Som predavačka a chcem už dieťa. Priateľ študuje medicínu, dieťa ešte nechce
Mám 21, partner 23.
Sme spolu už 5 rokov.
Bývame spolu vyše rok a ja si myslím, že je ideálny čas na dieťa.
Neštudujem, skončila som strednú a zamestnala sa.
Ja mám stabilnú prácu, aj keď nemám vysoko postavenú pozíciu, som predavačka.
Partner študuje a zarába si po škole, cez víkend. Študuje medicínu.
Nechce dieťa kým nedokončí školu a nezamestná sa v tomto odbore.
Pre mňa to je celá večnosť. Čakať naňho kým spraví školu, atestácie, získa stabilnú prácu, ktorú ja už mám. Školu by mohol pozastaviť, zamestnať sa kým budem na materskej a neskôr môže študovať.
Neviem ako mu dohovoriť..
Vždy ide s argumentom, že on nechce chodiť do roboty len preto, lebo musí živiť rodinu.
Začni si budovať reálnu a poriadnu kariéru a potom maj dieťa. Keď sa na teba tvoj milovaný doktorko vyserie lebo si nájde študovanú peknú milú dobrú babu, tebe zostanú len oči pre plač nakoľko z platu predavačky pôjdete akurát tak pod most.
@mircalla práve že ty nerozumieš čo som napísala.
Vo všeobecnosti je možnosť reprodukcie pre spoločnosť dôležitejšia ako možnosť vzdelávať sa.
Nič nepíšem o tom že v tomto prípade by autorka nemala počkať.
Malo by to byť na jej individuálnom zvážení. Sama sa musí rozhodnúť čo chce. Čo si mi o tom myslíme jej napísať môžeme, ale čo robí to je jej vec a rozhodnutie.
Pozastaviť školu, medicínu? Priateľ má pravdu, siliť to v 21 na dieťa s priateľom študentom je nerozumné.
@bea6530 Lebo keď bude mať dieťa mladá, nesamostatná, nezrelá, naivná 21tka, tak to bude pre spoločnosť veľmi prospešné. Veď nemá nič, len veľmi slabo platenú prácu, kde ju môžu raz- dva vymeniť, nič špeciálne meponúka.
@zuzanockamt Ale tak nieco ma - potencial znicit buducnost buducemu moznemu lekarovi, ktorych tato krajina zufalo potrebuje
@mircalla Veď to. Byť matkou toho chlapca, tak to dievča ženiem kade ľahšie.
Priateľ má pravdu a dobre v hlave usporiadané...ty autorka nás asi viac času na premýšľanie...vieš dieťa nezavries do skrine a nevyberies baterky ...kúp si morča, mačku....rob si dáke kurzy, či daj prihlášku na VŠ...máš len 21. Urob si podmienky aby si nemusela rátať na konci mesiaca koľko ešte môžeš kúpiť UM...
@zuzanockamt ako sa to vezme. Keď je jej priateľ budúci lekár tak asi hlúpy nebude.
Tak ak by mali viac detí porodí inteligentných ľudí,ktorý budú prínosom pre spoločnosť.
@mircalla Co z toho keď každý ide za peniazmi ktoré naša krajina nemá.
Inteligencia nám uteká tam kde dajú viac.
Ľudia musia mať k svojej krajine vzťah inak z ich vzdelávania nebude nič prínosné.
Nic nevybuduju.
Ak s nim chces zostat, doporučujem sa zamerať na seba a štúdium, je velky predpoklad, že v budúcnosti sa budete pohybovať v “inej” spoločnosti a ak budeš chcieť stíhať “úroveň” jeho napadniciek, tak ako predavačka (nechcem vobec dehonestovať hocijakú pracu) nebudes mat šancu, pretože nas osobnostný vyvoj velmi ovplyvňuje aj spolocnost, v ktorej sa pohybujeme. On bude rast (nemyslím iba kariéru) a ty zakrpaties a časom to môže viesť k rozchodu.
@bea6530 🤦🤦🤦 áno, a na život tých spoločných inteligentných detičiek sa vyskladáme všetci, lebo dievčinka bude rodiť a očakáva,že niekto sa má postarať, lebo ona chce. A chlap bude mať zničený život, lebo tú medicínu pri slečinke nedoštuduje.
@bea6530 úplne iné by bolo, keby oni obsha chceli to dieťa, teda "hneď sa reprodukovať". Bola by to ich osobná vec, tak sa rozhodli. No tu ide o to, že sa rozhodla ona a silou mocou chce od neho, aby sa jej prispôsobil, urobil dieťa, nechal školu a šiel robit niekde hneď, hoci on momentálne má úplne iné priority a záujmy. Dieťa je záväzné rozhodnutie na celý život, tak by sa malo k nemu aj pristupovať takým spôsobom. Nie sme pred 100 rokmi, keď bolo 15 deti, no chodili často bosé, v poplatanych šatách, a s chlebom s masťou v ruke, pripadne pár z nich zomrelo v detskom veku a bralo sa to normálne,lebo proste sa tak žilo.
@bea6530 Tento negativisticky pristup, ze vsak aj tak utecie je ozaj prospesny. Takze najlepsie si narobit x deti, ktore nemam ako zivit (V krajine, kde ako pises nie su peniaze), pretoze ved budu casom prinosom.
To, ze si znicim vyhliadky, celozivotne posolstvo a zivot nie je dolezite. Si fakt pekny demagog.
