Som tehotná a mama ma nechce vziať k sebe
Ahojte mam maleho syna, druhe dieta na ceste..S ich otcom to zial nevyslo,rozchadzame sa,vyzivne bude minimalne..Problem je ze nemam kam ist s nimi.Mama žije v garsonke a povedala,ze ma k sebe vziat nemoze lebo sa tam nezmestime.Ake mam moznosti?Ako by sa dalo momentálne privyrobit z domu?(Neviem jazyky ani nič take)
Nepoznam ziadne take pozicie, ako sa da privyrobit z domu. Ale urcite skus pozriet profesia.sk tam je prac z domu strasne vela. Skus si poposielat co najviac ziadosti a zivotopisov ako sa len bude dat a uvidis, ze nieco sa urcite najde.
Tvoja situácia je ťažká, no naozaj - do garsónky? Nevieš riešiť podnájom? Pokiaľ nie, tak sociálne byty - skús pohľadať, či existujú v okolí a aké sú podmienky. Inak kontaktovať azylové centrá. Nepíšeš nič viac o svojej situácii. Koľko máš rokov, koľko máš našetrené, aké staré je prvé dieťa, kedy máš termín s druhým dieťaťom (či sa nedá medzičasom brigáda)? Kde žijete teraz? Máte vlastný byt? Ste v podnájme? Ako vieš, aké bude výživné? Tých otázok je neúrekom. A ešte jedna podstatná - čo si skúsila riešiť, okrem snahy ísť k mame?
mame sa nedivím, v garsónke skutočne štyria existovať nemôžete. Neviem, či garsónka je mamina, alebo ju v podnájme, nedalo by sa ísť spolu do podnájmu do dvojizbového bytu, to by ste mohli dve zvládnuť a garsónku, ak je mamina, by mama prenajímala. Samozrejme musela by mama súhlasiť. Riešenie by bolo samozrejme dočasné, budeš sa musieť raz postaviť na vlastné nohy.
Ahoj, choď sa informovať na miestnom obecnom/mestskom úrade ohľadom sociálnych bytov. Treba spísať žiadosť o sociálny byt. Kamarát to prednedávnom riešil, na úrade boli veľmi milí a vraveli mu, že aj kebyže napíše len rukou tú žiadosť a obsahuje všetko čo žiadosť má obsahovať (meno, svoju adresu, kontakt, dôvod, podpis) už je zaradení do rady na čakanie na byt. Oni si už potom od neho vypýtajú aké papiere im budú chýbať, zdokladovanie príjmu - že máš nárok na sociálny byt, máš nepriaznivú finančnú situáciu a pod... Čiže nie je to nič zložité. Kľudne skús podať žiadosť aj do malých okolitých obcí, je šanca, že sa tam skôr uvoľní byt ako v meste (resp v meste bude pred Tebou viacej čakajúcich, keďže ich dávajú podľa dátumu). A Tebe by v tejto situácii určite stačil hocijaký, aj garzónka. Za sociálny byt sa platí maličké nájomné (myslím tým okolo 100ky mesačne, pre viac izbové byty niečo viac). Máš nárok na materskú? Ak nie, pracuj, plať DNP, aby si získala (ak máš ešte šancu získať, ak nevieš zavolaj do sociálnej poisťovni a informuj sa). Aký máš vyštudovaný odbor, smer?
@elizabet173 Presne tvoj nápad je dobrý také niečo som chcela napísať aj ja.
Mňa ale to trošku inak udivuje ak mám pravdu povedať, ale beriem že každý sme z iného súdka.
Moja mama keby bývala v garsónke vezme má aj so 4 deťmi keby nemám kde ísť.
Tak navhrni mame aby ste sa spolu presťahovali do väčšieho, dve to finančne skôr utiahnete
Si vydatá?máš niečo investované v byte kde ste doteraz bývali?mama pracuje?v núdzi každý hľadá pomoc u mamy som prekvapená z jej reakcie veď deti sú malé...dočasne Ta tam mohla nechať asi vzťahy nie sú dobre
mna napadlo, ze by si mohla skusit ist robit do skolky alebo do jasli, tak aby si mohla byt s detmi. dokonca v bratislave ucitelkam zevraj mali ponukat aj byvanie. ale to viem len z medii. ale vela je takych mamiciek co idu robit do sukromnej skolky ze to nechcu platit a maju tam aj svoje dieta. len teraz si tehotna, tak pozri vopred tie jasle, ci neberu, ked bude male na svete.
a s nuzom sa preco rozchadzate ? neda sa pri nim aspon formalne ostat a setrit si trochu
@vanda323 moja tiež, aj keď by mi na privítanie asi jednu strúhla, že kde som podela rozum, keď čakám druhé dieťa s takým volom.
