icon

Som skúpy chlap alebo len šetrný manžel?

delphin1
4. nov 2023

Chcel by som sa vás tu popitat na názor či som ozaj zgrlos....som proste tip muža ktorý je dosť cielavedomi a sú pre mňa dôležité financie a som dosť sporoblivy a nemám rad keď sa vyhádzajú peniaze zbytočne...moja manželka je presný opak celú výplatu proste minie stále jej hovorím aby si odkladala aspoň nejakú časť...všetky výdavky na domácnosť platím skoro ja dovolenky lízingi a podobne...samozrejme niečo platí aj ona ale je to pomer 20% ja 80%...máme každý svoje financie ja podnikám peňazí mám-e dosť ale proste chcem žiť skromne ako obyčajna rodina a nie rozhadzovať a chodiť po dovolenkách a welnesoch, reštauráciach a míňať na handri...a keď jej niečo poviem a zacnem ju kritizovať tak sa zduva že aký som zgrlos a len ju buzerujem......je pravda že o výdavkoch ako sú autá,dovolenky,atď.. rozhodujem ja....ale chcem aby si aj ona čo to odložila a zbytočne neminala na blbosti....

katka700
5. nov 2023

@1fifinka1 Netvrd že ti poleuretanova kabelka pri dennom nosení vydrží 10 rokov. Vydrží max rok potom je tak zničená že je už medzi ľudí nenositelna.
Jasné že všetky kvalitné kabelky sú z kože, vedľajšieho produktu z výroby steakov a hamburgerov. Keď už tie zvieratá zabili na mäso čo majú kožu spáliť? Radšej nech ju rozumne spracujú na produkty čo slúžia desiatky rokov. Vždy lepšie ako zasierat životné prostredie ťažbou ropy, rafinaciou a výrobou umelin ktorými je všetko tak zamorene že bábätka prijímajú mikroplasty cez materské mlieko.

1fifinka1
5. nov 2023

@petronelag presne tak. Obaja

1fifinka1
5. nov 2023

@katka700 ja som nepísala o 20€ kabelkach. Ale o kožených. A nestoja 300€. Jednoducho platíš za značku. A nikto ma nepresvedčí o opaku. Aby to zas nebolo opačne, že najprv tie kabelky a potom ten steak ze. Lebo bohaté paničky potrebujú mať investície....

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta trocha to nadnesiem. Je žena, ktorá pusti pracku, len keď je plná. Hoci finančné si to dovoliť môže. Potom je taka, co pusti pracku a da tam 4 tričká. Lebo tiež si to môže dovoliť. Je to o človeku. Tak je to so všetkým. A neznamená to, že ta prvá je skupa. O to podľa mňa autorovi ide. Aby sa jeho žena naučila rozlišovať, co je ok a co už je cez. A je celkom jedno odkiaľ tie peniaze sú. A čie sú.

lenkakravcova
5. nov 2023

@delphin1 podľa mňa je 1000€ na stravu mesačne strašné ale fakt strašné veľa.
Nás je 5, varím takmer každý deň. Kuracie, morčacie, ryby (tie sú dosť drahé) a do mesiaca viac než 600€ nedáme na jedlo aj s restikou cez víkendy.
Rovnako tak veľa míňate na autá. Do 600€ by to trebalo obmedziť, ak sa to dá.

viestta
5. nov 2023

@1fifinka1 rovnako by sa aj on mohol naucit rozlisovat, co je skreckovanie a kedy si zarobene vieme uzit aby sme mali lepsi zivot.
Ono je to ako v tom vtipe, kde sa dochodca pyta dochodcu: Kde mas ulozene peniaze, v banke, pod vankusom alebo vo fondoch? A ten druhy povie: V spomienkach...

lujza123
5. nov 2023

@1fifinka1 ja s tebou súhlasím, tiez mi tie sumy prídu premrštené.
Ja som v tomto škrob, nejaká guči-puči kabelka mi pride ako absolútny nezmysel, namiesto wellnessu radšej cestujem, páčia sa mi nenapadne veci. Aj auto mam staršie pritom by som kludne mohla mať nové.

