Som stále nervózna a neviem čo s tým
Ahojte chcela by som poprosit o radu mamicky ktore s tym maju skusenosti, nie tie dokonale co maju vzdy vsetko tip top. Mam 2 male deti a jedno 12 rocne ale to byva so svojim otcom. Takze kde je problem? Som stale nervozna, vsetko aj tie najmensie veci ma dokazu vytocit.....niekedy az do nepricetna ked len kricim a zurim. 5 rocny syn je velmi zive dieta, neposedi stale vyzaduje pozornost, jediny cas kedy si od neho oddychnem je ked je v skolke, ale byva aj tak casto chory takze je viac doma nez tam. Ja som doma s malou dcerkou ale ta je zas nespave dieta. Vecer zaspi okolo 22hod a spi tak do 8 hod rana a cez den max 1 hod. aj to s niekolkymi medziuspavaniami. Tak mam pocit ze cele dni nic ine nerobim len varim, upratujem, staram sa o deti a nemam na nic ine cas. Raz za mesiac si sice idem posediet s kamoskami, a 1-2x do mesiaca idem na cely den prec z domu na nakupy ale inak mam pocit ze cele dni su uplne premarnene....od pondelka sa vzdy tesim na vikend ze bude doma manzel cely den a ja konecne nieco porobim, a budem sa venovat aj svojim veciam ale vzdy treba nieco podorabat, alebo ist na navstevu a vikend prejde ani sa nenazdam a zas len cakam na ten dalsi.
Tak by som chcela mat vsetko pekne upratane, navarene, napecene, aby na manzela cakala doma mila, usmievava a upravena manzelka ale namiesto toho ho caka zuriva furia, ktore len caka ked pride aby mu mohla odpratat deti. Uz som rozmyslala aj nad nejakymi vitaminmi alebo liekmi, lebo takato nervozna som asi len posledne 1-2roky. A mam pocit ze mi uz ani nezalezi na nicom...nechce sa mi schudnut, ani cvicit, ani zajst na kozmetiku ci ku kadernicke, ani na prechadzku. Aj ked idem s detmi musim sa premahat....ja si tadsej kuknem telku, ci net a otvorim si nieco pod zub a mam chvilku pocit kludu....kym sa zas nezobudia deti alebo nepridu zo skolky.
Tak mi prosim poradte co s tym? Ako byt dobra manzelka a matka? Dakujem
@terydog skus magne b6..ukludnis sa..mne odporucila lekarnicka..
@evittam vôbec nejde o nestíhanie, ani o to, že ak sa chce, všetko sa dá. Ak je nejaký zdravotný, alebo psychický problém, alebo stály vnútorný pocit nespokojnosti, zväzuje ti to ruky. ja som tento pocit mala, keď som nejakú dobu robila prácu, do ktorej som sa nútila, ktorá ma nebavila, bolo mi zle len z toho, že som si na ňu pomyslela. Bola som o desať rokov mladšia ako dnes, ale tú neskutočnú únavu,ktorú som pociťovala, si viem vybaviť aj teraz. Bola som zdravá, len nespokojná, nervózna, našťastie som veľmi rýchlo prišla na to z čoho, sekla som s tým a svet začal byť zrazu gombička, činnosti, bežné domáce práce, ktorými som pred tým zabila celý deň, som stíhala ľavou zadnou.
Ja mam dve deti st.9 a ml.3.moji rodicia žijú v cechach,manželovi ďaleko v zahraničí.doma som už 9 rok koli synonymický zdrav.problémom, manžel chodí na tyzdnovky,zo synom 4x do týždňa na cele poobedie chodíme na krúžky a veru neriešim či sa mi doma povaluju hračky alebo nemám umyté riady.ako proste neroztrham sa.st.syn je hyperaktivny a ten ml.sa mi zdá že ešte viac. keď sa dá tak sme pred panelakom. Ml.syn mi na obed už vôbec nespí a keby spal tak mi večer ide o 11 a to ja som vtedy už k.o.proste upratujem kedy sa mi dá.nájdem.si aj chvíľku pre seba aspoň malickostami. Snažím sa navariť na dva dni, upratujem sporadicky lebo aj tak.to nemá význam.a kričím tiež ale je to moja vina,nemala by som a určite užívam magnézium. Držím palce a ticho závidím všetkým.dokonalým zenuskam
Baby a to sa fakt da popraviť tymi vitaminmi?
@jahodka11 ak je to len nejake vyčerpanie, lahky stav tak ano...ale depresia ako taka sa vitamimni nevylieči. Tu sa jedna asi skor o nejaku frustraciu z toho ako dotyčna zije.
