Som tehotná a nemám kde bývať
Dobrý deň som tehotná a nemám kde bývať najprv som si myslela že by som mohla byt u priatelovych rodičov ale jeho mama nejako zrazu zmenila názor a chce aby sme dali babo preč moja mama ma doma nechce nemám ani veľa veci nič ... chcem sa opýtať mohla by som ísť do toho domova pre slobodne mamičky neviem koľko sa tam platí nemáte skúsenosť ?
Chlapec tým pádom asi nechce....ale držím ti palce nech sa rozhodneš akokoľvek.
No a kedy bude brigádovať? Do 14nieco, niekdy aj 15nieco v škole, potom sa učiť... Je to ešte stredoškolák, čiže ak ku mama nedovolí v noci ťahať nočné... Tak neviem. Sú brigády v obchodoch kde by mohol teoreticky, plus víkendy. Ale to môže byť rád ak 100-200eur popri skole zarobí na zmluvu. Stačí to na partnerku, dieťa, príspevok na bývanie mame? Ako mama jeho ma z 200eur mesačne tahat im domácnosť, nebodaj aj jedlo? Prísť o pohodlie, riesit nočné place v byte... A nemusí byť decko sdk poslucha mamu, ta ho totiž živi. Ma druhu možnosť sa zbaliť a odist z domu tiež s priatelkou nevedno kam, nebude musiet mamu počúvať.
Ono, dievča, ty si to predstavuješ ako hurvínek válku.....chceš ísť do Lidla ako tehotná? lebo to nie je práca pre tehotnú, po týždni by si išla na PN , tam sa dvíhajú ťažké veci...a svokra má pravdu, jej syn si musí dokončiť školu, čo bude robiť so základnou školou- teda okrem možnosti ísť makať niekde za pás...ak niekam pošleš v dnešnej dobe životopis s tým že máš základné vzdelanie, máš hneď oveľa menšiu šancu ako niekto kto má stredné odborné vzdelanie bez maturity a budú ťa tak aj posudzovať....potencionálny zamestnávateľ ťa nevidí, ak si má vybrať medzi 2uchádzačmi ktorým zavolá na pohovor tak určite nezvolí toho kto má len základné vzdelanie - s tým môže maximálne makať niekde za pásom a každá matka chce pre syna lepšiu prácu a budúcnosť....úprimne, ty si pre svokru cudzí človek, málo ľudí je ochotných nasťahovať si do bytu cudzieho človeka a tých 100eur možno pokryje výdavky na teba, ale určite ich obmedzuje ak je v ich byte cudzí človek......nehovoriac o tom že príde dieťa a to ovplyvní či chceš lebo nie celú domácnosť, lebo všetko sa točí okolo dieťaťa, nehovoriac o tom že dieťa v noci plače, ty budeš celé dni doma a na nej bude celá domácnosť.....
Autorka ako dlho spolu chodíte??
A volala si vlastne už niekam, čo a ako??
@mogaa lenže vy tu každá píšete iba o jeho budúcnosti ja som tak isto mala plány jeho mama vidí iba jeho budúcnosť a čo ja ? Ja čakám dieťa nie on ja nemám kde bývať nie on.... mna vyhodili z domu ... ja som tak isto mala plány tak isto som chcela ísť na výšku ísť do zahraničia učím sa lepšie ako on mala som možno ešte lepšiu budúcnosť ako on ... ja si nič nepredstavujem ako hurvinek valku ale aspoň s tým niečo kurva robím !!!! Aspoň sa snažím zatiaľ čo on nič jeho mama vidí len a len jeho budúcnosť on je mladý on ma budúcnosť aj keď neviem akú keď dostane všetko do huby ... ja som pre to dieťa aspoň bojovala aspoň niečo som sa snažila urobiť ale vidím že to inak nejde ako to vyriešiť potratom ... lebo ma tu ukamenujete zachvilku ... moja sestra mala dieťa ako 25 ročná s veľkým domom a mala všetko a maly sa jej narodil postihnutý tak čo ma z toho keď si najprv urobila kariéru a potom dieťa ? Áno urobila si ja som tiež chcela mala som samé vyznamenania nikdy som si nevedela predstaviť že ja teraz mama ešte som sama bola zaskočená keď si baby neurobili školu a otehotneli ale nuž stalo sa mi to ..... stúpla som na hrebik otehotnela som bojovala som robila som aspoň niečo ale vidím že to ďalej asi zmysel nemá... áno obvolala som si azyli ale kamarátka sa mi ponúkla že tam chvíľu môžem ostať a poriešiť si veci mala som staršie že mi prišlo štipendium zo školy a že som jej dala aspoň 20€ ....
