icon

Som psychicky vyčerpaná

zvadnutykvet
12. júl 2016

Ahojte baby.som tu anonymne, pretoze nechcem, aby ma niekto z mojich znamych spoznal.takze moj problem spociva v tom, ze sa citim naozaj ako zvadnuty kvet.mam 25rokov, mam 25rocneho manzela a 2rocneho synceka.vsetko sa to zacalo pred par mesiacmi, ked mi urciti clenovia mojej rodiny zacali vesat na hlavu svoje problemy.stale som nieco a niekoho riesila okrem seba.seba som odsuvala vzdy na vedlajsiu kolaj.no svojmu manzelovi som sa tiez snazila vyhoviet vo vsetkom, syncekovi sa venujem 24hodin denne, je to stastne dietatko.ale pred tyzdom som dostala doslova noz do chrbta.manzel sa zacal spravat podozrivo a tajnostkarsky, nechcel mi povedat, co sa deje a ja som zacala patrat(nikdy to nerobim, no musela som, inak by som to doteraz nezistila).lenze on si pomenil vsetky mozne aj nemozne hesla vsade, kde sa dalo, mobil si zablokoval, aby som sa tam nedostala, nastastie historiu pc nevymazal a ja som zistila, ze si potajomky vzal pozicku smiesnych 200€, o ktorych som sa nemala dozvediet, pozeral si na fb kadejake slecny(mozno s nimi aj pisal, ale to neviem).nasledovala hadka, ticha domacnost, velakrat aj slovo rozvod az mi nakoniec v jeden vecer povedal, ze som sa mu za posledne mesiace dost vzdialila a nevie, co ku mne citi, nevie, ci chce rozvod, alebo zit s rodinou.bolo to pre mna hrozne nieco take pocut, strasne som plakala, nevedela som sa zastavit, bolo mi strasne.nakoniec sme sa dohodli, ze to este spolu skusime, zatial je to ok, ale ja neviem dokedy.sklamal ma na plnej ciare, vzdy som mu doverovala.naozaj mam velmi narocne obdobie, dost som schudla, nemam chut do jedla, zacali mi hrozne vypadavat vlasy, necitim sa dobre, proste cele zle...iba som sa potrebovala vypisat

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Povedz mu takto na rovinu. 200 €, však Ti mohol povedať, nedala by si mu? Od kamoša si mohol požičať. Môjmu robí auto bratranec, napr. viem, že dakedy spraví a donesie neskôr peniaze.

timea7
13. júl 2016

@natalym potreboval ich na povyrazenie, nie na auto 😠 😠 😠 😠 😠 😠

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@bratislavcankanm lenze to sa nikdy nedozviem, kedze je to klamar...netusim, ci niekoho ma...ale nejako ani sex nechce, no proste cele zle...inokedy sme sa milovali skoro kazdy den a teraz nic...

natalym
13. júl 2016

@timea7 Ale tak nech to povie, k....t jeden.. By som ho pritlačila.

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Aha........... Aj na ten sex by som ho pritlačila. A by sa videlo.

timea7
13. júl 2016

@zvadnutykvet hľadaj prácu, ukáž mu, že si sebestačná žena, ty si sa pasovala do role slúžky a opatrovateľky a psychológa pre celé široké okolie. Začni byť ženou, venuj sa sebe, synovi sa skutočne nemusíš venovať 24 hodín denne, pokojne môže ísť do jasličiek, ty do práce, budeš mať prostriedky na handry, šminky, kaderníka, hádam sa manžel spamätá. Ale ešte dnes mu povedz, že mu nehltáš tie jeho rozprávky.

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@timea7 vies do prace este nemozem ist, som z maleho mesta, kde jaslicky niesu, maly este neni odplienkovany a do skolky mi ho s plienkami nevezmu, takze musim este par mesiacov s tou pracou pockat...ja sa o seba praveze az prilis staram, nie som ziadna zanedbana mamina, preto nechapem, preco hlada ine a k tomu take...no...take divne slecny...prave to ma najviac mrzi, ze ked idem vonku aj ked s kocikom, tak sa za mnou muzi otocia a on nic, aj keby si nieco napisem na celo, tak nic...

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@natalym ja ho urcite k nicomu tlacit nebudem...urcite mu neskocim do postele, ked on nechce...

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Tak som to nemyslela, ale pritlačiť ho práve preto, aby si zistila že ako mu to ide. Keď pravidelne trtká kade tade no tak doma to je vidieť, nie?

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@magmolatus ja viem, urcite je chyba aj vo mne, ale preco to hned vyuzil?sme spolu7rokov a fakt sme si presli hocicim a nikdy som nevyuzivala jeho zle obdobie a hned som nesla za inymi chlapmi, vzdy som sa ho snazila pochopit, vo vsetkom mu vyhovela, ked som pracovala, denne som prichadzala do kontaktu s velmi vela ludmi aj peknymi muzmi, ktori mali o mna zaujem, ale nikdy som sa na nikoho ani nepozrela, lebo som mala jeho a milovala som ho...za to to mam?a to ani nehovorim o tom, ze som mu vzdy vsetko povedala...

