Som tehotná a partner ma nechal po 8 rokoch. Čo ďalej?
Ahojte, momentalne bojujem so slzami v ociach s vaznym problemom...Som tehotna v 5tt+4 a partner, s ktorym som 8 a pol roka mi povedal, ze so mnou nie je stastny a ze sa stihol zamilovat do inej..pritom sme planovali babatko a kupujeme dokonca novy domcek...zrutil sa mi cely svet a jedine, co ma momentalne napada je potrat..je mi fakt hrozne...
je mi to strašne ľúto že si sa ocitla v takejto ťažkej situácii :((( skús to prosím s ním ešte nejáko predebatovať, môj synček zomrel po 6 dňoch a ja by som dala čokoľvek za jeho život .....ale nebudem odsudzovať ak sa rozhodneš inak :((((
@janulik38 chapem, ze to nie je jednoducha situacia, ale potrat by bolo to najsebeckejsie co mozes urobit..
Preco by si mala zabit babo, ked nejaky kreten sa zachoval ako kreten? jedine, ze babo naozaj nechces - ale ak ho chces (bez ohladu na toho chlapa), tak ho predsa dokazes v pohode vychovat aj sama, resp. s novym partnerom.. Milion matiek tak existuje a urcite to je lepsie riesenie, ako teraz v zachvate nestastia za nemozneho chlapa potrestat babo..
ale ty vies, ako by si bola schopna na to byt sama (co vsak urcite neznamena "sama" - predpokladam, ze mas rodinu, ktora by pomahala..)
Hlavne si povedz, ze taky uboziak, ktory necha zenu v momente otehotnenia, ti ozaj ani nestoji za smutok...
@kaara1980 Ja neviem, ci som natolko silna a dokazem s tym zit...najhorsie na tom je, ze nasi su Chorvatsku a nemam tu nikoho, s kym by som sa mohla poradit...na potrat je celkom este cas, mozno aj bez nasledkov..ako si to dokazala rozhodnut sa nechat si to? vobec to tvojho partnera nepresvedcilo, aj ked ta videl tehotnu? stretava sa so syncekom?
@janulik38 ked mas rodinu ktora ta podrzi a pomoze urcite by som nevolila potrat. dieta je ta najkrajsia vec a ver mi,neskor by si svoje rozhodnutie vzdat sa dietatka lutovala.. povedz svojmu partnerovi ze si tehotna,mozno sa len vo vasom vztahu "nudil" a o nic vazne nejde,len vymyslal.... este vsetko moze mat krasny koniec 😉
To si ozaj chceš to malé dať preč? Veď ono za to nemôže. Neviem sa síce vcítiť do tvojej situácie a určite to hrozne bolí ale život tomu malému stvoreniu by si brať určite nemala. Je to síce tvoje rozhodnutie ale je veľa slobodných matiek a aj ty si určite raz niekoho rozumného nájdeš a budeš rada, že máš pri sebe to malé to ťa bude držať pri živote a možno ti aj pomôže prejsť týmto nepríjemným obdobím. Ja som teraz v 14 týždni a každý deň sa bojím, že o bábätko prídem lebo mávam komplikácie som vďačná za každý prežitý deň a vždy keď mi je zle spomeniem si na prvé sono a obrázok čo mi robili a keď sa pozriem na tú fotku tak verím tomu že to spolu nejak dobojujeme do konca. Tak to prosím ťa nevzdaj ani ty nechaj si to všetko ešte prejsť hlavou uvidíš, že neskôr zmeniš názor.
@janulik38 hrozna situacia, ale zial, stava sa, je mi luto, ze to takto u vas dopadlo. Tvoje pocity su uplne normalne,ono to bude este dlho boliet, tym si proste musis prejst. S tym potratom skus este pockat, ono nie je az taka tragedia zit bez muza, ale zivot bez dietata moze byt omnoho horsi. Nikdy nevies, co sa moze stat a raz si to mozes velmi vycitat. Dieta vie dat viac, ako muz, dieta ti to vsetko vynahradi a zaplni ti zivot a raz pride pokoj a zmierenie, aj ked to isty cas potrva.
