icon

Som tehotná a priateľ má milenku. Čo mám robiť?

obroni
18. jún 2010

Ahojte, som zufala, nestastna, neviem co mam robit...
V januari som prekonala zamlknuty potrat. Nejako sme to prezili (s priatelom som 8 rokov). Teraz sa mi podarilo opat otehotniet, koncim 8tt a dnes som sa dozvedela, ze priatel ma niekoho ineho (vraj kratko). Povedal, ze nevie co chce... boze, som zufala, ani v zlom sne by mi toto nenapadlo, ze sa mi moze stat. ja vobec neviem co mam robit, v hlave mi beha vsetko mozne, len placem a neviem vobec co mam robit... je to sok, je to uder, ktory strasne boli. mali to byt moje najkrajsie mesiace v zivote a tie dalsie este krajsie....

mircalla
22. jún 2010

ach jaj...to je presne, o com som hovorila...nevie, co chce, bude oscilovat medzi vami dvomi a nikam to nepovedie.
typicky chlap, je zbabely urobit nejake rozhodnutie. vcera som si myslela, ze ako sa k tomu dobre postavil (aj som podotkla, ze to je vynimka) a uz to je inak....cize ukoncit to s nou nechce....
tvarit sa, ze sa nic nedeje sa neda. ja by som sa bez slova zbalila a odisla, ak mas teda kam. za prve, toto ta bude len stresovat. za druhe, treba si zachovat hrdost, nech ma prilezitost si to s nou skusit. je to este cerstve, ale otazka je, ze ako im to bude fungovat. rozhodnutie to s nou skusit urobil on. zajtra mozno pride s dacim inym, lebo nevie, co momentalne chce.
ja by som tomu dala volny priebeh - odist, alebo nech odide on.....on sa teraz aj tak nebude vediet rozhodnut, a len sa budes viac trapit. viem, ze ho milujes, ale kricat, prosit, vycitat - to nepomoze. to by som aspon urobila ja, prerusit momentlane kontakty a nech si to s nou skusa. ak vas vztah stal za to, vrati sa, ak nie, tak nie....

mircalla
22. jún 2010

ono aj ked sa vrati, otazka je ci to bude medzi vami este fungovat...dovera v haji
skus mysliet na babo, lebo sa zblaznis, ak mas kam odist, odid

lji
22. jún 2010

baby keď vás tu čítam až mi zimomriavky naskakujú ☹

obroni je to svinstvo že "chce to s nou skusist". a potom čo?? ked mu to s nou nevyjde tak sa vrati k vam? je to blbost... i ked ma dost prekvapuje ze je ochotny sa o vas stale zaujimat. su chlapi ktorí by sa proste vykaslali a odisli.

Ale chapem ta. tiez si neviem predstavit že by som teraz len tak zrazu vyhodila zo života svojho muža keby mi spraví rovnaké a to navonok pôsobím že by som toho bola schopna.... ale asi by som sa zblaznila od zialu, trpela by som a tym aj male....

Je ťažké poradiť pretože každá z nás je iná, osobitá, každá z nás má s tým svojim chlapom iný vzťah. Ja osobne by som na tvojom mieste skúsila toto: nerobiť žiadne scénky, odísť od neho ale vždy by som mu dala prístup k dieťaťu, nech má tiež možnosť sa podielať na rodičovstve ale ukončiť doterajší spôsob života a začať odznova. Ale to píšem len preto že si poznám chlapa a viem že ak by to aj urobil, tak síce by som mu to neodpustila, ale na druhej strane viem že je to dobrý človek a nie nejaký chrapúň. neviem aký vzťah máte vy a ako ho berieš ty. a ešte sa poznám, že by som sa utešovala jedným - všetko zlé je na niečo dobré. možno som si neprežila až tolko utrpenia ako poniektoré kočky tu, ale zatial sa mi to vždy vyplatilo a spätne si uvedomujem kolko zleho som musela zažiť aby som teraz bola šťastná a ako som dobre urobila, že som sa práve touto frázou utešovala, pretože som tým zabránila klesnutiu na úplné dno...