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Ale povedz, nie je to kravina sa takto dokatovať myslím psychicky, kvôli jednému chlapovi a jemu je hej?

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@mamba13 ved by ma mal podporit, ale on to asi nevie...nic, co sa tyka mna, si nevsima...uz par dni sa snazim dat sa dokopy a rozmyslam nad nejakou psychohygienou...mozno si pojdem niekam oddychnut...nevyzrety na rodinu je, ale to zistujem az teraz...dokonca on chcel babatko a bolo planovane...no dva mesiace pred jeho narodenim nastupil do novej prace a odvtedy je ako vymeneny...

timea7
13. júl 2016

@zvadnutykvet to by som si nedovolila napísať. že sa o seba nestaráš, alebo že si zanedbaná, myslela som to tak, že iná situácia nastane, ak čakáš manžela doma s gurmánskou večerou a ak ho čakáš v nových plavkách bez nej, prípadne nečakáš, ideš v nich na kupko a doma necháš lístok. Ty si musíš byť vedomá svojej hodnoty, aby si ťa vážili iní. A prácu by som hľadala už teraz, lebo ju ani nenájdeš za dva týždne, ani malého neodplienkuješ zo dňa na deň, Nie preto, aby si mu ukázala, že aj ty dokážeš zarobiť, vôbec nie, ale aby si sa s ním dohodla, akým spôsobom sa bude podielať na práci v domácnosti a na starostlivosti o malého. Teraz môže oponovať tým, že veď si doma, čo aj podľa mňa bude 😖 😖 😖 😖 . Je len a len na tebe, čo s tým urobíš, ak budeš pokračovať v tom, že budeš zabezpečovať full servis, tak si buď istá, že on bude pokračovať so ženami,len si spočiatku bude dávať väčší pozor 😖 😖 😖 😖 A že 25 ročnému nechýba sex, ked doteraz bez neho nevedel byť, to mi je tiež viac ako podozrivé.....

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@natalym lenze mne velmi zalezi na tom, aby mal maly otca...je na nho velmi naviazany, ked neni doma, stale ho hlada...a este dalsia vec...nemozem sa s nim teraz rozviest, ked nemam pracu...

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Ale veď nehovorím o rozvode, hovorím o psychickej pohode.

magmolatus
13. júl 2016

@zvadnutykvet Ja netvrdím že je chyba len v tebe, ale vieš ako sa to hovorí "príležitosť robí zlodeja".
Píšeš že to začalo pred pár mesiacmi, čo je dosť relatívny pojem. To môže byť 2 až x. Pričom už jeden mesiac je moc ak máš žiť v byte s niekym kto je úplne mimo.

Ako nepíšeš nič o tom ako fungovala domácnosť v tom období, ani kolko to cele trvalo .... z toho sa ťažko dedukuje.

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@timea7 vies, kebyze toto zrobim, ze ho doma cakam v novych plavkach, tak by mu to bolo fuk, pretoze on si na mne nevsima uz nic...a to, ze nebudem doma, ked dojde z prace?tak on by si to podla mna iba uzival pri pc...uz velakrat tak bolo, ze ked prisiel, tak som s malym nebola doma, boli sme niekde a ked sme prisli, tak akoby mu to vadilo, ze sme prisli,,,

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Však ale Ty sa urob, že prišiel nevhod...........

magmolatus
13. júl 2016

@zvadnutykvet A co vlastne robí? Existujú prace, ktoré ti doslova vygumujú hlavu

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@magmolatus toto obdobie trva cca 3mesiace a domacnost u nas fungovala presne tak ako predtym...aj predtym chodil 5krat do tyzdna do fitka, aj predtym bolo vsetko na mne, ale aspon predo mnou nic netajil a nebral si nezmyselne uvery...a videla som na nom, ako ma miluje a brala som to tak, ze ved som doma cely den a kedze som poriadkumilovna a chcem, aby sme sa v nasom byte citili vsetci dobre, tak som to proste robila...neviem ako to funguje napr.v tvojej domacnosti...

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@natalym neda sa byt v psychickej pohode, ak mas partnera, ktory ti nic nepovie a nemas pristup k nicomu, co sa ho tyka, lebo si sliedic...ja nedokazem takto fungovat bez dovery

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet No vieš, ak si doteraz robil čo chcel, tak si bude stále a viac a viac.
Je to blbé, ale môžeš si za to sama......... 5 krát týždenne do fitka, t.j. každý deň?
Ty choď 5 krát týždenne na kávu na dve hodiny s kamoškou a uvidíš čo Ti povie.

