Som tehotná so ženatým mužom
Dobrý deň
Chcela by som sa trosku vyrozprávať aspoň takýmto spôsobom. Mám 28 rokov a som slobodná mamička. Môj syn má 8 rokov. Zostala som sním sama, keďže priateľ nás opustil keď malý mal štyri mesiace. Dlho som bola sama a nedávno som si našla milenca s ktorým sme si rozumeli a dohodli sme sa, že to bude iba o sexe. On je ženatý a ma svoju rodinu. No pred mesiacom som zistila, že som tehotná. Rodina,priatelia sa mi otočili chrbtom. Nechcem si nechať vziať bábätko, ale neviem čo mám robiť. Bývať nebudeme mať kde ak si nenechám vziať, financie nebudú na dve deti a on sa mi tiež otočí chrbtom čo sa týka pomoci keďže podľa jeho slov mu ide už iba o to aby svoju rodinu udržal v kope... Áno najjednoduchšie riešenie ísť na interrupciu, ale iba nato pomyslím a nedokážem prestať plakať. Nikdy som ešte nebola v takejto zufalej situácii a bojím sa, že to nezvládnem. Ak je tu nejaká osoba, ktorá si niečím podobným prešla alebo prechádza rada si popíšem.
@alaguema Tak ty si ty a máš k tomu prístup správny, ale často sa stretávam s rodičmi, čo nerešpektujú názory svojich detí a do viery ich nútia. Nútia ich chodiť do kostola, podstupovať sviatosti a veriť, vnucujú im ich názory a vedia ich aj zatrataiť za to, keď neveria. A žiaľ týchto prípadov je strašne veľa.
@katarina412 K tebe sa ani nebudem vyjadrovať nejak hlbšie, každý máme právo na názor, ja som si ho vyjadrila. Zatože som mladá neznamená, že nemám životné skúsenosti. Mám proste na všetko svoj názor, ktorý je vo všetkých bodoch zjavne odlišný od teba, takže naša debata by sa zmenila len na hádku. To, že máme ale obe iný názor - neznamená že som od teba menej inteligentná, chudobnná na životné skúsenosti a podobne. Neriešim. Ale čo už sa iné dalo čakať...
@luna379 aha, takže preferuješ práve tú vekovú skupinu, v ktorej sa nachádzaš a v ktorej sa cítiš najlepšie 😉 Vieš, čo mi v tvojich príspevkoch chýba? Pokora k životu ako takému... riešiš hlučných, smradľavých starcov a asi zabúdaš, že raz budeš aj ty v takejto vekovej kategórii, aha, jasné, ty budeš určite medzi stareckou inteligentnou, rozhľadenou a voňavou elitou 🙂
Ešte si málo toho preskákala, aby si mohla kričať hop, ale takéto zmýšľanie asi patrí k tvojmu veku, len je ešte dosť nezrelé, plytké a málo pokorné... a nebuď taká nasratá, skôr sa snaž pochopiť 😉
A k tej viere... neviem ako je to v iných náboženstvách, ale napr. v kresťanstve pri sobáši sľubuješ, že deti budeš vychovávať vo viere. Tak neviem, sľub je sľub a sľuby by sa mali brať vážne. Tak napr. pri oltári nasľubujem a potom to nesplním? Či radšej sa nevydávať v kostole, aby som nemusela sľubovať? Život nie je len čierno-biely, všetko so všetkým súvisí a nič nie je také jednoznačné...
@0silvia0 Nie som nasratá. Ako môžeš zistiť v akej nálade som cez internet? :D :D
No sú starí ľudia čo sa vedia o seba postarať a vedia byť k ostatným milí, takže si myslím, že toho by mal byť schopný každý človek a nie len určité percento. Nepoznáš ma a ideš tu hovoriť o pokore. Nikdy som sa nesprávala k inej generácií ako som ja bezočivo, práve naopak, starí ľudia sa správali vždy bezočivo ku mne: "Čo však ty si mladá, ty nič nemôžeš vedieť." Toto mi strašne vadí aj tu na Modrom Koníku - len mamičky majú vždy ten správny dokonalý názor a bezdetné mladé šťandy sú hovno, nemôžu mať názor a aj keď ho majú, aj tak je nesprávny. Rezignujem tu na to... Nemá to význam. TO TY SA SNAŽ POCHOPIŤ... Človek ponúkne rozumné argumenty, vysvetlí svoj postoj , prečo je taký, analyticky to odôvodní a aj tak tu budem za zlú.
@luna379 netvrdím, že si momentálne nasratá, ale tak celkovo, sama si to napísala v príspevku o 10:52 tretia veta: "strašne ma serie keď stojím na ..."
Nikto netvrdí, že si zlá, ja som myslela, že normálne diskutujeme, veď sme v diskusii a nemusíme mať identické názory, ale keď to vidíš takto, tak radšej nediskutujme...
No ja neviem...ale slusnost a pokora sa uz v dnesnom svete nenosi? Dalsie co je totalne out? Zasnem....