@janulik38 máš ešte čas sa rozhodnúť,hlavne sa neunáhli.Nebudem ťa presviedčať aby si nešla na potrat,lebo je to každého svedomie a rozhodnutie.Ja som malého chcela,preto sme ho aj predsa ,robili, a to že jeho otec bol srab a zrazu si zmyslel,že on nechce byť otcom a mňa už má len rád,tak za to to malé vo mne nemohlo.Nepohlo ním to že som tehotná,on si hneď našiel druhú a kým ja som chodila s bruchom,on sa s ňou prechádzal za ručičky,akoby sa ani nechumelilo.Nie nestretáva sa s malým.Najskôr sa dušoval,robil mi scény keď sa malý narodil,vyhrážal sa súdom,ako on sa chce s ,chlapcom,(ako Jakuba volal) stretávať...vydržalo mu to rok.Teraz ani len nezavolá,či malý vôbec žije.On sa neskôr oženil,teraz má ,svoje, dieťa.Ja som žila pre svojho syna a neskôr si nás ,našiel, iný ,otecko, 😉
@janulik38
pred par dnami si sa o babatko bala, ze ho nevidno na utz.... bolo chcene
netrestaj seba, netrestaj malinke za to, ze on nevie co chce a zachoval sa tak ako zachoval...
nerozhoduj sa za horuca, v situacii, ze sa zrutil svet.... zacnes novy zivot so svojim dietatom, najdes sposob ako byt stastna...
@janulik38 hlavne sa prestan sustredit na toho chlapa! 🙄 urcite nepocitaj s tym, ze ked uvidi brusko tak juuuuuj cely zmakne a hned si to rozmysli! vod to by si mala byt ty, ktora ho kopne do zadku a nieze este dufat, ci si to on chudacik zlaty nerozmysli.. 😠 je 3,5 miliardy muzov na svete a aj ked si teraz nafixovana na toho chumaja, tak si mozes byt ista, ze kdesi na teba caka ten skutocne kvalitny, dobry chlap a jedneho dna bude tento akurat tak mrzutou spomienkou (a este sa budes cudovat, ako si to mohla tak oplakavat).. 🙂
@janulik38 si tehotná a teraz máš v sebe ešte aj búrku hormonov a tie či chceš či nechceš,ti ,zatemňujú, mozog.Budeš mať stále zmiešané pocity,preto počkaj na rodičov,poraď sa s ľuďmi,ktorý ti dokážu pomôcť a možno zistíš,že napriek všetkému sa oni potešia budúcemu vnúčatku a potom už svet nebude taký čierny...
@janulik38 skus sa na to pozriet pozitivne.. Neviem teda kolko mas rokov, ale radsej nech od teba odide teraz ako neskor, ked by ste spolu este aj vlastnili nehnutelnost a vyrobilo by to dalsie problemy. to ze sa on vzdal svojho dietata je jeho problem, raz si to bude vycitat. Ale babatko ta naplni a urcite nebudes lutovat, ze si ho nechas. Teraz citis sklamanie, ale vydrz par dni, pockaj na rodicov, porozpravaj sa s nimi o tom. Urcite ta podporia a ked budes mat podporu rodiny, tak to spolu zvladnete. A najdes si lepsieho partnera, ktory si bude vazit to co ma a nie takeho, ktory potrebuje preletovat z jedneho vztahu do druheho. On nebude nikdy stastny, tak preto ty bud.. 😉
ahoj , je mi velmi luto co sa ti prihodilo ,nemozem nemozem niako zmiernit tvoju bolest iked by som chcela a taktiez ta nemozem nahovarat ani prehovarat co mas urobit ale skus si to premysliet,pozhovarat sa zo svojou najblizsou rodinou s partnerom, lekarom atd.dieta moze byt tvojim najvecsim stastim, (ja som veriaca a ked ma clovek vieru tak ma vsetko ,my sme ssi tiez nevadeli predstavit co bude a tak sme si povedali ze ked to Boh tak chce tak to tak bude ,a mame nase zlaticko)ale pravda to sa neda s tvojou situaciou ani len porovnat, prajem ti vsetko dobre