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@magmolatus ta praca mu urcite nevygumovala hlavu...nema ziadnu psychicky ani fyzicky narocnu pracu...robi kvalitara(kontrolora),a urcite praca ako taka nie je pricinou, skor by som povedala, ze niekto mu tu hlavu gumuje, ale ja netusim, kto

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@natalym ja som mu to velakrat povedala a boli ovoli tomu riadne hadky, on stale tvrdi, ze nedovoli, aby som ho mala pod papucou...a to ani nechcem, iba chcem, aby to obmedzil, ale on konpromisy nedokaze robit

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Tak preto Ti vravím, že choď Ty každý deň na dve hoďky na kávu.
On môže a Ty nie? to čo je za bordel?
Napr. môj muž sa hnevá, že neumývam auto. Neumývam. Lebo on neumýva riad, neumýva wcko, neumýva podlahu, tak a ja mám umývať auto? No nie, nebudem.
Každý deň dvojhodinová káva je dobrá na hlavu a komu niet rady nie je ani pomoci. 😉

madeline1
13. júl 2016

Ach ten FB...kasli na to...ved nech si pozera, nech si aj popise...ved co...
a ze chce rozvod, len preto, ze si sa mu za posledne mesiace vzdialila? podla mna je nedozrety...stavaju sa aj horsie veci a ludia sa nerozvadzaju....ci ste sli do manzelstva s tym, ze ti bude vzdy idealne?

timea7
13. júl 2016

@zvadnutykvet tak treba urobiť niečo, aby si to všimol, prestaň variť, prať, venuj sa malému a sebe. Hádam si to všimne. A že nedovolí, aby bol pod papučou? On normálne spolužitie dvoch ľudí, kde si jeden druhého váži, kde má aj jeden aj druhý svoj diel povinností ale aj priestor na sebarealizáciu,berie tak, že muž je pod papučou? A že on sa správa ako slobodný a na teba kašle, klame ťa a nadväzuje známosti s inými, to je OK? Vieš čo, chcela som ti to napísať hneď v prvom príspevku, tak ti to napíšem teraz. Nemyslím si, že by sa tvoj muž otočil o 180 stupňov, začal si ťa zrazu vážiť. venovať sa dieťaťu viac ako svojim svalom, prestal ťa klamať, vymýšľať si primitívne výhovorky a snažiť sa oblbovať iné ženy...Mám stále silnejúci pocit, že toto nikdy nebude človek, ktorý by ti bol oporou a s ktorým budeš šťastná. Napriek tomu by som sa o zmenu vo vašom spolužití pokúsila. Pretože máte spolu dieťa, aj keď nepíše koľko a či sa mu vôbec venuje, ale už nie ste len muž a žena, ale aj rodičia. No ak by mal v rodine vidieť takýto príklad spolužitia, to je lepšie ísť od seba.

timea7
13. júl 2016

@natalym tu by som bola veľmi opatrná, môže ju niečím nakaziť, sama písala, že si vyberá spodinu 😝 😝 😝 😝 😝

timea7
13. júl 2016

@zvadnutykvet tým, že by ste neboli spolu mu predsa otcovstvo neberieš. Môže byť s malým aj každý deň, ak nebudete bývať ďaleko od seba. Inak koľko je s ním denne, keď je v práci,potom ide do fitka a to päť krát týždenne? Ako trávite víkendy? Predpokladám, že nie je po celý čas s vami, či? Ty si potrebuješ oddýchnuť, neviem, aké máš vzťahy s rodičmi, či by ti dva, tri dni u nich pomohli, alebo ani nie, možno by bol fajn aj nejaký relax aspoň na jednu noc, malého mu nechaj a choď si oddýchnuť. A tú prácu rieš, aj keď dieťa dáš do súkromnej škôlky alebo jasieľ, budete ich platiť na polovicu a ty budeš mať tak či tak viac ako teraz okrem toho do troch rokov by ti ich mal štát preplatiť. Teraz si voči nemu vo veľmi nevýhodnej polohe. 😒

operaphantom
13. júl 2016

Toto su tie manzelstva v mladom veku. Chlapec ma 25 rokov, a uz dvojrocne dieta. Takze bol otcom v 23-troch. OMG. V tom veku som ja vymetal vo velkom podniky a diskoteky a este niekolko rokov potom a viedol debatky so slecnami pri barovom pulte 🙂. V podstate az pred 30-tkou som spomali. Jasne, to je moj pripad, mozno on to tak necitil a mozno uz v 23-jke sa citil na dieta a zodpovedne manzelstvo. Ale asi nie, kedze hladal defky na nete a teraz zatlka, ved co ine mu ostava. No chce si uzit este, je nevybureny. Ma pocit, ze o nieco prisiel.
Ale poviem ti jedno, ak raz isiel za defkou niekde a teraz sa mu to prepecie. Tak pojde aj nabuduce, len si da vacsi pozor.