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta v podstate sa ale asi zhodneme na tom, že jeho žena nikdy nebola nútena šetriť. Preto to nevie. Ak by musela..... Potom by sa zbadala

1fifinka1
5. nov 2023

@lujza123 presne tak. Bohatstvo ľudí nemusí byť navonok vidno v autách, kabelkach a handrach. Ale tak stretli sa nesprávne protipóly, ja by som ušetrila toľko ze až... A nechýbalo by nikomu

avonladyba
5. nov 2023

Povedz jej, že sa s ňou chces rozísť, nech si začne šetriť na osamostatnenie sa 😁

sashabb
5. nov 2023

@1fifinka1 ohľadne drahého auta. Kupoval ho on, a auto je na firmu. Vieš prečo sa kupujú autá na firmu? tam je aj odpoveď prečo bolo v takej cene a prečo ona nehovorila "mne také netreba" 🙊
A čo sa týka kabeliek. Tiež počúvam reči máš drahú, ty sa máš a bla bla. Ale že ja mám tú kabelku jednu, a ony 10-20ks haraburdov, čiže reálne minuli oveľa viac € ako ja, to už nevidia.
Inak mne napadlo aj také, že si dotyčná manželka ukladá pomimo bez toho aby dotyčný vedel. Pokiaľ má na tanieri ako on veľa zarobí, a výčitky ako ona veľa míňa, ani by som sa nečudovala. A jemu len povie, nemám, minula som.

vesimelonimarsista
5. nov 2023

Podla mna nie si normalny. Skrz financie chces svoju manzelku ovladat.

kristiii
5. nov 2023

@delphin1 kto vyberal to jej auto? Ona či ty? A prečo práve také? Nejak veľa ľudí sa tu toho chytilo, tak to skús objasniť, ak sa ti chce.

viestta
5. nov 2023

@1fifinka1 a ja este raz zopakujem, ze on z tych 500€ sice moze usetrit nieco malo, mozno aj nieco viac, ale my naozaj nevieme na co ich vlastne mina, ani nevieme ci si neodklada, pretoze pri takom chlapovi mozno musi mysliet aj na zadne vratka a jemu to nevasia na nos pretoze vie preco... Vieme len, ze jej manzel to povazuje za rozhadzovanie.

viestta
5. nov 2023

@sashabb este pridam, ze pan keby nepchap peniaze do opravy starej sunky, tak by mohol na auta minat menej. Mohol kupit lacnejsie auto zene, nemusel platit tolko za lizing, mohol aj sebe kupit dalsie lacnejsie, nemusel plati tolko za udrzbu stareho crepu a v konecnom dosledku by ho to stalo ovela menej. Lenze on vybral pre zenu drahe auto, len on vie preco, svoje furt stopuje peniazmi na opravy, tiez len on vie preco. Asi ta jeho financna gramotnost nebude az taka hviezdna ako sa tu snazi prezentovat.

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta príliš sa upinas na tie auta. Skúpy chlap je chlap, pri ktorom žena nemá na kaderníka, nemá auto lebo môže chodiť MHD, ma dve podprsenky na rok, nechodí na kávičku, nemá kamošky, ma svoje prírodné nechty, a na dovolenke nebola 10 rokov. To je skúpy chlap. Lebo ona zo svojich peňazí ťahá stravu, energie, oblečenie deťom, krúžky, lieky, obedy a na nejakú kabelku nemá ani pomyslenie.

viestta
5. nov 2023

@1fifinka1 ano, upinam sa aj na tie auta, ale ak odhliadneme od tych firemnych aut, ktore on zaratava do rodinneho rozpoctu, tak on da 1500 do spolocneho, ona 500. Kazdy primeranu ciastku (polovicu) zo svojho zarobku.

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta co tie ženy, co denne zakladajú diskusie, že musia všetko ťahať z rodicaku a muž má pre seba 3000€? A nedá im, že im musí stačiť? Ti chlapi sú potom čo?

kristiii
5. nov 2023

@viestta ako vieš, že vráža hlavne a viac do svojho "črepu"? Ja mám 20- ročne auto a ročne doňho ani zďaleka nemusím investovať toľko, koľko dá napríklad kamoška za povinné servisné prehliadky jej nového auta.

viestta
5. nov 2023

@1fifinka1 ano, aj ti chlapi su drzgrosi, a k tomu este aj sproste hovada, ktore si rodinu zakladat nemali.

