icon

Som tehotná, ale s prsteňom sa ešte nerozhýbal

anetkaaa111
21. feb 2023

Ahojte 😊 potrebujem sa s vami trochu poradiť, síce ja túto vec aj tak moc neovplyvním ale chcem aspoň upokojenie že v tom niesom sama. S priateľom čakáme dieťa, som akurát v 6tom mesiaci. Otehotnela som dosť skoro, asi po 4 mesiacoch čo sme boli spolu. V máji budeme spolu rok. Viem že sme spolu krátko, ale aspoň za ten prsteň by som bola rada a bola by som si istejšia, keďže čakáme spolu to dieťa. Už sme sa o tom aj pár krát rozprávali že keď bude mať maly rok, tak by mohla byť svadba. Všetci aj dosť nato tlačili, že by sa patrilo keď som tehotná. On sa však do toho nehrnie a tvrdí že to je len papier. Síce mi pár krát spomenul že prsteň by mi už mohol dať, dokonca aj jeho mama mi hovorila že jej to spomínal že nad tým premýšľal a žeby to mohol urobiť, ale zatiaľ stále čakám a som z toho taká nesvoja.

14janula14
22. feb 2023

@divokykonik zvláštne ze 🤣🤣🤣

anetkaaa111
autor
22. feb 2023

@mircalla a čo je nezodpovedne ? Keď zoberieme zatu plnú zodpovednosť a viem že dieťa sa bude mat najlepšie ako sa len dá. Nezodpovedne by bolo keby nemáme kde bývať, som nejaká matka ktorá pije, fetuje, nemá zázemie ani u rodiny a vtedy si idu robiť dieťa. Ja si myslím že sa moc očakáva v dnešnej dobe, aby bolo všetko presne nalinkovane a ked už to tak nieje, tak robia z človeka toho najhoršieho. Áno poznáme sa krátko, ale niekedy ani za tri roky nezistiš, aký ten človek naozaj je🙂

beronsche
22. feb 2023

@anetkaaa111 bavit sa a realne vedome a planovane do toho ist je sakra velky rozdiel..
Keby mi dcera, kamoska, hocikto , povie, ze sa po 2m (!) vztahu snazi o dieta, poklopem si po cele a poviem, ze sa zblaznili (teda verim, ze dcera bude dostatocne zodpovedna, aby toto nikdy neurobila).

Na akom pozemku budete stavat dom a ako to financovat? Kto bude vlastnikom? Kolko mate rokov?

Pozri, teraz uz velmi nenavymyslas, ale pozor, aby si aj s dietatom nebyvala Len u chlapa , napriek tomu, ze financovat to budes tiez - cize na liste vlastnictva len on. Lebo to je recept na katastrofu..
Raz ste rodina, mate zdielat dobre aj zle a ano, aj financie. Mate vobec poriesene toto?
Zloz ruzove okuliare a zacani k tomu pristupovat zodpovedne.

markaterka
22. feb 2023

@anetkaaa111 ty si aj tak už rozhodnutá, budeš čakať na ten prsteň a svadbu, dieťaťu dáš jeho priezvisko, a stále budeš mať na očiach ružové okuliare, ako máte všetko v živote dokonalé, ako je dokonalý on. Ešte vôbec neviete o čom je spoločný život, o čom je starostlivosť o dieťa, o čom je stavba domu. Potom ešte len prídu problémy. A ty stále budeš slobodná mamička XY a dieťa bude s priezviskom pána YX. A ty sa budeš trápiť, že máš iné priezvisko ako dieťa, že ťa budú inak oslovovať. A že vlastne stále nie ste "rodina". Lebo pre teba svadba znamená veľa.

jaond19
22. feb 2023

@anetkaaa111 absolutne na nho netlac lebo to skonci zle.... ako tiez by som sa nevydavala po roku.... to by bolo to posledne na co by som myslela. Ste spolu kratko, treba budovat ine veci a nie nasilu sobas.... potom sa ludia po par mesiacoch rozvadzaju lebo sa citia nasilu dotlacani do niecoho.... okolie nech sa stara o seba. Tiez som sa vydavala az po 6 rocnom vztahu (s druhym dietatom na ceste).... boli sme zohratí ako pár, vybudovana dovera a vsetko okolo toho....

majusik1304
22. feb 2023

@anetkaaa111 žiaľ zlé poradie ste zvolili.... no do svadby teraz s ním by som sa nehrnula, keď vidíš aký je....daj si čas, spoznaj ho, za takú krátku dobu sa ešte dobre nepoznáte....aby netrebalo riešiť potom hneď rozvod. Uvidíš aký bude otec, ako bude pomáhať atď.... keď bude všetko ok, potom by som riešila svadbu.... svadba ti teraz nezaručí nič.... nesprávne ste už začali, nevydávaj sa len kvôli tehotenstvu..... to by som nerobila. Držím palce nech je s maličkým všetko oki 🙂. Všetko dobré prajem.

