icon

Som príliš náročná na svojho manžela?

25. sep 2024

Citam tu rozne horibilne historky, a zamyslam sa, ci som nevdacna a narocna na muza, alebo mam pravo sa citit nasrata😂
Mame dve male deti, starsi ma tri roky, obe dojcene, cize som sa tri roky uz nevyspala neprerusovane viac ako tri hodiny. Roky uspavam kazdy vecer decko, kym on kuka telku. On sa vkuse stazuje, ze je unaveny. Z coho? Je zivnostnik, momentalne viac nezarobi ako zarobi, celu domacnost taham v podstate ja z uspor a materskej. Detom sa povenuje, ale skoro vylucne len doma. Vcera bol prvy krat s kocikom a oboma detmi von, a myslim, ze nadlho aj posledny krat. Ale zahra sa na piesku, s loptou, vezme starsieho so sebou na nakup/do mesta.
Doma sam od seba spravi maloco, on povie, ze ja som prirychla a vo vsetkom ho predbehnem. To nie je pravda, ja tiez nie som super gazdinka, podlahy nemame umyte mesiace, okna hadam aj roky, prach tyzdne neutrety, ja sa snazim aspon ten povrchovy poriadok udrzat a spomenute veci uz nedavam. Kupelne som ho nikdy nevidela umyvat. On pobeha s vysavacom, pusti pracku a susicku, kvietky si poleje, o zahradu sa stara.
Planovanie lekarov, skolka, kruzky, nakup oblecenia, oslavy, dovolenky, vsetko je na mne

A ja uz mam na to vsetko nervy. Mam pocit, ze chlapi to maju v zivote lahsie, a ze vacsinu taham na svojich pleciach ja. Pokial ho konfrontujem, k nicomu to nevedie. On citi, ze robi dostatok, a ze co furt chcem😂 chcem vela, ak chcem od neho viac?

Strana
z2
jaass
25. sep 2024

Haha som sa zasmiala, tak chod na pol hoďky na záchod aj ty keď bude doma 🤣 zachvíľku deti vyrastú uvidis 💪

autor
25. sep 2024

@jaass musim, len neviem co tam robi tolko. A mam henoroidy po porode, musela by som tam stat😂

luccija
25. sep 2024

Pre mňa bola vždy priorita mať navarene a byť vela vonku, tak si daj priority.Doma je vždy robota vždy a stále dokola nekončiaci príbeh.Mojmu treba povedať ..spraví, ale kedy on chce a nie hneď, tak sa do toho nestarám.Dnes sa hodinu hral s poklopom na sachtu, lebo ju striekal vo farbe plotu po 7 r mu to začalo vadiť🙂)pre mňa veci nepochopiteľné, ale musí vyložiť umývačku a nech to robí aj o 21.Teb dvor je také útočisko a zasivaren pre veľa mužov🤪

autor
25. sep 2024

@luccija haha presne, aj u nas, na zahrade sa vie pretrtosit aj cely den, ale posranu umyvacku zeby nalozil, to aj sva dni trva

milka1988
25. sep 2024

Inak toto riešim v hlave aj ja denno denne
Mám to isté. Manžel živnostník, zarobí tak že máme na zaplatenie všetkého čo potrebujeme, aj dovolenku pri mori. Ja si to vážim ale zas ruku na srdce, toto by predsa robil aj keby bol sám
No ale čo sa týka doma... Strašné zlenivel. Sám od seba nič, výnimočné raz do mesiaca umyje riad. Hajzel môže byť osra....ty aj týždeň a nevezme do rúk tu kefu a neumyje ho. Keď ho po stý raz už prosím nech záves v kúpeľni po sprchovaní rozťahuje lebo sa tam už robia plesne, tak to urobí každý druhý raz.
Nevysavs, nezmyva, nevarí, neupratuje, perie si len svoje pracovné veci. Tie mu x krát ja zo susiaka zbieram, dám na kôpku a ju má na kôpke aj týždeň.
Ale keď mu poviem že niečo treba opraviť navrtat, atd tak to urobí
Keď mu poviem že nech ide s malým von tak ide, keď na celý deň ku rodičom, ide
Keď mu poviem ideme na nákup, ponesie ťažké tašky, zaplatí nákup, zaplatí celú dovolenku
Ale je pravda že na to aj tak serie že v podstate som doma ako taká slúžka, opatrovatelka, riaditeľka, kuchárka, atd plus navyše mám prácu z domu , a dostávam za to nič. Och teda "rodičak" čo je v porovnaní s tým čo doma a okolo dieťaťa robím almuzna. ... No večer padám na hubu od únavy a on v pohode ešte po práci vládze ísť von s kamarátmi aj do 2-3 rána, aj na futbal má čas, a vládze chodiť, a ja nemám minútu času pre seba....
Toto ma žiaľ väčšina doma a ja fakt nechápem prečo to tak je, či chybu urobili matky tých našich mužov?