Ozaj ti nemá kto pomôcť zo vzdialenejšej rodiny? Lebo fakt je, že sama to nedáš, nemáš proste ako. Kamoškin brat s frajerkou otehotneli, keď boli v maturitnom ročníku. Mama tej baby ju vyšmarila z domu ako teba. Ale chalanova mama sa za ňou zobrala, že tu sa žiadne potraty robiť nebudú, nech sa mladá zbalí a že ju berie k sebe. Malý už má hádam 5 rokov a babka dávno oľutovala, čo spravila. Holka si školu dokončila asi rok po pôrode, teraz je na výške, chalan tiež, s malým im pomáhajú, aby si porobilo školy. Akože dá sa to zvládnuť, ide o to, že ti s tým musí niekto pomôcť, ale tak dlhodobejšie. A ten tvoj frajer, to bude teda nie úplne človek, na ktorého je spoľah, no ...
My Ti môžeme pomôcť s bývaním, ale sme až z Nitry. Ak chceš, môžeš mi napísať.
Necitam celu diskusiu ale z toho mala co som citala- najdi si azylak a dieta daj na adopciu. Primal z porodnice pojde k rodine, ktora ho bude milovat a da mu vsetko na svete (isto to tu dake ignorantky, co v zivote nevideli nikoho a adoptovanym dietatom budu rozpravat o tom, ako dieta potrebuje svoju biologicku mamu a ine rozpravky starej matere. Houbys, dieta potrebuje 2 schopnych rodicov, ktori sa onho postaraju po emocionalnej, fyzickej aj materialnej stranke. Ver tomu, ze decko nebude unesene z toho, ze bude zit v jednom azylaku za druhym a nebude mat co do ust. Daj mu sancu na milujuci reply domov. Ja viem o com hovorim. Na dieta cakaju bezdetne pary roky. Keby kazdy musel absolvovat take narocne testy, skunky, navstevy zo socially, any kazde dieta malo tych najlepsich rodicov, ake absolvuju cakatelia na adopciu, tak polku modernych "rodicov" by museli dat preventivne sterilizovat, ak by mal na rodica kazdy splnat take naroky ako adoptivni rodicia.
Trochu zasexovat a vynosit dieta z teba este matku nerobi. To vie hocikto. Dolezite je, ako sa postavis k jeho buducnosti. Bud ho budes vychovavat bez podpory, v depresii a v uplnej chudobe alebo mu das sancu na dobry zivot. Je to tvoje rozhodnutie. Do porodu ta snad prichyli nejaky azylak pripadne mnisky
Nečítam diskusie, no pozri, vždy je riešenie, BA je veľké mesto- alebo dedina???- určite sa nájde riešenie.. Nechoď na potrat, budeš to ľutovať.. Obráť sa na tie organizácie, ktoré pomáhajú v núdzi.. Drž sa..❤🍀.
Tvoja mama sa môže hanbiť, že ťa vyhodila z domu..to sa robí dcére, keď potrebuje najviac pomoc?
Pises, ze mas sestru. S tou by sa nedalo dohodnut? Aky ma ona na tvoju situaciu nazor?
ked si to moja nepredstavujes ako hurvinek valku, tak sa drz svojich planov a na takeho frajera sa vys*r. Co ti mame povedat? Je jasne ze jeho mama mysli na jeho buducnost, ak by teraz odisiel zo skoly a od mamy ste uplne v rovnakej situacii ako teraz, lebo pravdepodobne obaja na ulici a este hrosej, lebo ver ci nie velmi tazko sa vracia do lavic. Cely zivot sa ti zmeni o 180°, fakt je za na tvoje plany mozes v 99% zabudnut... stoji ti to za to? Ostat s takymto chlapcom, mat dieta, dokoncit skolu, tko vie kedy? Neplanovala si, no ale bohuzial stalo sa, darmo teraz vraviet, ze si si mala davat vacsi pozor. Bohuzial dievcata/zeny tahaju za krasti koniec v tomto, nemozeme sa zdvihnut a odist, nech sa druha strana rozhodne (preto neuznavam aj ten humbuk co teraz robia kvoli interupcnemu zakonu). Tu vidno, ze to nie je nikoho ineho vec, len buducej matky. AKo sa zariadi a ako sa rozhodne, lebo na nej to vsetko zacina aj konci, len ona vie ake ma zazemie. Ona jedina /cize ty/ si zodpovedas za rozhodnutie, ako a kde budes zit, ako budete zit s dietatom. Ale ver, ze tento vztah s priatelom bude mat kratke trvanie. Na nom urcite nic nestavaj. Radsej rataj s tym ze o par rockov budes s deitatom sama (ked si nebudes stavat ruzove zamky, tak mozes byt len prijemne prekvapena).AK si sikovna zvladnes aj dieta aj skolu aj vsetko. Ale nezvladnes sa financne o vas postarat. Lebo to ze naskrabes 20EUR kamoske na ubytko, je nic oproti tomu co ti realne bude treba. Ak mas byvanie, na ostatnu pomoc su rozne charity... Nepisala si ci nejaka babka yb nevedela pomoct, ina blizka rodina? S mamou vobec nie je rec, aby ti pomohla, aj ked napr. vysudis vyzivne od otca, pomozes brigadami atd? Ja si myslim, ze tym ze si sikovna, ona je sklamana... lebo cakala pre teba inu buducnost, rovnako ako ty.
