Som podľa vás náročná?
Mám v sebe taký problém alebo skôr otázku týkajúcu sa vzťahov. Čím som staršia, tým cítim, že som aj náročnejšia. Kedysi som strpela aj to, ak frajer prespal pol dňa, teraz mi to vyslovene vadí. Momentálne som sama, ale tí muži, ktorí sa okolo mňa obšmietajú... stále nie a nie nájsť niekoho seberovného, kto by ten život bral aktívnejšie, a žil plnohodnotnejšie v rámci možností. Zdôverila som sa kamarátkam, mame, sestre, že si síce užívam ten single život, ale či do budúcna nemám radšej zmierniť nároky. Každá zadaná kamarátka mi povedala, že ony to ako problém nevnímajú, ak ich muži leňošia, dlho spia, nechcú nikam chodiť.
Beriem, že sme každý iný. Ale čím mám tie vyššie nároky a viac vecí mi prekáža, tým akoby je menej mužov, ktorí by mi vyhovovali. Ale aj kamarátok/kamaárotv do života. Sledujem okolo seba takých oťapených ľudí, ktorí preleňošia celý deň, kedysi som leňošila tiež, ale po jednom zdravotnom probléme som si začala uvedomovať, že tu asi cesta nevedia. Ten život som si akoby aj začala viac vážiť a užívať si v rámci mojich možností.
Teraz sa okolo mňa obšmieta tiež jeden muž, ale tiež je taký leňochod - rád dlho vyspáva. No iné neduhy nebadám. Som z toho smutná, rozumieme si, ale búri sa vo mne tá náročnosť. A aj otázka, či len nepreháňam zbytočne a neodháňam tým aj skvelých ľudí, ktorí sú možno len trošku pasívnejší. A hlavne sa stretávam s tlakom okolia, že vraj to, čo riešim je somarina a že to vo vzťahu nie je podstatné, ak prespí muž aj pol dňa.
Nie nie, nezvoľňuj z nárokov. Pretože ak si ty aktívna a zmieriš sa s tým, že tvoj partner nie, skôr či neskôr ti to začne vadiť. Áno, veľa žien povie, že im nevadí, že chlap lohní, že nič doma nerobí, že chodí na pivo apod. Ale ja som presvedená, že 90% si buď na to rokmi zvyklo (lebo veď čo už majú robiť) alebo rezignovali. Podľa mňa si má každý nájsť človeka, s ktorým je vo väčšine vecí kompatibilný. Dlho vyspávať nevidím ako problém, to robievam aj ja. Otázka je, čo je to dlho vyspávať, pre mňa to je že rada spím aj do 9-ej. Ale ak je to o tom, že niekto je rád celý deň doma, nič nerobí a lohní, tak to je o inom. To nie je somarina, ak ti to vadí. Ale zase píšeš, že sa okolo teba obšmieta. Ak sa s niekým reálne nezačneš stretávať, tak nemožno hodnotiť, aký človek naozaj je. Takže zase by som to nezatracovala. Vyskúšaj, možno budeš prekvapená a možno zistíš, že nie. Ale aspoň budeš vedieť, že si dala šancu.
Podľa mňa to nie je vysoký nárok a je úplne prirodzené, že hľadáš k sebe človeka nastaveného podobne ako si ty sama, s podobnými záujmami, aby ste mohli spolu tráviť kvalitne strávený čas 😊 Ale často takýmto "leňochodom" stačí, aby ich niekto trošku nakopol, motivoval 😅 ja som tiež veľa času prespala a preležala v posteli, ale od kedy mám súčasného partnera, ktorý stále niečo vymýšľa a neobsedí, tak stále niekde beháme a je to super 😊 takže by som tomu mužovi skúsila navrhnúť nejaké spoločné aktivity a možno sa chytí, len samému sa mu do ničoho nechce
nemyslim si, ze ide o vysoke naroky. Chces k sebe len podobne akcneho partnera, co je prirodzene. Ja by som zas nevydrzala pri cloveku, ktory ma zas vrtulu v zadku a stale by niekde behal a nieco robil. Je dolezite najst si partnera s podobnym nastavenim, aby vam bolo spolu dobre, ci uz pri lenoseni alebo pri nejakej aktivite.
Netreba zvoľniť.Vieš prečo? Pretože potom budeš nešťastná a celý život sa budeš ty prispôsobovať mužovi ktorý je lenivý, nič sa mu nebude chcieť a budete spolu len pozerať telku a piť pivo a ty sa ešte budeš starať o deti a nakoniec ti zakáže aj chodiť do spoločnosti a bude sa urážať lebo on sedí doma a ty si dovoľuješ ísť mimo domu.
