tiez..citim strasnu zlost a neviem sa nejako upokojit...pride mi to strasne nezodpovedne od brata...a neviem sa kvoli tomu nejako s tym zmierit, hodit to za hlavu...ved to prejde ..a ze urcite to nespravili naschval...resp. necakali asi, ze sa mozme nakazit. .....ale nestalo sa to prvykrat...
Bez ohľadu na vás a tvoje deti (lebo ísť ste tam nemuseli), nerozumiem že takto vedome ohrozili vašich rodičov. Pre starších ľudí to tiež nie je sranda.. My k našim nechodíme ani keď majú deti nádchu 🤷🏻♀️
hnev je prirodzena reakcia nato, ze niekto prestupil moje hranice. A tvoj brat prestupil tie tvoje a to poriadne. S chorym dietatom sa na navstevy nechodi , ani k rodicom ( ved stari ludia mohli dopadnut tiez na infuzkach...) . Tak by som pockala, kym tie pocity viem aspon akotak korigovat a zavolala by som bratovi a vysvetlila, ze ich jednanie je naozaj nezodpovedne voci vsetkym, ktorí tam boli.
Priniesli vam rotavirus, ale toto sa stalo aj nam, synovec 13rocny nebol ok samozrejme bol ticho, tvaril sa, ze nic. To, ze nakazi moje 3 male deti, absolutne neriesil. Ludia su uz taki
Ja by som mu napísala, že je nezodpovedne nakaziť rodinu a ešte dobre, že neochoreli rodicia.Pohadate sa a bude vybavené😀on si neprizná chybu pri týchto virozach je viac než jasné, že sa nakazia vsetci
Je ok cítiť zlosť a hnev ale....povedala si to bratovi? zavolaj mu a povedz, nemusíš na neho nahučať...ale kľudne mu povedz, že ťa to veľmi nahnevalo...možno si uvedomí, čo sa stalo a nabudúce sa tomu vyhne...
inak tvojim rodicom nebolo nic? Ak je to take nakazlive, tak by to mali mat aj oni.
U nás bola dcéra u švagrinej celé poobedie a jej dcéra zvracala..ja viem že už by to možno chytila aj tak ale mohla my hneď zavolať a prišla by som pre malú...samozrejme že to malá o dva dni chytila a my sme nemohli odísť na dovolenku kde sme sa mali stretúť s bývalími kolegami..vtedy som si aj poplakala..ale tak toto bola trošku iná situácia..že vlastne sa to stalo v ten deň..ale aj tak..možno keby mi zavolala hneď tak by to nechytila. Ale vzhĺadom na to že tiež to robia tak že deti jeden deň teplotujú a na druhý deň idú k starým rodičom tak som bola vytočená riadne
Vzdy ked išlooje dieťa niekam k inym deťom som sa pytala.či su tie deti zdrave.Stacilo.aby si sa opytala a nasledne tam dceru neposlala.Nabuduce budes vediet...
Nahnevana mozes byt a uplne Ta chapem. Urcite by som nevolala a nenadavala mu. Kvoli hlupej viroze si nicit dobre surodenecke vztahy. Staci spomenut pri najblizsej navsteve, ze ste to chytili od synovca a nebolo to prijemne. Myslim, ze inteligentny clovek pochopi.
Tak nabudúce budeš vedieť, že keď dôjde brat na návštevu k rodičom, nemáš tam hneď pchať dcéru (hej hej vieme, pytala sa sama) 🙂.
@denkabemommy prosim ? Dobre citam ano ?
Autorke:
Z uvodu skor vyplynulo, ze si info o tom, ze su kratko po infekcnej chorobe, mala, ale zaskocilo ta az to, ze v skutocnosti zatajili, ze vlastne stale infeckni este su (teda ich syn).
Na spravnu mieru si informacie uviedla az teraz.
@moonlight1210 nie nie...nikto nic nepovedal..dcerka tam sla uz v piatok vecer a ja som prisla v sobotu rano (4 vchody dalej byvame) nechcela som sa zbavit dcery, ci kto to sem napisal....preboha...brat byva 200 km prec, vidime sa raz za 3-4mes.