mariro
22. jún 2010

jeeej to co sa zasa deje sakra ☹ ,este som vravela ze asi vynimka...ale len sa potvrdilo ze je to sebec.
Obroni to co prezivas teraz je maximalny sok pre teba, to prejde.Tak nezabudni kto si.Alebo chces radsej stat v rade a cakat ci sa na teba ujde?????
Je to nezodpovedny chlap a ty na to prides,ale chvilku ti to bude trvat,lebo ked clovek lubi tak vsetko je ine.
Len nezabudni na triezvy usudok.Myslim ze nechces zit stale v strehu ci vravi pravdu ci neklame ak by sa nahodou vratil ked neuspeje u tej druhej.Uz nikdy mu nebudes verit.A tymto cinom maximalne narusil to malo co z tej dovery zostalo.
Rozhodnutie je len tebe,ale myslim ze on uz rozhodol.

bubulka722
22. jún 2010

Tak sa z neho vyklubal len jeden z mnohých...
Obroni, láska je slepá presne tak ako si ty momentálne slepá ty a nevidíš jeho chrapúnstvo. Musíš ísť ďalej! Začni rozmýšlať racionálne nie citovo. Pozri sa bez emócií do budúcna a dobre si premysli, či s takýmto niečim dokážeš ďalej žiť aj keď sa náhodou vráti spať. Partnerský život je plný kríz a bude stačiť veľmi málo a bude medzi vami peklo. O dôvere ani nehovorím, tá je dávno v háji.
Určite by som mu dala ultimátum, buď ona alebo ja ale nech si je vedomý, že ak sa rozhodne pre ňu tak návrat spať viac nie je možný. Určite máš vlastnú hrdosť, ktorú si tou neskonalou láskou k nemu neskuťočne podkopávaš.

mircalla
22. jún 2010

obroni - este dalsie vec - otazka je, ci jej vobec volal, aby to ukoncil. bud jej nevolal a chcel ta len uchlacholit a ziskat cas alebo dajme tomu ze hej, a slecna na neho naliehala, tak hned cukol

druha vec je - vie ona vobec, ze jeho dlhodoba partnerka s nim caka dieta? mnoho muzov to taji....takze pred nou moze posobit ako slobodny muz bez zavazkov....

a chlap ktory dokaze takto klamat....

obroni
autor
22. jún 2010

@nefertitka som zufala, vobec neviem, neviem... v zivote som si nemyslela ze sa do niecoho takeho dostanem. je to velmi tazke...

obroni
autor
22. jún 2010

@mircalla urcite to s nou riesil a chcel to ukoncit... ona ho vraj prehovarala, ze jej to nevadi, ze caka so mnou dieta, ze ona bude pri nom, bude mu pomahat, ze jej to voobec nevadi. No aka bezcharakterna krava...
no vcera spolu volali a neviem co sa dialo, ale povedal mi ze je to silnejsie ako si myslel a ze uz to pokazil a ze medzi nami to uz nebude take ako predtym a ze sa bojim, lebo som tehotna, ale on mi pomoze a bla bla... ze ma velmi lubi ale chce dat sancu tomu vztahu. Tak som mu povedala, ze ma asi az tak velmi nelubi a ze je bezcharakterny hajzel a chrapun. Ze ci dokaze byt stastny a spokojny ked bude jeho dieta vyrastat samo bez otca. Nie, ono otca bude mat, on s abude starat. Tak som ho poslala do riti, ze takeho otca ja nepotrebujem. Nepotrebujem niekoho kto pride raz za tyzden a donesie hracky, potrebujem muza, co bude stat pri mne, pohladi ma, pomoze mi v noci vstavat k malemu, bude sa spolu so mnou z neho tesit... ze ma lubi, ze mi nechce ublizovat a on to takto nechcel, on ma nechce trapit a bla bla.... vidim ze je zniceny, ale sorry, moze si za to sam,... teraz som tu ja ta ktora je sama a mozem si v kutiku plakat. neviem co mam teraz robit, nemam velmi kam ist... aj ked k nejakym kamaratom sa mozem uchylit na cas. Uvidim co s abude diat dnes vecet, idem k jednemu naj kamaratovi trosku sa vyrozpravat...a uvidime co bude potom doma

