Som tehotná a nemám kde bývať
Dobrý deň som tehotná a nemám kde bývať najprv som si myslela že by som mohla byt u priatelovych rodičov ale jeho mama nejako zrazu zmenila názor a chce aby sme dali babo preč moja mama ma doma nechce nemám ani veľa veci nič ... chcem sa opýtať mohla by som ísť do toho domova pre slobodne mamičky neviem koľko sa tam platí nemáte skúsenosť ?
Autorke: a čo vlastne očakávaš od svojej "svokry"? Aby sa starala o tvoju budúcnosť? Tvoja budúcnosť je jej v prdeli, ty nie si jej dieťa, ona voči tebe nemá žiadne povinnosti.....jasne že sa stará o svojho syna, nie ste zjavne zobratí,z ich strany to berú tak že stalo sa -synček sa pošmykol, ale voči tebe nemajú absolútne žiadnu povinnosť, ty si pre nich cudzí človek...takže ak si dieťa chceš nechať , musíš sa o neho postarať sama, prípadne s otcom dieťaťa a nie urobiť si dieťa a rodičia z oboch strán staran....za dieťa sú zodpovení rodičia, nie starí rodičia....takže ak frajer študuje, ty nemáš kde bývať ako si predstavuješ svoj život? veľmi pochybujem že niekto ti poskytne ubytovanie do 3roku dieťaťa keď už budeš môcť ísť do práce.....ak by ťa priateľ na rád, hladá riešenie ako vám zabezpečiť bývanie, ak by nemal iné východisko ide do práce a prenajme byt - a to bez ohľadu na to či s tým jeho mama súhlasí alebo nie....ver tomu že ak by ťa mal rád, nenechá ťa aby si odišla ked vie že nemáš kam ísť.....teoreticky on mohol požiadať o individuálny študijný plán, zamestnať sa a postarať sa o vás - aj keď len v prenajatej garzónke.....
@yasmeena bohuzial,myslim,ze si popisala realitu velkej casti slobodnych a mladych mamiciek bez opory v rodine...pokial sa nepodari najst spolahliveho partnera,je to,take prezivanie...stat na taketo matky nemysli vobec...to nie je,len o tehotenstve a porodeni...ale dalsie tazke roky...
@mogaa z časti stebou súhlasím čo si napísala ale nesúhlasím s tým že ako reaguje jej svokra ..popravde mať syna ktorí by čakal s priateľkou dieťa určite ju ja osobné zoberem ksebe a zakázala by som aby hej mamka knam len vkročila za to že ako sa zachovala že vyhodila tehotnú 1( ročnú dcéru ... Popravde moje slová by boli takéto .za to že je tvoja frajerka tehotná môžeš z časti aj ty takže školu dokončiš !!!ale externé a nájdeš si prácu dieťa potrebuje niečo a to niečo stojí ja vás život nebudem .môžete byť radi že budete mať nejaké zázemie kam ísť s takým bábätko a zo začiatku pomôžem keby niečo trebalo ale pestúnku vám robiť nebudem ....hlavne to neber v zlom že som reagovala na to čo si písala
@jarmila2010 ved to..prezijes,ale nebudes zit...najviac ma hnevaju tie osoby,ktore apeluju na vznikajuci zivot-lenze ak by mlada dala dieta na adopciu-po prve,pre nu samotnu by to bolo tazke,po druhe.kolko z tych mudrlantiek ma doma adoptovane dieta?aj tie deti v domovoch su od zivota odtrhnute,a po 18tke vlastne na ulici..ja som otehotnela aj napriek ochrane-ano,stava sa...a celibat nie je pre normalneho cloveka---zaujimave,ze naozaj vsetko ostane len na pleciach matky,nech sa obracia...aj tu v komente vyssie odznelo,ze co s tym ma matka toho chalana..no,je to nastavajuca babka,je to jej vnuca...vyzivne je doslova vysmechom...ale ked ide o potrat,tam sa do toho miesaju uz aj chlapi...na slovensku byt slobodnou matkou je trest,hoci neviem za co....pred tym do teba hucia,ze sa vzdy da najst riesenie-ale potom zrazu ze je to iba tvoja starost...mnohe sa potom utiekaju k tomu,ze sa prilepia na prveho,kto o nich aj s dietatom prejavi zaujem,hoci inak by s nim nic nemali-a potom,ked uz spolu zacnu zit rychlo otehotneju,aby sa poistili-cize same rozhodnutia len o preziti,dotlacene k tomu,co by inak mozno ani nechceli...je mi smutno,ze si autorka neuvedomuje,ze ani v centre pre slobodne matky sa o nu nebude nikto starat,ani financne....
Kde si teraz?
