icon

Som tehotná a môj partner je agresívny

inpurity
17. aug 2012

ahojte!

som s nervami na uplnom konci a tak utekam sem.
mam polrocny / ak ho este vobec mam / vztah ... ja 23, on 28 .. obaja po nie prave dobrych skusenostiach ... a co je najdolezitejsie, som v 10 tt,akurat dnes po druhej kontrole. S pracou sa mi dlhsi cas nedari, takze som viac menej /skor viac ako menej/ odkazana na jeho pomoc - ale vymyka sa to cele spod kontroly.

asi by bolo dobre spomenut, ze je neskutocne ziarlivy, ja takmer vobec - ak, tak jedine zo srandy, pride mi to malicherne. a cakala som ze aspon po tom krasnom zisteni sa to cele nejak ukludni.. ale je to este horsie.. pracuje fyzicky a dochadza za mnou z 50 km a / na jeho naliehanie kazdy den - jasne ze som rada ze ma nenechava samu, ale dan za to je neznesitelna/ a vsetko to graduje a mne uz ani nemoze zazvonit mobil...nikdy som ho nepodviedla, ale priserne ma od seba odhana tym, ze je strasne agresivny...neustale mi hadze na oci, ked ma rapel, ze je na vsetko sam - ja mam na krku vlastne len chod mojho bytu kam sa chce prestahovat.. a robi mi cirkusy este aj za to, ked najde neumyty riad alebo cokolvek, do coho sa da rypnut.. nema problem na mna navrieskat aj o polnoci, kedykolvek, za kazdu malu sprostost, kt. by normalny clovek presiel...vypustila som cely svoj doterajsi zivot/ aj ludi v nom/, len aby som mu mohla venovat co najviac casu a seba. ale bola to chyba, asi najvacsia... je toho hrozne vela, co mi lezi na srdci a co ma boli...

ale coho sa bojim najviac je, aby som neublizila drobatku...on sa nanho tesi a vzdy mi prizvukuje, aby som na seba davala pozot, ale staci jeden jeho vystup a je to akoby som dostala po hlave mikrovlnkou...snazim sa aj ked mi je zle, aspon mu uvarit veceru alebo cokolvek, co ho vecer po celom dni potesi a dnes mi vykrical tak nechutne veci, ze ani neverim, ze to bol on.

som v totalnych koncoch a krajoch, neviem co s tym vsetkym, je to stale tazsie, normalny rozhovor tu jednoducho neuspel, je to zacyklene a ja som uz naozaj zufala:(((((

flos8
17. aug 2012

@inpurity sám to ukončil. Buď rada, že nemusíš znášať rozchodové scény. Ak sa pýtaš čo máš robiť, tak si zagratuluj, vylož nohy a užívaj si tehu.

inpurity
autor
17. aug 2012

baby, vsetko mi to tu znie strasne logicky a poradila by som to iste kazdej, kt. by to mala pdobne ako ja, ale :

add1) moji rodicia (ani jeho) o malom zatial nevedia, prvy mesiac som to nechcela moc kricat do sveta...
add2) ja len chcem aby donho nejak vstupila pokora alebo aspon pochopenie pre to, ze napriek tomu ze nepracujem tak tvrdo ako on, ani nezarabam tak vela ako on ( vidite, co ak je problem to, ze si je vedomy svojej financnej sily?).. tak ze to aj tak nie je pre mna lahke... cele dni som sama ( je priam chore aby som sa potajme stretavala s najblizsimi!!!!) .. ked aj si niekam vyjdem do kaffacu na latte s kamoskou aby mi poradila pri zostave vybavicky pre krpca, tak to zliznem, ze na kamosky cas mam vzdy, ale ked sme spolu, sedim doma na p..i, a nechce sa mi nic - pricom som ho OPAKOVANE volala do spolocnosti, vzdy odmietol, ze je unaveny...proste vsetko je v sekunde otocene proti mne. v tom momente ako niecim argumentujem...

aduskatt
17. aug 2012

@inpurity a toto chces zazivat cely zivot? vycitky, ze ides s kamoskami? a uz teraz, ked je u teba, tak si dovoli skritizovat ta za riad?............co bude, ked budete byvat spolu?...predstav si vasu rodinku takto o desat rokov....bude sa ti pacit s takym chlapom zit?...........