obroni
autor
22. jún 2010

@bubulka722 velmi ho stale napriek vsetkemu lubim a viem ze vratit do mojho zivota doveru bude tazke, ale viem ze by som to dokazala. Ak sa rozhodne odist za nou, cesta spat uz nebude nikdy... ☹

obroni
autor
22. jún 2010

@mariro ak sa rozhodol nebudem mu branit, nema to vyznam... ale v tom pripade ho nechcem v zivote viac vidiet, nikdy. A pochybujem ze mu dovolim sa podielat na mojom tehotenstve, porode a vychove dietata... Myslim, ze ked odide, tak to bude navzdy a to dieta bude len moje...

bubulka722
22. jún 2010

Asi by bolo potrebné si sadnúť, porozprávať sa kludne medzi štyrmi očami a povedať si kto ako chce aby to bolo ďalej. Len sama vieš ako to medzi vami je a chápem, že máš strach ako to všetko zvládneš sama. Povedz mu ako sa cítiš a ako to celé vidíš s vašim vzťahom keď odíde. Hlavne kludne a žiadne hystérie. Uvidíš ako celý ten rozhovor dopadne a potom usúdiš, či záleží len tebe na ňom alebo je to aj opačne. Urob tak čo najskôr! DRŽÍM PALCE! 😉

nefertitka
22. jún 2010

obroni,ono to je tazke, ale ja by som ho niekam poslala...ako moze povedat,ze ta lubi,ked robi co robi?spytaj sa ho,co sa stalo,ci mu u teba nieco chybalo,ked si nasiel inu...neviem,ale taketo reci,ze ved dieta otca mat bude,len bude s inou zenou,to je na mna moc...skus su zlozit ruzove okuliare zalubenosti a pozriet sa z na to z pohladu tretieho cloveka,co by si poradila inej , keby bola v tvojej situacii?a ako ta vobec moze takto stresovat v tehotenstve?v prvom trimestri,ktory je najrizikovejsie?spravil si dieta tak nech sa k tomu postavi ako chlap!skus mu povedat,ze si ty najdes ineho a dieta ked porodis,tak mu ho das,ale ved mamu mat bude...ze ci sa onho postara s tou svojou novou...(samozrejme len na teoretickej urovni)...ved je rovnako jeho ako tvoje...

nefertitka
22. jún 2010

a ta jeho nova vie,ze cakas dieta?spytaj sa ho,lebo podla mna,keby bola aspon trosku normalna,tak by s nim neostala...a potom on co spravi,zas sa vrati k tebe?

nefertitka
22. jún 2010

aha prepac,teraz som si precitala,ze o tom vie...a ze jej to nevadi...no to nemoze byt podla mna normalna osoba...

bonparuska
22. jún 2010

to je teda logika - že dieťatko bude mať otca, no to bude úchvatný ocinko na pár hodín v týždni, ten sa o neho ozaj postará 😠 obroni ja som si prežila počas tehotenstva dosť trápenia, ktoré mi spôsobil môj ex, ten čo trápi takto ženu počas tehu nie je chlap, je to úbožiak, a ešte jeho aby sme ľutovali, vykašli sa na neho, lebo on to už spravil
ty si to nechceš prispustiť, presne viem ako sa cítiš, stále ho ľúbiš, ale láska nie je o ubližovaní si, a on ti vedome ubližuje a ešte sa aj ide ľutovať - je to chruno 😠

lji
22. jún 2010

ak by som bola na jej mieste tak určite by nebol chudák ten chlap ale tá žena, ale ja osobne by som nechcela aby ma niekto lutoval-je to ponižujúce a i ked ťa obroni nepoznám, z toho čo píšeš myslím že si silná sebavedomá žena ktorá nepotrebuje chlácholenie od človeka ktorý ublížil... začni nový život, máš jedinečnú šancu!! keď som bola malá tak som stále hovorila že ked vyrastiem, nechám si od nejakého chlapa urobiť dieťa ale od takého aby som s ním nemusela žiť 😀 detské úvahy, no čo. bude ti super, ty a tvoje dieťa a čím sebavedomejšie budeš vystupovať, tým viac ťa všetci budú obdivovať 😉