Som donútená ísť na potrat jeho mama poslala peniaze a s mojou mamou mi už dohodli termín ... prosím poraďte mi ako sa mam postaviť a ísť po tomto ďalej je to strašná bolesť že mi dajú preč môjho anjielika ako sa snim mam rozlúčiť ako to ide
To si necháš len tak ?? Postav sa proti tomu to ako nechajú zabiť svoje vnúča? Ich matka mala ísť na potrat .škoda že v tej dobe to nebolo
A čo priateľ na to ?
@mariska1989 oni už rozhodli za mna nemám kde bývať ja neviem čo mam robiť on nič len je mu ľúto a ospravedlňuje sa lebo kričím a strašne plačem že neviem ako sa rozlúčiť že neviem ako ho mam dať preč že to nezvládnem že asi sa zabijem alebo určite si niečo spravím že ja už teraz nechcem žiť bez toho dieťaťa
Tak tam nepôjdeš .neviem ako to funguje inde ale u nás je to tak že musíš mať od svojho dr papier že chces ísť na potrat .si plnoletá postav sa proti tomu . . Určite skús nejaký azil .poprípade jedna ti písala že by vedeli pomôcť len sú z Nitry skús jej napísať ... Vživote by som nedala môj poklad pod srdcom preč keď by som myslela tak ako ty .
@mariska1989 ja ho nechcem dať preč ja si neviem predstaviť život bez neho neviem 😭😭😭 strašne chcem ešte bojovať za neho
Ak je to tvojmu priatelu ľúto a ospravedlňuje sa tak nech sa postaví proti tomu aj on nech si povie že chce byť zodpovedný že si zoženie prácu a tď
Tak bojuj .koľké sú čo by bojovali a prišli o bábätko .ja som tiež prišla .ľúbila som ho ale život sa zahral dosť drsné .aj napriek tomu že mám doma 5 mesačnú dcéru to miesto tam je prázdne a boli to stále
Jednoducho tam nechod a hotovo niako ta donutit nemozu...skus zavolat do niakeho krizoveho centra a uvidis ale urcite si nic neurob je to blbosť...kludne ak chces mi mozes napisat sukromnu spravu pokecame
Pridam nazor jakozto konecne slovo z me strany po tom co jsem zde precetla ..
Na potrat jit nemusis, ale nyni si vem vsechny body..
- Nemas oporu v rodine tve ani jeho o to to zvladnout jinak, nez interrupci..
- Nemas oporu ani v partnerovi, ktery by se za tebe mel rvat, ale je mlady, hloupy, naockovany mamou a pro jeho klid je pro neho nejjednodussi a nejschudnejsi cesta proste se zbavit ditete i tebe..
-Nemas dokoncenou ani stredni skolu, byt obyc vyucak a zrejme, pokud si dite nenechas, ani nedokoncis.. Muzes, zde mluvit o tom, jak mas na Vejsku apod., ale momentlane nemas ani vyucak, natoz pevnou praci, ABY JSI UZIVILA SEBE, NATOZ DITE..
- Vzhledem k tvemu vyrazivu, jednani a tomu, co zde pises mi neprijdes vyzrala natolik, aby jsi vychovala dite. VIm, ze s tebou ted hazi hormony, stres a problemy, ale jsem dost empaticky clovek a ackoliv chapu tvou bolest, instinkt mi rika, ze nejsi vyzrala natolik aby jsi to zvladla a ja mam pocit, ze to pak dopadne stejne jako s moji matkou ( neber to nejak zle) .. Mimino v 17. Otec natlaceny do svatby a nakonec vztah nefunoval, vychovan a hovno a dite nakonec, ackoliv ho ,, tak chtela" bylo na obtiz.. Coz nerikam, ze ty jsi stejna 100%
Muj nazor je, ze by bylo lepsi, dokud jsi jeste mlada, tehotenstvi probiha v poradku, nejsi nejak vazne nemocna a jsi na to vse bohuzel sama, dat miminko pryc, dokoncit co je treba, neco si vybudovat a pak zacit teprve s vecma jako rodina, vztahy apod.. Budes za par let taky jinak smyslet, mit jine zkusenosti a budes na tom uplne jinak, lepe a nezavisle..
I pres vse ti preji hodne stesti , at to vyresis jakkoliv budu ti drzet vsechny 4 palce.