@dadis 😀 😀 😀
Jedno je pravda. My slobodne a bezdetne nikdy nebudeme vediet a precitit to co mamicky tu. A vies preco? Lebo este nie sme v tej faze. Nerodili sme, nevieme ako to boli, co a ako. To zistime az realne ked pride nas cas. Taktiez nevieme posudit hodnotu manzelstva ked nemame tento zvazok. Lebo manzelstvo sa nerovna partnerskemu suziu to tzv na divoko a nerovna sa randeniu...a vela dalsich atd. Aj to ze niekto je praktizujuci krestan..ale aj tak. Zivot je velky ucitel a ten bud pohladi alebo prijebe 🙂
@lubkavargova1 tak ale však aj slobodné a bezdetné majú nejaký chochmes , zábrany , morálku ? Neverím že slobodné ženy sú ako utrhnuté z reťaze a je im jedno s kým zdieľajú lože. 🙂 .
Podľa mňa je to v tom nastavení a rozhodnutí človeka. Pretože ak som sa ja raz rozhodla že nebudem podvádzať v manželstve , tak jednoducho nebudem .
@maminuska samozrejme, ze maju. Za predpokladu ze tieto moralne zasady a hodnoty im boli odovzdane. Teraz je take trendy ze uzivat si a ze ked si single tak si mozes robit co chces. Urcitym sposobom ano. Ale ja verim ze aj single zena ci muz si vazi seba ako osobnost ze sa tak nezhovadi....uznavam ze aj vykopnut z kopytok si treba a mame viac moznosti. Ale ja vzdy tvrdim ze aspon tak aby neostali nasledky a po dalsie naj to ostane akasik 13.komnata a to je vsjo.
Ženy zastavate si ju ale keby to robila s vašim chlapom bola by som zvedavá na vaše komenty. .. Chlap je pekná špina , ale moja vieš že ma doma rodinu a ideš do toho snim?.. Nemôžem prekusnut takéto ženy.. Prepáč.. Zakladať štastie na nešťastí druhých. .,,klobúk dole" .. Karma !
@michia ...každá žena to berie inak.....mne sa to stalo.....ja napríklad som nikdy neriešila dotyčnú ...aj ked to bola žena s dieťaťom a navyše tehotná, ked si s ňou začal a naši mali v tom čase 4,4,3 roky....a nikdy som si nemyslela, že je nemorálna, alebo podobne....ona ma nezaujímala...za svoje správanie nesie zodpovednosť len on ...ona súčasťou mna , jeho a našich detí nebola...len on si mal uvedomiť čo robí a čo sa môže stať....
A neodsudzujem ani autorku témy....a ani za to, že jej stačil len sex. Vlastne ju celkom chápem. Mne napríklad určité veci tiež chýbajú, ale vzťah ako taký nie....jednoducho momentálne už s nikým žiť, prispôsobovať sa mu a ani ho obskakovať nemienim...
@mirica presne každá žena to berie inak , a ja to proste neznesiem. . jasné že nevinne je v prvomrade chlap. .tak ti poviem tiež už som mala návrh od kamarata ešte keď som bola bezdetna a bez chlapa ale viem že on partnerku mal a vkuse vkuse mi pisal nedal pokoj ale proste Nie ! nešla som, nebudem predsa robiť niečo čo nechcem aby si niekedy stalo mne , to že on potom ide zas za inou je jeho špinavost ale aspoň mám svedomie že ja im dajme tomu nerozbijem vzťah. .
@michia len nie vsetky zeny to tak beru :/
@dadis 😀 ....
@luna379 nie si uz najmladsia
@mirica inak, ja som sa dost dlho trapila, ze som zostala bez partnera, aj ked ten moj manzel za vela nestal a mozem byt len rada, ze sa na takeho nejaka ulakomila...ale na Silvestra som mala doma taku pohodu, pri ktorej som si uvedomila, ze sa svojej slobody len tak vzdat nechcem.
On nemusí súhlasiť.On musi platiť.A tak si poradis neboj,nebudeš prvá ani posledná sama s dvomi detmi.Prepac,ale ked uz ste si pri takomto "hriechu"nedávali pozor,nech nesie následky.On finančne a ty fyzicky a psychicky.Ale vela síl a štastia
@0silvia0 pekne si to napisala ... Ja sa len cudujem ze 30 rocna zena je na urovni v akej som ja bola v 20-21 rokoch ...