ropucha6
22. feb 2023

@anetkaaa111 pozemok mate spolocny, ci len on? Aby s tebou nevyspekuloval aj s tym domom.

lyci
22. feb 2023

@konikkon ty vole, ty o com tocis? sak nie kazdemu zalezi na svadbe a niektorym ani na prsteni. zas si tu niekto namysla, ze vsetci musia zastavat jeho nazor. nemame vsetci nastavene hodnoty rovnako. ze chlap chce zenu iba ak ju poziada o ruku. no mam na dnes dost 😀 😀

lily246
22. feb 2023

@anetkaaa111 čo komentár, to obrovská naivita z tvojej strany :( Asi si veľmi mladá a neskúsená však.
1. Chlap, čo po pár mesiacoch chce dieťa s ženou, ktorú ani nepozná, nebude zodpovedný typ.
2. Nerozumieš tomu, ako chlapi uvažujú, sobáš je pre nich väčší záväzok ako dieťa, keďže po prípadnom rozchode zostáva starostlivosť hlavne na žene a oni naň len platia nejakú smiešnu sumu. Sobášom sa ale delí o svoje peniaze a majetok.
3. Zároveň nerozumieš chlapskému zmýšľaniu - keď dáš dieťaťu jeho priezvisko, nebude mať dôvod sa so sobášom ponáhľať, bude to odďaľovať. Ale keď nebude mať dieťa jeho priezvisko, ešte len potom uvidíš chlapskú ješitnosť a odrazu sobáš nebude pre neho zdrap papiera.
4. Predpokladáš, že sa bojí, že sa mu pri dieťati budeš menej venovať...to je to najmenej čo vás čaká. Čakajú vás niekoľko hodinové vreskoty, neprespaté noci možno aj niekoľko rokov, grckanie, horúčky, sople, vzdory, milión pádov, nevyžiadané výchovné rady atď atď. Si s ním smiešnych 10 mesiacov, vôbec ešte netušíš, čo sa z neho vykľuje. Môžno ti po pôrode spadnú ružové okuliare, ale kvôli tomu dieťaťu dúfam, že sa tak nestane.

nekonecna_katastrofa
22. feb 2023

@anetkaaa111 Sorry, ale si naivná. Netvrdím, že sa máte hneď teraz brať, ale dieťa (preňho väčší záväzok) spraví, v tomto ti dôveruje, ale svadba (preňho menší záväzok), to už nie, veď ste spolu krátko. Wtf? To je aká logika? Nech si aspoň normálne prizná, že sa mu šmyklo a žiadne dieťa úmyselne nespravil.

weronika171717
22. feb 2023

@anetkaaa111 chvalabohu, ja som nič také riešiť nemusela, lebo my sme sa začali snažiť o bábätko až 3 roky po svadbe 😃, ale ja byť tebou, keďže ti na tom tak záleží - tak by som si večer sadla s tvojim priateľom a povedala mu všetko čo a ako cítiš..... Že toto je posledný rozhovor na tému zásnuby a svadba, že len chceš, aby vedel co cítiš.... Povedz mu všetko čo máš na ❤️. A možno ťa prekvapí. Možno to napríklad plánuje, keď sa dieťatko narodí... Hneď po pôrode.... Co vieš. Držím palce. 😉

srdeenko19
22. feb 2023

Ja mám kamošku, prvé dve deti sa volali priezviskom po nej, povedala, že v žiadnom prípade nedá otcove, keď sa nemá nijako k svadbe. Zobrali sa nakoniec, prvým dvom deťom zmenili priezvisko na otcove po svadbe a potom do manželstva sa narodilo tretie bábätko. Už sú manželmi takmer 5 rokov a všetko ok 🙂

timing
22. feb 2023

Autorka preco sa fixujes na prsten? Ten nic neznamena aj ked si ho vynutis dajme tomu pred porodom. Z celej euforie pomenujes dieta po ňom, ty sa budes volat inak. Po narodeni dietata nebudes vediet kde Ti hlava stoji,nie to organizovat,planovat svadbu. Hormony rozhadzane, uplne ine hadky budete riesit.
Takze snubmy prsten v tejto situacii pred porodom je BLBOSŤ.
Ak uz chces poistku, tak ries svadbu uradne. Velky hostinu a celu pompeznost mozte mat neskor ked uz dieta bude vacsie.

breznica
22. feb 2023

Tiež sme zarobili na dieťa po 4 mesiacoch chodenia,svadba sa neriešila, v jeho 17 mesiacoch sme sa definitívne rozišli, teraz má dieťa 12 rokov a večne sú problémy s vyzivnym,lebo milostivý bud neplatí vôbec, alebo sa mu zdá súdom určená suma vysoká a platí menej,to,že má dieťa priezvisko po ňom bola tiež cocotina,lebo sú s tým všade len patalie.... mám pokračovať či stačí?