aduskatt
17. aug 2012

@inpurity napis mu, ze sa mas krasne aj sa mat budes.........🙂prepac, citala som odkonca, preto az teraz ta odpoved

habibi78
17. aug 2012

@inpurity joooj moja...tazko sa radi, velmi tazko.... vsetko so vsetkym suvisi a najjednoduchsie by bolo povedat aby si od neho odisla, ale to asi tiez nie je jednoduche.... takze radsej neradim....ale takto na dialku ta aspon objimam a posielam ti vsetku pozitivnu energiu co mam....

inpurity
autor
17. aug 2012

@aduskatt to je pre mna v tuto chvilu scifi, nieco spolocne, buduce...

nechapem, ze si neda vysvetlit ani len to, ze sa z toho potrebujem rozdychat a vratit aspon do znesitelneho psych., normalu, lebo dnes ma vyhecooval do uplnych krajnosti, sama som bola jak nepricetna, ale nedrzalo am to X hodin ako jeho.

teraz mi stale zvoni mobil a vypytuje sa dokedy budem zduta.. pricom ja som neni ofucana ani nic ( ale to slovo pouziva asi kvadriliardu X denne)... nic mu v tej hlave zadymenej nedochadza, absolutne nic !!!! je to sebec, len o seba sa boji, o svoju prdel aby nemusel doma trcat

katecameron
17. aug 2012

nejako ti nechcem radit ale ja si myslím ze v takomto vztahu by si trpela nielen ty ale hlavne dietatko ktore za nic nemoze urcite to zvaz pretoze o par rokov sa ti moze stat ze ostanes sama tak ci tak a na krku budes mat deti tri 😒

kingstonka
17. aug 2012

tak to je presne to co som zazivala v detstve- otec mohol kedy chcel kam chcel , mama nikdy nikde-nie zeby jej vyslove zakazal, ale ak raz za cas isla s kamoskou na kavu, tak v ten den on sedel doma a tvaril sa ako najstarostlivejsi otec, aby ona mala vycitky, popripade sa s nou par dni po tom nerozpraval a ziarlivostne sceny boli tiez bezne.

inpurity
autor
17. aug 2012

@habibi78 dakujem, aspon virtualne nejaku schytam dufam :*

aduskatt
17. aug 2012

@inpurity no tak ale to si si potom jasne odpovedala........podla mna vol odchod.cim skor, tym lepsie.........(presla som si podobnym)

digysa
17. aug 2012

@inpurity Ty ani nevies, aku velku vyhodu mas, ze to chce skoncit ON. Pre zenu, ktora zije v takomto vztahu je neskutocne tazke sa rozijst. Vela zien to nepochopi, ze ako je to mozne, ze zena s modrinami zostava s muzom aj desiatky rokov.....

Proste Ty si dobry clovek a veris, ze aj on sa moze zmenit a velmi po tom tuzis. Bohuzial nie vzdy je to pravda. Ja len podla tvojho citania usudzujem, ze on potrebuje odbornu pomoc a tym, ze si nevie dat v hlave dokopy 2+2 a este sa tvari, ze si ho urazila, ked nechces aby prisiel k tebe a krical v tvojom dome, tak on vobec nevie, co ti robi.
Sama to nevyriesis.
Ak stale dufas a davas tomu nadej, tak musite skutocne vyhladat odbornu pomoc ale do tvojho bytu ho v ziadnom pripade nepustaj. To by nebol zly napad.
Problem je vsak v tom, ze takyto nasilnik vie byt a mesiace velmi dobry a velmi mily k svojej polovicke. Dokonca ju dokaze ohurit svojou pozornostou a o par mesiacov vybuchne a problem sa bude opakovat. 😔

Ty mas 2 velke vyhody- nie ste zosobaseni -ty mas svoj domov(byt).....v tejto situacii sa da skor odtrhnut od nasilnika, ako keby ste boli rodina. Vyuzi to k dobru.

inpurity
autor
17. aug 2012

@digysa lenze ho poznam natolko ze viem ze sa rozist nechce , presne naopak, neustale mi hovoril ze on mna nikdy neopusti nech sa okrem nevery deje hocico a uz vobec nie teraz s tehu..len chce dosiahnut, aby som sa mu doprosila ja ... nemala som to vozvyku, lenze on vsetko riesil za horuca a ja som to nechala chladnut do studena a az potom sa mala k rozhvorom, lebo krikom sa u mna nic neriesi... ale to ze som ho nechala sa vyzurit ako decko, sposobilo to ze si mysli ze som voci vsetkemu lahostajna a neriesim. co nie je pravda

kingstonka
17. aug 2012

@inpurity ja si tiez myslim, ze ten rozchod z jeho strany nebude jednoduchy- bude hrat urazeneho a hlavne" hrat" tebe na city- o to horsie, ze v teho je zena ovela citlivejsia. takze spravne, ze veci neriesis za horuca. ako kolvek sa rozhodnes- urcite nech sa tak skoro ( nechcem surovo povedat nikdy-ale tak by som to videla najlepsie) k tebe nestahuje.