jaass
25. sep 2024

@milka1988 pre mňa je to úplne nepochopiteľne, že máš takeho muža 😱 prepáč

kavasmliekom
25. sep 2024

@viestta nechceš veľa od muža? Je pravda, že môjho netreba nútiť a robí veľa za tých pár dní, čo je doma, ale zase, koľkí sa sťažujú, že muži prídu z roboty a len si ľahnú pred telku a žena nech je rada, že vôbec zarába...
Môže mu kľudne nevyprať, nedať jesť, nemať sex, a čo tým vyrieši? Len sa budú hádať.

kavasmliekom
25. sep 2024

@milka1988 podľa tým výchova rodičov nič nemá. Ty si mu to dovolila raz, dvakrát, už to berie ako samozrejmosť.

kavasmliekom
25. sep 2024

A čo sa týka spania so starším, on nemá vlastnú posteľ? Načase poriešiť. Hoci aj pri vašej, ale každý svoj priestor. Jasne ze sa nevyspite nikto.

marianarem
25. sep 2024

Podla mna tvoj muz nerobi nejako malo, ale mozno ti vadi, ze ty si ta, co musi nonstop na vsetko mysliet, den noc mat v hlave potreby celej rodiny, domacnost, organizacne veci, nikdy nemas od toho oddych, nikdy to nikto nevezme za teba. Mam pocit, ze to takto ma vacsina zien, co poznam. Moj manzel musim povedat, ze robi vela, urcite aspon tolko co ja, bol aj na materskej, no aj tak som vzdy ja vymyslala, co budu obedovat atd. Ale zase on rozmysla nad inymi vecami, ktore nemusim zase riesit ja, nad roznymi opravami domu, nad zahradou, vinohradom, autom. Mozno teba teraz potapa aj to, ze je na tebe okrem toho vsetkeho aj financovanie domacnosti. Mozno keby chlap doniesol dost penazi na chod rodiny plus by robil toto, co robi, tak by ti to prislo ok. Ked mu.teraz zivnost nejde, tak nemohol by pribrat aspon nejake brigady?

viestta
25. sep 2024

@kavasmliekom preco mas pocit, ze chlap by nedokazal umyt okna? Klesne mu kvoli tomu testosteron?
To, ze ini chlapi nerobia doma nie je argument.

moncici7
25. sep 2024

@barborachors prepac, ale to niekto je s tym v pohode ze doma nerobis nic?

kavasmliekom
25. sep 2024

@viestta prečo by nemohol, môže, len mu možno nenapadne, že to ona po ňom chce. Môj mi nedovolí umývať, keď nie je pri mne napríklad. Ja umývam sklá, on rámy a parapety. Nie je každý ako môj, či tvoj. Môj napríklad nebude variť, ani ho zo nebaví, ani ho neplánujem nútiť, či kvôli tomu zhadzovať, alebo vysmievať sa, že mu klesne testosterón.
Chcem tým povedať to, že niekedy ani žene neublíži toho muža pochváliť, hoci aj za maličkosť, aj keď si nezaslúžia, lebo pre nás by to mala byť samozrejmosť, že bude mať rovnakú úlohu v domácnosti ako aj žena, oni však myslia ináč ako žena. 😃

autor
25. sep 2024

@kavasmliekom my sme od narodenia syna spali oddelene, ja so synom v spalni a muz v hostovskej. Po narodeni mladsej som sa ja prestahovala s malou do hostovskej a on spi so synom. Ja som mala v plane spat s oboma detmi v spalni, aj som skusila, ale to uz bolo neunosne. Deti sa mi budili navzajom cele noci. Ale uz mu planujem poriesit izbicku, lenze on sa v noci preberie a ked nema nikoho pri sebe, reve. A zas len ja budem vstavat a chodit cez dom k nemu🙂‍↕️
A zas si nemyslim, ze chcem nejako extra vela v porovnani s tym, co davam do nasho spolocneho zivota ja. Nepoviem, keby som bola od neho zavisla financne, mobilne, nakupovo, ze by som sa “len” starala o domacnost(a to vobec nechcem znevazovat taketo zeny) tak mozno netlacim az tak do spravodliveho rozdelenia prac, ale takto?

Ale pravdou je, ze sa proste po detoch zvrhol noj zivot na nekonciaci kolobeh povinnosti bez dostatku spanku a sebarealizacie, zatial co moj muz si zachoval toto vsetko, ide kde chce a kedy chce, dokonca chodi na dovolenky s chalanmi, ja som tri roky nebola bez deti dlhsie ako dva dni, lebo som syna neskoro odstavila a to uz som bola vo vysokom stadiu tehotenstva s druhym…prost rto na mna tiez asi viac dolieha a vazim si vsetky vase nazory a som rada za diskusiu, ktora sa ti rozbehla.
Musim najst nejaku strategiu, ako trochu znizit naroky, zaroven nebyt furt nespokojna a efektivne komunikovat svoje potreby. S tym mam proste problem