@janulik38 pokial ty babo chces, tak kasli na chlapa a chod do toho!! tvoje dietatko budes milovat ako nikoho na svete a ono ta nikdy neopusti (co sa o muzoch povedat neda). mna takisto opustil muz, s ktorym som si predstavovala svoju buducnost. tiez sa zalubil do inej. po 7 a pol roku. 😒 sice som neotehotnela s nim ale o 2 roky neskor, a to uplne neplanovane s niekym, s kym svoju buducnost nevidim. napriek tomu ze som si uvedomovala, ze budem sama, tentokrat som hned vedela, ze si babo necham. malinka sa ma narodit o 3 tyzdne a uz sa nu moooc tesim. uz teraz by som ju nedala nikomu na svete 😝 viem, ako ti teraz je (ja osobne som asi nikdy horsiu bolest nezazila), bude to asi dlho trvat, kym sa z toho dostanes, ale mimco ti to potom vsetko 100nasobne vynahradi. a casom sa urcite najde niekto, kto vas bude lubit oboch 😉
@janulik38 ak mas super rodinu kt. by ti v tejto situacii pomohla tak nemas co riesit. ak by ta rodina nepodrzala dnes je viac moznosti ako potrat. je anonyny porod kde babo potom daju na adopciu alebo hniezdo zachrany ... ubytovne pre slobodne mamicky .... vies o tom ze v 7tt mu bude uz bit srdiecko? je to dar a ver mi ze ak uvidis prve sono tak sa rozplaces od radosti, a ked ti povie mama moja a da ti pusu kazde rano ..... ak ta objime ... nic nie je krajsie na svete.
@janulik38 potrat bez nasledkov ako pises neexistuje. Nasledkom je vzdy zobratie zivota babatku, ktore uz v tebe zije a rastie - ono nezije az po narodeni, ale uz teraz...a ak sa aj preto rozhodnes, vzdy to budes citit vo svedomi...mas vela casu, pockaj na rodinu a porad sa - vynosit dietatko a vychovat ho - s pomocou rodiny, ved casom moze prist ten pravy muz...alebo ho darovat na adopciu - napr. skvela moznost utajeneho porodu(legislativne osetreneho), ked sa babo hned z porodnice dava na adopciu a biolog.matka nikde v jeho dokladoch nefiguruje ako rodic /urady aj nemocnice tuto zalezitost maju fakt dobre zvladnutu.../ - svojmu dietatu nechas pravo na zivot - ved ono si ho nema ako vybojovat, je od teba plne zavisle a zaroven spravis nejaky manzelsky par nesmierne stastnym 🙂
neber zivot dietatu, ktore uz v tebe rastie, pre nejakeho chlapa, ktory nevie co chce - iste by s nim ani dalsi rodinny zivot nebol stabilny a harmonicky...
@janulik38 pises ze ste sa obaja snazili o babatko.OBAJA! On ho nechce a uz ani ty?Tak preco si myslis ze on je ten zly,ked uz aj ty rozmyslas nad potratom,ked ste to planovali.Vtedy si dieta chcela?Vies to nieje ziadna vec,ktoru si "kupis" a ked uz nechces das do "bazaru"...potom aj tvoje prianie mat dieta bolo len povrchne a v skutocnosti si ho vobec nechcela.Lebo mne to zdravy rozum neberie...ked nieco chcem,tuzim potom...a hlavne ked to ma byt dieta...tak nieje co riesit...ci???
Viem ze ta urcite brzi aj financna stranka,lebo chlap je zarobkovo cinny a dnesnej dobe mat dieta nieje sranda,ale verim ze sa to zvladnut da.....je vela slobodnych mamiciek a su stastne.Tu ti nikdo radu neda,bojovat budes musiet ty,uz nech sa rozhodnes akokolvek,bude to len a len na tebe.....ale ja by som nedokazala zit s myslienkou ze som kvoli chlapovi zabila svoje dietatko.........