Nahnevana mozes byt a uplne Ta chapem. Urcite by som nevolala a nenadavala mu. Kvoli hlupej viroze si nicit dobre surodenecke vztahy. Staci spomenut pri najblizsej navsteve, ze ste to chytili od synovca a nebolo to prijemne. Myslim, ze inteligentny clovek pochopi.
@spongebob1 ano tak....dakujem...aj vsetkym
Ja by som mu napísala, že je nezodpovedne nakaziť rodinu a ešte dobre, že neochoreli rodicia.Pohadate sa a bude vybavené😀on si neprizná chybu pri týchto virozach je viac než jasné, že sa nakazia vsetci
@luccija uz mi otec pise, ze ho prehana tiez
inak tvojim rodicom nebolo nic? Ak je to take nakazlive, tak by to mali mat aj oni.
@tehulka2011 mama je v zahranici...otec mi prave napisal, ze uz ho prehana
A prave mal hnacku uz aj moj manzel....ja som na tom zatial najhorsie...mam aj horucku zimnicu, zvraciam
pre istotu by bolo treba urcit presnu diagnozu, aj tvojho otca, deti, teba, muza, co ak je to nieco z jedla? predsa len, vsetci dospeli, aj deti zacnu mat prehanky, vracanie, horucky.............. (samozrejme, moze to byt aj od synovca, aj ked po 10 dnoch liecby by sila aktivneho nakazenia mohla byt nizka, ide o to, aku mal diagnozu ale moze to byt aj cokolvek ine)
No a presne takto sa to siri aj v skolke... Kvoli hluposti rodicov trpia dalsie rodiny
Bolo to maximalne nezodpovedne z ich strany. Vlastne dieta nedoliečené, chudakovi ako bolo, ked mu bolo este zle a idu s nim mimo domova. Stari ludia dalsia ohrozena kategoria a dalsia rodina tiez nakazená.. bohvie kde ro este vsade rozniesli... Ach. Samozrejme, ze by som bola nahnevana.
No a presne takto sa to siri aj v skolke... Kvoli hluposti rodicov trpia dalsie rodiny
Bolo to maximalne nezodpovedne z ich strany. Vlastne dieta nedoliečené, chudakovi ako bolo, ked mu bolo este zle a idu s nim mimo domova. Stari ludia dalsia ohrozena kategoria a dalsia rodina tiez nakazená.. bohvie kde ro este vsade rozniesli... Ach. Samozrejme, ze by som bola nahnevana.
@pralinka86 je dolezite vediet, o aku infekciu ide a aku infekciu mal synovec, netreba podcenit, ze to moze byt aj ina nakaza (z vody, jedla atd), rozne shigelly, salmonely a pod.
pre istotu by bolo treba urcit presnu diagnozu, aj tvojho otca, deti, teba, muza, co ak je to nieco z jedla? predsa len, vsetci dospeli, aj deti zacnu mat prehanky, vracanie, horucky.............. (samozrejme, moze to byt aj od synovca, aj ked po 10 dnoch liecby by sila aktivneho nakazenia mohla byt nizka, ide o to, aku mal diagnozu ale moze to byt aj cokolvek ine)
@darmasiswa to som sa nedozvedela...brat mi neodpisuje a nedviha telefon..
@pralinka86 je dolezite vediet, o aku infekciu ide a aku infekciu mal synovec, netreba podcenit, ze to moze byt aj ina nakaza (z vody, jedla atd), rozne shigelly, salmonely a pod.
@darmasiswa ked bol maly na infuziu v nemocnici ( neostaval tam ani na jednu noc ) vraj im pobedali ze ma.nejaky virus a ze nic nezistili...toto mi odpisala svagrina..nic viac..ziadne prepacte..brat sa neozyva...ved som absolutne nic zle nenapisala ani neriesila...len tu 😀 a aj tak som asi zla...
čiže oni mali všetci nejaký grcací vírus, syn bol vo štvrtok až na infúzii a v sobotu už boli u vašich a nikomu nič nepovedali, až keď chlapec začal zasa zvracať? Akože ak by sa to stalo ešte pred kovidom, tak by som si povedala že ok, ľudia nevedia, že sa vírusy a baktérie prenášajú - dotykom, kvapôčkami... (áno, keď boli synovia menší a s jedným som bola u doktorky, lebo kašľal a mal teplotu, tak som sa spýtala dr.či to dostane aj druhý 🙂 - len sa usmiala, že asi áno, keďže je to vírusové.. ) Ale veď teraz už snáď všetci majú aspoň nejaké základné povedomie o infekčnosti a podobných záležitostiach. Lebo toto mi príde ako úplná ignorácia: my chceme prísť na návstevu, či zdraví, či chorí a vy si robte čo chcete.