@simca06022011 a toto nechápem, že prečo sa dieťa dáva na zodpovednosť len matke. Samozrejme, že interupcie sú a to hlavne z tohto dôvodu, že budúcu matku v tom veľa ľudí nechá. A verím tomu, že presne tí rodičia budú vehementne trvať na interupcii a na tom, že "žena má právo výberu", lenže žena často nemá právo výberu, je donútená ísť na interupciu aj keď by si radšej vybrala dieťa. Ja neodsudzujem tu ženu, ale všetkých ostatných, ktorí sa tvária, že to je problém ženy a dávajú od toho ruky preč.
Aj mna by zaujimalo, ci si obvolala tie centra... Co ti tam poradili?
kontaktuj Vladímira Krčmeryho vladimir.krcmery@zu.sk určite ti pomôže.Je v Bratislave.
@777januska777 no a koho je to zodpovednost ? Teraz za nu nesu zodpovednost rodicia este stale po tej vyzivovacej povinnosti, zodpovedna za to co sa jej stane ale len a len ona, nikto ju do sexu netlacil z rodicov. Ona si vybrala, suhlasila, uzivala si s frajerom (ako kopa nas inych, cize nic v zlom). Aj ked je dospela, je to este student denneho studia, je nezaopatrena. Keby oboch svojich rodicov nahnala na sud kvoli vyzivnmu tak ho aj vysudi. Stacilo by jej individualny plan v skole. Plus vyzivne od otca dietata. Mne celkom nie je jasne ako mohla jej mama takto postupovat. Ale podla mna ju tym v podstate vydiera, vie ze nema kam ist. Silou mocou nechce aby mala deita v 18tke tak ako ona.
Ale tym mojim prispevkom ohladom interupcie, som skor chcela ukazat na to, ze to chcu sprisnovat, najlepsie zrusit, nech sa deti rodia do akychkolvek podmienok a nech si o tom matka nerozhoduje... ale uz nejaky sposob ako taketo buduce, studujuce, nezabezpecene maminy zabezpecit .. nie je. Akym stresom si musi prejst, u kolkych kamosiek a frajerov bude byvat kym sa zabezpeci? co bude robit? Ak pridu problemy? Babo napr. nebude dojcene, bude potrebovat lieky, dopravu, sebe stravu, byvanie.. kopu veci.. a nie tych luxusnych, ale beznych. Kazda z nas sa takto ma rpavo rozhodnut a su zeny a dievcata, ktore proste babatko nechcu a hotovo, lebo vedia ako ich to ovplyvni v buducnosti a maju na deti aj 10r cas dajme tomu. Nik ich nema pravo obmedzovat, nutit... a uz vobec nie nutit na adopcie a pod. Ci donutia rodicov aby sa starali o vnucence, kym budu baby v skole.. alebo ako.. neviem.
Ak máš ešte zopár možností,to dieťatko si nechaj...ono si rodinu nevyberá(myslím tú krkavčiu babku😠).Ak by to lekári zbabrali,mohla by si to ľutovať😞
@dilino 😍 ja som prave uvazovala ci to hodim na FB nejakemu politikovi tuto temu, nech si to nasi politici pekne precitaju... nech zachranuju situaciu
@simca06022011 Na toto by som bola zvedavá...ale tých, ktorí presadzujú zákaz potratov, či by pomohli a nie plná huba rečí.
napisem ti svoju skusenost-otehotnela som v 4.rocniku gymnazia,porodila tesne po maturite..chalan mal tolko rokov co ja..jeho matka, tiez videla len jeho buducnost a ja s dietatom som sa jej tam nehodila..chalan si dokonca este v prvom trimestri mojho tehotenstva nasiel frajerku...mna moji rodicia odsudili a ani to nejdem rozoberat,bola som pre nich len k*rva...pocuvala som tie reci typu-bojuj,dieta sa to odvaci,si silna,nemas pravo vzdat sa dietata atd..nikto.zdoraznujem nikto mi nepomohol ani len tym,aby postrazili dieta,ked som padala od unavy na hubu...navyse po materskej ma ako slobodnu mladu matku s dietatom nechceli nikam vziat pracovat,vsak kto s nim bude ,ked bude maly chory..atd...otec dietata si pochopitelne zariadil zivot po svojom,takze nakoniec on v ociach ludi bol uspesny..mne to kazdy z tych,kto mi tvrdil,ze ked som mala sex,tak mam prijat aj dieta-akurat mi to kazdu chvilu mojho zivota stazili,akoby ma chceli potresta,a navyse pozerali na mna skrz prsty,akoby som bola menejcenna...vela obmedzeni ked si slobodna matka...atd...syna mam sice rada-napriek tomu ti poviem-ak sa na to citis,tak bud potrat alebo porod a daj na adopciu...nepomoze ti nik...dokonca aj s centrami pre pomoc mam svoje skusenosti a ver mi,nie je to nic povzbudive....