inpurity
autor
17. aug 2012

boze, ja ho rozpolim... teraz mi volal a dopadlo to presne tak ako som cakala... tebe je to zas uplne jedno, ze som sa s tebou rozisiel !!!!!!!!!!!!!!!! preco nemozem prist, preco preco preco, preco .. pytam sa co chce docielit tymto...a povedal ze to aby som mu povedala aby dosiel a ze mi chyba....

mam docinenia s nefalsovanym cvokom ked si mysli ze toto mi teraz chyba :( neviem sa najest cely den, neviem nic, len tu sedim, lezim, citam vas...

digysa
17. aug 2012

@hradnapani tvoj prispevok som si vsimla prave teraz, tak by som chcela nan reagovat, aby @inpurity neurobila chybu, ktoru jej radis....
Totiz v prispevku pises toto:
--------------------------------------------------
a este jedna vec ma napadla. Aj ked si pisala, ze ti je proti srsti kricanie, hadky atd, tak si musis uvedomit, ze tuto situaciu jemnym slovom asi nevybavis. Ano, samozrejme, ludia sa k sebe maju spravat slusne, ale obcas je krik a razne slovo namieste. Ak si tak doteraz nereagovala, tak je najvyssi cas sa to naucit. Zivot ti dava paradnu lekciu, aby si sa naucila zastat samu seba, i svojho dietata.
Ziarlivcov, tyranov a spol velmi pritahuju typy, ktore nevedia zvysit hlas... a to nie je nahoda... Ak prejavis, ze z neho nemas strach, mas na polovicu vyhrate...
-----------------------------------------------------------

Bohuzial toto je nespravny pristup, ako riesit problem. Nemam to zo svojej hlavy, precitala som si par veci o "verbalnom nasili" a odbornici radia pravy opak:
A pride ku kriku a velkej hadke, tak prve co ma zena urobit je pokusit sa kratkym a raznym tonom zastavit hadku, napr:
" Prestan!", " Nekric!", Prestan kricat, prosim"
Ak to nepomoze a nasilnik stale huci, treba sa oddialit a odist z miesta cinu, opustit miestnost, kde je nasilnik.
Kricanim a argumentovanim sa nasilnik posilnuje a ziskava vacsiu moc nad obetou. Ma viac dvovodov v hadke pokracovat.

To len pre vysvetlenie.... 😉

aduskatt
17. aug 2012

@inpurity tak mu povedz, ze zrovna jeho blbe vystupy ti nechybaju a mas rada klud a pokoj🙂

biancarv
17. aug 2012

milá inpurity nechcela som sa vyjadrovať, ale nedá mi to. Ja som takto žila s násilníkom 4 roky, začalo sa to ako u teba, len potom došlo už aj k fyzickému násiliu a to som bola tehotná ked som schytala prvú bitku, kvôli synovi som s ním aj tak naďalej ostávala, lebo mi sľuboval že sa to už nikdy viac nezopakuje a že či chcem brať decku otca, no keď mal syn dva roky, už pretiekla posledná kvapka v mori a požiadala som o rozvod, síce som sa strašne bála, ale spadol mi balvan zo srdca a dnes som už pomaly tri roky šťastne vydatá za môjho milovaného manžela s ktorým sa poznám už 20 rokov, ktorý bol moja prvá láska a je veľmi dobrým otcom, manželom, priateľom , milencom proste všetko v jednom 😀 a už ho neopustím nikdy v živote, dnes sa tešíme na prvého spoločného potomka, ktorý je splodený z veľkej lásky a môj prvý syn sa na bračeka veľmi teší, proste s prepáčením vyser sa na takého chuja, lebo taký sa nikdy nezmení ani keby kravy z neba padali, viem o čom hovorím, a budeš strašne kvôli tomu nešťastná. Užívaj si tehuľkovanie a nieje hanbou byť slobodnou mamičkou, raz príde ten správny muž, ktorý ťa bude skutočne milovať, aj teba aj tvoje dieťatko , prajem veľa síl aby si to zvládla