@janulik38 - Je to tvoje dietatko, uz teraz mu zacina bit srdiecko, teda je zive a rastie kazdym dnom. Ty si po dietatku tuzila a este tuzis, okolnosti sa zmenili, ale tvoje srdce? Ved ho predsa musis lubit, je TVOJE. Vsetko ostatne sa za tych 9 mesiacov da vyriesit, je tolko slobodnych mamin, ktore to zvladaju, prvy rok dva su financne narocne, treba tu podporu rodiny, ale mily priatel bude platit vyzivne pre teba aj dieta, len ho pekne musis pritlacit, kym ma zle svedomie, ze si nasiel priatelku. Neplac, nerobi to dobre ani tebe, ani babu, hlavu hore! To dietatko cely tvoj zivot bude stat pri tebe, bude ta objimat, tulit sa k tebe, hovorit ti - mami ja ta lubim! Stoji to za vsetko na svete, vlastne - nic krajsieho nie je. Nepriprav sa o nieco take krasne.
@janulik38 baby ti tu radia dobre. ja len toľko-vždy potrat znamená psychický problém-a ten sa môže objaviť aj po rokoch.koľké ženy skončia u psychiatra a až keď začnú odvíjať niť svojho života,dostanú sa k tomu,že za tým všetkým je ich potrat? možno potláčané výčitky z neho, neodžitý smútok,...je to veľká vec-vlastnému dieťaťu nedať šancu...mám kamošov-až 3 manželské páry,ktoré nemôžu mať detičky a už vychovávajú deti z utajených pôrodov,všetkým sme boli na opačky-a všetci sú z jednej uličky u nás-takže naozaj je veľa párov,ktoré neskutočne sa potešia takémuto dieťatku-to len na okraj,že je aj takáto možnosť. ale ja si myslím,že naozaj si teraz v šoku a ten postupne opadne a bábinko si nedáš. ono žiadna láska nemá takú silu a nie je večná-len tá materinská.neboj sa-zvládneš to,ženy sú silné.a potom uvidíš,ako ťa tá láska prevalcuje 😵 uvidíš-budeš najšťastnejšia žena pod slnkom-ako všetky maminy!!! 🙂 😉 držím palce!!!! 😵 rozhodni sa správne 😉
@janulik38 len potrat nie, aj ked je jasne, ze je to len na tebe, ale je tolko zien co si praju deti a nemozu mat...existuju aj ine moznosti, napriklad anonymny porod. Ale uprimne si myslim, ze to zvladnes. My zvladneme vsetko, ved sme zeny 🙂 Drzim prsteky, nech to dobre dopadne. Neboj budes super maminou
Si naozaj v tazkej situacii! Mrzi ma, ze sa taketo veci deju. Ale mozno Ti pomoze nazriet k nam, snazilkam. Co by sme my vsetky dali za zdrave, krasne dietatko. Kolko strasne vela psychickej i fyzickej bolesti, namahy, strachu a placu z neuspesnych tehotenstiev musime zazit, prepac, tazko sa mi potom chape, ze vobec uvazujes o potrate. Si zrela a zdrava zena. Budes obdarena tym najkrajsim darom v zivote zeny!!! Nedaj si ho vziat, taky dar sa neodmieta!!! Teraz Ta velmi boli zrada priatela, nechapes to a nevies sa s tym vyrovnat, to chapem, je to zle! Ale to naozajstne a pravé stastie Ta este len caka, ked svoje babatko budes mat v naruci!!! Prajem Ti vela stastia, vsetko dobre a vela sil pri spravnom rozhodovani sa!!! Akokolvek sa rozhodnes, bud stastna!
.1 týždeň:
Maminka ,, Mám iba 8mm, ale mám všetky moje orgány. ľúbim zvuk tvojho krásneho hlasu, vždy ked ho počujem pohnú sa mi všetky tie moje malilinké kostičky v tele. Zvuk tvojho prekrásneho srdiečka je moja najobľubenejšia melódia.
2 týžde:
Maminka,, Dnes som sa naučil ako si mám cucať palček,,keby si ma videla povedala by si že vyzerám úplne ako bábo. Je mi tu tak krásne teplučko.