Nech si pospí kľudne, ale ja by som nestrpela lenivca ktorý sa nevie postarať o domácnosť a nie je aktívny len sedí doma a nemáme nič spoločné.
Mňa by taký vzťah nebavil a ani životný štýl.
Neviem co je toto za doba (asi za to mozu tie socialne siete, kde je kazdy dokonaly) ale kazdy by chcel uz hotovy kus partnera - presne podla jeho predstav a vo vsetkom..ale tak to bohuzial nikdy nie je.
Preto vztah znamena praca na sebe (obidve strany) a vela kompromisov (dobrovolny kompromis, ktory vyhovuje). Takze teraz partner moze mat rad dlhe vyspavacky, ale dolezitejsie je, ci je ochotny sa zmenit. Alebo spravit kompromis a spanok trocha skratit a ty polavit ;) alebo kludne mozes byt akcna len sama, nemusia byt dvojice na sebe nalepene cely cas, kazdy moze mat svoje hobby.
Suhlasim s predchadzajucimi nazormi. Zalezi co to znamena ze dlho vyspava.. Ako sa postavi k tvojim navrhom a pod. Moj partner tiez rad pospi dlhšie ale vzdy tak aby sme stihli výlet, casto ich sam planuke navrhuje. Ked sme na dovolenke tak si vedome privstane aby sme co to stihli. Ale jasne ma rad aj take volnejsie dni ked spat do 10 je ok.
Možno len ľudia okolo teba nedostali taký preplesk od zivota ako ty, v podobe nejakého zdrav.problemu. A ten ťa naštartoval, a chces inak žiť.
Z vlastnej skusenosti hovorim, ze ak sa nezmeni, tak ti to vyspavanie vadit neprestane a ked pridu deti, bude ta to stvat este viac. Na druhu stranu by som ho zase neodmietla vopred bez toho, aby si mu dala sancu, mozno sa ti rad prisposobi a rozhybe sa 🙂
Ešte by som dodala, že ja spím veľmi dlho a muž je ranné vtáča, ale ak máme niečo naplánované tak vstanem aj o 5 ráno.Spím keď viem, že môžem, ale nebaví ma sedieť doma.
mat naroky je dobra vec. Radsej byt single ako doma chovat cele prasa bez najmensieho uzitku.
Ono clovek sa celý život mení a aj okolnosti sa menia. Ja som aktívna, ma žel pasivnejsi, ale to neznamená, ze keď treba tak nie je aj on aktívnejší. Ja osobne som práveže rada, že je niekedy menej aktívny a nebesá kade tade, hlavne teraz, keď mame deti. Keby som mala aktívneho ako som ja, tak dopadlo by to presne tak, ze on by behal kade tade a ja by som sa o deti starala sama, keďže z mojich aktívnych nárokov som musela ubrať. Mne sa paci taka veta: "Co sa nám paci na chlapcoch, nenávidím na mužoch."
na FB je skupina Spolucestovani ... tam je velka koncentracia aktivinych ludi. Skus sa tam prihlasit. Alebo pozri sportove skupiny na FB. Tam sa vzdy hladaju sportovci alebo ludia ktori neradi sedia na zadku. Ci uz na sport alebo do teamu. Ak chces niekoho zivsieho tak sa skus orientovat v hladani tam, kde su.
Myslím, že proste potrebuješ k sebe aktívneho muža. Časom by ti prekážalo, že chces niekam ísť, a muž by bol pasivnejsi. Skús hľadať na rôznych turistických fórach, je tam veľa príjemných normálnych muzov, ktorí majú radi pohyb vonku. Myslím, že si týmto predložila zaujímavú vec 🙂
No tak ja za seba môžem priznať že mna vždy vytáčalo vyspavanie do obeda. Najmä ak bolo treba ísť na nákup/niečo urobiť/ísť na výlet a podobne... ja som bola ráno hore a on vyspaval... a teraz ani nič doma porobiť lebo robíš “hluk” aj na nákup/výlet sme sa pred 11h nevykyvali... akože samozrejme mozem si urobiť program sama ale potom nepotrebujem byt v pare...