Keby to dali aspoň dopredu vedieť, tak tam proste neprídete, alebo ak áno, tak s vedomím, že sa môžete nakaziť ale to už by bolo vaše rozhodnutie. Takže ak sa hneváš, tak ti rozumiem, tiež by som sa hnevala.
čiže oni mali všetci nejaký grcací vírus, syn bol vo štvrtok až na infúzii a v sobotu už boli u vašich a nikomu nič nepovedali, až keď chlapec začal zasa zvracať? Akože ak by sa to stalo ešte pred kovidom, tak by som si povedala že ok, ľudia nevedia, že sa vírusy a baktérie prenášajú - dotykom, kvapôčkami... (áno, keď boli synovia menší a s jedným som bola u doktorky, lebo kašľal a mal teplotu, tak som sa spýtala dr.či to dostane aj druhý 🙂 - len sa usmiala, že asi áno, keďže je to vírusové.. ) Ale veď teraz už snáď všetci majú aspoň nejaké základné povedomie o infekčnosti a podobných záležitostiach. Lebo toto mi príde ako úplná ignorácia: my chceme prísť na návstevu, či zdraví, či chorí a vy si robte čo chcete.
Keby to dali aspoň dopredu vedieť, tak tam proste neprídete, alebo ak áno, tak s vedomím, že sa môžete nakaziť ale to už by bolo vaše rozhodnutie. Takže ak sa hneváš, tak ti rozumiem, tiež by som sa hnevala.
@mirka0677 ano...ako pises.. tak to aj bolo...je mi cim dalej tym horsie, neviem v sebe udrzat nic...horucky..vecer asi pohotovost. Dcere je lepsie
Neze by som to mozno nezvladla bez pohotovosti.....ale som totalne dehydrovana uz....
@autorka to, ze bol na infuziach a v nemocnici si vedela?
S veľkou pravdepodobnosťou ma rotavirus, treba ísť na vyšetrenie stolice a výter z úst. Sestrina mala takto skončila až na JISke. Sestra to dostala až po 4 dňoch, jedem alebo 2 dni malá hnačku. nikto iný z rodiny nie.
@lienka.7 nevedeli sme to...zistila som to az ked som na vlastne oci videla ze maly zvracia.. najprv povedali ze asi z cesty..potom ze z buchty...a nakoniec ze bol az v nemocnici a oni dvaja zvracali a hnackovali tiez......to uz bolo skoro pred ich odchodom...
Brat ta ignoruje. Nabudúce ak nebude zdvihák napíš sms či sú všetci zdraví. Ak neodpovie, nestretneme sa s nim. A dupľom nie ak máme pred veľkou rodinnou oslavou, dôležitý termín v robote či pred dovolenkou.
Píšeš, že toto sa nestalo prvýkrát.
K starkym vás volal kto vlastne, keď brat nedvíha telefón?
Všetko by som pochopila, ale ignorantsky nedvíhal telefón, nekomunikovat a tajil. Trepať sa k starkým tesne po viroze, to je totálna arogancia.
Mohli prísť kľudne o 2 týždne alebo tri.
Predpokladám ze majú jedno dieťa až budu takéto niečo absolvovať s 2 možno pochopia o com je reč.
Na tvojom mieste okamžite by som nasadila čierne uhlie a probiotika či enterol.
To čo tu niektoré radia, že nerozhadat sa kvôli viroze...ale ty nie si naštvaná kvôli viroze, ale kvôli tomu, že sa zachovali ako totálni arogantní blbci.
Joj, no ak už brat ako chlap v tomto zlyhal, ale švagriná mala trvať na tom, že k nikomu nepôjdu, aby vírus nerozšírili. Teraz máte starosti všetci.
Na tú oslavu by vôbec brat s rodinou nemal ísť, zvlášť, keď tam budú malé deti a starší ľudia.

Prečo by si to mala hádzať za hlavu? Normálne mu vynadaj za nezodpovednosť a ohrozenie rodičov.