3 týžde:
Vieš čo Mami ?? ..ja som dievčatko ,, Dúfam že a to poteší..som tvoje dievčatko.Chcem aby si bola šastná lebo nemám rada ke plačeš…Ja plačem wždy s tebou aj ked ma nepočuješ.
4 týžde:
Maminka začali mi už rásť vlásky.... Len škoda že sú také malinké, ale tuším že sa podobajú na tie tvojé. A už viem aj pohnúť s mojou malinkou hlavičkou, aj s prstíkmi,a nožiky a ručiky, viem len trošililinku vystriem ale na to mám ešte čas nemyslíš????
5 týždeň :
Maminka ty si bola dnes u lekára ?? On ti klamal že ešte nie som nijaké bábo..Maminka ve ja som tvoje bábätko…a ľúbim a ..Mami???? ,, čo je to potrat??
6 týždeň:
Maminka ja zase počujem lekára..Prečo je k tebe taký zlý?? ??..Prečo sa mi vkráda do môjho domčeka?? ?? Maminka on to volá ... ihla čo to je,?? ?? Maminkaaaaa?? strašne ma to páli, povec mu nech už prestane ..Mami ja nechcem ísť preč :(( ..Nechcem od teba odísť prečo mi to robííí??? ?? …Prosím maminka pomôž mi, ubližuje mi to :((…MaMiiNka Niee !!
7 týždeň:
Maminka mám sa dobre... Som v nebíčku, Ježiško ma drží v náručí .Strašne mi chýbaš , chcem ísť naspäť :( ..Ale Ked to nejde.. Vysvetlili mi už čo to znamená potrat :(… Mamika prečo si ma nechcela ?? Ved ja ťa tak neskutone ľúbim. Prečo Ty mňa nie????
Aj ked je to tak navždy som tvoj Anjelik …Mamika nedaj si už nikdy zobrať Anjelika.:(
@zuzana1710
Moja, to je krasne!!! Placem, pred dvoma mesiacmi som prisla o svojho anjelika, stale to strasne boli ☹ !!! Ale moj anjelik vie, ze bol a bude milovany, a ze kazdy den na neho myslim!!! A strasne verim, ze pride novy anjelik, ktoreho si uz popestujem v naruci a ten nas anjelik v nebicku nas bude vsetkych ochranovat. Prepac, nedalo mi nezareagovat na Tvoj nadherny prispevok!!! Krasny vecer vsetkym!!!
@janulik38 ☹ chapem ze si v smutnej situacii a ze ta to boli. je to velmi emotivne ale zauvazuj trocha. opustil ta chlap (ktory tym co urobil evidentne nestoji za nic kedze sa takto zachoval) citis sa opustena ale ked pojdes na potrat tvoje emocie budu na tom este omnoho horsie.
nepisem teraz ako fanaticky zastanca zivota ale situacia po potrate je taka ze sa nasilim ukonci velmi zlozity proces kedy naplno funguju hormony je zmobilizovane cele telo ale aj emocie. vsetko ma nejaky zmysel ked to ukoncis ten prebytok hormonov sposobi v tvojom emocnom svete este vacsiu katastrofu ako to co prezivas teraz. uz budes opustena druhy krat a nacisto sama.
poviem ti ze dieta je svet sam o sebe. bude ti prejavovat lasku sposobom ako to nedokaze ziadny chlap na svete. bude ta milovat nech budes akakolvek. nebude ta posudzovat ked priberies, ani ked nebudes upravena, nebude ta kritizovat ked nebude upratane, bude ta vidiet ako tu najuzasnejsiu bytost na svete lebo pre neho budes tou co vsetko vie. budes stredom jeho vesmiru. ked bude pri tebe bude najstastnejsie na svete. a hlavne nebudes sama. ked sa raz stanes mamou uz nebudes opustena. pohladka ta sposobom ako to nedokaze nikto iny lebo tym ze ta pohladi po lici ta zaroven pohladi aj po srdci a toto nedokaze naozaj nikto iny.
