icon

Som sebecká, keď chcem ísť do práce?

3. mar 2022

Mám takmer ročné dieťa a rada by som šla do práce. No nikto mi to neschvaľuje - ani mama, ani svorka a ani partner. Partner mi povedal že on ostane doma ak ja zarobím toľko koľko on ale to sa mi môže len snívať o takej sume…
Ja už neviem, ubíja ma to doma. Stále len upratujem, varím, starám sa o dieťa, hráme sa, chodíme von… ja som si už hľadala prácu aj na doma nech sa realizujem ale to je len MLM a blbosti… aj som premýšľala že by som do to šla ale nakoniec som od toho upustila.
Som fakt taká sebecká že by som radšej išla do práce a dieťa dala do jaslí? Možno práca na pól úväzok, neviem… už si niekedy aj poplačem, nemá mi kto pomôcť ani keby len dieťa na prechádzku vzali, nič. Aby som mala aspoň trocha času pre seba.

Strana
z5
amelia89
4. mar 2022

@nenne9 a co sa stane detom ktore idu do skolky skor?

zuzanockamt
4. mar 2022

@nenne9 V tom máš pravdu, tiež mám štátnicu zo psycho, ale niektoré dámy tu krvopotne tvrdia, že tou osobou má byť matka.

panelacikova
4. mar 2022

@vilma7 na Slovensku je povinné buď poskytnúť stravu alebo príspevok na stravu. čiže ak sa bavíme o SK, autorka aj jej muž aj dieťa sa môžu stravovať v zariadeniach. v tom prípade jej ubudne varenie a všetok neporiadok s tým spojený. a ostatné (pranie, upratovanie) si predsa môžu podeliť. nie je ona jeho slúžka, aby sa zodrala.

elizabet173
4. mar 2022

@nenne9 nie každé dieťa potrebuje fixáciu na jednu osobu do troch rokov, tri roky v tomto prípade nie sú presným medzníkom a nezávisí to len od veku dieťaťa

elizabet173
4. mar 2022

@panelacikova nie každý má možnosť stravovať sa v práci, nie každý môže alebo chce konzumovať stravu, ktorá je mu ponúkaná. Napríklad učitelia nedostanú príspevok na stravu, majú k dispozícii výber jedného jedla, často typu - gulášová polievka s párkom a cestoviny posypané kakaom a cukrom, ostatné jedlá bez korenia, s minimom soli, čiže bez chuti.

autor
4. mar 2022

Prečítala som si všetky, takze sa vyjadrím takto hromadne…
Do práce by som nešla hneď, keď dieťa bude mat rok. Možno niekedy v lete alebo na jeseň. Samozrejme do pôvodnej práce skôr nie, lebo to by mi časovo nevychádzalo vzhľadom na moju profesiu… ale hľadať si niečo aspoň na pól úväzok, alebo sa teda dohodnúť v mojom zamestnaní na nejakú výpomoc keďže viem že toho v kancli majú veľa.
Rodina mi s dieťaťom nepomáha nie preto že by nemali čas, ale skôr preto že sa im nechce - tým myslím že sa im nechce ísť na prechádzku s kočíkom keďže je zima. Tak mi to aj povedali..
a inak nemyslím si že som o niečo horšia, krkavčia alebo neviem čo všetko keď chcem dať dieťa do jaslí a ja ísť do prace. Kopa maminiek to tak má. Vážne som si nepredstavovala že budem 3 roky doma, aj s partnerom o tom bola reč že doma tak rok, rok aj pol. No teraz malú nechce pustiť nikde. On mi doma pomáha, len je trocha viac v práci. Aj večeru uvarí on aj uprace, vsetko. Čiže to nie je tým, že mu to takto vyhovuje a nemusí doma nič robiť.
Ja len proste potrebujem ísť medzi dospelých ľudí, pracovať. Rada sa starám o domácnosť aj o dieťa, len je to občas pre mňa dosť frustrujuce. Vôbec ma to neobťažuje, milujem ju najviac na svete…

A niektoré ste pekne hnusné 😊

elizabet173
4. mar 2022

nie si povinná nikomu nič vysvetľovať, ani sa nechystáš urobiť nič, za čo by si sa mala niekomu ospravedlňovať. Verím, že sa riadiš najmä svojím dieťatkom, že nie je na tebe stále nalepené a nikdy nebolo ani len s babkou dve hodiny, takže to nebude preň šok. Drobca predsa nešľahneš do jasieľ rovno na osem hodín denne. Veľa z tých mamičiek, ktoré sa bijú do pŕs, že by dieťa do jasieľ nikdy nedali, že si chcú dieťa do troch rokov užiť, tak si ho užívajú tak, že sú polovicu dňa na mobile, pozerajú priblbnuté seriály, vysedávajú na kávičkách a keď dajú dieťa v troch rokoch do škôlky, tak je tam od skorého rána do záverečnej a všetky prázdniny k tomu, aj keď má mamička dovolenku, alebo je s druhým dieťatkom na MD, lebo dňom 3. narodenín už dieťa mamu nepotrebuje. Mne osobne je sympatickejšie, keď mamina prizná, že sa potrebuje aj realizovať v práci a rozprávať s ľuďmi vyššími ako 1m a keď pre dieťa do jasieľ prídu, venujú sa mu po zvyšok dňa a počas víkendov intenzívne. Užívaj si dieťa, ale ak máš potrebu realizácie, tak to urob, ak budeš spokojná ty, bude spokojné aj tvoje dieťatko. Nezdá sa mi, že by deti na Slovensku boli niečím výnimočné, len preto, že veľká časť mamičiek je s nimi tri roky doma

nenne9
4. mar 2022

@amelia89 ja si to nepamatam🙈 ona nam rozpravala presne mesiac po mesiaci co sa deje, ze napriklad neschopnost mat trvaly vztah, sebavedomie, ziarlivost ...ale to nehovorila ze ked ide do skolky...skor v tom zmysle ze ked nema to dieta taku tu jednu osobu...tak su tu urcite baby co su psychologicky a vedeli by to vysvetlit.ja osobne si myslim ze niekomu ta skolka uskodi a niekomu prospeje.zalezi na milion faktoroch

nenne9
4. mar 2022

@elizabet173 jasne, je to individualne urcite

Strana
z5