Vživote by som nevyhodila 18 ročnú dcéru tehotnú .to čo máš za mater ty brdo ...keby si nebola z ba určite by sa dalo nejako pomôcť
@mariska1989 Bohužel, jsou i taci rodice, kde vyhodi holku v 16 na ulici , jen s taskou obleceni , protoze se jim do ,, nove rodiny s novou polovickou nehodi" a pak u soudu ( na ktery dite cekalo 5 let a nemohlo kvuli tomu nastoupit ani na maturitu- finance) jeste drahy rodic udelal scenu, ze ho to dite opustilo a on se taaaak snazil... No nakonec za 5 let bez jakekoliv pomoci vyfasnul 1000 euro jakokompenzaci, protoze dite uz na studiu v 21 letech nebylo prave kvuli tomu, ze se dite muselo rozhodnout o individual s dostatkem casu na uceni- tzn. nedostatek brigad a financi nebo brigady a vice casu v praci, aby melo co s babickou a jejim mini duchodem jist... No, jak to dopadlo vite..
Jsou takovi lide a jeste do toho mimi? Neumim si to predstavit ani poradit. Nezazila jsem..Na soud o vyzivnem od rodicu, nebo partnera muze cekat taky x let.. Coz nerikam nezazadat, ale fakt se na to nespolehat a jeste to pak prosere, protoze uz na studiu, nez to tam dojde, davno nebude a pak berou minimalni castku coz je nula nula nic...
Mňa by zaujímalo prečo Ťa mama vyhodila a ani svokra ťa nechce,kôli čomu?
@trojnasobnamama u tchyne bych to zrejme chapala, ze zpocatku byla stastna z vnoucete a chytla ji najednou chut ,, postarat se a pomahat".. Pak se ji to rozlezelo v hlave a zjistila, ze to bude viset na nich a jejich nedostudovanem synovi, coz samozrejme se ji nelibi, protoze pro sve dite chce to nejlepsi a predevsim nevime jak slecna funguje.. Zda pomaha, co umi atd.. Muze mit na vysokou, ale do zivota byt naprosto nepouzitelna...
Ohledne jeji matky tam muze byt hodne aspektu.. Dlouhodobe rodinne problemy, novy pritel, nebo byla taky za mlada v TOM a tak to psychicky neunesla, stejne tak fungovani slecny apod.. Toho muze byt taaaaaaaaaaaaaaaaaakovahle hromada odpovedi na jednu otazku PROC....
@safira23 je to choré proste ..raz keď mám dieťa tak ho milujem .a milujem aj keby bola v 15 tehotná .plus dotoho by som volala svatke aby moju dcéru sprepačenim vyhnala práveže just by som trvala na tom že mládenec si môže školu dokončiť externé a môže si nájsť prácu a zarábať keďže má v tehotenstve aj on palce bez neho by nebola tehotná .plus keby aj tak moja dcéra by mala zničenu mladosť že si mohla užívať ísť na výšku a tď a nie aby bola v 18 tehotná takže dotyčnej len radím aby mládenec pouvžoval o práci aby zabezpečil všetko co treba pre bábo a aby jeho potomok nebol v azile napr ..
Čakáš niekedy na apríl takže ak by si mala dievčatko môžem ti poslať po mojej niečo .všetko mám pekné zachovalé ..mám to v pláne predať ale ak ti to pomôže rada pošlem potom keď budeš vedieť čo čakáš
@simca06022011 presne treba .Snád by sme jej pomohli.Jasne treba to dať určite ked bude tam o nej článok jej niekto pomôže.Moja kamáratka pred 2 rokmi bola v takej situáci a pán Krčmery jej pomohol vdaka nemu má dnes zdravé dievčatko.Aj domov jej našiel našli sa pre ňu veci bola zbierka na oblečenie a veci a veľmi veľa ľudi jej pomohlo.
Ja jej tiež pomôžem s oblečenim.

@makova333 no veď nemajú mu ako zabrániť ale aspoň viem že u nich byt nemôžem