Na jeho miesto by som si davala pozor, aby to ako mnohe s cielom si priputat za kazdu cenu muza neuhrala na "neplanovane" tehotenstvo. Ten vztah je inak totalne neperspektivny a dufam, ze to je fake
@bea6530 a čo ak sa nepotatí ani jedno dieťa a všetky budú po mame? 21 rocna žena môže v pohode počkať 5 rokov a stale bude v idealnom veku plodit deti. Plus ako bonus mozno bude väcsia mentalna vyspelost.
Fuuuu, este si prilis mlada na taketo rozhodnutia. Nechaj muza dostudovat, pekne vas potom uzivi. Netlac ho do toho, ak nechce, lebo ti utecie
No priateľ myslí na budúcnosť a mala by si aj ty..využi čas a studuj
@katkine_terapie myslím že nie.
Myslím že po čase ten chlap príde na to že autorka ako jeho partnerka nieje pre neho vhodná a stratí pri ňom pár rokov života.
A zatiaľ by mohla mať deti po ktorých túži.
Podľa mňa ona dobre vie že sa jej partner na ňu skôr či neskôr vykašle, ale má podvedomú túžbu mať s ním deti,lebo má vyššiu inteligenciu aby zvýšila inteligenciu svojich budúcich detí.
A vieš dobre že dieťa dedí gény cca 50/50.
Ak si ho dlhodobo chce udržať tak súhlasím s komentárom
@portret7
toto bude fake tema
@mircalla ked sa dali.dokopy, boli to este pubertiaci, takze to tak nevyrovnane nevyzeralo.. Myslim, ze az teraz sa zacnu ukazovat rozdiely v prioritach aj rozmyslani, az teraz zistia nakolko su kompatibilni.
Ale cesta ktoru zvolila autorka je zaciatok konca. Tlacit 23r chlapa, ktory zrejme ma nejake ambicie, kedze je medik, takymto sposobom sa jej nemusi vyplatit..Aj keby si ho dietatom poistila..
@bea6530 to bude skor o sebeckosti ci pocitu, ze taha vo vztahu za kratsi koniec a preto chce "zabezpeku" vo forme dietata, nez o inych prioritach..keby mala priority zoradene, vedela by, ze to, co si vymyslela, je nezmysel.. .
Netlac na pílu, lebo skončíš ako slobodná matka s minimálkou, pre neho bude jednoduchšie poslať ti 200€ ako ničiť svoju budúcnosť a budúca svokra ti zo života urobí peklo na zemi, keď sa mu budeš snažiť zničiť štúdium blbymi nápadmi - rátaj s tým, ze ostaneš sama… toto ti u žiadnej svokry neprejde. Kde si prisla na takú blbosť aby prerušil štúdium - mama, babka, dedinské tetky? Snaž sa radšej doplniť vzdelanie a priateľa ak s ním chceš zostať podporuj v štúdiu … osobne to na ale dlhu budúcnosť nevidím, keď budeš to dieta mat pokazis zivot iba sebe a tomu dieťaťu.
Priatel je naozaj vyzretejsi. Studuje medicinu a popritom pracuje? To je naozaj sikovny. Medicina sa nestuduje len tak jednoducho. Prosim ta, skus sa zamysliet co od neho pozadujes. Ty chces dieta uz aj, ty chces, aby prerusil skolu, ty chces, aby si nasiel pracu a ty chces, aby vas uzivil kym budes na RD-3 roky podotykam. A ty chces, aby sa potom vratil a dostudoval. Prosim ta, skus sa popytat jeho kamosov, ktori uz lekari su, ako to funguje a ake to je. Po dalsie ak pretusi studium na dlhsie, neda sa vratit tam kde skoncil… nemusia mu uznat predmety a moze ist odznova. Trosku menej sebeckosti, trosku naozaj viac empatie voci nemu. Naozaj klobuk dole pred nim🙏🏼 a ak ti to nevyhovuje, ak je toto pre teba take podstatne mat dieta “uz aj”, chod o dum dal… a nechaj ho, nech si zabezpeci zivot a aj svojim buducim detom
@zuzana76 jasne ze fake, prepiskli to pri bode, ze ma prerusit skolu, ale asi naschval, aby vyprovokovali viac reakcii
Ja mam pocit,ze tu zaciname.mat anonymnych trollov,ktory tu zasievaju taketo absurdne prispevky ale trosku sofistikovanejsie,prispevky trosku vyssej urovne,ale stale rovnako absurdne.Toto,alebo pani,ktorej nesmie nikto sadnut v rifliach na gauc,ci tehotna,ktora sa pyta ci moze salamovu pizzu v tehotenstve...Absurdnosti,na ktore nasledne uz autor nereaguje.
@tehulka2011 no obcas mam pocit, ze ludi s obmedzenou mentalnou vybavou, ktorych rozhodnutia a postoje su jednoducho nepochopitelne, je viac nez dost..
Ale zrejme mas pravdu, taki zvyknu reagovat, zvycajne urazene si idu svoje.. tuto sa nadejna matka so stabilnou pracou predavacky odmlcala, zrejme to bude fake..
@denkatn intelektovo byť za niekým nie je urážka ale fakt a neznamená to, že te intelektovo slabší je horší človek. Nie sme mentálne na jednej úrovni. To socík sa snažil dehonestovat inteligentných ľudí, aby klesli vo všetkom na úroveň robotníkov.

@h2 súhlasím.