1gabriela13
22. feb 2023

@anetkaaa111 ja by som dieťaťu nedala meno po ňom pokiaľ nie sme zobrati. A prečo aj....keď si s tebou niekto zakladá rodinu,ten papier je minimum podľa mňa. Dieťaťu dať tvoje priezvisko,to bude pre neho ako muža dosť na hanbu. A keď sa zoberiete tak nech sa páči bude aj dieťa mať jeho aj ty.

iwesska
22. feb 2023

Tak po par mesiacov si zrejme tebou nie je isty. Kamoskin muz bol tiez perfektny,kym sa nenarodila mala a sam priznal,ze to proste nezvlada tie place,starostlivost o nu a utieka sa k partii kamaratov kazdy vikend a proste priznal,ze sa v roli otca nenasiel. Tak zjavne si aj tvoj nechava zadne vratka. Keby sa mu cosi nezdalo,necha ta s dietatom,nemusite delit majetky,riesit rozvod...jednoduche,preco nechce svadbu🤷‍♀️

modrykonik33
22. feb 2023

Baby ti dobre radia, láska nie je všetko, treba myslieť prakticky - daj dieťaťu meno po tebe

Známa má 2 deti s dvomi chlapmi, každé dieťa má meno po otcovi 🙂 nie len cestovanie do zahraničia je zložité...nikdy nevieš či spolu budete do smrti a ak si mladá budeš chcieť ešte dieťa s druhým partnerom

konikkon
22. feb 2023

@lyci si normálna? Ukludni sa. Autorka očividne po svadbe túži a na prsteň čaká, nevšimla si si?

markaterka
22. feb 2023

Myslím, že autorka sa už nevyjadrí. Ona sa už rozhodla, že dieťa bude mať chlapovo priezvisko a ona bude slečna čakateľa.
A už naše rady nechce čítať, lebo s nimi nie je stotožnená.

anetkaaa111
autor
22. feb 2023

@markaterka nemám dôvod sa nevyjadriť, aj keď jasne, nie každý názor sa mi páči, ale beriem, preto som tu napísala a bolo mi jasne, že to nebude vždy pozitívne🙂 mám ešte čas na premýšľanie, takže premýšľať budem, dá sa to keď tak vyriešiť aj po pôrode, takže to asi urobím tak,ak s tým vtedy budem stotožnená🙂

anetkaaa111
autor
22. feb 2023

@breznica nemusí to však vždy takto dopadnúť, mrzí má, že ty si si musela týmto prejsť, ale ja verím že my budeme práve opačný príklad a dopadne všetko dobre 😊

markaterka
22. feb 2023

@anetkaaa111 a vieš o tom, že pred narodením dieťaťa musíte ísť na matriku?

anetkaaa111
autor
22. feb 2023

@markaterka áno viem, ohľadom rodného listu

markaterka
Autor odpoveď zmazal
anetkaaa111
autor
22. feb 2023

@markaterka ale je v tom aj rodný list, neštudovala som si ešte o tom, ale viem že priezvisko sa dá riešiť aj po pôrode keď tak🙂

vafinka
22. feb 2023

@anetkaaa111 ja by som si nevzala chlapa ktorého poznám tak krátko,áno teraz máš ešte ružové okuliare ale spadnú, potom bude prúser ,keď nebude taký už ako píšeš no,svadba nie je riešenie kvôli dietatu,ver že keď sa dačo posere nemusíš sa rozvadzat

markaterka
22. feb 2023

@anetkaaa111 uznanie otcovstva a meno dieťaťa sa rieši pred pôrodom.

anetkaaa111
autor
22. feb 2023

@vafinka áno to je pravda a tie problémy ešte len prídu, ale prišlo mi to take pekne žeby sme boli kompletná rodina a zase keď nie svadba teraz, tak ten prsteň, aspoň nejaký dôkaz, aj keď viem že mi to nič nezaručí, ale pre môj pokoj v duši by mi to pomohlo, aj keď viem že má má rad aj všetko🙂

vafinka
22. feb 2023

@anetkaaa111 vieš ja to myslím dobre,nevydávajú sa tak skoro,máte čas,ver mi,viem že by to bolo pekne to áno ale vycksj,vieš ako sa vraví dva x meraj a raz strihaj,vzťah preverí dieťa,je to riadna nálož na vzťah,máme to aj v rodine tak isto skoro sa vydala tehotná za niekoho skoro nepoznala a teraz si hlavu tlače akého muža má ....

anetkaaa111
autor
22. feb 2023

@vafinka aj tak skôr ako za rok to nebude a možno on sám čaká nato ako to spolu zvládneme s dieťaťom, keď sa aj boji žeby som sa mu malo venovala. Tak urobíme tak, maximálne sa rozhybe s tým prsteňom, ale svadba bude neskôr a ďakujem za radu, cenim si ju 😊