ja som prezila s mojim synom velmi tazke obdobie a nejeden krat (velmi sa za to hambim) som si v duchu polozila otazku ci mi toto bolo vlastne treba. aaaale presiel cas vsetko sa utriaslo a zahojilo a teraz placem kazdy den a to preto lebo si uvedomujem aka som bola hlupa a nevdacna a aj preto ze som konecne prisla na to ze to ze mam dieta je najuzasnejsia vec na svete.
ten moj ma este len rok ale jeho laska je obrovska. aj ked je neposlusny a obcas mi povolia nervy tak pride a pohladka ma tou svojou prtavou rucickou a povie nemotorne moja, alebo ked sa zobudi a ja pridem k nemu je cely stastny vyska a tlieska rucickami. ked som smutna a dolahne na mna unava z prebdetych noci pri nom a mam depky lebo sa osamelo tak pride a da mi pusinu na nos a vyskeri tych svojich par zubov 😀
ja teda manzela mam a je to super manzel ale detska laska je uplne o inom. naplni zivot inak a viac.
nevies akym smerom sa bude tvoj zivot uberat ale ak si babatko nechas uz nikdy tym zivotom nebudes kracat sama. zazijes veci ktore by si inak nezazila. budes vidiet svet ocami akymi ho bez dietata nevidis. nauci ta toho vela.
svet je plny chlapov a kopa z nich je lepsich aoko ten co ta teraz opustil. a isto takeho stretnes
tvoj zivot sa rozchodom predsa nekonci (tak nedovol aby sa tvojim rozchodom skoncil zivot niekoho ineho)
ked sa jedny dvere zavru ine sa vzdy otvoria. ber to ako etapu ktora ta posunie niekam inam.
nebudem ta sudit ak by si sa rozhodla pre potrat lebo ty s tym vedomim budes zit cely zivot a nikdy na to nezabudnes. ty sama budes po rokoch sudit svoje rozhodnutia.
len sa neunahli lebo toto sa vratit spat neda. sadni si s rodicmi a preberte situacii. si v emocnej krize a nevidis veci s chladnou hlavou ani z nadhladu. potrebujes niekoho kto sa na to pozrie z nadhladu.
verim ze prezivas tazke obdobie, je mi to luto a zelala by som ti aby si nic taketo nemusela prezivat ale naozaj skus mysliet teraz aj na to mimi co nosis pod srdieckom. neuprednostnuj chlapa ktory ta opustil pred stvorenim ktore je vlastne z teba a tvojou sucastou.
ak by si si chcela popisat a vyrozpravat sa kludne mi napis do IP. 😉 mozno by ti to pomohlo
mam znamu ktora bola na potrat na zaciatku jej manzelstva. jedno dieta uz mala s manzelom potom mali krizu a nevedela ci je tehotna s manzelom alebo inym muzom tak isla na potrat, potom mala dalsie dieta s manzelom a po par rokoch aj tak sa rozviedli on ju podvadzal... Deti ma dospele uz a doteraz lutuje ze isla na potrat, bolo by jej jedno s ktorym muzom by ho mala. Penazi ma velmi vela, auto, dom vsetko co chce a aj tak neni stastna. Dlhe manzelstvo ti ziaden muz nezaruci. Jej sestra bola 2 krat na potrat s byvalym frajerom, pred 5 r. sa vydala a odvtedy sa jej nedari otehotniet, ma uz vyse 40r, dobru pracu, 5 krat IVF za sebou a nic, hlada nahranu matku ktora by im dieta vynosila. lekari vravia ze maternicu ma slabu koli potratom, embrya ma silne len ich nemoze vynosit stale potrati.
ja by som si v tvojej situacii nedala dieta vziat.