moncici7
25. sep 2024

Fiha, sam na dovolenky, tam toto je pre mna zatial najvacsi problem co mas, toto nie je dobre a este povedz ze z tvojich uspor 😉

mandarinka555
25. sep 2024

Skutočne každý deň vypucuješ dom? Veď si písala, že prach nemáš utretý týždne, podlahy nemáš umyté mesiace a okná dokonca roky🙈

duppka13
25. sep 2024

Moj nerobi nic ale aspon zarobi, to je jeho jedina pridana hodnota v nasej domacnosti. Inak presne ako tvoj, neuspava, neokupe, neuprace, nenakupi, nevyzdvihne zo skolky, nejde sa prejst, nic.
Ale teda musim dodat ze s dietatom uz nespim v jednej izbe ani nejak neuspavam, skor by som to nazvala ukladanie na spanok (2.5 roka).

h2
26. sep 2024

@marca12 Keď chlap doma navarí, tak je zženštilý? 🤨

bubuzu
26. sep 2024

Z toho čo píšeš to skôr vyzerá, že ti chýba sloboda a možnosť robiť veci bez detí. Ja tiež upratujem v chvate a môj milý si pusti podcast a robí to čo ja za pol hoďku aj dve, pomaly v pohode. Ja som sa ale už prestala hnevať lebo ten tlak na výkon som si robila ja sama. Takže, teraz, keď sa ženiem, uvedomujem si, že to robím, lebo to tak sama chcem. A keď sa nechcem hnať, snažím sa si to vychutnať. Snažím sa tu slobodu nájsť v iných veciach a hlavne o tom komunikovať. Lebo podľa mňa,keby si mužovi povedala, že ideš von terasu vysávať teraz dve hodiny ty, tak ak máš dobrého muža, tak ťa nechá. Ak pecies, praceš, varíš a venuješ sa deťom, neporovnavaj sa s mužom. On to podľa mňa vidí tak, že to všetko robiš, lebo chceš a robí tieto radosť. Tak ako robí veci on. Vôbec mu to nemusí dochádzať.

autor
26. sep 2024

@bubuzu pravda, vswtko, co robim, robim, lebo chcem. No a niekedy musim😀 nikdy mi nevycital, ze nieco nebolo urobene. Ale tiez by som chcela mat ten kludik a pohodu.
@mandarinka555 no nevypucujem, ale s dvoma detmi kazdy den upratujem povrchovo. Tu poskladam dve pracky pradla, nahadzem dalsiu pracku, tu pozbieram auticka, upracem kuchynu po predoslom vecere, treba varit, upracem po obede, nieco kvapne na zem, tak zbehnem handrou…proste bezna udrzba, ale na hlbkove cistenie mi uz nervy ani chut ani cas neostava

autor
26. sep 2024

@moncici7 ale nie, ja som tiez chodila pred detmi aj sama, ide z vlastnych penazi, na to nevidim nic zle, keby som aj ja mala taky priestor pre seba

moncici7
26. sep 2024

@h2 nie nie urcite najvacsia pomoc

barborachors
26. sep 2024

@moncici7 nech autorka vie, že sa to da aj takto. Moj muz doslova neznáša, ked doma nieco chcem urobit. Co ja za to mozem?

moncici7
26. sep 2024

@barborachors no to je zvlastne, ale ok

moncici7
26. sep 2024

@barborachors napokon ho viem pochopit lebo aj ja neznasam ked niekto chce u nas nieco urobit som nenahraditelna 🤣

ahhola
26. sep 2024

Ale pravdou je, ze sa proste po detoch zvrhol noj zivot na nekonciaci kolobeh povinnosti bez dostatku spanku a sebarealizacie, zatial co moj muz si zachoval toto vsetko, ide kde chce a kedy chce,🌷 dokonca chodi na dovolenky s chalanmi,🌷 ja som tri roky nebola bez deti dlhsie ako dva dni, lebo som syna neskoro odstavila a to uz som bola vo vysokom stadiu tehotenstva s druhym…prost rto na mna tiez asi viac dolieha a vazim si vsetky vase nazory a som rada za diskusiu, ktora sa ti rozbehla.

🤣To som si predstavila strycovu Xantipu, ze by nazbieral odvahu a predniesol, ze s chalanmi na dovcu, asi by obratom dostal vechtom po hube a musel by odprosovat...(narodeni 1944)

luccija
26. sep 2024

@ahhola ty koľko máš rokov resp máš malé deti?Ja som si vždy myslela, že máš už odrastené dospelé deti neviem preco

autor
26. sep 2024

@ahhola haha, ved ja si myslim, ze som velmi tolerantna zena, a chcem len tolko, kolko davam😀

ahhola
26. sep 2024

@luccija ano, dobre pamatas, mam 3 dospelakov a 2 vnucence

to o 10.10.som odkopirovala autorku a zabudla dat uvodzovky... 😅

cukroska
27. sep 2024

Ano majú to chlapi v živote ľahšie jednoznačne. S tým súhlasím aspoň v meste.

Strana
z2