ŽENY ALE RUKU NA SRDCE!!! ktorá z vás by dokázala byť sama, stretnúť nejakého cudzieho chlapa ktorý má dlhoročný vzťah a má byť otcom a aj napriek tomu by ste ho od jeho partnerky "vymámili"???? No ja neviem ale bud nie je normálna (čo teda asi určite) alebo to s ním nemyslí vážne. ja osobne by som určite nešla do vážneho vzťahu s niekým kto by bol schopný opustiť ženu za takýchto podmienok-urobil to jej, môže to urobiť aj mne....

obroni
autor
22. jún 2010

dakujem vam velmi za vsetky vase nazory... bude to este tazke... teraz len sedim a som vyprahnuta... rano idem na odbery na tehotensku knizku.

mircalla
22. jún 2010

@obroni - osobne si nemyslim, ze ked odide za nou, tak uz nebude cesta spat.....
musite si to vydiskutovat, aj ked sa tazko diskutuje s chlapom, co je poblazneny do dakeho ineho....aspon si to teda mysli
ja myslim, ze teraz sa aj tak nic nevyriesi....on nevie, co chce....ak ostane s tebou, bude ho to tahat k nej, ak ostane s nou, tak mozno bude casom lutovat
vy spolu byvate? neviem si predstavit teraz s nim fungovat v spolocnej domacnosti.
kazdopadne drzim palce u lekara
pokial sa ona k tomu takto vyjadrila, tak nema rozum....ja by som utekala, keby mi povedal, ze ma tehotnu priatelku....teda neviem, co by ju mohlo ospravedlnit, snad len to, ak ma maximalne 18 rokov

klincek
23. jún 2010

@obroni, on uz sa rozhodol-pre nu..teda v tejto chvili. o par mesiacov to moze byt inak. lebo formulacia "lubim ta, ale chcem to s nou skusit" je presne o tom. vies co bude dalej? ked ho prejde osial (a on ho prejde, lebo s takou -podla jej reakcie- slepicou ho bude spajat maximalne sex a to potrva mozno pol roka), bude sa chciet vratit, a bude automaticky predpokladat, ze ho vezmes spat akoby nic-preto sa chce zaujimat a preto ti chce pomahat. nechava si zadne dvierka. obycajny bezcharakterny chrapun sa z neho vyklul, to sa neda nazvat chlapom. prepac, ale tak to vidim ja. kopni ho niekam a obrat list. on si nevazi, co mu doslova spadlo z neba, a ty ani babatko si taky pristup nezasluzite.

altevita
23. jún 2010

ahojte, kočky, čítam túto tému a je mi smutno, keď si spomeniem, že sa mi pri prvom tehotenstve stalo to isté. Manžel si našiel milenku, aké jednoduché.... Chcem len napísať toľko, že odpustiť sa dá vraj všetko (ja som to nedokázala, lebo milenka sa chcela hádzať pod vlak, keď sa manžel predsa len rozhodol pre rodinu, a manžel ju stále chodil zachraňovať). Väčšina mužov sa nedokáže rozhodnúť, preto to rozhodnutie, či ostať s takým človekom alebo nie, ostáva na žene. Je to ale ponižujúce, riskantné hlavne pre bábätko (ja som mala vážne zápaly rodidiel, lebo milenka mala tiež svojho partnera, tak sme si to točili, kým som ešte nič netušila).....Dnes som rozvedená a som rada, že som za svojim manželstvom urobila hrubú čiaru. Ak mi niečo v tom najťažšom období dalo silu do života, tak to bolo to dieťa, ktoré som čakala (okrem rodiny a priateľov). A verte, že argumenty tipu - to sa spraví, alebo veď ho to omrzí, prípadne, veď je to živiteľ rodiny - nestoja za to..... Je lepšie byť sama a vyrovnaná ako s človekom, ktorý si neváži ani vás ani vaše spoločné dieťa..... Držím palce

mircalla
23. jún 2010

@obroni daco nove?