otázne je či sa to dá zladiť bez toho aby si jeden robil násilie alebo nie ... ale za pokus to stojí
Nie.. Tiež nemám doma lenivca a ani sa s nimi nestretavam, irituju ma.. Je fakt ze priateľov mam minimum.. Ale radsej byt sama ako s gulou na nohe :D
to podla mna ani tak nie je nejaky narok alebo co. proste mas rada aktivny zivot a asi nema zmysel teda hladat alebo si zacinat s niekym kto to ma inak. tak isto existuju aktivne zeny, existuju aj aktivny muzi len ich asi treba hladat na spravnych miestach 🙂 najvacsiu sancu mas sa s takym zoznamit prave pri nejakej cinnosti, mozno vo fitku a podobne 🙂
ak ti to vadí, tak si hľadaj podobný typ, ako si ty. My sme veľmi aktívni obaja, no nevadí mi absolútne, keď partner ráno vyspáva aj do desiatej, občas aj dlhšie. Veď je to tak päť krát do mesiaca, nie denne. Vlastne si to môže dovoliť len cez víkendy. Ja zatiaľ s palicami prebrúsim pár km, alebo idem na bicykel, keď nebola pandémia, išla som si zaplávať. Ale opakujem, ja to nepociťujem vôbec ako problém, ak to tebe vadí, hľadaj ďalej.
No tak väčšina ľudí cez týždeň vstáva zavčasu do práce, takže mi príde úplne ok, ak si chce cez víkend dlhšie pospať. To ale vôbec nemusí znamenať, že nie je aktívny. Môj muž je veľmi aktívny, ale tiež si rád občas pospi dlhšie, keď môže. Určite by som kvôli tomu nezahadzovala šancu na vzťah. Keď sa spoznáte viac, uvidíš, či ti bude vyhovovať. Nikto nie je dokonalý. Mala som takú kolegyňu, čo mala vysoké nároky, zostala sama, nikto jej nebol dosť hoden.
Tak tento trend si aj ja všímam, že ľudia len doma kvasia, max pred dom vyjdu a zase tam kvocia. My sme stále niekde na výlete ak sa dá, ale väčšina ozaj len na zadku sedieť a popíjať. Aj keď niekedy niekoho zavoláme, tak to vidno ze ani tie deti nevladzu chodiť, lebo nie sú naučené a nudia sa už po 15min chôdze. Tak sa nečuduj, keďže väčšina je takto pasívna, že sa im to zdá ok a čudujú sa co ti vadí na vyspavajucom chlapovi. Ono je rozdiel späť do 9h a prespať celé doobedie.
Podľa mňa záleží na tom, či je ochotný skúsiť niečo nové. Možno mali doma takýto prístup a preto je taký. Môj muž bol tiež v mladosti pasívny a rád dlho spal, vysedával na gauči. Bol tak naučený. Ale pri mne a hlavne pri deťoch sa zmenil. Zapáčili sa mu výlety, teraz ich sám plánuje. A vyspávanie? Deti vstávajú pred šiestou, tak vstávame aj my. Keď si môže pospať do pol ôsmej, je celý šťastný.
Co je to podla teba dlho vyspava? Zalezi aj od druhu prace aku ma....su ludia kt staci 6 hod spanku iny potrebuju 9hod....
Neviem posudit z tych par informacii co si napisala, ci si prehnane narocna a mala by si zvolnit alebo nie. To sa neda.
Ale verim tomu ze vacsina ludi sa vekom stava narocnejsimi a narocnejsimi. Je to prirodzene. Ked ma clovek 20 rokov, este stale hlada sam seba a tak je to lahsie sa prisposobit inym ludom. Zivotne skusenosti a mudrost, ktoru clovek naberie ako starne, sposobuju, ze si clovek coraz jasnejsie uvedomuje kto je a co chce (alebo skor co nechce) a tym padom nie je ochotny zlavit zo svojich narokov.
Vzdy vsak plati Vztah = Kompromis. tomu sa nevyhnes.
Mozno si narocna, ale nepolavuj. Vsetko je relativne. Kazdy jeden clovek vyznava hodnoty a ma potreby, ktore su pre neho sameho velmi dolezite, pritom pre niekoho ineho mozu byt zrovna tieto nepodstatne a banalne. Nie je vobec dolezite, co si mysli Tvoje okolie. Ty s tym budes zit...

Ak je jediný problém iba to, že si rád dlhšie pospí, tak by som sa tým asi veľmi netrápila..každý niečo máme..iné veci sú podstatnejšie 🙂 na začiatok môžeš skúsiť ubrať zo svojich nárokov, aby to nedopadlo tak, ako sa hovorí "preberala, preberala až dopreberala a ostala sama"🤷
Za pokus nič nedáš 🙂