@natassa2
@sardinka336 no ved to....ja este beriem aj hormonálne injekcie kvoli zdr problémom, prave pojdem na dalsiu dávku....fakt neviem,ze ci ano alebo nie...ale musim....tak by som aspon nejake vitamíny k tomu pridala,ak by to pomohlo...som dost nervak od podstaty, a toto mi teda nepridáva,....
@jahodka11 vieš čo ono aj hormony robia svoje, ich kolisanie a tak, často napr. pred menzesom byvaju zen ypodrazdenejšie atd. a ked ma človek ešte taku povahu tak ,,amen tma,, 😀 treba sa poradit s lekarom.
@terydog .............................Tak by som chcela mat vsetko pekne upratane, navarene, napecene, aby na manzela cakala doma mila, usmievava a upravena manzelka ale namiesto toho ho caka zuriva furia, ktore len caka ked pride aby mu mohla odpratat deti.................
presne tu si si sama našla príčinu.
mať všetko tip-top cez mrtvoly, má to fakt pre teba zmysel? len sa v konečnom dôsledku vynervuješ, unavíš psychicky, fyzicky a potom si len sama sebe znechucuješ akékoľvek iné aktivity.
ver tomu, že každý jeden chlap ( ok, 99,9% ) mužov si absolútne nevšíma detaily ako:
- či je niečo na stole, na kuch. linke
- či mu po obede dáš zákusok, čo ťa stál 3hodiny pečenia, alebo čokoládu z obchodu, či super rýchly hrnčekový
- či je na zemi 5, či 500 omrvniek
- či je ten kôš na žehlenie prázdny, či plný
- či je na vani jeden fľak či 10
- záclony, žalúzky prach na poličkách si oni zásadne všímajú až keď je stav neúnosný 🙂
- to či je kôš na prádlo plný, či prázdny je im fuk
oni sú tak krásne jednoduchý
- jedlo ( dostatok, kvalita, energia - je jedno či nad ním manželka strávila pol dňa, či 5minút )
- atraktívna životaschopná partnerka ( pudy sa nezaprú, potrebujú posunúť svoje geny ďalej a potrebujú na to schopnú, zdravú ženu )
ver, že každý jeden chlap (99,9% ) si radšej sadne na gauč, kde ležia dve hračky a pod ním je trochu prachu, pri dobré jedlo, dobrý nápoj so svojou krásnou, vyrovnanou, usmievavou, spokojnou ženou........ako na čistulinký práve vytepovaný gauč, s náročným špeci jedlom, skúmajúc či náhodou neostalo pod gaučom trochu prachu a počúvajúc nervoznu uvrešťanú strhanú divnú ženu.
mne pomaha magnezium a medovka caj je na take celkove ukludnenie nervov ,taka pohodicka 😉
@mrkvicka060 0.1% 🙂
prečo mu chceš tak všemožne vyhovieť? hlavne ked vieš, že to je v nadľudských silách mať pri deťoch tip- top domácnosť?
nehovorím bordel, špina - fuj, to nie......ale k deťom patria hračky na zemi ( nie tisíc....jedna dve, tri.....k deťom patria aj veci na sušiaku....aj tie taniere v umývadle, lebo dieťa práve spadlo a mama letela zachrániť svoje potomstvo, lebo dieťa potrebuje aj pobyt vonku, nielen sa pozerať na to ako mama upratuje a drhne.....lebo dieťa potrebuje aj trošku prachu a trošku bacilkov a trošku špiny)
ste manželia mali by ste byť rovnocennými partnermi, mali by ste sa snažiť vyhovieť jeden druhému, tak ako ty jemu, tak on tebe, tak tu niekde v strede nájsť kompromis.
to že ty upratuješ a on kritizuje - sorry, zle.
chápem ak: ty upratuješ, on spokojný, resp. upratujete obaja, resp. ty neupratuješ on kritizuje.
🙂 mne raz manžel povedal, keď videl spinavý šporák: ved to je robota na 5minút to prečo neutrieš hneď ako navaríš........ok: za 10minút odchádzame na tú návštevu, ja sa idem obliecť a zapnúť si práčku, ty máš robotu na 10 minút, oblicť deti, umyť šporák......šla som sa obliecť a zapnúť si práčku.....cca 4minútky.....umyla som narýchlo umývadlo v kúpelni, chcela som mu dať presne tých 10min 🙂 prídem o 10 min - on s napenenou hubkou v jednej ruke, s čajom pre malú v druhej, lebo krííík že tatííííí ja som teraz velmi smadná, dúfal, že dostane čaj, nechá ho umyť sporák, dieťa obliate na totálku, šporák neumytý, manžel zúfalý 🙂 🙂 🙂 druhé dieťa niekde behalo, že nevie obliecť ponožky a tričko opačne......
ono aj takúto terapiu realitou treba občas použiť na manželov 🙂 overené x-krát 🙂
@mrkvicka060 pedant ako vyšitý 🙂
otázka: ako dlho ako často bol sám s dieťaťom a domácnosťou bez teba? t.j. dieťa plus domácnosť?