@janulik38 PROSIM NEROB TO 😢 JA som prisla o svoje babatko v januari a dala by som cokolvek za to aby sa to nestalo.Po potrate som bola psychicky na dne,hoci po mojom boku stal uzasny clovek moj manzel a len vdaka nemu som to zvladla.Nechcelo sa mi zit,citila som sa taka prazdna,chybalo mi moje babatko.Viem ze prezivas hrozne obdobie ale da sa to zvladnut,urcite mas dobru rodinu ktora ti pomoze.Nechod na potrat,nielen koly babatku ale aj koly sebe.Ja teraz uz polroka cakam na to aby som zase otehotnela,no zatial nic 😢 a len pevne verim ze nam bude dopriate druhe babatko.Ja mam este dvoch surodencov a moja mama s nami ostala uplne sama,bola som malicka ked otec odisiel samozrejme k inej zene a cudzim detom a o nas sa nezaujimal cely zivot a mama to zvladla uzasne,hoci sme sa museli starat o seba sami pretoze ona musela robit aby nas uzivila a nikto jej nepomohol,bola na to uplne sama a otec mi nikdy nechybal,aspon sme doma nemuseli zazivat nejake hadky a podobne.Ty to urcite zvladnes,mysli len na toho drobceka v brusku,kotry pomalicky rastie on ti bude davat silu aby si bojovala a vykasli sa na toho sebca ktory ta opustil,raz vsetko bude lutovat to mi ver,presne ako to lutuje teraz /moj / otec.Velmi ti drzim palce a verim ze sa rozhodnes spravne.
@janulik38 držím ti silno palce aby si urobila dobré rozhodnutie. a aby si neurobila chybu ktorú by si mohla neskôr v živote lutovať. lebo chlapov môže byť kopu ale ked sa vzdáš dieťaťa druhé už také nebude a je možné že už by druhé nebolo.
to malinké nemôže za to čo sa stalo a zaslúži si aby ho aspon mama milovala
Je mi luto, co sa stalo s tvojim priatelom 😖 Babo za to nemoze. A ak by si nezvladala alebo nedokazala sa on postarat, zdruzenie Navrat ho pomoze dostat do rodiny, kde mu poskytnu zazemie a budu ho lubit bez vyhrad 🙂 Mame malickeho adoptovaneho suseda, o ktoreho sa bio mamka nevedela postarat ako o 3.dieta v poradi a stastnejsie a veselsie dieta som este nevidela 🙂
Ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari 🙂
Baby Vám radia dobre.Mať dieťaťko je to najkrajšie čo môže byť.Ono Ti dá veľa lásky. Mužov je na svete milion, ale to stvorenie v brušku je Vaše dieťaťko. Vaše prvé dieťaťko, ktoré ste si urobili, ktoré býva vo Vašom brušku. Iste Vás veľmi ľúbi nezaslúži si taký ortieľ. Ono za nič nemôže, je nevinné, prečo mu vziať život? Na svete je veľa slobodných matiek, dokonca aj chudobných. Iste to zvládnete aj Vy a možno si Vás nájde ten pravý, ktorý bude ľúbiť Váas i maličké. Poriadne to zvážte, porozprávajte sa s rodinou. To nie je, také, že bezhlavo kúpite nejakú vec a potom ľutjete utratené peniaze. Dieťa je živý tvor, je to zázrak. Sú prípady, kedy žena po potrate už nemohla mať deti a trápilo ju to.
Držím Vám palce, aby sa to urovnalo a Vy aj vaše dieťaťko ste boli zdraví a šťastní. 🙂
Alebo keď dieťaťko necchete,s tále ho môžete dať na adopciu alebo ten utajovaný pôrod, čo tu už písali iné mamičky. Tato budete mať čisté svedomie, lebo nevezmete život bábätku a zároveň urobíte radosť páru ktorému nie je dopriaté zvierať v naručí to malinkaté ružové stvorenie, počuť jeho plač, vidieť jeho prvé kôčiky, počuť najkjašie slovo MAMA:

@janulik38 toto som si prežila pred 5timi rokmi a viem čo prežívaš.Mne vtedy ešte povedal,že sa necíti byť ešte otcom a pritom sme sa 3 mesiace milovali s tým,že bude dieťa.A tak som ostala tehotná a sama.A vieš čo? neľutujem,mám krásneho syna a som na seba hrdá,že som to zvládla bez neho,aj keď to bolo ťažké.Našťastie mi pomohla moja rodina a za to som im vďačná 😉