halienka
17. aug 2012

@inpurity prepáč, nestíham písať, len občas prečítam, čo napíšeš alebo niektoré odpovede, ak sa s tebou rozišiel, tak ihneň vymeň zámok, napíš mu, že zajtra si môže v tom a tom čase prísť po veci a alivederči. Viem že sa mi to ľahko píše, ale ver mi, niekedy je lepšia "rýchla smrť" ako "pomalé umieranie". Ak budeš v tomto pokračovať, nedopadneš dobre, ale to už asi vieš. Čím skôr to ukončíš tým lepšie, uchrániš seba pred veľkými problémami, stresmi, a traumou na celý život. Nezabudni, toto máš vo svojich rukách, uvedomuješ si to a to je dôležité, teraz už len konať. Podľa toho ako píšeš mi pripadáš inteligentná žena a on agresívne hovado (prepáč) aj keby mal milióny tak si nezaslúžiš to čo by ťa s ním v budúcnosti čakalo. 😉 🙂

hradnapani
17. aug 2012

@digysa asi sme sa nepochopili, neradim jej, aby kricala pocas hadky, a tym prilievala olej do ohna, to je samozrejme somarina ALE treba byt razna v komunikacii, ked je este pokoj a nieco sa mi nepaci, nevyhovuje a podobne. Mam prilis vela kamosiek, ktore su ticho resp. komunikuju s muzmi velmi jemne, a na oplatku za to, su otlkane, znasaju ziarlivostne sceny atd. a ti muzi si dovoluju stale viac a viac. A zase zeny co poznam, ktore si jasne a razne vedia povedat svoje nepoznaju, co je to vulgarne slovo, nie to este bitka.
Takze tolko na vysvetlenie odo mna 😉

digysa
17. aug 2012

@inpurity Moja rada- vypni telefon. Nepovol....citim, ze by si to uz aj skoncila, keby sa to dalo jemne urobit. Nevolaj mu, nezdvihaj telefon. Necitaj SMS-ky.

sisaha
17. aug 2012

@inpurity on je psychicky chory. Moja rada, nedovol mu sa pristahovat. Je len otazkou casu, kedy od neho schytas facku. Vyuzi tu vzdialenost co je momentalne medzi vami a ukaz mu dvere. Radsej sama s dietatom, ako toto...Niektore baby ti tu pisu z vlastnych skusenosti, tak si z toho vezmi poucenie. Skus sa porozpravat s rodicmi - povedz im, ze si tehotna, ale povedz aj o nom a o tom ako sa k tebe sprava. Verim tomu, ze ta podporia. Po tvojich riadkoch by som sa aj zamyslela vobec nad tym, ci by som ho uvadzala do rodneho listu ako otca...prepac za uprimnost

digysa
17. aug 2012

@hradnapani Ok, uz ta chapem.

Ono fyzicke tyranie je velmi jednoducho identifikovatelne, ale psychycke trva aj roky....a zena sa z neho dostava ovela horsie, lebo to su rozne fazy....raz je raj na zemi, druhy krat je peklo....

Psychologovia radia ist do manzelskej poradne a urcit si pravidla a hranice. Ak ich muz dokaze respektovat a zena si ziska svojou asertivitou svoj respet (lebo niekedy huci po zene prave vtedy, ako pisala hradnapai, ze vidi aka je zena slaboska a ticha a vsetko mu dovoli) tak sa to da vyriesit, ale ak je muz neoblomny a takyto druh vztahu povazuje za normalny, tak tam treba utekat.

marianax
17. aug 2012

@inpurity moja nebudem tu vela pisat poviem ti len to najdolezitejsie : Utekaj z tohto vztahu kade lahsie aj ked si tehu jedno babo vychovas ver ze toto uz nebude lepsie ale horsie a neboj sa ty dietatku urcite neublizis ja sa skor bojim aby neublizil on aj ked sa teraz vyjadruje inac ale moja urcite odijd ak budes chciet pokecat napis mi IP

halienka
17. aug 2012

osobne si nemyslím, že je agresivita a žiarlivosť bohvieako "liečiteľná", ak aj hej, vyžaduje to roky rokúce terapíí a hlavne ochotu a snahu dotyčného, čo skoro žiadny chlap ani len pripustiť nechce, nieto roky sa liečiť. Takže na to by som sa vôbec nespoliehala, to sú vlastnosti, ktoré sa proste nedajú len tak sčista jasna vypnúť. Bohužiaľ. S tým treba rátať a pozerať sa na to reálne. Ak by mi raz chlap povedal, že "sedím na p..i" tak by skončil, aj keby som na tej p..i naozaj sedela. To je agresívna ponižujúca komunikácia, ktorá hovorí za všetko, bolo by mi jasné, že si ma ani štipku neváži, a asi ma ani neľúbi, keď mi to takto dokáže povedať. A ak sa mu nepáči, že "sedím na p..i" tak nechápem, čo pri mne ešte robí, nech sa pakuje a ide si hľadať takú čo má "vrtulu v zadku" a nesadne si nikdy. Fakt @inpurity nenechaj sa takto ponižovať a deptať.