@mrkvicka060
,,ty si toto neupratala, to musím ja po práci?,,
,,ty si len toľko zarobil, to nevieš zarobiť poriadne? to nás mám fakt začať živiť ja?,,
@mrkvicka060 alebo....
,, Obsesívno-kompulzívna porucha sa dnes dá liečiť, kedy ťa mám objednať k psychologovi? snáď ti pomôže.....alebo ti teda fakt budem musieť kúpiť na vianoce darčekový kôš s čistiacimi prostriedkami a prachovkou,,
,,ty si nechcel byť ako malý upratovačkou?,,
@mrkvicka060 odo mňa by asi tvoj chlap utekal po jednom dni 🙂
skús mu vážne niekedy nechať dieťatko na jeden dva- celé dni s plánom, ktorý obsahuje aj:
- ísť na návštevu tam a tam
- prechádzka v parku
- riadny víkendový nákup s dieťaťom 🙂
- malému treba topánočky ( uff, fuška kupovať )
- treba jesenné listy nazbierať, gaštany atd.....veď do toho čistého bývania treba aj krásne dekorácie s dieťaťom spraviť
- a prosím, nezabudni pri tom všetkom na to, že dieťa treba brať zo sebou, trošku von z tej stoličky 🙂 je to živý tvor, naše dieťa, človek, nie domáce zvieratko v klietke.
dohodni si nejaké školenie, prednášku, kurz, čo budeš ,,potrebovať,, alebo ozaj potrebovať pri nástupe do práce 🙂 napr.
@mrkvicka060 urazené mužské ego.....ťažká diagnoza.....v podstate si ho tomu trošku nakopla asi aj ty.....vždy to je tak 50/50 akosi prepojené 🙂
nič v zlom....
@mrkvicka060 ako by si fungovala.....?
,,normálne mojko, zarábam aj na rodičovskej dosť na to aby som si zaplatila raz do týždňa upratovačku,,
...ja mám dnes akúsi ironicku náladu......asi preto, že si myslím, že správny chlap si svoje mužské ego buduje inak ako na ponižovaní a kritizovaní vlastnej partnerky.
Dievcence, pridam k teme ako mozny problem zlu cinnost stitnej zlazy a s tym spojene rozkolisane hormony a nervozne chovanie. Moze pomoct dodat vacsie davky jodu vo forme napriklad susenych rias, tie si davam ja a velmi mi to pomohlo, po mesacnom uzivani som ako vymenena, ukludnena, hlavne teda taka priebezna nervozita ma presla, nenervacim pri kazdej prilezitosti. S malymi detmi to nie je prechadzka ruzovou zahradou, drzte sa vsetky 🙂
Ja som tiez furt nervozna.Vlastne podstate od kedy mam deti. AAALE nie. Asi od kedy 4 rocna dcerka ma obdobie vzdoru cize uz dva roky a posledny rok memga kedze sa mi narodili neplanovane dvojicky ktore au dost narocne v noci sa stale budia a ja rano vstanem ako ovalena kyjakom po hlave. .a to byvame zatial s nasimi cize domace prace minimum.max nakup prabie plus susenie v susike a obcasne vysavanie ( kedze byvame v jednej izbe ) ale okupujeme cely dom.hah.yiez beriem magne B6. Niekedy pomaha inokedy nie.drzim nam palce 🙂
@mrkvicka060 hmmm..... :(
ja len dúfam, že si vyhovujete a pasujete ako partneri a akosi sa doplnate....
ja osobne by som fakt takého chlapa po dni od seba odohnala.....ale každý sme iná povaha....tak snáď máte obaja nejaké kow-how ako to ukočírovať 🙂

@evittam totál pravda 🙂 síce ja nestíham kaderníčku kozmetičku, lebo aj pracujem aj som na materskej...ale je to o tom ako si to kto zariadi a nech si každá uvedomí že má zdravé dieťa - ale podľa mňa to skôr píšu ženy ktoré zdravé deti majú a nevedia si to vážiť lebo nezažili niečo iné