moniciak
23. jún 2010

baby ja vas fakt obdivujem ze oo tom dokazete hovorit ja nwm co by som robila bez mojho partnera dobre mam len 17 a on 19 no stalo sa a bez neho by bolo vsetko 2x take tazke...vsetkym vam zelam pokojne tehotenstvo a neznervoznovanie sa zbytocne pretoze clovek kt. si namiesto svojho babatka vyberie s prepacenim obycajnu kurvu je uboziak a ja verim ze vy to bez neho zvladnete lebo hadam nechcete aby ten clovek bol prikladom pre vase dieta...ak niekomu krivdim prepacte...drzim palce 😉

obroni
autor
24. jún 2010

@mircalla ahojky, no nove nic moc.... zijeme spolu, ja placem uz 7.den v kuse, snazim sa na to nemysliet, dva dni som sa drzala pred nim, nerobim ziadne sceny, no vcera vecer to na mna dolahlo a preplakala som celu noc, uz dve noci som nespala, lezim, lezim a nejde to... bojujem onho. uprimne. povedala som mu, ze ked nam da sancu ako rodine, ze spravim vsetko preto aby som bola dobra partnerka a matka. Viem ze som robila chyby, viem, ze po tom prvom potrate v januari sa mi zrutil svet, ze som sa spravala ako blbec, nevazila som si co mam... teraz to viem. Povedala som mu to, ze ma to velmi mrzi a ze podobne chyby uz robit nebudem. Jeho argumenty su, ze a co ked to nevyjde, co ked budeme na tejt krizovatke stat o rok znova... tak som mu povedala, ze aspon budeme vediet, ze sme spravili vsetko pre to, aby sme boli stastna rodina... kocky, ja nechcem zostat sama s dietatom, nechcem, som tu sama, bola by som sama, nezvladla by som to... hlavou mi uz presli rozne myslienky vratane toho, ze ked sa rozhodne odist, to babatko si nenecham... je to hrozne, strasne ho chcem, ale viem ze to nezvladnem...neunesiem to... asi som slaboch...

mircalla
24. jún 2010

takze on je teraz ten dobry a ty si sypes popol na hlavu?
co chces tymto vyriesit? nevyriesis vobec nic, budes dalej plakat a stresovat sa. preco sa pred nim tak ponizujes?
to ti stoji za ta takto zit? s partnerom, ktory nema zaujem? myslis, ze on si ta bude viac vazit? urcite prave naopak.
preco by si to nezvladla? do smrti si to budes vycitat, ak si to das preco. kvoli chlapovi co nema zaujem
to neni len na tebe, ci chces dat sancu ako rodine, ale on nevyzera, ze chce. a ak aj ostane s tebou (nedobrovolne), tak aky to bude zivot? on musi prist na to sam, ze chce s tebou byt, nie takto. poloz si otazku, ci ti je taky chlap prednejsi ako babo.

moniciak
24. jún 2010

@mircalla ale zase ked nechce byt sama s dietatom...musi to byt strasne tazke

mircalla
24. jún 2010

myslis, ze ja chcem? som v rovnakej situacii a dieta bolo planovane, dokonca to bolo IVF (nase priate). ale drzat sa svojho byvaleho ako kliest, ked nema zaujem, asi neni najlepsie riesenie.

moniciak
24. jún 2010

@mircalla myslis ze vobec nema zaujem??? 😨

mircalla
24. jún 2010

nikoho sa neda drzat vo vztahu nasilu, to skratka nejde. bud si to (casom) uvedomi sam, ze chce byt s nou, alebo nie.

moniciak
24. jún 2010

@mircalla a ty toho svojho kurevnika uz nestretavas???

mircalla
24. jún 2010

myslim, ze nevie, co chce. a ani to hodnu chvilu nebude vediet. nehovorim, ze to je definitivne. ale ak budu spolu byvat a bude pokracovat tento trojuholnik, tak to bude skodit hlavne jej a babu, to viem naisto