inpurity
autor
17. aug 2012

vsetkym vam uprimne dakujem za reakcie, ani neviete kolko energie mi to vlialo, citat ze mi niekto rozumie, suciti a hlavne ze mi niekto veri, ze to zvladnem 🙂

hovori sa, ze ked si uz raz zapamatas, aky je to pocit, ked je clovek velmi stastny, nebude tolerovat ani chvile ani ludi, pri ktorych sa bude citit inac.

a ja ten pocit poznam, len nan nejak sadol prach a radostne ocakavanie z prichodu syna alebo dcery sa zmenilo na horor online.
tak ja si idem dat vanu a kamilkovy caj s medom...pustim si enyu... a necham to vsetko v tej vode...

prajem vam krasny vikend s rodinami, priatelmi a blizkymi, budte stastni.

ja sa zas ozvem 🙂 !

kveta
17. aug 2012

@inpurity Toto nie je len ziarlivost.. toto je domace nasilie.. Ukoncit to je jedine rozumne riesenie. Bohuzial.

cecil36
17. aug 2012

@inpurity
add 1) ja si myslim, ze on sa rozist urcite nechce, tazko by sa mu totiz hladala taka vdacna obet tyrania. Maloktora je totiz ochotna nzasat psychicke a neskor aj fyzicke tyranie. Takze nie, on neodide, s tymto sa budes musiet popasovat sama.
add 2) ak chces aby sa tvoje dieta narodilo neuroticke, malo problemy so spankom, bolo nervozne, tak s nim zostan. To co prezivas teraz, preziva s tebou aj tvoje babätko, vsetko nasava a ver dobre mu to nerobi 😒 Ja som mala problemy v tehu, stresovala som sa kvoli dcere, ktora prekonavala tazky zapal pluc v nemocke a maly rozhodne nie je najkludnejsie dieta. A trvalo to mesiac. Ty to budes zazivat cely zivot, takito ludia sa nemenia alebo len vo vynimocnych pripadoch.

inpurity
autor
17. aug 2012

@cecil36 desi ma tolko pravdy na par riadkoch :( co za zver to posielaju do ludskej rise....

yidaky
17. aug 2012

No autorka, drzim palce. Jednak sa Tvoj, dufam uz byvaly, sprava ako "soplave decko" /to ze chcel tym dosiahnut, aby si mu ty volala a odprosovala.../ a jednak je to chory clovek. A veru mam pocit, ze asi by nemal problem este viac prekrocit hranice a jednu ti casom aj uvalit. Ma ti kto pomoct v buducnosti s dietatkom, prip. financne? Rodicia a tak...

janage
17. aug 2012

precitala som síce len priebežne, ale niečo podobne aj keď v menšom som zažila. Našťastie som nebola tehotná - ja som to vyriešila radikálne a zrušila som svadbu - kostol aj sála už boli vyplatené 🙂 Doteraz to považujem za jedno z najlepších rozhodnutí môjho života. Pamätaj jedno-čokoľvek urobíš a povieš on VŽDY obráti proti Tebe. Mne sa napr. chcel ospravedlniť po istom čase do telefónu za svoje správanie pri rozchode - a keď som povedala, že ja sa už s ním stretnúť nechcem - tak keď zistil, že ma neprehovorí, ešte len vtedy som si vypočula!!! Ja chápem, že je nesmierne ťažké odíjsť, ale polož si otázku či skutočne chceš TAKTO žiť, chceš aby TAKTO žilo tvoje dieťa. Nikdy sa sním nestretaj sama a vždy len na verejnosti, ale najlepšie vôbec. Uvidíš on sa síce teraz tvári, ale on ťa len tak nepustí - u mňa si prerozmyslel ešte po pol roku, že sa môžem k nemu vrátiť 🙂)Perlička z rozchodu: on: ja delím ľudí na tých , ktorých mám rád a tých ktorým sa mstím, ale ty to ešte možeš všetko zmeniť - rozumej ak sa vrátim k nemu tak budem v 1.skupine. UTEKAJ!!!