@denkatn ty srandujes nie?robila som v súkromnej neviem si predstaviť, že by majiteľ neprijal iné dieťa, ktoré by mu platilo 500 eur, ale moje kvôli tomu, že ho nemám kam dať.Okrem toho musí mať školu, alebo si ju do 2 r diaľkovo soboty dokončiť.A hlavne je tehotná a druhé asi tiež malé.Je mi autorky ľúto, ale ona vybrala deťom otca a nemyslela na zadné vrátka.
@luccija nezartujem, v nasej sukromnej kde moja chodila mali vsetky ucitelky svoje deti, si myslim, ze inac by tam ani nerobili. a okrem toho, da sa robit aj ako kucharka, alebo u nas robil taky trener co sportoval s detmi vonku a teiz nemal pedagogicku. myslim, ze ked sa chce najst miesto v skolke, da sa. ja sa poznam, ze by som to dokazala, pisala by som do vsetkych skolok. ale dobre, mozno toto nie je vhodne pre autorku, bol to len napad.
@denkatn som skutočne zvedavá, ako by si si do dvoch rokov pri dvoch malých deťoch a mizerných finančných možnostiach doplnila vzdelanie, aby si mohla c súkromnej škôlke pracovať. Za doplnenie vzdelania si totiž platíš. Okrem toho, ja som v živote nepočula, že by škôlka poskytla učiteľkám bývanie. Ona teraz, keď je tehotná, bez financií a bez bývania, skutočne veľa možností nemá
@vanda323 aj to je riešenie.Mozno by sa mali obaja spamätať, ak v tom nie je nejaký alkohol, či iné závažné problémy.
@denkatn pri dieťati a s ďalším tehotná nema kde bývať si jej tiež pomohla núkať prácu učiteľky či kuchárky.Ale ok nemám čas sa tu doťahovať.Ty nevieš koľko učiteľky platili za svoje deti okrem toho sa neodporúča mať vlastné dieťa v škôlke a, keď bol majiteľ taká charita, že učiteľky tam mali deti zadarmo asi tá škôlka za veľa nestala a len ju udržiavali.Ale možno si jej dala aspoň typ do budúcnosti.
Mozno to mama povedala za tym ucelom, aby si sa vratila k partnerovi a spolu vychovavali deti.
Skus najst inu slobodnu mamicku a prenajimajte spolocne byt. Mozete si tiez navzajom strazit deti.
Mňa ako prvé napadlo že ak máš dobrý vzťah s mamkou, mohli by ste skúsiť po riešiť spoločné väčšie bývanie. A určite sa zájdi opýtať na mestský úrad, tam ti poradia aj ohľadom príspevku na bývanie, poprípade vám nejaký byt pridelia. Ďalšia zastávka vy mala byť UPSVaR. Tam ti zas poradia na aké dávky máš nárok. A určite si nenahováraj že výživné bude minimálne, nech sa otecko spakuje a nájde si lepšie platenú prácu, aby mohol uživiť svoje dve deti a aj teba. Pretože ak by si chcela vieš súdne vymáhať aj výživné na seba. Takých tu už bolo, nabúchať ženu, spoliehať sa na minimálne výživné a nech sa chúďa matka s deťmi pretĺka. Ešte mu môžeš povedať aj to, že ak sa mu nepáči tak o deti sa môže kľudne starať on a ty mu budeš posielať minimálne výživné. Či mu bude do spevu. To on sa má ometať a hľadať brigády a nie ty!!!
@bluehorsee no môže sa stavať na zadné a žiadať výživné aké len chce, ak sa milosťpánovi nechce pracovať a bude sa rád niekde zašívať za minimálku, pretkávanú častými PN, sem tam bez roboty, veľa pák na neho žiaľ nemá. Dôkazom toho sú smutné témy tu na MK. Myslím, že si je toho vedomá, preto uviedla, že výživné bude minimálne.
@desore ak by mala čo i len trošku normálneho partnera, nemyslím, že by radšej volila azylák, ako život s ním. Nevieš, či ju netlčie, nepije, nevláči si domov frajerky a pod. Možno ju mama pred ním varovala, kto vie, odmlčala sa. Keby mali s mamou vzťah aspoň trochu dobrý, myslím, že by mama hľadala riešenie, ako jej pomôcť.
@elizabet173 Jednu taku dceru poznam. Ked jej partner chce vidiet svoje dieta z predchadzajuceho vztahu a ona si to nezela, cirkus na cely cinziak. Zbali sa aj s ich spolocnym dietatom a srdcevuco vyplakava u svojej matky. Herecka ako vysita. (to tvrdia jej rodicia).
Tymto nechcem povedat, ze autorka si vymysla, ale neda sa existovat v garzonke s 2 detmi.

pozri, tu najdes zoznam centier, kde pomahaju zenam v tvojej situacii, najdi si, ktore mas najblizsie http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/