@bjeremiasova tak mozno to je u niektorych zien tiez take podobne ako u chlapov ze neskor dospievaju
@vlastulina1 no ... Mozno ... Len ak sa niekto tak velmi prezentuje aky je extra inteligentny tak asi by to mal robit niekde inde ako na MK ... No nezavidim byt v 30tke byt bezdetna na skole ... Tym nechcem byt hnusna no myslim to vazne... A stale nechapem preco sem vlastne pisala tie "mudrosti" mohla cakat ze dostane podobne komenty ak tu trepe blbosti zenam co v tejto sfere zivota maju skusenosti ... Styl v 20tke nejsi zodpovedna a pripravena mat dieta.. Wow ... Zvlastne ja som bola a som od nej o 5 rokov mladsia a vychovavame dceru .. 🙂 dokonca mam aj skoly ... Ona ma co? Skolu? Ok .. A co... Tak taky clivek ide inym vysvetlovat zivotne nazory a skusenosti co ma nastudovane z knih? Smiesne ... Primitivne
@vlastulina1 a este hento co sem vykydla ze neviem kto ona je ze je vysokoskolskymi ludmi obklopena 😀 ze maju vyssie ciele ako maturitu 😀 tak to je inteligencia na urovni 😀 kolko ludi si s tym moze vytret rit ak ma papier a v hlane a v dusi nasrate
@luna379 ...ja ti tvoju inteligenciu neberiem,len naozaj inteligentni ludia nekricia,aki su inteligentni...na urcitu temu reaguju k veci a nepospominaju,pri urcitej teme,dalsich desat tem o senioroch,homosexualoch, utecencoch...zaloz si vlastnu temu o pohlade ludi na dnesny svet (vek. kateg. od 20-30 rokov,ked preferujes tuto vekovu skupinu ) a neplet sa do tem, o ktorych prd vies a tam mozes rozoberat temy od buka do buka...
@mircalla ...to ma mrzí...a to teraz pri malej? Ako to zvládaš?.....Mne sa to stalo len raz, pri druhom vzťahu. Pri otcovi najstaršieho bol dôvod rozchodu fyzické násilie...najprv napádal len mňa, keď mal syn 9 mesiacov, chcel zmlátiť jeho.....
Pri tej nevere som ju dokonca aj celkom chápala...mala už školáka a dalšie dieťa na ceste, a partnera žiadneho.....zrejme sa len snažila nájsť kohokoľvek na zabezpečenie seba aj detí...
@luna379 no a nemohla si nic ine odo mna cakat, lebo ja uz mam po 30 tke, mimo tvojej vek. kategorie,tak mam ani nie tak velmi odlisne nazory, ale urcite viac skusenosti,preto sa vyjadrujem k teme nie od veci a viac s nadhladom...

@0silvia0 Vyjadrila som si svoj názor na starých ľudí. Väčšinu z nich nemám rada. Prečo? Často sú veľmi zatrpknutí, neprajní, veľa krát nepremýšľajú, mám pocit, že stále viac narážam na seniorov, ktorí sú pomstychtiví, zákerní, ohovárajú, sú aj drzí - strašne ma serie keď stojím na zastávke 30 minút a aj tak sa je schopná odsotením mojej osoby predtlačiť predomňa nejaká babka len aby vošla prvá. Nestarajú sa o seba - páchnu, lebo sa nesprchujú, sú hluční v MHD. Odsudzujú veci, ktoré ani nepoznajú, nenechajú si nič vysvetliť a myslia si, že pojedli všetku múdrosť sveta, majú potrebu sa ku všetkému čo sa im nepáči na mladých nahlas vyjadriť (fajn, to mi nevadí, ale nerobia to poväčšinou slušne, ale na plné ústa pred každým). Ja viem, že je to všetko ovplyvnené aj tým, že náš svet za posledných 100 rokov technicky a ekonomicky vyspel viac ako dosť a že jednoducho, to ako bolo keď boli mladí je proste doslova a dopísmena história a že v našom štáte sa majú aj dosť biedne, ale jednoducho trochu vychovania a etiky by im do života nezaškodilo, ani prijať názory iných. Žiaľ, 90% seniorov, na ktorých narážam sú práve takýto, ale zvyšných 10% je pravý opak, veľmi slušní, inteligentní, upravení, čistí, tichí, skromní a vynaliezaví ľudia. Alebo ak nie sú extra inteligentní, tak sú aspoň milí a príjemní a prajní. To, že mám takýto názor neznamená, že nemám voči starším rešpekt, ale myslím že generácia ľudí čo sú od 20 rokov do 30 rokov teraz je o dosť múdrejšia, analytickejšie zmýšľajúca.
Čo sa týka toho kresťanstva alebo celkovo viery. Kto povedal že som ateistka? Nie som ateistka, ale ani katolíčka, ale ak raz budem mať deti, určite ich nebudem presviedčať na moju vieru, nútiť ich do toho ani ich nijak rituálne k niečomu viazať. (Krst považujem za rituál uvedenia do viery, často mi bolo vytýkané, že som krstená, prečo nechodím do kostola a podobne, vždy sa iba chytím za čelo a poviem, že som asi ťažko mohla odmietnuť ako dvojmesačná, že?) Ak sa rozhodnú byť moje deti kresťanmi, nechám im voľnú ruku a nebudem ich odhovárať. Ak sa rozhodnú byť ateisti, bude mi to jedno, ak sa obrátia na moju vieru, budem v kútiku duše šťastná, ale budem vedieť, že to urobili čisto zo svojej vôle a neboli do ničoho tlačení.