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta takže tento skúpy rozhodne nie je. Len premýšľa. Inak keby jeho žena vedela gazdovat "neprezeru" 1200€ mesačne. Ona zjavne zle gazduje, pochybujem ze ma odložené.

viestta
5. nov 2023

@kristiii neviem, v kazdom pripade su to firemne auta a naklady, ktore vie paradne zuctovat cez firemne uctovnicstvo a v konecnom dosledku ho tolko nestoja

lalilla
5. nov 2023

Paci sa mi ako zato, ze ma zlu gramatiku ho tu vysmievate, ze je jedine tak murar. Poznam dvoch podnikatelov co by ste im hodili euro pred potravinami, ako vyzeraju aj rozpravaju a maju tolko penazi ze jeden z nich ma vrtulnik. To, ze niekto nema super gramatiku mu neubera v sikovnosti, zato vy mate dokonalu gramatiku a asi nezarabate tolko co tuto pan..
Ja to zoberem z druhej strany. Keby tu pise zena co zaraba a podnika tolko co autor, a stazuje sa na svojho muza, ze mina a vypise tu vsetko co on, by ste jej radili nech nie je sprosta a posle ho kade lahsie, ze taky muz jej je na tri veci….ked je to opacne, muz je zgrlos a zena chuda.
Preco ked maka, je sikovny si nemoze kupit auto ake chce? To je snad jeho vec, a ano jeho zena ked zarobi 1000€ a vsetko oplieska len na handry a kadernicku nvm ci by sa mi to velmi pacilo. Pise ze chodia aj do restik aj do wellnesu.
Na stravu je 1000€ vela, ale ak si kupuju dake domace veci s nalepkou bio prebio je to este malo…
Zlata stredna cesta, ani velke setrenie nie je dobre, ani minanie hlava nehlava aj ked mi kazdy mesiac dost ostane napr. Treba mat zadne vratke. A to ze muz zarobi 4000€ neznamena ze zena je teraz len na ozdobu a moze minat…keby zarobi 10tis mesacne budis, ale 4000€ mi na dnesnu dobu popri dovolenkach, welnesoch, restikach atd nepride az taky luxus aby sa manzelka mohla hrat na high society a ist na doraz. Ocividne kazdy mate inu predstavu o prijmoch a vydavkoch, nikto to za vas nevyriesi.

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta chcela by som muza co mi nechá na prehajdakanie každý mesiac 500€ ach.

1fifinka1
5. nov 2023

Ale ja som blb, ja by som ich ukladala deťom.

taga
5. nov 2023

Podla mna sa neda zhodnotit, ci si skupy...
Ak minies 80% platu a hovoris ze dobre zarabas, tak asi aj dost minate a to sa vylucuje... cize,ci to nie je to skor tak, ze sice aj minate na handry,na dovolenky,na vylety, restauracie, len ty to zakazdym tak ofrfles, ze to zene lezie na nervy, tak ti splechne ze si skupy...
Ved sa dohodnite na istej sume ktoru kazdy mesiac odlozite a na sume, ktoru miniete na zabavu a budete obaja spokojni

kristiii
5. nov 2023

@viestta veď práve, nevieš, ale píšeš, ako by si vedela. Ale keď niekto spomenie kabelky, o ktorých konkrétne autor písal, tak na to reaguješ, že nevieme ako to s tými kabelkami je (pritom uviedol príklad). Naozaj opäť raz dvojitý meter, čo autor nespomenul, to si domyslíme (v jeho neprospech) a čo spomenul, tak nepoznáme pohľad ženy a ktovie ako to v skutočnosti je.
Za mňa skúpy chlap nekúpi žene auto za 40 litrov, nech už akýmkoľvek spôsobom, ale kúpi jej šunku za 1000 evri (poznám osobne pár takých), neplatí každý mesiac wellnessy, restiky...a ak áno, tak aj ja si prosím takého žgrloša. Značka: odložím v pohode aj 300 evri mesačne 🤣.

tom_i
5. nov 2023

@delphin1 keď sa bojíte čo bude potom, keby vás kleplo, chce to poistenie, z tých 3litrov na to máte. Či? Akože v podstate netuším o čom točíte. Prejete 1000 € a fňukáte, že žena neušetrí?

viestta
5. nov 2023

@kristiii uz asi tak od tretej strany nemyslim si, ze je skupy. Len ma dost ine predstavy o primeranosti minania...

kristiii
5. nov 2023

@viestta podľa mňa majú obaja. Ale viac viem pochopiť jeho, keďže som tiež šetrnejší typ a vždy sa snažím myslieť aj na horšie časy. Čo ale neznamená, že si nič nekúpim alebo nechodíme na výlety, len mám mieru. Okrem toho, ak by som do rozpočtu prinášala násobne menší príjem, nevedela by som sa tváriť, že rozfofrovať polovicu svojej výplaty na handry či služby je v porádečku, však polovička zarobí a ušetrí aj za mňa. Ale to som ja.