Tvoj život a život tvojho dieťaťa je v tvojich rukách, tak za neho bojuj- činmi. Obvolaj si tie centrá pomoci, veď je veľa institúcií, ktoré pomôžu, nie? Vzchop sa, otras sa, kašli na mamu, peniaze si nechaj na živobytie a telefonuj... Nik to za teba neurobí.. Popros hocikoho, cudzí ľudia ti možno viac pomôžu ako rodina.. Dievčatá ti už písali, kam môžeš volať. Aj tu na stránke je poradňa..🌞
Nik ťa nemôže donútiť isť na potrat, máš 18r., postav sa ty k tomu zodpovedne, keď už tvoji blízkí sú takíto sebci. Dokážeš sebe a im, že sa vieš zariadiť aj sama. Priateľky, príbuzných iných nemáš? Pomoc hľadaj u nich.
a co druhi clenovia tvojej rodiny, tvoje tety,krstni ak mas, stari rodicia ,nepomohli by? byvam v dolnej krupej.je tu azyl pre zeny s detmi, patri to pod sv alzbetu,skus sa na nich obratit, ak si veriaca popros aj u vas na fare, no deti sa rodili aj cez vojnu, moba babka rodila v 19tke to bolo kedysi normalne, alebu skus ist na urad socialnych sluzieb a rodiny,kamaratke tak pomohli s byvanim,tiez je sama s dietatom a jej pridelili socialny byt z mesta, alebo skus dat malinke na adopciu ,len to by bolo tazke lebo sa do baba zalubis,je to laska na prvy pohlad, drzim ti a babu palce, posli ich kade lahsie s potratom,ked zbadaju to male babky sa zakopu pod zem od hanbi, pripadne nech ti frajer da peniaze aspon na mesiac do ubytovni ist byvat,potom si najdes brigadu,alebo ak je to drahe ist mimo Ba, skusit trnavu,nitru to nie je az tak daleko ani koniec sveta
si dospela, ak mama poslala peniaze niekam a dohodla nieeco v tvojom mene, ty nie si povinna tam chodit
Ale na potrat sa nechodi tak, ze svokra posle peniaze a mama dohodne termin, to vies, vsak?
A ved kludne ty kontaktuj niektoreho z nasich politikov co mas robit, pisala tu nejaka zienka meno... aj email. Supni na FB , ze ta nutia ist na interupciu do skupiny napr. Zaborskej, Nicholsonovej.. a uvidis co sa bude diat ;) Vrieskanie a revanie ti naozaj nepomoze, ak ta dovlecu na silu do nemocnice, povedz hned lekarom ze nesuhlasis, nedas si to vziat a nemozu robit nic, otocka a dovi, mama nemoze za teba podpisat nic... Ale rozmysli si ako budes fungovat, dalej. Lebo sranda to nie je postavit si hlavu.
Stale som nevidela odpoved, ci autorka obvolala tie moznosti, co tu boli pisane. Tak ako? Volala si tam? Co ti povedali?
Autorka: Zavolaj na tie veci čo ti veľa báb povedalo, tam ti pomôžu s ubytovaním, potom daj na súd svoju mamu a žiadaj o výživné (kým si neschopná sa sama živiť, tak do 26 rokov je ona povinná ti prispievať) a potom keď sa narodí dieťa, tak daj na súd partnera a žiadaj výživné na seba a na dieťa. Tak a problém vyriešený.
No pekne. Vsetci ma tu teraz, ukamenuju, ale vekom a cim som si presla ti naozaj odporucam potrat. Inac to budes mat sakramensky tazke, lebo nemas oporu v nikom. Tiez som mala dietatkp mladucka a nebyt mojich rodicov poviem rovno nezvladmen to. Najvacsi problem je ze nemas strechu nad hlavou. Nemas skolu, peniaze. No nic. Ja by som tam sla, skoncila skolu a odisla. Co najdalej. Zariadila si zivot podla seba. Priatela nechala,ani by som na neho nepozrela. Ako to, ze sa k tomu nijako nestavia. Ved hej jemu je sveta zit. Moja mas pred sebou tazke rozhodnutie, ale ver mi bez rodiny to nedas. Pochybujem, ze chces stravit zivit z dietatom v azyle, nedat mu ziadnu istotu, buducnost. A co ty??? Je to na tebe. Mas moznost zvolit a vybrat si aky zivot budes mat.je to krute, ale je to tak. Malicke pride az budes pripravena.
Napis pomozeme ti s ubytovanim
Bábätko určite preč nedávaj. Zabojuj. Raz budeš hrdá ako si to dobre všetko zvládla.
Teraz len pories to bývanie. V každom kc sú sociálne pracovníčky oni ti pomôžu s výživným pre teba a aj bábätko
Tam dostaneš aj plienky, oblečenie, kočík
Keď bude bábätko na svete tak možno aj mama pochopí že spravila chybu a nepodporila tá

@evamarek77 :D no zaborsku ani inych nesledujem, zase nechcem seba nikde vytrcat :DDD vecer ich pozriem :D